X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z seri "tak źle i tak niedobrze". Moja 6 tygodniowa Mela śpi czasem w nocy 7-8,5 godziny. Niby dobrze, bo się wysypiam, mąż też, ale jak mąż idzie do pracy to ją budze. Co prawda nie jest to super twardy sen, bo wierci się przez godzinę i wydaje odgłosy jak niedźwiadek, ale oczy ma zamknięte i jak ją przewijam to zaspana jest. Powinnam ją budzić? Czy czekać aż zacznie płakać? Normalnie jakby nie budzik męża to bym się nie obudziła dopóki by nie zapłakała. Cieszę się, że śpi tyle, a nie budzi się co 2 godziny, ale nie wiem czy taki sen jakoś jej nie szkodzi.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa- Moj Julianek tez potrafil ladnie przesypiac nocke. Ja go na poczatku budzilam na mleczko bo dziecko niby powinno jadac co 3-4 godziny z tym ze czesto maly mi to mleczko wypijal na spiaco. I tak spal dalej do rana :-) W sumie fajnie ci sie trafilo. Nie jedna mama chcialaby byc wyspana. Korzystaj wiec z tego ze malutka daje pospac ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa u nas bylo tak samo "w tym wieku" i ja nie budzilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:44

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mi ciezko uwierzyc ze sa takie dzieci ktore tak spia :) totalna dla mnie abstrakcja..i strasznie zazdroszcze:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - cały czas boję się, że sie to zmieni;)

Mamax - jak ja obudzę małą do jedzenia to chętna na spanie nie będzie;)

Monika a zmieniło się to później?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa- No to nie budz ;-) Moj Julian wypijal mleko i bez problemow spal dalej wiec wolalam go budzic bo bylam spokojna ze jest najedzony. Teraz nadal ma jedna pobudke na mleczko a po wypiciu spi dalej wiec u nas to sie nie zmienilo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:09

• annaki Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja tez nie budzilam :-) , Lena była śpiochem, potem trochę jej się zmieniło przez zęby ale juz jest w normie i mimo że nadal je w nocy raz to śpi po tym nawet do 10. Dziś szlysmy na krabbelgrupe i musiałam ją budzić o 8 ;-) , a wcale nie miała chęci wstać no ale cóż, raz w tyg niestety trzeba :-) . z tym nocnym jedzeniem trochę się martwię.... Bo znowu słyszę że nie powinna, że za duża że zęby się psują itp...no ale jak mam jej zabronić, oduczyc, i tak robię jej oszukane mleko bo daje 3-4 miarki zamiast 6 ale wody nie chce bo wola am i am aż zrobię

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ciesze sie ze sa takie dzieci..moja raczej ma w druga strone, ale juz przetrawilam fakt, ze wyspie sie dopiero jak wydam ja szczesliwie za mąż;) Ciezko powiedziec czy u Ciebie to sie zmieni..moze faktycznie byc problem przy zabkowaniu a moze masz cudownego spiocha, ktory wszystko ladnie przespi..

powidlowa lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczęta. Przyszłam sie pochwalić, ze mam położna :) najpierw sprawdziłam jej opinie w necie i były bardzo pochlebne a przez telefon tez zrobiła na mnie super wrażenie. Mam zadzwonić w lutym to umówimy sie na spotkanie i pogadankę.

maya34, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia nocą... Moja koleżanka zamienila któregoś razu synkowi mleko na wodę, bo właśnie zaczął mieć problemy z zębami przez to mleko nocami. U niego to poskutkowało ale zdaje sobie sprawę z tego, ze nie wszystkie dzieci pójdą na taki układ. Ja sama na pewno buntowałabym sie ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama tu jest dobrze wyjasnione
    https://msw.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/informacje-paszportowe/13431,Informacje-dla-fotografow.html

lilmama lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa maly zaczął szybko przesypiać noc od ok. 19 do 6:30. Pozniej jak miał niecałe 4 miesiące zaczął sue budzic w nocy na jedzenie i troszkę zagęszczałam wieczorne mleko i znowu bylo dobrze. W sierpniu mual największe kryzysy bo budził się po kilkanaście razy w nocy z powodu zębów co do mnie bylo masakrą a teraz jest tak, ze pomarudzi raz i musze iść dać smoka ale ma tez takie fale ze budzi się kilka razy, nawet nie budzi tylko tak jęczy i tez idę do niego więc chyba znowu jakis ząb się kroi.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- Rozne sa dzieci. Moze nastepne da ci sie wyspac ;-) Moj Maximilian czesciej sie w nocy budzii a przez pierwsze trzy miesiace spal mi na cyckach bo inaczej sie nie dalo i pomimo to bylam nie wyspana wiec potrafie to zrozumiec ;-)

Co do jedzenia noca to ja starszemu dawalam mleko do czasu az sam zrezygnowal z niego na rzecz wody. Mial kolo dwoch lat i ja sie wcale gadaniem nie stresowalam. A zabki mamy zdrowe . Z Julianem tez nie bede sie spieszyc...

• annaki Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż czyli czekam cierpliwie aż sama zrezygnuje :-) , bo teraz jeszcze się buntuje jak jest tylko woda ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax mialam 31 lat zeby sie wyspac wiec koniec laby ;) ale tak powaznie to najwazniejsze ze Gabrysia jest zdrowa a to ze jestem niewyspana da sie przezyc...moze czasami odbija sie to na mężu, ale chyba juz przywykl ;) Tylko wiecie co..czasami sie jeszcze lapie w piatek..i mysle sobie..juz weekend..wyspimy sie..hehe.. ;)

powidlowa, MonikaDM lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za informacje.

Czy w Niemczech też przychodzi polozna srodowskiowa? Słyszałam że raz przychodzi i bez zapowiedzi. Czy to prawda ?

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale ją się wkopalam z tym paszportem. Wyjazd do Polski 20 listopada a terminy o składanie wniosku na paszport pod koniec grudnia. Nie wiem, co robić :/

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama tak jest przed świętami i wakacjami. Ja na termin czekałam 10 dni, a koleżanka przed wakacjami miesiąc.
    Ja termin robiłam 5dni po urodzeniu małej jak akt doszedł do teściowej. Wiedzialam ze umiejscowienie do 7 dni a list 4 dni. Wszystko udało się na styk.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    Dziękuje za informacje.

Czy w Niemczech też przychodzi polozna srodowskiowa? Słyszałam że raz przychodzi i bez zapowiedzi. Czy to prawda ?

U mnie nikt nie byl...poki co :)

• Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa wrote:
    Mam pytanie z seri "tak źle i tak niedobrze". Moja 6 tygodniowa Mela śpi czasem w nocy 7-8,5 godziny. Niby dobrze, bo się wysypiam, mąż też, ale jak mąż idzie do pracy to ją budze. Co prawda nie jest to super twardy sen, bo wierci się przez godzinę i wydaje odgłosy jak niedźwiadek, ale oczy ma zamknięte i jak ją przewijam to zaspana jest. Powinnam ją budzić? Czy czekać aż zacznie płakać? Normalnie jakby nie budzik męża to bym się nie obudziła dopóki by nie zapłakała. Cieszę się, że śpi tyle, a nie budzi się co 2 godziny, ale nie wiem czy taki sen jakoś jej nie szkodzi.
    ja bym budziła. 6tyg to mała jeszcze. a jak przybiera w normie czy mimalnie?

ta Emilia to jeszcze chciałam dodać że też ma opóźnienia ;/ ale to chyba norma u ginka. i od 21.12 do 31.12 przerwę świąteczną. tel. 030 331 67 72

qb3c3e5e6ni45jhf.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ