X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy polecam doradce kredytowego który nic ci nie policzy za usługę. Powie wam, czy dostaniecie kredyt itp. Ja teraz jestem na elternzeit a ktedyt dostaliśmy, a w bankach nam nie chcieli zbytnio dac. W banku rata ponad 600 euro a berater nam 440 wyliczył. A i w banku nie pytasz czy dostaniesz kredyt na np 100 tys, tylko ile dostaniecie przy takich zarobkach. Bo jak ty podajesz kwotę to obniża to twoją zdolność kredytową. Nie wiem dlaczego.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena my robiliśmy tak samo ;) Teraz jak Vincent widzi ze ja myje zeby to zaraz leci do łazienki :D

Powidlowa dziwne to ze jak zapytasz o kwotę to zaniża się zdolność kredytowa. Niby na jakiej podstawie.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tez się zastanawiam. Mnie doradzali żeby nie pytać o kwotę tylko ile oni proponują. A dlaczego tak jest to sama nie wiem i dziwne to dla mnie. Tez o tym nie wiedzieliśmy i byliśmy pytać czy nam konkretna kwotę dadzą.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głupia. Zaniża się wierzytelność kredytowa. A nie zdolność.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka chyba podalas mi zly mail, bo przyszla zwrotka:/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką kaszę manne dawalyscie maluchą przy wprowadzaniu glutenu? Nie mogę znaleźć takiej żeby była i bez mleka i z glutenem. Chyba że taką zwykłą mam kupić,nie typowo dla dzieci?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek tez jestem na tym etapie.z bobovity jest manna od 4mies tylko nie wiem właśnie czy z mlekiem już.nie pamiętam trzeba sprawdzić na ich stronie.ja kupiłam ale jakas smakowa bo tej samej manny nie bylo.bynajmniej jest bez cukru,teraz wprowadzili te kaszki w takich beżowych jakby opakowaniach.
    Na początek chyba jednak zrobię zwykla mannę i dodam swojego mleka-jak mi się uda odciągnąć...

Powidlowa a gdzie tu szukac takich doradców?i jak się oni nazywają?
    Moj mąż byl raz umówiony w banku na rozmowę o kredyt-w tym w którym ma konto-ale nie poszedł bo nie mogl sie akurat z pracy wyrwać ehhh

pmzt5tj.png

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy my mieliśmy kontakt od znajomych. Ale jak wpiszesz w internecie finanzberatung i twoja miejscowość to coś ci znajdzie w okolicy na pewno. Tej osobie płaci bank a nie wy.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja kupiłam zwykla i robiłam na wodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 15:23

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja kupowalam kaszke Nestle zdrowy brzuszek i tak wprowadzalam gluten- przez miesiac.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy z tego co widziałam to z każdej firmy mają kaszke albo z mlekiem następnym albo bez glutenu. Smakowych nie chce,bo mam zamiar mu dodawać do papek miarke manny. Bo generalnie sama mu gotuje,nie kupuję słoiczków. Chyba rzeczywiście kupię zwykłą kaszę manne.
    A w ogóle to jak wam idzie rozszerzenie diety? U nas Sami wcina wszystko aż mu się uszy trzęsą :) narazie wprowadziłam,marchew,ziemniak,dynie,cukinie i brokuł. Dziś będę mu dawać buraczka,a później kalarepke :) następnie zacznę łączyć to i robić zupki. W zamrażalniku czeka też królik :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja właśnie zwykla manne robiłam na wodzie i dodawałam do obiadku. Kuskus zawiera tez gluten.

U nas Vincent je juz praktycznie wszystko. Jeszcze kwaśnych zup mu mnie dawałam (żurek czy ogórkowa), ale troche chyba mu dam w tym tygodniu. Smażonego tez nie je ale to dlatego ze my tez nie bardzo jemy. Ja dawalamm sloiczki ale teraz to juz zadko, bo on je nasze obiady. No ale Sami pewnie w wieku Vincenta tez tak będzie :)

Vincent w ogole nie chce mleka. Rano wypija 60 ml ze szklanki, pozniej kaszka i wieczorem tez. Ogolnie dziennie wypija 300-350 ml, dziś chyba mu nawet tyle nie wyjdzie cos czuje, troche mnie to martwi ale skoro nie chce to co mamy zrobić.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja mam nadzieję że Sami szybko zacznie jeść to co my i będzie mu smakować. Bo wiem że różnie to lubi być,ale na szczęście(odpukać) teraz wszystko mu smakuje,oby mu to zostało :)
    Sami jak widzi że niose butle z mlekiem to cały aż się trzęsie z radości :) mały glodomor się nam trafił ;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gluten jest w zasadzie prawie we wszystkich produktach zbożowych, nawet jak dasz kromke chleba to juz będzie ekspozycja na gluten :-) . z hipp są kaszki zbożowe bez mleczne np 7 zbóż, bez cukru bez mleka :-)
    A właśnie nie wiecie co się dzieje ze we wszystkich sklepach są wyczyszczone półki z mlekiem hipp??
    Wczoraj nie mogliśmy dostać hipp 3 bio combiotic i kupiliśmy 3 bio, nie wiem o co chodzi, nawet online na str hipp nie można kupić bo nie ma
    Monika Lena tez pije malo, bo tylko na noc ok 180 jak ma lepszy dzień i w nocy ze 150 lub czasem wcale

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady odnosnie past, wlasnie ta paste widzialam w DM i czailam sie na nia ale wolalam najpierw was zapytac. Hmm, a kiedy powinna odbyc sie pierwsza wizyta u dentysty?
    My mamy za tydzien U6 to moze wtedy tez spytam lekarza :)

U nas mleko (cyc) ciagle jest. Rzadziej niz kiedys ale niestety i wciaz zasypianie przy cycu, moze jak zacznie jesc wiecej tego co my to bedzie pic jeszcze mniej ale tak sie zastanawiam co wtedy z tym mlekiem ktore bedzie sie nagromadzac w piersi bo kiedys bylismy na jeden dzien w PL i nie karmilam jej czesto piersia to mialam tak ogromny, pelny cyc ze az dokuczal :P I tak sobie mysle, ze jakby Amelia juz odrzucila piers to co ja wtedy zrobie z takim baniakiem wielkim (glownie chodzi o lewy, tym ktorym karmie czesciej :P)

Monika, a wlasnie piszesz ze Vincet juz w sumie je to co Wy. I dajesz mu w sumie wszystko co gotowane i pieczone? Ja czasem jej daje to co my jemy, ale niestety 'dieta' R. jest nie bardzo zdrowa i nie wiem czy moge jej dac makaron z sosem (sos nie odchudzony), albo rozne inne rzeczy. Ciezko mi wlasnie z podawaniem jej nowego jedzenia bo nie wiem co i w jakich ilosciach -,-
    Na sniadanie rowniez problem bo kaszek nie chce jesc, daje jej czasem mini-kanapki ale przeciez codziennie tez nie bede jej tego samego dawac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:06

wff22n0ab6iac00e.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee pewnie tabletki na spalenie pokarmu jak juz będziesz chciała całkiem odstawić pierś.

agattee lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee raczej tak nagle nie powinna przestać pic mleka tylko stopniowo. Ale ja nie wiem tego z doświadczenia tylko od innych dziewczyn, wtedy laktacja będzie się zmniejszać, do tego takie domowe sposoby to szalwia i zimne prysznice na piersi i ponoć ciasniejsza bielizna. Ja jak już miałam mało mleka i chciałam laktacje zakończyć calkowicie to właśnie zimne prysznice stosowałam.
    Ja daje malemu objętościowo mniej wiecej tyle co jest w sloiczki, on ma takie miseczki i jak dawałam tylko sloiczki to widziałam ile tego jest w tej miseczce i tyle daje obiadu np. Spagetti czy jak ostatnio ziemniaki z wątróbka czy ziemniaki z jajkiem sadzonym i maslanka, albo udko pieczone (Vincent zjadl tylko to podudzie i bez skorki) i warzywa do tego: marchewka, groszek i fasolka szparagowa, moj maz kupił to w takich puszkach... o właśnie, jajo sadzone bylo smażone, w ogóle wymieszałąm mu jajko z ziemniakami i maślanką bo on jajka nie chce ;) Zalezy jakie sosy masz na myśli, ja nie robię takich gotowych z torebek, a do tego co robię dodaje niewiele soli, pieprzu ale daje praktycznie wszystkie inne przyprawy. Kolezanka wyslala mi taka stronę z książki o diecie dzieci i tam są opisane przyprawy i właściwie wszystkie przyprawy dzieci mogą jeść, przynajmniej jak już mają dietę rozszerzoną bo normalne, ze 4-ro czy 5-cio miesięcznemu nie damy pieprzu. U nas na poczatku my dosalaliśmy i dodawaliśmy pieprz do naszych porcji na talerzach ale teraz się przyzwyczailiśmy i jemy tak jak ugotuję.
    A jeszcze co do wielkości porcji to jak mały nie chce to mu nie daje mu więcej ale juz nie daje mu wtedy mleka, ale też nie daje mu dokładek, choć czasami zdarzy się, ze jemy razem a za godzinę przyjdzie mój tata i on je swoją porcję to Vincent musi od dziadka coś wyżebrać :)
    Dziś np. będę robic pieczeń w szybkowarze ale najpierw podsmażę mięso z każdej strony na patelni i dodam troche oleju rzepakowego, pozniej do szybkowaru. Jak mięso się zrobi to sos który został przyprawie i zageszcze zasmażką czyli normalnie jak zawsze, do tego robię kluski takie jak śląskie i kapustę czerw. Ale kapusty maly nie dostanie za to mięso, kluskę i odrobinę sosu tak.
    Jak robię spaghetti to robię z pomidorów z puszki i dodaje troszkę mleka kokosowego. Jak bardzo chcesz to usiądę i spisze Ci kilka przepisów może Ci to pomoże. Właściwie to nic specjalnego, tylko robię delikatniej. No i od Annaki mam przepis na leczo i risotto, które jest pyszne.

Dziewczyny czy obieracie dzieciom paprykę? Ja jak robiłam leczo to obierałam, ale wczoraj dałąm małemu danie dla dzieci i tam bbyła papryka ze skórką i nic mu nie było, czyli chyba już nie muszę siedzieć nad tą papryką - obierałąm dlatego, ze mój siostrzeniec w przedszkolu bardzo źle zniósł paprykę ze skórką i dlatego się bałam trochę. Ale Vincent to chyba jest Kamikaze do jedzenia bo on to praktycznie wszystko!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:52

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja to obieram taką np z sosu bo jak ta skóra tak zlazi sama to wtedy ale w sumie surowej nigdy nie dawałam hmmm :-) nie wiem w sumie dlaczego ;-)

Spaghetti robię tak samo czyli z pomidorów z puszki i z przecierow takich domowych bo mam dużo w sloikach od teściowej, w sumie nawet nie muszę zageszczac bo jest geste i dla Leny gotuje swiderki bo lepiej jej się je :-)
    W tym tyg będę tez robić zupę z dyni póki jest sezon, jest obledna :-) , Lena ją uwielbia, muszę tez pomrozic kawałki na zimę :-)
    Na laktację tez słyszałam że szałwia i prysznic, ja miałam akurat tabletki na spalenie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki my też czasem mamy problem kupić mleko hipp,a jak już jest to bierzemy więcej na wszelki wypadek i coś czuję że pewnie większość tak robi i potem jest pusta półka :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki bo ja taką surową obierałam i np. leczo gotowałam. Surowej też nie dawałam...A spaghetti to wyciągam małemu trochę makaronu i kroję. Tylko że on jeszcze nie je sam, może powinnam mu pozwolić już...? sama nie wiem, dać miseczkę i niech je? Próbowałam mu ostatnio tak dac to tylko sciskał raczkami i miał mine jakby mu na reke ptak narobił ;) a nie jadł. Kiedy ty dawalas Lence zeby sama jadła? I w jaki sposób?

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ