X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek- No niestety ale nie doradze ci bo ja mialam na mysli taki rowerek dla dzieci. My mamy taki i naprawde rewelacja. http://cdn.idealo.com/folder/Product/2184/0/2184042/s1_produktbild_mid/smartrike-3-in-1-zoo-frosch-gruen.jpg
    Starszak jezdzil na nim dwa sezony i mysle ze Julian tez z dwa pojezdzi. Jak ktos nie ma pomyslu na prezent to polecam rowerek ;-)

Kasia- Moj Julian ostatnio tez sie czesto budzi w nocy. U nas przyczyna sa zabki bo ida dwie gorne jedynki.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax ja obstawiam tez zeby bo ida dwie dolne jedynki. Kiedys jak smarowalam jej mascia to normalnie wkladalam palca a ta ootwierala chetnie buziea teraz placze jak jej dotykam. Tylko martwi mnie ze tak dlugo ja to meczy i zaden jeszcze sie nie przebil.

Magdalena z nami jak spi to tyci lepiej ale tez sie rzuca i budzi niestety.

Starsznie mi jej zal...

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia daj jej na noc Paracetamol, ma on mniej skutkow ubocznych i jest mniej szckodliwy niz np dentinox, to to jest prawdziwa trucizna. Jak ja boli to trzeba pomoc, niech sie wyspi porzadnie.

Masci i kulki nic nie przynosza, zabkowanie samo w sobie nie boli, boli stan zapalny ktory powoduje wyrastajacy zab, a temu mozna tylko od wewnatrz zaradzic, masci i kulki to strata pieniedzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:17

17u93e5exqfllrog.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Wczoraj miałam wizytę u gin i kolejne ctg i po raz kolejny mówił że synek zbyt spokojny wysłał mnie na badania do szpitala tam kolejne ctg i usg i lekarka do mnie że mam skurcze już ale ja tam nic nie czułam zrobili test czy to skurcze porodowe ale na szczęście wynik negatywny i dziś znowu byłam w szpitalu na ctg tym razem skurczy nie było ale nadal coś im się nie podobało za dwa dni znowu do szpitala na badanie ctg a za tydzień na badanie narządów dziecka czy jest wszystko ok, nie wiem czy to jakieś usg tylko dokładniejsze? Ma niby trwać godzinę i zaczynam się już stresować tymi wszystkimi badaniami, którąś z Was też tak męczyli z ctg czy tylko ja mam takie szczęście???

d69c20mmk9myteud.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu u nas osanit pomagał ale na takie mocniejsze bóle i jak wychodziły 4 zęby na raz to dawalam nurofen lub czopek, tez uważam że raz kiedy trzeba się tak ratować bo ząbkowanie to dla takiego maluszka straszny ból niestety. Górne jedynki i dwójki szły 3 mies, to był straszny czas ale przetrwałam. Tak jak pisze endokobietka, podaj coś Gabrysi

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam dentinox gel i tez jestem zadowolona. Nurofen daje tylko w ciezkich przypadkach jak maly ma goraczke lub bardzo placze a ja jestem pewna ze to przez zeby.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka nie taki danonek straszny ;) Ja jeszcze nie dalam, dopóki chce jeść naturalny czy quark to będę z tego korzystać. A jakie jest prawidłowe BMI dziecka? Vincent ma 75 cm i wazy 9780g, w siatkach centylowych idzie równo w sensie na poczatku byl odrobine poniżej 50centyla a teraz ciut powyżej i wzrostem i waga. Ja nam schize zeby Vinnie nie byl otyly. Ja mam duza nadwagę obecnie i brak motywacji do zrzucenia niestety a i mąż wyhodował miesien piwny i caly czas się boje otylosci u małego. Do tego ja to jestem kurdupel bo ledwo 155cm.

Annaki ale teraz Ci zazdroszczę tej Krabbelgrupy ;) Ja juz chyba poczekam do grudnia bo zaczniemy wtedy chodzić do tej TM a tam będą dzieci. Wczesniej z kolezanka i z jej maluchem postaramy sie częściej spotykać.

Kasiu ja bym tez obstawiala zabki. U nas tez bym taki masakryczny okres i wtedy tez podalam Nurofen, raz dalam czopek ale na niewiele sie zdal bo mam takie z dawka na 3 kg wagi s nie wyobraża sobie podawac mu 3 czopki na raz.

Mamax ja tez się zastanawiam nad taką zwykla parasolką ewentualnie tylko po to żeby byla w samochodzie np. na zakupy. Bo jak do bagażnik dajemy nasz wozek to czasem ciężko pomieścić tygodniowe zakupy.

W ogole dziewczyny co zrobic z niezużytym lekiem w DE?. Te czopki mam, 1,5 opakowania a ta dawka juz za mala dla mojego synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:42

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zabroil dawac zele na zeby bo powiedzial ue maja w skladzie taki sam srodek jak znieczulenie u dentysty a to jest niebezpueczne dla dzieci. Osanit to lek homeopatyczny ja w to nie wierze moj lekarz tez nie a dzieci lubia bo slodkie. Sprobujcie same i zel i kulki to zobaczycie ;) kurde ja tam wszystko probuje co mu daje ;)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja te mini czopki uzywam wlasnie przy zabkowaniu. Pomagaja. Moze zostaw na wszelki wypadek. Mozna w aptece oddac albo u lekarza jak nie sa przeterminowane da komus.Ja tak robie i zawsze sa zadowoleni.

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka jak tam się czujesz?
    Trzymasz "dietę matki karmiącej"?
    Długo ci zajmuje karmienie?
    Używasz smoczka ?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy...ale osanit nie ma cukru :-P , nie jest słodki, po rozgryzieniu jest takie zimne uczucie, jakby znieczulające :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja tez próbuje wszystko co daje malemu. Dentinoxu juz nie chce używa bo byl czas ze smarowałam dziaselka malemu co wieczór i pozniej nie chcial bez tego usnąć.
    Właśnie Osanit jest bez cukru...tylko u nas się nie sprawdza. Mam wrażenie ze Vincent żuł te kuleczki i to mu przynosilo ulgę ale jak się rozpuscily to znowu byl placz. Raz tylko przy wyrzynaniu pierwszego ząbka Osanit pomogl pozniej juz tylko w czasie żucia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak Vincent zacznie juz chodzić to powinnam mu kupic jakies butki do chodzenia po domu? Nie mamy w ogole dywanów, podłogi sa, powiedziałabym ze mega twarde i mega zimne, tak ze mi w samej skarpecie często chłodno. Ja juz zglupialam bo myślałam ze w samych skarpetach po domu ma biegać a teraz czytam ze jak mam dywany czy wykladziny to tak a jak nie to butki. Tylo zaś jakie te butki? Stresuje się bo on juz znaczna czesc dnua spędza chodząc przy meblach, ścianach (jak maly gekonik), i juz chce za ręce tez chodzić, do tego puszcza się coraz częściej.

• annaki Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika skarpety antyposlizgowe, albo takie jak kiedyś wstawiałam z tą grubą gumą albo takie krabbelschue, chyba Mamax dawała albo inna dziewczyna, nie pamiętam dokładnie, były ostatnio w lidlu takie, może znowu się pokazą

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli takie paputki wystarcza? Bo wszędzie piszą o butkach ze sztywnym zapietkiem i oczami wyobraźni widzę tylko takie buty jak do chodzenia na zewnątrz. Mysle tez o tych Attipassach...

• Muniek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajne te Attipasy,ale trochę drogie mi się wydają. Jak się zdecydujesz to czekam na opinie :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam Attipasy wg mnie nie sa odüowiednie do domu. Lepsze skarpety

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się wydaje że attipasy to na zewnątrz są ok, ale powtarzam to tylko z opinii znajomej, ja nie miałam
    A sztywny zapiętek to juz mit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 22:37

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje czasami Nurofen jak juz widze ze jest zle, ale tez nie chce jej tego non stop podawac.

Ossanit ona uwielbua i jak widzi ze biore go do reki to juz pyszczek otwiera. Mi sie wydaje ze pomagaja ale na krotko.

Ale sluchajcie..ja dzis od 16 zamiadt wody dawalam jej do picia melise w niekapku. Wypila moze do wieczora 30-40ml i jak zasnela o 20:30to do tej pory nie bylo ani jednej pobudki. Jestem zszokowana i przeszczesliwa. Poczytalam o tej melisie i mozna ja wlasnie podawac niemowlakom, ktore maja problemy ze snem i czesto sie budza. Oby moja kruszynka spala jak najdluzej..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez myślałam, ze Attipassy będą lepsze na wiosnę, zreszta chyba juz kiedyś pisałam ze na wiosnę sue chyba skusze. Na polskiej stronie z nimi byla niedawno super promocja ze za 150 zl mozna bylo kupic 2 pary, no ale wiadomo to jaki rozmiar będzie potrzebny...wczoraj kupilam takie skarpeto-butki cieple do wózka w Deichmannie to maja rozmiar 20 i sa dobre, wydaje mi się ze to duży rozmiar.
    Znalazłam cos podobnego do Attipasow ale sama nie wiem:
    http://m.ebay.de/itm/Fliesenflitzer-Socken-mit-rutschfester-Gummisohle-Neu-Hausschuhe-Huettenschuhe-/272004896084?nav=SEARCH

http://m.ebay.de/itm/SOCKENSCHUHE-mit-ABS-Sohle-Krabbelschuhe-Hausschuhe-Baby-Lauflernschuhe-NEU-/330657648547?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202354%2526meid%253D18790b2ff1574c01874f651bf321947e%2526pid%253D100408%2526rk%253D1%2526rkt%253D21%2526mehot%253Dpp%2526sd%253D272004896084&_trksid=p2056116.c100408.m2460

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ