X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No walśnie, pewnie za niedługo dzieciaki nie dadzą sobie w pupie zmierzyć. No i pewnie to niewygodne jak w ncy trzeba kontrolować jak napisała Annaki i musisz ściągać piżamkę czy rozpinać to w czym dziecko śpi.

• annaki Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://byciemama.pl/test-termometr-braun-irt-4520/
    Dokładnie ten Braun irt 4520
    Chociaż tak teraz spojrzalam i widzę że cena juz spadła, ja kupilam za 55e, co wydaje mi się sporą ceną jak na termometr a widzę ze można znaleźć juz za 35e, tez dużo ale zawsze mniej niż wczesniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:55

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    Ostatnio w Galileo właśnie było o mleku Aptamil które wykupują chinczyki go po ich mleku dzieci chorowały . Raz miałam kryzys wtedy maz dzwonił do aptamila infolini i powiedzieli ze milupa to to samo . Teraz w sklepach jest Max 3 opakowania .

Powidlowa
    Jak jechałam sama z Colinem właściwie do teraz tak jest przekładam sobie go do przodu jak chce mleka picie chrupka potrzymać rączkę czy cos innego mam go obok :) poduszkę wyłączam ISO fix mam na całe szczęście z przodu i jedziemy :) jak by mleko trzeba było to szybko awaryjne na boczku ciach ciach i w drodze możesz karmić

Agatte
    U nas roczek na karku pytałam dziewczyn o termometry ale dalej jedziemy na tym zwykłym z miękka końcówka i w pupce mierzymy . Jeśli Colinowi cos jesc leży spokojnie i da sobie sprawdzić tem . Fakt w nocy jest lipa ale miałam tylko raz ten przypadek ze musiałam . Oczywiście wtedy żałowałam ze nie mam elektrycznego . Mam zamiar kupić w rossmanie ale szczerze nie wiem jaka firma tylko ostatnio widziałam :)

Krysiak
    Jedynie co ja moge polecić w tym termometrze to pierwsze miesiące maluszek moze mieć problemu z kupka wtedy ja zawsze pomagałam tym termometrem . Sposób pielęgniarek w szpitalu od lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:20

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie że mogę wozić 2 miesięczne dziecko w rozłożonej na płasko spacerowce? Np. Zapakować w kombinezon zimowy, albo rożek? Mamy beznadziejny wózek z gondolą, sam skręca w prawo i mnie strasznie męczą spacery przez to.
    Zastanawiam się czy jak tak to w co ją ubrać, bo w gondoli jest chroniona przed wiatrem i zimnem a w spacerowce nie.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa jeśli tak to ja bym dała kombinezon i śpiwór na to, pod śpiwór można tez koc pościelic żeby z dołu nie ciaglo mrozem
    A no chyba ze zima będzie taka jak teraz jesień czyli ciepła to śpiwór i owszem ale bez kombinezonu tylko np kurteczka lub taki kombinezon z misia, będą teraz takie w lidlu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:28

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja uważam, ze jak spacerówka jest na plasko to i nie jest kubelkowa to można. Ja bym tylko dala jakiś koc na spod, i ogólnie dokladnie tak jak pisze Annaki. W sumie to zalezy jaka będzie zima i jak długie spacer będziesz robic. Ja zawsze mam dodatkowy koc w wózku jakby nas jakis mega wiatr zlapal ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy ładną pogodę więc wypróbuję. Przygotowałam rożek na spód, na to kocyk i przykryję ją kocykiem. Najwyżej szybko wrócimy do domu.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM - dziekuje za wsparcie :)
    My juz po wizycie, ten młody Jakubek wydaje sie całkiem okej, badania mi porobił był bardzo miły...na poczatku chciał mnie 'przejąć' starszy ale nie zgodziłam sie ;) takze poki co młody zrobił na mnie nawet dobre wrażenie. A nasz maluszek odwrócił sie do nas tyłkiem i za cholere nie chciał pokazać co tam miedzy nogamiD nawet jak lekarz Go delikatnie potrząsał to tylko było widac jak macha rączkami ze złości ale ruszyć sie nie chciał mały leniuszek ;) nie dość że uparty to jeszcze nerwowy..po tacie oczywiście :) nastepna wizyte mamy w przyszłym tygodniu bo reszte badań trzeba zrobić może tym razem bedzie chciał nam sie nasz skarb ujawnić :D ale wstepne badania na plusie - lekarz mowi ze jej zdrowy i wszystko jest okej, a to najważniejsze :)

Kinga., Endokobietka, MonikaDM, krysiak, mloda1995, lucy1983 lubią tę wiadomość

I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka to super. Ważne ze jesteś zadowolona. A maluch faktycznie uparciuch ;) Nam Vincent ujawnienil sie już w 13 tygodniu i później na kazdej wizycie rozkłada nogi na "za piętnaście trzecia", ekshibicjonista będę ;)

Laski mam pytanie. Znacie tą stronkę Alexpress? Sa tam rozniaste bajery, tanie, tylko dlugo się czeka na przesyłkę bo to z Chin, Sngapuru czy innych ościennych ;) W PL dziewczyny się zachwycają i mówią ze jakość dobra, slyszalam nawet ze to jest to samo co sprzedają u nas tylko, ze niby bez pośredników...bla bla bla. No i tak ostatnio ogladalam i chyba bym kilka rzeczy zamówiła tylko jakos sie obawiam bo tam karty kredytowe trzeba użyć choc z PL dziewczyny robią przelewy, musze obczaic czy z DE tez się da. Moja siostra kupila synkowi stamtąd dres i byl super tylko ona nie zamawiala bezpośrednio przez ta stronę tylko ktos jej zamawial.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika o tej stronie mówisz? http://www.aliexpress.com/

3i49tv7371hkkcdh.png

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dm
    Znam stronę ale boje się zamawiać . Maż straszy ze będę musiała wysokie cło zapłacić . Wiec cena wyjdzie na to samo jak bym ru kupiła oryginalne . Jak zamówisz i dojdzie bez niespodzianek pisz chętnie złoże zamowienie :p

A dziewczyny jak piszemy o stronach znacie mamikreisel ? Poleciła mi koleżanka ubranka wózki zabawki używane złapałam ostatnio takie cuda dla Colina za pół ceny z zara a od Colina stare ubranka na bierząco sprzedaje i jestem już gruba kasę do przodu

Tigana lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miałam stamtąd czapkę i apaszki, tylko że ja zamawiałam przez dziewczynę która ma str na fb, jej robilam przelew a ona tam juz wszystko ogarniala i zamawiała, przesyłka do de była darmowa, za czapkę z napisem i love mama oraz dwie apaszki placilam cos ok 25 zł niestety długo się czeka bo miesiąc a paczki przychodziły właśnie bezpośrednio z chin na mój adres.
    Chwilowo zawiesiła to pośrednictwo bo urodziło jej się dziecko i nie ma czasu ale ma powiadomić klientów jak znowu ruszy :-) , właśnie będę chciała zamówić dresiki bo SA fajne

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka wyslalam maila na drugi adres, bo ten pierwszy chyba byl jakis nieprawidlowy. Dostalas??

Super, ze jestes zadowolona z lekarza:) i ze z twoim bobo wszystko ok. Jestes z Berlina??

Ja zamawiam sama z Alliexpres. Czekam zaxwyczaj miesiac na przesylke i zadnego cla nie place- jest limit chyba do 44e czy cos takiego i wtedy nie naliczaja cla.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o waszych początkach ciąży to łezka w oku się kręci :) strasznie to szybko przeleciało :) dopiero co w zeszłym roku marudzilam kiedy w końcu urodze a tu Sami w czwartek skończy pół roku ;)
    Zielinka mój mały też nie chciał się pokazać na początku,dopiero gdzieś tak w 18tc dowiedzieliśmy się że będzie syn. Potem do samego końca chwalił się sprzętem :)
    Ja nieraz jak zamawiam na Ebay to tam są rzeczy z chin,Singapuru itp. Dwa razy tak zamówiłam i przyszło jakoś po miesiącu. Tanie rzeczy i gatunkowo nie najgorsze. A tą stronę muszę pooglądać ;)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaDM - tez bym chciała żeby nasz maluch nie był taki uparty hehe ;)
    Kasia83- nie dostalam nic...nie wiem czemu :( tez sie ciesze ze wszystko okej z maluszkie. :) tak jestem z Berlina :) Ty chyba tez?

I
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniak- coś czuje ze nasz tez troche nas przetrzyma ;) chociaż mój narzeczony podczas usg z zachwytem i dumna krzyknął: "tam jest siusiak!" Na co lekarz z niedowierzaniem odpowiedział:" tak prosze Pana, na pewno taki długi" ;) ale narzeczony sie upiera że on widział siusiaka i koniec kropka...wiadomo po kim maleństwo uparte :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

I
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Zielinka u nas mąż też wcześniej zauważył siusiaka na usg,ale tak średnio dawalam temu wiarę. No ale nie pomylił się :) więc może u was też tak będzie :D

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa dokladnie o ta stronę mi chodzi.

Annaki właśnie podobnie zamawiala moja siostra jak Ty. Dres Batmana, boski :)

Magdalena ja zaraz obczaje ta stronę bo ja sporo rzeczy używanych kupuje, zabawki tez. I z ubranek i z zabawek jestem póki co bardzo zadowolona a nie jest mi żal jakby się coś zepsuło, np. pchacz kupiłam za 5€, i super bo sue okazalo ze na naszych podlogach mega się ślizga i Vincent wybiłby chyba wszystkie zeby wuec się cieszę, ze nie kupiłam nowego.

Muniek ja nie raz tez zamowilam na Ebay coś co szlo z Chin i bylo ok. Ale na tym Aliexpres to mimo niskich cen moglabym majątek wydać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a placisz karta kredytowa czy jakos inaczej?

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Ja Sprzedałam większość rzeczy od colina i ciążowe kupiłam dwie kurtki z zara co normalnie płaciłam bym ok 70€ a ja dałam z 30€ i tak za rok wyrośnie wiec znów mogę sprzedać . Niektóre osoby naliczają sobie niezłe ceny ale znajdziesz ten perełki jak mówiłam tylko trzeba na bierząco . Raz kupiłam dwie pary spodni z zara za 6,5€ z przesyłka a sprzedałam za 14€ :) były tylko potargane lekko zszylam i poszły jak świeże bułeczki

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ