Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
http://byciemama.pl/test-termometr-braun-irt-4520/
Dokładnie ten Braun irt 4520
Chociaż tak teraz spojrzalam i widzę że cena juz spadła, ja kupilam za 55e, co wydaje mi się sporą ceną jak na termometr a widzę ze można znaleźć juz za 35e, tez dużo ale zawsze mniej niż wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:55
powidlowa lubi tę wiadomość
-
Kasia
Ostatnio w Galileo właśnie było o mleku Aptamil które wykupują chinczyki go po ich mleku dzieci chorowały . Raz miałam kryzys wtedy maz dzwonił do aptamila infolini i powiedzieli ze milupa to to samo . Teraz w sklepach jest Max 3 opakowania .
Powidlowa
Jak jechałam sama z Colinem właściwie do teraz tak jest przekładam sobie go do przodu jak chce mleka picie chrupka potrzymać rączkę czy cos innego mam go obokpoduszkę wyłączam ISO fix mam na całe szczęście z przodu i jedziemy
jak by mleko trzeba było to szybko awaryjne na boczku ciach ciach i w drodze możesz karmić
Agatte
U nas roczek na karku pytałam dziewczyn o termometry ale dalej jedziemy na tym zwykłym z miękka końcówka i w pupce mierzymy . Jeśli Colinowi cos jesc leży spokojnie i da sobie sprawdzić tem . Fakt w nocy jest lipa ale miałam tylko raz ten przypadek ze musiałam . Oczywiście wtedy żałowałam ze nie mam elektrycznego . Mam zamiar kupić w rossmanie ale szczerze nie wiem jaka firma tylko ostatnio widziałam
Krysiak
Jedynie co ja moge polecić w tym termometrze to pierwsze miesiące maluszek moze mieć problemu z kupka wtedy ja zawsze pomagałam tym termometrem . Sposób pielęgniarek w szpitalu od latWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:20
-
Dziewczyny, myślicie że mogę wozić 2 miesięczne dziecko w rozłożonej na płasko spacerowce? Np. Zapakować w kombinezon zimowy, albo rożek? Mamy beznadziejny wózek z gondolą, sam skręca w prawo i mnie strasznie męczą spacery przez to.
Zastanawiam się czy jak tak to w co ją ubrać, bo w gondoli jest chroniona przed wiatrem i zimnem a w spacerowce nie. -
Powidlowa jeśli tak to ja bym dała kombinezon i śpiwór na to, pod śpiwór można tez koc pościelic żeby z dołu nie ciaglo mrozem
A no chyba ze zima będzie taka jak teraz jesień czyli ciepła to śpiwór i owszem ale bez kombinezonu tylko np kurteczka lub taki kombinezon z misia, będą teraz takie w lidluWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:28
powidlowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowidlowa ja uważam, ze jak spacerówka jest na plasko to i nie jest kubelkowa to można. Ja bym tylko dala jakiś koc na spod, i ogólnie dokladnie tak jak pisze Annaki. W sumie to zalezy jaka będzie zima i jak długie spacer będziesz robic. Ja zawsze mam dodatkowy koc w wózku jakby nas jakis mega wiatr zlapal
-
MonikaDM - dziekuje za wsparcie
My juz po wizycie, ten młody Jakubek wydaje sie całkiem okej, badania mi porobił był bardzo miły...na poczatku chciał mnie 'przejąć' starszy ale nie zgodziłam sietakze poki co młody zrobił na mnie nawet dobre wrażenie. A nasz maluszek odwrócił sie do nas tyłkiem i za cholere nie chciał pokazać co tam miedzy nogamiD nawet jak lekarz Go delikatnie potrząsał to tylko było widac jak macha rączkami ze złości ale ruszyć sie nie chciał mały leniuszek
nie dość że uparty to jeszcze nerwowy..po tacie oczywiście
nastepna wizyte mamy w przyszłym tygodniu bo reszte badań trzeba zrobić może tym razem bedzie chciał nam sie nasz skarb ujawnić
ale wstepne badania na plusie - lekarz mowi ze jej zdrowy i wszystko jest okej, a to najważniejsze
Kinga., Endokobietka, MonikaDM, krysiak, mloda1995, lucy1983 lubią tę wiadomość
I -
nick nieaktualnyZielinka to super. Ważne ze jesteś zadowolona. A maluch faktycznie uparciuch
Nam Vincent ujawnienil sie już w 13 tygodniu i później na kazdej wizycie rozkłada nogi na "za piętnaście trzecia", ekshibicjonista będę
Laski mam pytanie. Znacie tą stronkę Alexpress? Sa tam rozniaste bajery, tanie, tylko dlugo się czeka na przesyłkę bo to z Chin, Sngapuru czy innych ościennychW PL dziewczyny się zachwycają i mówią ze jakość dobra, slyszalam nawet ze to jest to samo co sprzedają u nas tylko, ze niby bez pośredników...bla bla bla. No i tak ostatnio ogladalam i chyba bym kilka rzeczy zamówiła tylko jakos sie obawiam bo tam karty kredytowe trzeba użyć choc z PL dziewczyny robią przelewy, musze obczaic czy z DE tez się da. Moja siostra kupila synkowi stamtąd dres i byl super tylko ona nie zamawiala bezpośrednio przez ta stronę tylko ktos jej zamawial.
-
Monika dm
Znam stronę ale boje się zamawiać . Maż straszy ze będę musiała wysokie cło zapłacić . Wiec cena wyjdzie na to samo jak bym ru kupiła oryginalne . Jak zamówisz i dojdzie bez niespodzianek pisz chętnie złoże zamowienie :p
A dziewczyny jak piszemy o stronach znacie mamikreisel ? Poleciła mi koleżanka ubranka wózki zabawki używane złapałam ostatnio takie cuda dla Colina za pół ceny z zara a od Colina stare ubranka na bierząco sprzedaje i jestem już gruba kasę do przoduTigana lubi tę wiadomość
-
Monika ja miałam stamtąd czapkę i apaszki, tylko że ja zamawiałam przez dziewczynę która ma str na fb, jej robilam przelew a ona tam juz wszystko ogarniala i zamawiała, przesyłka do de była darmowa, za czapkę z napisem i love mama oraz dwie apaszki placilam cos ok 25 zł niestety długo się czeka bo miesiąc a paczki przychodziły właśnie bezpośrednio z chin na mój adres.
Chwilowo zawiesiła to pośrednictwo bo urodziło jej się dziecko i nie ma czasu ale ma powiadomić klientów jak znowu ruszy, właśnie będę chciała zamówić dresiki bo SA fajne
-
Zielinka wyslalam maila na drugi adres, bo ten pierwszy chyba byl jakis nieprawidlowy. Dostalas??
Super, ze jestes zadowolona z lekarza:) i ze z twoim bobo wszystko ok. Jestes z Berlina??
Ja zamawiam sama z Alliexpres. Czekam zaxwyczaj miesiac na przesylke i zadnego cla nie place- jest limit chyba do 44e czy cos takiego i wtedy nie naliczaja cla. -
Jak czytam o waszych początkach ciąży to łezka w oku się kręci
strasznie to szybko przeleciało
dopiero co w zeszłym roku marudzilam kiedy w końcu urodze a tu Sami w czwartek skończy pół roku
Zielinka mój mały też nie chciał się pokazać na początku,dopiero gdzieś tak w 18tc dowiedzieliśmy się że będzie syn. Potem do samego końca chwalił się sprzętem
Ja nieraz jak zamawiam na Ebay to tam są rzeczy z chin,Singapuru itp. Dwa razy tak zamówiłam i przyszło jakoś po miesiącu. Tanie rzeczy i gatunkowo nie najgorsze. A tą stronę muszę pooglądać
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniak- coś czuje ze nasz tez troche nas przetrzyma
chociaż mój narzeczony podczas usg z zachwytem i dumna krzyknął: "tam jest siusiak!" Na co lekarz z niedowierzaniem odpowiedział:" tak prosze Pana, na pewno taki długi"
ale narzeczony sie upiera że on widział siusiaka i koniec kropka...wiadomo po kim maleństwo uparte
MonikaDM lubi tę wiadomość
I -
nick nieaktualnyPowidlowa dokladnie o ta stronę mi chodzi.
Annaki właśnie podobnie zamawiala moja siostra jak Ty. Dres Batmana, boski
Magdalena ja zaraz obczaje ta stronę bo ja sporo rzeczy używanych kupuje, zabawki tez. I z ubranek i z zabawek jestem póki co bardzo zadowolona a nie jest mi żal jakby się coś zepsuło, np. pchacz kupiłam za 5€, i super bo sue okazalo ze na naszych podlogach mega się ślizga i Vincent wybiłby chyba wszystkie zeby wuec się cieszę, ze nie kupiłam nowego.
Muniek ja nie raz tez zamowilam na Ebay coś co szlo z Chin i bylo ok. Ale na tym Aliexpres to mimo niskich cen moglabym majątek wydać -
nick nieaktualny
-
Monika
Ja Sprzedałam większość rzeczy od colina i ciążowe kupiłam dwie kurtki z zara co normalnie płaciłam bym ok 70€ a ja dałam z 30€ i tak za rok wyrośnie wiec znów mogę sprzedać . Niektóre osoby naliczają sobie niezłe ceny ale znajdziesz ten perełki jak mówiłam tylko trzeba na bierząco . Raz kupiłam dwie pary spodni z zara za 6,5€ z przesyłka a sprzedałam za 14€były tylko potargane lekko zszylam i poszły jak świeże bułeczki