X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa pewnie chodzi o polski akt urodzenia dziecka.

A teraz cos z serii moje dziecko i pies: przed chwila Vincent się przewrócił i upuścil chrupka takiego długiego, wiec Fredo (nasz pies) skorzystał z okazji i ukradł tego chrupka a jak Vincent się wypłakal to zaczął gonić Freda a on nie zdążył zjeść tego chrupka wiec Vincent wziął resztę i chciał zjeść. Dodam że suche jedzenie psu tez próbuje wyjadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:03

annaki, Kinga. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia hahahaha no padlam :D
    Oj to by sie te nasze chlopy dogadaly haha...

Edit:
    Dobry agent z Vincenta :D
    siostrzenica meza znow musi sie wszystkim podzielic z psem tak wiec ten jada z.nia kanapke, kielbaske, a jak pies ledwie zapiszczy to lata ze trzeba mu nasypac garsteczke jedzonka bo placze hahaha... dodam ze ich pies zawsze piszczy kolo miski jak ktos jest w kuchni a jakby mu tam kg karmy wsypac to zezarl by do konca wiec maja udanych agentow i musza oboje dobrze kontrolowac haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:06

Kinga., MonikaDM lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jest gamoń.... Kurde kupił mleko hipp 1+, chcieliśmy sprawdzić czy Lena będzie pić, ale kupił przeterminowane :-\ , a jeszcze nie wziął paragonu, on nie ma w zwyczaju brać paragonow ani patrzeć w sklepie na daty, zawsze cos kupi co się albo zaraz skończy albo kończy się w dzień zakupu, za karę robię mu kanapki do pracy z wędlina która jest do dzisiaj :-P , no kupił nie sprawdził to niech je

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM masz cudnego synka hehe walczy o swoje a co!

A ja leze, pije gripex i modle sie by mnie nie rozlozylo jak męza. Zarazila mnue gadzina i czuje ze mnie bierze. On biedny 3 nic na kabapie w salonie spi bo kaszle i smarka wiec budzilby Gabrysie non stop..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje,że 7.10.2015 o 6 rano przyszedł na świat w końcu mój synuś,moje największe szczęście jakie w życiu mnie spotkało

annaki, Kinga., Muniek, MonikaDM, powidlowa, Endokobietka, kiti, Moniusia89, lucy1983 lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje!! Kurcze to wczoraj :-) , a nie było Cie od kilku dni i myslalam że juz wcześniej bylas po :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny melduje,że 7.10.2015 o 6 rano przyszedł na świat w końcu mój synuś,moje największe szczęście jakie w życiu mnie spotkało
    Gratulacje i dużo zdrówka dla maluszka :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka serdecznie gratuluję :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka moje serdeczne gratulacje. A dziś o Was myślałam :) Napisz pozniej jaki duży chłopak no i jak poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymaj sie i nie daj chorobie. Ja miałam dwa dni takie ze synka nie mogłam podnieść, masakra. O dziwo faktycznie pomoglo mi cieple mleko z miodem i czosnkiem i odrobiną mleka choc nie wierzyłam ze to działa. I nawet nie najgorsze w smaku, do tego smarowanie maścią rozgrzewającą na noc. Jakbyś miała kogoś kto wstalby w nocy do Gabi to bym Ci polecila taką miksturkę ;)
    A Vincent się psu nie daje, wręcz go terroryzuje ta ze czasami jak widzę blagalny wzrok Freda o odrobine spokoju to zamykam go na pól godziny w sypialni, czasem nie chce nawet stamtąd wychodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa ja podejrzewam ze jeszcze troche i tez będą razem jeść kanapki no maly juz teraz wyciąga ręce do Freda jak je. No i naszemu psu to też ul byś mu dala to by zjadl. Ale on schroniskowy jest wiec chyba mozna mu wybaczyć.

roxa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka kochana gratulacje!!! Niech synuś rośnie zdrowo!

Monika super! Ja bardzo żałuję, że nie mamy tutaj psiaka bo zawsze chciałam żeby moje dziecko wychowywało się ze zwierzakiem...

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nareszcie! ! Gratulacje!

Poleci mi któraś coś na ból gardła i zaczynające się przeziębienie? Jeden problem to to ze karmie piersią. Tak to bym wzięła jakiś gripex:)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa jeśli lubisz imbir, to zjedz (przeżuj) co godzinę plasterek świeżego imbiru, kierując sok w te bolące miejsca. U mnie się sprawdza (choć jak można się domyślić, to sam imbir nie jest zbyt smaczny), ale wykazuje od razu jakby działanie znieczulające. Ostre zapalenie gardła przechodzi mi po ok 3 dniach, początkowe stadia szybciej. Dla porównania dodam, że typowe tabletki na gardło na mnie nie działają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:33

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, gratulacje :-)
    Powidlowa, ja na ból gardła to polecam płukanie wodą z solą. Równie niedobre jak imbir, ale mi pomaga :-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa tantum verde :-) pomoże Ci szybko i można właśnie w ciąży i przy karmieniu a nawet niemowlakom na ząbkowanie, to jest bezpieczny lek. Jest tez jakiś syrop dla karmiących ale kurcze nie pamiętam nazwy :-( , możesz powiedzieć w aptece to ci dadzą. A w razie gorączki możesz spokojnie paracetamol, mi to kazała brać moja gin jak jeszcze przystawiałam małą a niestety miałam gorączkę.

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka gratulacje!!!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jeszcze tabletki Isla na gardlo ale mnie nic a nic nie pomogly przy lekkim bolu gardla. No ale nie od dxis wiadomo ze na każdego działa co innego.

Endokobietko co tam u Ciebie? Zebralas się juz po urlopie? ;)

• kiti Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z witamina K, bo podaje mojej Małej w kroplach a dzisiaj byłam z nią na wizycie kontrolnej i dostała podana witamine k. Na ile starcza taka wit.? bo nie wiem kiedy moge znow podawc te swoje(mam z polski witam k +d3 bo ta niemiecka d3 zwracała ;/ )...ehhh

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tu wit k podają w szpitalu i na pierwszej wizycie w odp dawce....nie wiem czy nie przedobrzylas...powiedz lekarzowi o tym. Tu podaje się tylko wit d, bez wit k

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ