WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka wyslalam jeszcze raz. Co sie dxieje z tymi mailami? Wrrr

A gdzie mieszkasz w Berlinie?

MonikaDM tak, place kredytowa:)

Muniek..ja tez ciagle zastanawiam sie kiefy minelo te 8 miesiecy..ale wiesz co przed nami jeszcze tyle cudownych chwil.. i ciagle czekam z niecierpliwoscia na nowe atrakcje, ktore mi Gabrysia zapewnia:)

Spryciula moja kochana uczy sie siadac- lapie sie czegokolwiek i podciaga sie. Czasami chwilke posiedzi a potem bęc do tylu albo na bok, ale zaczyna pomalu kumac, ze rece tez są od czegos i moga byc przydatne;) Kocham to moje dziecko z kazdym dniem bardziej chociaz czasami tak mnie umęczy, ze o 20:00 padam razem z nia ;)

krysiak, MonikaDM, Endokobietka, zielinka, Tigana lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83- teraz dostałam, dziekuje Ci bardzo! :) i na pewno wezme pod uwage Twoje rady :) aktualnie mieszkam na Wittenau ale pod koniec roku albo na poczatku przyszłego przeprowadzam sie na Spandau ;) a Ty??

I
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilmersdorf:) Ciesze sie ze w koncu doszedł :)

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamówiłam na Aliexpress. Zobaczymy teraz kiedy przyjdą zamówione rzeczy i jaka jakość ;)Ojj...jak wszystko będzie dobrze to chyba majątek będziemy tam zostawiać ;)

Kasia co Ty głównie zamawiałaś? Ja wzięłam buty na które zachorowałam jeszcze jak mieszkalismy w PL, ale one wtedy tam kosztowały duze więcej niz ja wczoraj zapłaciłąm a też były z Chin, nawet fotki te samo kojarzę - wiem, ze pewnie nie będzie to to samo cod obre, skórzane buty no ale takie piękniuchne są ;) wziełam też taką tanią sukienkę bo chcę obczaić rozmiary i jeszcze kilka drobiazgów :)

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokazesz mi te buty MonikaDM?

Ja zamawialam zabawki dla Gabi..typu zawieszki na mate czy do wozka, ubranka ale jakosciowo nie bylam zadowolona i buty dla niej na zime do wozka- tu akurat super sie trafily.

A i zawieszkę do mojej bransoletki Pandory..sa duzo tansze na Alli:) i zamowie na pewno jeszcze;)

A po swietach chyba kupie rozne akcesoria kuchenne:)

Koniecznie daj znac jak przyjda zakupy i czy jestes zadowolona:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:59

zem3zbmhb277dwos.png

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - przyszła decyzja o kindergeld. po 3 tygodniach od wysłania.

Tigana lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia buty takie: http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-HOT-SALE-2012-H023-high-quality-breathable-leather-uppers-ladies-fashion-shoes-women-s/527442742.html?spm=2114.01020208.3.80.uXGp9y&ws_ab_test=searchweb201556_1_21_79_78_77_92_91_22_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9

Najwyzej będą butami "do auta i z auta", ja je wczoraj kupiłam jakoś za niecałe 14e. A chyba ze 3 lata temu w PL je widziałam i kosztowały coś ok 150zł.

Dziś zauważyłam, że Vincent ma kolejnega zęba...noce lepsze to mnie tchnęło zeby sprawdzić no i jest.

Annaki próbowałam tej Camili i powiem Ci, ze bez rewelacji wiec chyba nie bedę kupować. Następnym razem wypróbuję Viburcol, a wiem, ze tu w DE jest dostępny bo mężowi proponowali kiedys jak pojechał po Nurofen, ale wielkie dzięki za próbkę :)

Tigana lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no to gratulacje z kolejnego zabka, a ile juz macie?
    Jasiowi w ciagu tygodnia wyskoczyly 3: 2 dolne dwojki i 1 gorna 3 czyli w sumie ma 13, jak na prawie 21 miesiecy kiepsciutko, no ale w sumie prawie bezbolesnie, tylko apetyt wtedy bardzo szwankuje.

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to daj znać jak przyjdzie jaka jest jakość tych rzeczy :) butki śliczne.
    Gratulacje kolejnego zabka :)
    A ja muszę się pochwalić że nasz szkrab kończy dziś pół roku :) przeleciało...

Mamax, MonikaDM, annaki, Tigana lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek to wszysktiego najlepszego :) Mega szybko przelecialo :)

Muniek lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek- Wszystkiego dobrego na pol roku. Szybko zlecialo i najtrudniejszy etap juz za wami. Teraz pojdzie z gorki i ani sie obejrzysz a bedziesz miala w domu chlopca ;-)

Monika- Fajne te butki ;-) Jak dojda to daj znac jakie sa jakosciowo ;-)

Endokobieta- Spokojnie moj Maximilian dopiero niedawno zakonczyl zabkowanie a w styczniu bedzie mial juz 4 lata ;-) Julianowi tez wolno zabki wychodza tak ze ma dopiero trzy. No ale najwazniejsze ze wychodza ;-)

Muniek lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax Boze nie strasz :)
    Jaskowi wyrosl peirwszy zab jak mial 10,5 miesiaca, potem 2 i tak zostalo, potem ok 14 miesiac pojawily sie 2 nastepne, a potem znowu pare miesiecy przerwy bylo

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko u nas juz to juz 7-my ząb. Tylko w tej radości z kolejnego zęba zawsze musimy pamięta o ich kiepskiej jakości, Vincent ma juz 3 zeby złamane, wiec uwierz mi ze wolałabym żeby wychodzily wolniej np. tak jak Jasiowi a zeby byly mocne.

Dziewczyny dzięki. Buty...nie spodziewam się jakości super ale zobaczymy.

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no cóż czyli u Was jak i u Leny camilia nie podziałala, ale dobrze że sprawdzilas zamiast kupować w ciemno :-)
    Buty boskie :-)
    A ja pakuje pakuje pakuje.... I końca nie widać ;-) , jutro w nocy wyjazd do pl :-) . jeszcze po południu mamy kontrolną wizytę u pediatry, bo byliśmy ostatnio z taką dziwną wysypką która niby okazała się opryszczką, oprócz tego zaliczylismy okulistę, tez w związku z tą wysypka bo jest koło oka tak więc tydzień na obrotach, ale od soboty laba :-) , zero gotowania sprzątania i prania ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdokobieta- Spokojnie wszystko przyjdzie w swoim czasie. Maximiliankowi do dwoch lat wyszly wszystkie zeby oprocz ostatnich czterech piatek. Potem przez rok byla cisza i dopiero po jego trzecich urodzinach zaczely wychodzic co 1,5 miesiaca jedna. Bardzo sie umeczyl ale juz mamy spokoj :-) U Juliana podejrzewam podobny scenariusz. Smiejemy sie z mezem ze z tymi zebami to chyba nigdy u nas konca nie bedzie bo najpierw Maximilian zabkowal, teraz Julian. Jak Julianowi juz wszystkie wyjda to Maximilianowi zaczna wypadac mleczaki i wychodzic zeby stale a potem jak u niego juz wszystkie stale zeby wyjda to Julianowi zaczna wypadac mleczaki i wychodzic stale. A potem to pewnie juz nam beda zeby wypadac haha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:01

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie eleganckie te butki..mam nadzieje ze przyjda ladne..trzymam kciuki:)

Kurde u nas zero ząbkow, ale chyba ogolnie Gabrysia do wszystkiego dochodzi pozniej..wazne ze są postepy.

Muniek gratulacje dla Twojego bączka:)

zem3zbmhb277dwos.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek oj biegnie ten czas nieubłaganie,mój skończył ósmego pól roczku.co do zębów to u nas jeszcze nie ma i nie martwię się tym,może posłużą dłużej jak później wyjdą?
    Monika mi tez te butki sie podobają,ale z tego co widzę to jest aktualnie na nie promocja bo tak to są droższe.tez bym sobie takie kupiła ale ja to mam takie niewymiarowe stopy ze ciężko chyba byloby mi trafić w rozmiar.ciekawa jestem tez twojej opini jak je dostaniesz czy ten obcasik nie za duży jest i czy wygodne?
    Jak tam sie płaci,przelewem?do de jest darmowa wysyłka?
    Dzis piatek 13,pechowy czy szczęśliwy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 07:44

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Dzis piatek 13,pechowy czy szczęśliwy?
    Witam sie. Musi być szczęśliwy, ja o 9 mam wizytę u gina. No musi być szczęśliwy ;) ale jakaś taka słaba jestem. Zjadłam śniadanie i musiałam sie położyć, potem umylam sie i znowu leżę. Jeszcze tylko włosy wysuszyć i makijaż, mam nadzieje, ze dam radę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax coz za "zębowy" scenariusz ;)

A ja wczoraj pisałam o trzech zębach zlamanych, to dzis mamy kolejnego. Takim sposobu każdy który wyszedł w calosci jest przynajmnuej w połowie złamany :( Musimy wczesniej zrobic to pakowanie niz w styczniu bo do tego czasu polamie wszystkie do reszty. Przeraza mnie szybkość z jaka te zeby mu się kruszą i to w jakim stopniu sa one slabe aż teraz siedzę i placze bo nic nie możemy
    ...wkurza mnie to bo oddałabym moje mocne zeby zeby tylko on miał dobre. A tak to taka bezsilna sie czuje.

Wendy te buty maja 10cm obcas w tym koturna 2 więc dla mnie tak jakby 8 cm. Ale ja jestem kurdupel i dla mnie wysokie buty byly codziennością. Maja byc do miesiąca wiec zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak trzymam kciuki i koniecznie daj znac jak po wizycie.

‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ