WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak ja bym powiedziala po tej wizycie co teraz bedziesz miala... zobaczysz serduszko upewnisz sie ze jest ok... chyba ze sytuacja w pracy faktycznie by byla taka ze wszyscy dookola zarazaja...

Ja wlasnie z powodu charakteru mojej pracy dostalam od razu zwolnienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:49

• Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia, nie przejmuj się na zapas, ja miałam ctg robione od 28 tyg (dość wcześnie ale tak robi akurat moja pani dr) i na każdym badaniu bez wyjątku było tak że Dominik spał, jednak u mnie ctg zawsze było kontrolowane w trakcie i zawsze wybudzalam dziecko na siłę, bujalam trochę brzuchem na prawo i lewo i dawali mi jakiś olejek do wdychania. Może spróbuj przed ctg wypić kubek zimnej wody lub zjedz coś słodkiego. A teraz nie masz się czym martwić :-)

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak ja nie pracowałam wiec nie pomoge. Chyba gdyby szefostwo bylo w porządku to powiedzualabym od razu.

Moniusia u mnie maly kiedys tez na ctg byl "Malo ruchliwy" i dali mi kubek chłodnej wody do wypicia. Nic sue nie martw, maluszek pewnie smacznie spal.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia- Tez mysle ze maluszek spal takze nie ma co sie martwic ;-)

Monika- No ja kupilam te rajtki na rozmiar 80 bo mi potrzebne sa na teraz a nie pozniej. Mam mnostwo rajtuz ale wszystkie jakies takie duze sa. Ciagle malemu wyciagaja sie ze stopek i musze non stop je naciagac. Chcialam miec akuratne i takie byly tylko ta dziura :-(

Ja uwielbiam jeszcze ciuchy z Ernsting's family a ostatnio polubilam ubrania z Tchibo. C&A jakos mnie nie pociaga chociaz czasami tez tam cos kupie. W pl lubie ubranka z 5-10-15 . W de mozna je kupic w spile max.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:27

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia moje dziecko wogole nie bylo ruchliwe. Przez cala ciaze nie poczulam ani jednego kopniaka. Ba po porodzie lekarz myslal ze jest lewostronnie sparalizowany. Terah ma prawie 20 miesiecy i 2 min na dupie nie usiedzi. Wszedzie biega i skacze.

MonikaDM, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Powiedzcie dziewczyny, jakie macie doswiadczenia z poloznymi tutaj ? Ja osobiscie sie nie zdecydowalam, ale po dzisiejszej wizycie w szpitalu, gdy na mnie naskoczyli, ze takowej nie mam, i wrecz wmowili mi, ze sobie nie poradze. Zaczelam zastanawiac sie, czy dobrze zrobilam ?

• Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama, ja niby załatwiłam sobie położna ale urodziłam prawie 3 tyg wcześniej i akurat moja położna jest na urlopie. I brakuje mi fachowej pomocy, choćby dziś jechałam na szybko do szpitala bo mi się pępek małego nie podobał. Według mnie położna się przyda.

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama u mnie w szpitalu nie praktykują za bardzo wyboru położnej, jak ktoś ma to ma, nie ma to daje szpital, przed porodem i tak nie jeżdżą w mojej okolicy. Szczerze to moja nie była mi potrzebna, młoda "siksą" mało wiedziała i jakieś głupoty w sumie gadala, w zasadzie nie pomogła, a jak sie dowiedziała ze nie chce karmić piersią to się nie pokazała ani nie odbierała tel, a w sumie była 3 razy tylko.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam polozna i bylam mega zadowolona. Babka 45 lat pracujaca w szpitalu na codzien. Byla j nas tylko 7 razy bo uznala ze sobie swietnie radzimy ale na poczatku mega sie przydala wlasnie w sprawie pepka, zoltaczkk gizjologicznej itp.

17u93e5exqfllrog.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jak zaczne rodzic to moge zadzwonic po taxowke ? Byc moze, ze meza akurat nie bd i bd bez samochodu. Albo jakis specjalny transport ?

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety Kik okazał sie porażka . Piżamy maja dekolt po cycki rajstopy dziurawe po godzinie . Za to ernstlng Family lubię i kupuje nałogowo rajstopy piżamki i jak Colin był mniejszy fajne kompleciki :) c&a miało z tego co pamietam miało mała rozmiarówkę piżamki ma 56 wychodziły jak 50.

Co do położnej miałam ale strasznie głupia i nie byłam zadowolona . Mogę jedynie powiedzieć przyszłym mama zeby szukały uważnie robiły konkretne wywiady i trafiły na normalna :) tyle dobrze zr moja mama przyjechała na 2 tyg po urodzeniu i ona była moja położna :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do położnej miałam ale strasznie głupia i nie byłam zadowolona . Mogę jedynie powiedzieć przyszłym mama zeby szukały uważnie robiły konkretne wywiady i trafiły na normalna :) tyle dobrze zr moja mama przyjechała na 2 tyg po urodzeniu i ona była moja położna :)[/QUOTE]

Do mnie tez mama przyjedzie ;)

• Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam polozne dwa razy i bylam z nich bardzo zadowolona. Przy pierwszym dziecku polozna bardzo mi pomogla przy drugim w sumie nie musialoby jej byc bo wszystko wiedzialam co robic wiec przy kolejnej ciazy ( jezli sie zdecydujemy) napewno nie bede juz brala ;-)

U mnie kik sprawdzil sie jeseli chodzi o spioszki dla malucha. Bluzeczki i spodnie dzinsy dla starszego synka na codzien tez sa ok. Reszta z ciuchow jakie przetestowalam jest kiepskiej jakosci.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) mam do Was pytanie - pewnie kiedyś o tym pisalyscie, ale będę wdzięczna za pomoc. Wczoraj zapisując się na porodowke w szpitalu powiedziano mi, że potrzebujemy z mężem nasze metryki urodzenia przetłumaczone na język niemiecki. Czy da się to jakoś listownie załatwić? Nie chcą wydać naszych metryk nikomu z rodziny a do porodu zostało 3 tygodnie. Mialyscie podobną sytuację lub ktoś zna rozwiązanie problemu?

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jak czytam o Twojej położnej to mam wrażenie że mialysmy tą samą hihi :-)
    Ja mam z KIK skarpety, rajtuzki, body, no i bodziaki właśnie są lepsze niż np te z aldi, te z kik mam takie fajne grube. Oprócz tego dresik, dżinsy tez mam fajne, kupione za grosze po przecenie bo za 3-5 e, a wydają się niezniszczalne

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o akcie urodzenia potrzebnym w szpitalu więc niestety nie pomogę. Rodzicom nie chcą wydać aktu urodzenia dziecka? Może być międzynarodowy nie trzeba tłumaczyć. Ewentualnie konsulat zostaje.

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 8288 oni chcą nasze akty urodzenia przetłumaczone na język niemiecki plus odpis aktu małżeństwa (ale akurat to mamy ze sobą, bo potrzebowaliśmy do zameldowania mnie). Jak chcieliśmy załatwić formalności na odległość przez moją mamę odnośnie ślubu, tez potrzebowaliśmy metryk, nie chcieli ich wydać nawet z upoważnieniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys potrzebujac akt urodzenia zadzwonilam do Urzedu Stanu Cywilnego i poprosilam o przeslanie poczta. Sprobuj tak. Czasem mozna tez w USC zlozyc wniosek internetowo.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak - już tak robiłam - nie zgodzili się. Odbiór tylko i wyłącznie osobisty. Nawet upoważnienie z pieczątką notariusza nie przyjmują! Może tylko w moim USC takie problemy robią

• Mamax Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikeila- Hm mozliwe . Pewnie na stanowisku siedzi jaks wazny pan/ pani co chce dostac w lape. Ja mialam z tego powodu problem w swoim USC gdy pan sie dowiedzial ze moj maz ( wtedy narzeczony) jest z niemiec nie chcial nam dac zgody na slub bo maz mial dwa obywatelstwa. A wiem ze to nie jest przeszkoda do brania slubow . No ale coz zrobic jak sie taki pazerny typek teafil :-(

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ