X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa pewnie chodzi o polski akt urodzenia dziecka.

A teraz cos z serii moje dziecko i pies: przed chwila Vincent się przewrócił i upuścil chrupka takiego długiego, wiec Fredo (nasz pies) skorzystał z okazji i ukradł tego chrupka a jak Vincent się wypłakal to zaczął gonić Freda a on nie zdążył zjeść tego chrupka wiec Vincent wziął resztę i chciał zjeść. Dodam że suche jedzenie psu tez próbuje wyjadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:03

annaki, Kinga. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia hahahaha no padlam :D
    Oj to by sie te nasze chlopy dogadaly haha...

Edit:
    Dobry agent z Vincenta :D
    siostrzenica meza znow musi sie wszystkim podzielic z psem tak wiec ten jada z.nia kanapke, kielbaske, a jak pies ledwie zapiszczy to lata ze trzeba mu nasypac garsteczke jedzonka bo placze hahaha... dodam ze ich pies zawsze piszczy kolo miski jak ktos jest w kuchni a jakby mu tam kg karmy wsypac to zezarl by do konca wiec maja udanych agentow i musza oboje dobrze kontrolowac haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:06

Kinga., MonikaDM lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jest gamoń.... Kurde kupił mleko hipp 1+, chcieliśmy sprawdzić czy Lena będzie pić, ale kupił przeterminowane :-\ , a jeszcze nie wziął paragonu, on nie ma w zwyczaju brać paragonow ani patrzeć w sklepie na daty, zawsze cos kupi co się albo zaraz skończy albo kończy się w dzień zakupu, za karę robię mu kanapki do pracy z wędlina która jest do dzisiaj :-P , no kupił nie sprawdził to niech je

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM masz cudnego synka hehe walczy o swoje a co!

A ja leze, pije gripex i modle sie by mnie nie rozlozylo jak męza. Zarazila mnue gadzina i czuje ze mnie bierze. On biedny 3 nic na kabapie w salonie spi bo kaszle i smarka wiec budzilby Gabrysie non stop..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje,że 7.10.2015 o 6 rano przyszedł na świat w końcu mój synuś,moje największe szczęście jakie w życiu mnie spotkało

annaki, Kinga., Muniek, MonikaDM, powidlowa, Endokobietka, kiti, Moniusia89, lucy1983 lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje!! Kurcze to wczoraj :-) , a nie było Cie od kilku dni i myslalam że juz wcześniej bylas po :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny melduje,że 7.10.2015 o 6 rano przyszedł na świat w końcu mój synuś,moje największe szczęście jakie w życiu mnie spotkało
    Gratulacje i dużo zdrówka dla maluszka :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka serdecznie gratuluję :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka moje serdeczne gratulacje. A dziś o Was myślałam :) Napisz pozniej jaki duży chłopak no i jak poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymaj sie i nie daj chorobie. Ja miałam dwa dni takie ze synka nie mogłam podnieść, masakra. O dziwo faktycznie pomoglo mi cieple mleko z miodem i czosnkiem i odrobiną mleka choc nie wierzyłam ze to działa. I nawet nie najgorsze w smaku, do tego smarowanie maścią rozgrzewającą na noc. Jakbyś miała kogoś kto wstalby w nocy do Gabi to bym Ci polecila taką miksturkę ;)
    A Vincent się psu nie daje, wręcz go terroryzuje ta ze czasami jak widzę blagalny wzrok Freda o odrobine spokoju to zamykam go na pól godziny w sypialni, czasem nie chce nawet stamtąd wychodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa ja podejrzewam ze jeszcze troche i tez będą razem jeść kanapki no maly juz teraz wyciąga ręce do Freda jak je. No i naszemu psu to też ul byś mu dala to by zjadl. Ale on schroniskowy jest wiec chyba mozna mu wybaczyć.

roxa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka kochana gratulacje!!! Niech synuś rośnie zdrowo!

Monika super! Ja bardzo żałuję, że nie mamy tutaj psiaka bo zawsze chciałam żeby moje dziecko wychowywało się ze zwierzakiem...

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nareszcie! ! Gratulacje!

Poleci mi któraś coś na ból gardła i zaczynające się przeziębienie? Jeden problem to to ze karmie piersią. Tak to bym wzięła jakiś gripex:)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa jeśli lubisz imbir, to zjedz (przeżuj) co godzinę plasterek świeżego imbiru, kierując sok w te bolące miejsca. U mnie się sprawdza (choć jak można się domyślić, to sam imbir nie jest zbyt smaczny), ale wykazuje od razu jakby działanie znieczulające. Ostre zapalenie gardła przechodzi mi po ok 3 dniach, początkowe stadia szybciej. Dla porównania dodam, że typowe tabletki na gardło na mnie nie działają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:33

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, gratulacje :-)
    Powidlowa, ja na ból gardła to polecam płukanie wodą z solą. Równie niedobre jak imbir, ale mi pomaga :-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa tantum verde :-) pomoże Ci szybko i można właśnie w ciąży i przy karmieniu a nawet niemowlakom na ząbkowanie, to jest bezpieczny lek. Jest tez jakiś syrop dla karmiących ale kurcze nie pamiętam nazwy :-( , możesz powiedzieć w aptece to ci dadzą. A w razie gorączki możesz spokojnie paracetamol, mi to kazała brać moja gin jak jeszcze przystawiałam małą a niestety miałam gorączkę.

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje!!!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jeszcze tabletki Isla na gardlo ale mnie nic a nic nie pomogly przy lekkim bolu gardla. No ale nie od dxis wiadomo ze na każdego działa co innego.

Endokobietko co tam u Ciebie? Zebralas się juz po urlopie? ;)

• kiti Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z witamina K, bo podaje mojej Małej w kroplach a dzisiaj byłam z nią na wizycie kontrolnej i dostała podana witamine k. Na ile starcza taka wit.? bo nie wiem kiedy moge znow podawc te swoje(mam z polski witam k +d3 bo ta niemiecka d3 zwracała ;/ )...ehhh

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tu wit k podają w szpitalu i na pierwszej wizycie w odp dawce....nie wiem czy nie przedobrzylas...powiedz lekarzowi o tym. Tu podaje się tylko wit d, bez wit k

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ