X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No walśnie, pewnie za niedługo dzieciaki nie dadzą sobie w pupie zmierzyć. No i pewnie to niewygodne jak w ncy trzeba kontrolować jak napisała Annaki i musisz ściągać piżamkę czy rozpinać to w czym dziecko śpi.

• annaki Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://byciemama.pl/test-termometr-braun-irt-4520/
    Dokładnie ten Braun irt 4520
    Chociaż tak teraz spojrzalam i widzę że cena juz spadła, ja kupilam za 55e, co wydaje mi się sporą ceną jak na termometr a widzę ze można znaleźć juz za 35e, tez dużo ale zawsze mniej niż wczesniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:55

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    Ostatnio w Galileo właśnie było o mleku Aptamil które wykupują chinczyki go po ich mleku dzieci chorowały . Raz miałam kryzys wtedy maz dzwonił do aptamila infolini i powiedzieli ze milupa to to samo . Teraz w sklepach jest Max 3 opakowania .

Powidlowa
    Jak jechałam sama z Colinem właściwie do teraz tak jest przekładam sobie go do przodu jak chce mleka picie chrupka potrzymać rączkę czy cos innego mam go obok :) poduszkę wyłączam ISO fix mam na całe szczęście z przodu i jedziemy :) jak by mleko trzeba było to szybko awaryjne na boczku ciach ciach i w drodze możesz karmić

Agatte
    U nas roczek na karku pytałam dziewczyn o termometry ale dalej jedziemy na tym zwykłym z miękka końcówka i w pupce mierzymy . Jeśli Colinowi cos jesc leży spokojnie i da sobie sprawdzić tem . Fakt w nocy jest lipa ale miałam tylko raz ten przypadek ze musiałam . Oczywiście wtedy żałowałam ze nie mam elektrycznego . Mam zamiar kupić w rossmanie ale szczerze nie wiem jaka firma tylko ostatnio widziałam :)

Krysiak
    Jedynie co ja moge polecić w tym termometrze to pierwsze miesiące maluszek moze mieć problemu z kupka wtedy ja zawsze pomagałam tym termometrem . Sposób pielęgniarek w szpitalu od lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:20

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie że mogę wozić 2 miesięczne dziecko w rozłożonej na płasko spacerowce? Np. Zapakować w kombinezon zimowy, albo rożek? Mamy beznadziejny wózek z gondolą, sam skręca w prawo i mnie strasznie męczą spacery przez to.
    Zastanawiam się czy jak tak to w co ją ubrać, bo w gondoli jest chroniona przed wiatrem i zimnem a w spacerowce nie.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa jeśli tak to ja bym dała kombinezon i śpiwór na to, pod śpiwór można tez koc pościelic żeby z dołu nie ciaglo mrozem
    A no chyba ze zima będzie taka jak teraz jesień czyli ciepła to śpiwór i owszem ale bez kombinezonu tylko np kurteczka lub taki kombinezon z misia, będą teraz takie w lidlu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:28

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja uważam, ze jak spacerówka jest na plasko to i nie jest kubelkowa to można. Ja bym tylko dala jakiś koc na spod, i ogólnie dokladnie tak jak pisze Annaki. W sumie to zalezy jaka będzie zima i jak długie spacer będziesz robic. Ja zawsze mam dodatkowy koc w wózku jakby nas jakis mega wiatr zlapal ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy ładną pogodę więc wypróbuję. Przygotowałam rożek na spód, na to kocyk i przykryję ją kocykiem. Najwyżej szybko wrócimy do domu.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM - dziekuje za wsparcie :)
    My juz po wizycie, ten młody Jakubek wydaje sie całkiem okej, badania mi porobił był bardzo miły...na poczatku chciał mnie 'przejąć' starszy ale nie zgodziłam sie ;) takze poki co młody zrobił na mnie nawet dobre wrażenie. A nasz maluszek odwrócił sie do nas tyłkiem i za cholere nie chciał pokazać co tam miedzy nogamiD nawet jak lekarz Go delikatnie potrząsał to tylko było widac jak macha rączkami ze złości ale ruszyć sie nie chciał mały leniuszek ;) nie dość że uparty to jeszcze nerwowy..po tacie oczywiście :) nastepna wizyte mamy w przyszłym tygodniu bo reszte badań trzeba zrobić może tym razem bedzie chciał nam sie nasz skarb ujawnić :D ale wstepne badania na plusie - lekarz mowi ze jej zdrowy i wszystko jest okej, a to najważniejsze :)

Kinga., Endokobietka, MonikaDM, krysiak, mloda1995, lucy1983 lubią tę wiadomość

I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka to super. Ważne ze jesteś zadowolona. A maluch faktycznie uparciuch ;) Nam Vincent ujawnienil sie już w 13 tygodniu i później na kazdej wizycie rozkłada nogi na "za piętnaście trzecia", ekshibicjonista będę ;)

Laski mam pytanie. Znacie tą stronkę Alexpress? Sa tam rozniaste bajery, tanie, tylko dlugo się czeka na przesyłkę bo to z Chin, Sngapuru czy innych ościennych ;) W PL dziewczyny się zachwycają i mówią ze jakość dobra, slyszalam nawet ze to jest to samo co sprzedają u nas tylko, ze niby bez pośredników...bla bla bla. No i tak ostatnio ogladalam i chyba bym kilka rzeczy zamówiła tylko jakos sie obawiam bo tam karty kredytowe trzeba użyć choc z PL dziewczyny robią przelewy, musze obczaic czy z DE tez się da. Moja siostra kupila synkowi stamtąd dres i byl super tylko ona nie zamawiala bezpośrednio przez ta stronę tylko ktos jej zamawial.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika o tej stronie mówisz? http://www.aliexpress.com/

3i49tv7371hkkcdh.png

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dm
    Znam stronę ale boje się zamawiać . Maż straszy ze będę musiała wysokie cło zapłacić . Wiec cena wyjdzie na to samo jak bym ru kupiła oryginalne . Jak zamówisz i dojdzie bez niespodzianek pisz chętnie złoże zamowienie :p

A dziewczyny jak piszemy o stronach znacie mamikreisel ? Poleciła mi koleżanka ubranka wózki zabawki używane złapałam ostatnio takie cuda dla Colina za pół ceny z zara a od Colina stare ubranka na bierząco sprzedaje i jestem już gruba kasę do przodu

Tigana lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miałam stamtąd czapkę i apaszki, tylko że ja zamawiałam przez dziewczynę która ma str na fb, jej robilam przelew a ona tam juz wszystko ogarniala i zamawiała, przesyłka do de była darmowa, za czapkę z napisem i love mama oraz dwie apaszki placilam cos ok 25 zł niestety długo się czeka bo miesiąc a paczki przychodziły właśnie bezpośrednio z chin na mój adres.
    Chwilowo zawiesiła to pośrednictwo bo urodziło jej się dziecko i nie ma czasu ale ma powiadomić klientów jak znowu ruszy :-) , właśnie będę chciała zamówić dresiki bo SA fajne

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka wyslalam maila na drugi adres, bo ten pierwszy chyba byl jakis nieprawidlowy. Dostalas??

Super, ze jestes zadowolona z lekarza:) i ze z twoim bobo wszystko ok. Jestes z Berlina??

Ja zamawiam sama z Alliexpres. Czekam zaxwyczaj miesiac na przesylke i zadnego cla nie place- jest limit chyba do 44e czy cos takiego i wtedy nie naliczaja cla.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o waszych początkach ciąży to łezka w oku się kręci :) strasznie to szybko przeleciało :) dopiero co w zeszłym roku marudzilam kiedy w końcu urodze a tu Sami w czwartek skończy pół roku ;)
    Zielinka mój mały też nie chciał się pokazać na początku,dopiero gdzieś tak w 18tc dowiedzieliśmy się że będzie syn. Potem do samego końca chwalił się sprzętem :)
    Ja nieraz jak zamawiam na Ebay to tam są rzeczy z chin,Singapuru itp. Dwa razy tak zamówiłam i przyszło jakoś po miesiącu. Tanie rzeczy i gatunkowo nie najgorsze. A tą stronę muszę pooglądać ;)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaDM - tez bym chciała żeby nasz maluch nie był taki uparty hehe ;)
    Kasia83- nie dostalam nic...nie wiem czemu :( tez sie ciesze ze wszystko okej z maluszkie. :) tak jestem z Berlina :) Ty chyba tez?

I
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniak- coś czuje ze nasz tez troche nas przetrzyma ;) chociaż mój narzeczony podczas usg z zachwytem i dumna krzyknął: "tam jest siusiak!" Na co lekarz z niedowierzaniem odpowiedział:" tak prosze Pana, na pewno taki długi" ;) ale narzeczony sie upiera że on widział siusiaka i koniec kropka...wiadomo po kim maleństwo uparte :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

I
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Zielinka u nas mąż też wcześniej zauważył siusiaka na usg,ale tak średnio dawalam temu wiarę. No ale nie pomylił się :) więc może u was też tak będzie :D

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa dokladnie o ta stronę mi chodzi.

Annaki właśnie podobnie zamawiala moja siostra jak Ty. Dres Batmana, boski :)

Magdalena ja zaraz obczaje ta stronę bo ja sporo rzeczy używanych kupuje, zabawki tez. I z ubranek i z zabawek jestem póki co bardzo zadowolona a nie jest mi żal jakby się coś zepsuło, np. pchacz kupiłam za 5€, i super bo sue okazalo ze na naszych podlogach mega się ślizga i Vincent wybiłby chyba wszystkie zeby wuec się cieszę, ze nie kupiłam nowego.

Muniek ja nie raz tez zamowilam na Ebay coś co szlo z Chin i bylo ok. Ale na tym Aliexpres to mimo niskich cen moglabym majątek wydać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a placisz karta kredytowa czy jakos inaczej?

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Ja Sprzedałam większość rzeczy od colina i ciążowe kupiłam dwie kurtki z zara co normalnie płaciłam bym ok 70€ a ja dałam z 30€ i tak za rok wyrośnie wiec znów mogę sprzedać . Niektóre osoby naliczają sobie niezłe ceny ale znajdziesz ten perełki jak mówiłam tylko trzeba na bierząco . Raz kupiłam dwie pary spodni z zara za 6,5€ z przesyłka a sprzedałam za 14€ :) były tylko potargane lekko zszylam i poszły jak świeże bułeczki

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ