Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilmama u mnie tez nie bylo zadnej poloznej srodowiskowej poloznej. Przychodzila tylko ta moja "prywatna".. Ale mielismy wizyte kobietki z jakiegos urzedu (ale wizyta byla uprzedzona przez nia) i ona duzo nam opowiadala o zlobkach, przedszkolac, gdzie szukac pomocy itp..
-
Kasia83- moj adred e mail: [email protected] czekam na liste położnych i opinie
Mamax- do tej Emilii zawsze tak ciezko sie dodzwonic? Milion razy juz dzwonilam i albo nikt nie odbiera albo sekretarka sie wlacza
I -
powidlowa wrote:Mam pytanie z seri "tak źle i tak niedobrze". Moja 6 tygodniowa Mela śpi czasem w nocy 7-8,5 godziny. Niby dobrze, bo się wysypiam, mąż też, ale jak mąż idzie do pracy to ją budze. Co prawda nie jest to super twardy sen, bo wierci się przez godzinę i wydaje odgłosy jak niedźwiadek, ale oczy ma zamknięte i jak ją przewijam to zaspana jest. Powinnam ją budzić? Czy czekać aż zacznie płakać? Normalnie jakby nie budzik męża to bym się nie obudziła dopóki by nie zapłakała. Cieszę się, że śpi tyle, a nie budzi się co 2 godziny, ale nie wiem czy taki sen jakoś jej nie szkodzi.
Nie musisz budzić. Ważne żeby dziecko jadło regularnie żeby nie spadał cukier. Wtedy można mieć problemy z wybudzaniem itp. Nawet dziecko może zapaść w spiaczke. Dlatego tak ważne jest karmienie regularne, a karmić dzidzie możesz przez sen. Ważne aby była najedzona. Tak mi polozna powiedziałaj -
Powidlowa- rozumiem. Ją ogólnie mojej dzidzi nie budze. Śpi w nocy nawet do 6 godzin raz zdarzyło się 8, ale byłam zmęczona mega i się cieszylam że śpię Hehe. To Ty zalatwialas sobie paszport w Polsce, czy jak ? Bo nie rozumiem
Magdalena. Do Polski samochodem. Z powrotem samolotem. -
Zielinka- Nie wiem ja na nowy gabinet jeszcze nie dzwonilam a do starego problemow nie mialam
No ja tez wolalam budzic ale tez czesto Julianka karmilam przez sen i u nas to dobrze funkcjonowalo. No ale kazdy robi jak mu wygodnie
Bylismy dzisiaj na rocznym bilanskie. Jluan wazy 10700 i mierzy 77 cmDostalismy rez pierwsza dawke mmr i z duma musze pochwalic synka bo nawet nie jeknol przy szczypionce. Twardziel
MonikaDM lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
lilmama - ja w monachium paszport wyrabiałam. Ale robiłam od razu tymczasowy i 5cio letni. Dlatego, że teściowa mi umiejscowiła niemiecki akt i odesłała polski. Miałam nie robić tymczasowego, ale pani mi w konsulacie powiedziała, że 5cio letni bedzie najpoźniej na 23 grudnia. A wtedy już w Polsce mamy zamiar być.
-
Ja dziś po wizycie u gina. BV mi nie da bo to ma mi pracodawca wystawić. A szefowa zapowiedziała, że siedzenia w domu nie ma w czasie ciąż. Jestem Reiningungskraft i pracuje na czas. Nie mam ani minuty na siedzenie czy cokolwiek innego. Wieczne schylanie się, kucanie i mycie podłóg pod półkami i w ogóle. Szefowa wie, ale zabrała mi od zaraz klatki schodowe, więc moja wypłata zmniejszy się o jakieś 100 euro. Poza tym od stycznia odpada mi druga Putzstelle (jakieś 300 euro) a nowej nie dostanę, bo w ciąży jestem. Nie wiem jak przekonać szefową o ten zakaz pracy. Lekarz powiedział, że powinnam dostać, bo sprzątanie to nie siedzenie w biurze. Może któraś mogłaby mi pomóc? Tu nie chodzi o to, że chce sobie siedzieć w domu, tylko boję sie o moje maleństwo.
A poza tym to ciąż jaknajbardziej prawidłowa :>
-
nick nieaktualnyMi wystawil normalnie gin jak powiedzialam ,ze pracuje w zakladzie miesnym.Najlepszym rozwiazaniem to isc do innego i powiedziec,ze ma sie bole i krwawienia.Najlepiej isc i powiedziec,ze sie krwawilo wieczorem bylas przerazona do tego zaczal mocno brzuch bolec ale nad ranem przeszlo.Troche przekoloryzowac ,ze sie boisz ,ze dziecko stracisz itd . Wiem,ze to nie w porzadku ale jesli chodzi o dobro dziecko to mam w d... pracodawce ktory i tak sie mna nie przejmuje.
-
nick nieaktualnyJa trafilam 3 razy z plamieniem do lekarza.Zawsze bylo to wieczorem i zawsze zywa krew ,z rana nic i za kazdym razem moja lekarka nie umiala wyjasnic dlaczego ale pytala sie czy aby nie pracuje i czy sie oszczedzam.Jedna znajoma w ciazy zemdlala w pracy i szefostwo mialo pozniej problemy i jak powiedziala,ze ich poda do sadu jesli cos sie stanie od razu dostala zakaz.Nie bylo dla niej letszej pracy to musieli wystawic.
-
maya34 wrote:Mi wystawil normalnie gin jak powiedzialam ,ze pracuje w zakladzie miesnym.Najlepszym rozwiazaniem to isc do innego i powiedziec,ze ma sie bole i krwawienia.Najlepiej isc i powiedziec,ze sie krwawilo wieczorem bylas przerazona do tego zaczal mocno brzuch bolec ale nad ranem przeszlo.Troche przekoloryzowac ,ze sie boisz ,ze dziecko stracisz itd . Wiem,ze to nie w porzadku ale jesli chodzi o dobro dziecko to mam w d... pracodawce ktory i tak sie mna nie przejmuje.
-
Zielinka wyslalam Ci maila
-
Hej Wam ! Znowu dawno mnie nie bylo ale nie mam kompletnie czasu.
Mam nadzieje, ze u Was i waszych maluchow wszystko dobrze
Chcialam Was zapytac, jaka paste do zabkow polecacie jako pierwsza? I czym zaczelyscie myc? Uzywalyscie/uzywacie najpierw nakladke na palca? Kupilam ja w Rossmannie, ale Amelia nie daje sobie nic tam zrobic, zamyka buzie albo wytyka jezyk i zamiast zabkow to szorujemy jezyk
Kiedy zaczac uczyc myc szczoteczka? Jak to u was wyglada?Dodam, ze mamy poki co tylko dwa na dole.
-
Agattee ja mam nenedent bez fluoru, z tym że Lena myje sama, tzn chyba bardziej woli jeść tą pastę niż myć , my od poczatku mieliśmy szczoteczkę, kupilam w rossmanie takie 3 w zestawie, z babydream, te pierwsze były takie gumowe, ostania jest z włosiem. Nigdy nie uzywalam nakładki od początku dawałam szczoteczki mimo że używała ich jako gryzak. Teraz najchętniej mylaby cały dzień AZ czasem musze chować bo tak krzyczy żeby jej dać. Czasem myje tez olejem kokosowym, zawsze to zdrowsze niż pasta no i po tym zęby mogą się trochę "naprawić" jeśli np szkliwo się zdemineralizuje i nie dojdzie do ubytków.
agattee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgattee my tez mamy ta pastę Nenedent ale mamy tez OdolMed z fluorem. Nam dentystka powiedziała żeby na wieczór myc ta z fluorem a rano bez albo sama woda bo bardziej chodzi o wyrabianie nawyku mycia zębów bo podobno jak dzieci zaczną pisać to dopiero będą miały dobrze wyrobiona motorykę zeby porządnie umyc zeby - to słowa naszej dentystki. Na początek tez mieliśmy ten zestaw szczoteczek z Babydream, te gumowe ma do teraz i czasem je gryzie, a ta z włosiem juz wymieniłam i teraz mamy z DR. Best, miałam na nią kupon zniżkowy i ja kupiłam -szczoteczka jak szczoteczka. Teraz kupie tanią dla dziecino to i tak taka zabawa i gryzuenie.
-
Zęby olejem kokosowym?pierwsze słyszę...jeju to się pozmieniało odkąd rodzilam wcześniejsze dzieci.
Annaki vos nie mogę Ci priva wyslac usunęli mi cala korespondencję.spróbuj jeszcze raz wyslac mi tego maila on dobrze byl podany.ewentualnie napisz mi na priv info jak się znów nie uda to podam innego.
Dziewczyny jak tu banki liczą zdolność kredytowa?chcielibyśmy z mężem kypic domek ale obawiam sie ze na nasza 5osobowa rodzinę nie dadzą nam takiego kredytu -
Agatte
My używamy normalnej szczoteczki i pasty weleda kinder zahngel bez fluoru . Co do mycia to każdego ranka Colin patrzał jak my myjemy zeby a to ze dziecko ciekawe świata to zaczęłam mu tez dawać szczoteczkę pierw do zabawy przy tym jak ja myłam potem zaczęłam dawać pastę i tak mu się spodobało ze robimy to razem ze daje sobie chwile umyć a potem pokazuje jak sam myje gryząc i zlizując pastę ale zawsze cośWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 19:51