Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Muniek- No niestety ale nie doradze ci bo ja mialam na mysli taki rowerek dla dzieci. My mamy taki i naprawde rewelacja. http://cdn.idealo.com/folder/Product/2184/0/2184042/s1_produktbild_mid/smartrike-3-in-1-zoo-frosch-gruen.jpg
Starszak jezdzil na nim dwa sezony i mysle ze Julian tez z dwa pojezdzi. Jak ktos nie ma pomyslu na prezent to polecam rowerek
Kasia- Moj Julian ostatnio tez sie czesto budzi w nocy. U nas przyczyna sa zabki bo ida dwie gorne jedynki.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax ja obstawiam tez zeby bo ida dwie dolne jedynki. Kiedys jak smarowalam jej mascia to normalnie wkladalam palca a ta ootwierala chetnie buziea teraz placze jak jej dotykam. Tylko martwi mnie ze tak dlugo ja to meczy i zaden jeszcze sie nie przebil.
Magdalena z nami jak spi to tyci lepiej ale tez sie rzuca i budzi niestety.
Starsznie mi jej zal... -
Kasia daj jej na noc Paracetamol, ma on mniej skutkow ubocznych i jest mniej szckodliwy niz np dentinox, to to jest prawdziwa trucizna. Jak ja boli to trzeba pomoc, niech sie wyspi porzadnie.
Masci i kulki nic nie przynosza, zabkowanie samo w sobie nie boli, boli stan zapalny ktory powoduje wyrastajacy zab, a temu mozna tylko od wewnatrz zaradzic, masci i kulki to strata pieniedzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:17
-
hej dziewczyny
Wczoraj miałam wizytę u gin i kolejne ctg i po raz kolejny mówił że synek zbyt spokojny wysłał mnie na badania do szpitala tam kolejne ctg i usg i lekarka do mnie że mam skurcze już ale ja tam nic nie czułam zrobili test czy to skurcze porodowe ale na szczęście wynik negatywny i dziś znowu byłam w szpitalu na ctg tym razem skurczy nie było ale nadal coś im się nie podobało za dwa dni znowu do szpitala na badanie ctg a za tydzień na badanie narządów dziecka czy jest wszystko ok, nie wiem czy to jakieś usg tylko dokładniejsze? Ma niby trwać godzinę i zaczynam się już stresować tymi wszystkimi badaniami, którąś z Was też tak męczyli z ctg czy tylko ja mam takie szczęście??? -
Kasiu u nas osanit pomagał ale na takie mocniejsze bóle i jak wychodziły 4 zęby na raz to dawalam nurofen lub czopek, tez uważam że raz kiedy trzeba się tak ratować bo ząbkowanie to dla takiego maluszka straszny ból niestety. Górne jedynki i dwójki szły 3 mies, to był straszny czas ale przetrwałam. Tak jak pisze endokobietka, podaj coś Gabrysi
-
nick nieaktualnyEndokobietka nie taki danonek straszny
Ja jeszcze nie dalam, dopóki chce jeść naturalny czy quark to będę z tego korzystać. A jakie jest prawidłowe BMI dziecka? Vincent ma 75 cm i wazy 9780g, w siatkach centylowych idzie równo w sensie na poczatku byl odrobine poniżej 50centyla a teraz ciut powyżej i wzrostem i waga. Ja nam schize zeby Vinnie nie byl otyly. Ja mam duza nadwagę obecnie i brak motywacji do zrzucenia niestety a i mąż wyhodował miesien piwny i caly czas się boje otylosci u małego. Do tego ja to jestem kurdupel bo ledwo 155cm.
Annaki ale teraz Ci zazdroszczę tej KrabbelgrupyJa juz chyba poczekam do grudnia bo zaczniemy wtedy chodzić do tej TM a tam będą dzieci. Wczesniej z kolezanka i z jej maluchem postaramy sie częściej spotykać.
Kasiu ja bym tez obstawiala zabki. U nas tez bym taki masakryczny okres i wtedy tez podalam Nurofen, raz dalam czopek ale na niewiele sie zdal bo mam takie z dawka na 3 kg wagi s nie wyobraża sobie podawac mu 3 czopki na raz.
Mamax ja tez się zastanawiam nad taką zwykla parasolką ewentualnie tylko po to żeby byla w samochodzie np. na zakupy. Bo jak do bagażnik dajemy nasz wozek to czasem ciężko pomieścić tygodniowe zakupy.
W ogole dziewczyny co zrobic z niezużytym lekiem w DE?. Te czopki mam, 1,5 opakowania a ta dawka juz za mala dla mojego synka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:42
-
Mi lekarz zabroil dawac zele na zeby bo powiedzial ue maja w skladzie taki sam srodek jak znieczulenie u dentysty a to jest niebezpueczne dla dzieci. Osanit to lek homeopatyczny ja w to nie wierze moj lekarz tez nie a dzieci lubia bo slodkie. Sprobujcie same i zel i kulki to zobaczycie
kurde ja tam wszystko probuje co mu daje
-
nick nieaktualnyHihi ja tez próbuje wszystko co daje malemu. Dentinoxu juz nie chce używa bo byl czas ze smarowałam dziaselka malemu co wieczór i pozniej nie chcial bez tego usnąć.
Właśnie Osanit jest bez cukru...tylko u nas się nie sprawdza. Mam wrażenie ze Vincent żuł te kuleczki i to mu przynosilo ulgę ale jak się rozpuscily to znowu byl placz. Raz tylko przy wyrzynaniu pierwszego ząbka Osanit pomogl pozniej juz tylko w czasie żucia. -
nick nieaktualnyDziewczyny czy jak Vincent zacznie juz chodzić to powinnam mu kupic jakies butki do chodzenia po domu? Nie mamy w ogole dywanów, podłogi sa, powiedziałabym ze mega twarde i mega zimne, tak ze mi w samej skarpecie często chłodno. Ja juz zglupialam bo myślałam ze w samych skarpetach po domu ma biegać a teraz czytam ze jak mam dywany czy wykladziny to tak a jak nie to butki. Tylo zaś jakie te butki? Stresuje się bo on juz znaczna czesc dnua spędza chodząc przy meblach, ścianach (jak maly gekonik), i juz chce za ręce tez chodzić, do tego puszcza się coraz częściej.
-
nick nieaktualny
-
Ja daje czasami Nurofen jak juz widze ze jest zle, ale tez nie chce jej tego non stop podawac.
Ossanit ona uwielbua i jak widzi ze biore go do reki to juz pyszczek otwiera. Mi sie wydaje ze pomagaja ale na krotko.
Ale sluchajcie..ja dzis od 16 zamiadt wody dawalam jej do picia melise w niekapku. Wypila moze do wieczora 30-40ml i jak zasnela o 20:30to do tej pory nie bylo ani jednej pobudki. Jestem zszokowana i przeszczesliwa. Poczytalam o tej melisie i mozna ja wlasnie podawac niemowlakom, ktore maja problemy ze snem i czesto sie budza. Oby moja kruszynka spala jak najdluzej.. -
nick nieaktualnyTak tez myślałam, ze Attipassy będą lepsze na wiosnę, zreszta chyba juz kiedyś pisałam ze na wiosnę sue chyba skusze. Na polskiej stronie z nimi byla niedawno super promocja ze za 150 zl mozna bylo kupic 2 pary, no ale wiadomo to jaki rozmiar będzie potrzebny...wczoraj kupilam takie skarpeto-butki cieple do wózka w Deichmannie to maja rozmiar 20 i sa dobre, wydaje mi się ze to duży rozmiar.
Znalazłam cos podobnego do Attipasow ale sama nie wiem:
http://m.ebay.de/itm/Fliesenflitzer-Socken-mit-rutschfester-Gummisohle-Neu-Hausschuhe-Huettenschuhe-/272004896084?nav=SEARCH
http://m.ebay.de/itm/SOCKENSCHUHE-mit-ABS-Sohle-Krabbelschuhe-Hausschuhe-Baby-Lauflernschuhe-NEU-/330657648547?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202354%2526meid%253D18790b2ff1574c01874f651bf321947e%2526pid%253D100408%2526rk%253D1%2526rkt%253D21%2526mehot%253Dpp%2526sd%253D272004896084&_trksid=p2056116.c100408.m2460