X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa ja ostatnio kupiłam używaną karuzelę FP z takimi słodkimi misiakami projektorem i kilkoma melodiami za 13 euro na eBayu... Warto poszukać coś używanego, bo tak jak mówisz co jak mała się nie zainteresuje... Wtedy nie tak szkoda a zawsze można sprzedać znowu...a karuzela w super stanie, wszystko działa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:25

Anka8288 lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja wlasnie taka karuzelke mam za niedlugo do sprzedania ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a na tym Mamikreisel to są "aukcje" czy jak ktoś ma wystawione np. 2e za czapę to kupuję za 2e? Musze poczytać tylko zawsze zapominam tam wejść i tylko jak cos naklikasz to mi się przpomina ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja mam chyba ta sama karuzele co Lucy pisze tylko,ze nowa kupiłam za ok.50 euro,ma melodyjki,dźwięki przyrody no i szumy nie trzeba kupowac misia szumisia ;) mały sie fajnie wycisza przy tym.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Wystawiasz za 2€ czapkę i ktoś kupuje za 2€ chyba ze czasem ktoś napisze ze kupi od ciebie więcej rzeczy i czy masz jakieś " promocje " ja np robię wysyłkę za darmo ale schodzę z 2€ w dół :) o ceny która dasz musisz każdemu doliczyć wysyłkę ale to już każdy wie i zawsze pyta ile .
    Ah chyba ze masz wózek czy dos droższego do sprzedania to dolicz se z 10€ wtedy ktoś napisze a ty zejdziesz z cent i kupują :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:00

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tymi wymianami? Bo np. jedna laska ma różne spodnie i napisała ze po 10 centów ale ze wymieni. Albo ma jedną bluzę na jednym ogloszeniu ma za nią 25€ a na drugim za 1€ ale tez coś o wymianie. Kurczę musze usiąść i poczytać dokladnie bo dziś to tak z 10 minut tam oglądałam. Albo poprosic męża i tłumaczenie.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w 99% na wymianę są spodnie z zara dla dzieci . Chodzi o to ze ona ma jakieś w roz 80 a chce sie z
    Kimś wymienić na większe np takie same . W opisach zawsze maja na co wymiana albo na jaki rozmiar .
    Ja nigdy nie wystawiam na wymianę chce sprzedać i tyle :). Możesz poszukać Magdalenak to moj nick i możesz np zobaczyć co ja mam albp pisać tam jak masz pytania

Boże mam dzisiaj dzien na wspomnienia . Od rana jestem totalnie zakręcona rok temu o tej godzinę leżałam na porodówce i modliłam sie zeby Colin wyszedł . O 2:16 będzie rok naszego smyka biegającego już od 2 tyg sam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 23:35

powidlowa, MonikaDM, Tigana lubią tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaolja- Mnie ta karuzelka FP z misiami tez 50 euro kosztowala ale warta byla swojej ceny. Julian nadal ja uwielbia i super sie przy niej wycisza i zasypia :-)

Magdalena- Wszystkiego najlepszego dla Colina. 100 lat smyku :-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Colina :) :)

Dziewczyny dziś Black Friday,jak traficie na jakieś fajne promocje dajcie cynk ;)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Sto Lat dla Colina. Wszystkiego najlepszego, niech rosnie zdrowo i slucha rodzicow!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 zdrowych lat dla Colinka, spełnienia marzeń i bądź grzeczny do mamy i taty :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj naj najlepszego dla Colincia, dużo buziakow od ciotki i Leny :-* , sto lat!

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa właśnie Was znalazłam. W Niemczech jestem 3 tydzien mąż jest tu odkad zaszłam w ciaże a nasza córcia ma juz 8 tygodni. Pewnie juz było coś na ten temat ale zapytam. Powoli kończy mi sie zapas pampersów ktore kupiłam w polsce w auchan promocja 35zl duża paczka wiec kupilam kilka ale mała ma taki przemiał pampersów ze tu zaczełam szukać tańszych odpowiedników (Niemiecka cenia oryginalnych pampersów w porównaniu z innymi pampersami jest bardzo wysoka) Kupiłam pampersy Dm zapach średni:/ zakładaąłm cały dzień i pod koniec dnia mała miala zaczerwieniona skórkę pod całym pampersem (nie ukrywam że poszło bardzo dużo ich i może czesta zmiana podrażniła skórę) Więc kupiłam w lidlu zapach bardzo ok (oryginalne pampersy wydaja sie perfumowane a te sa praktycznie bez zapachu) no al tu wada sa bardzo szerokie w pasie. Po dopieciu pampersa na maksa w pasie sa luzy. U małej raczej nie zdaża sie że coś wypływa na plecki to chyba u chłopców czestrza przypadłość no ale pampers nie powinien byc taki luźny. Chce spróbować jeszcze pampersów z rosmana jak z nimi cos bedzie nie tam to jeszcze raz sprawdze te z dm czy zaczerwienienie powstało mechanicznie czy poprostu nam nie przypasowały. Jesli sie nie uda pozostanie nam kupowanie oryginalnych pampersów no chyba że wy macie jakieś propozycje i rady. A i jeszcze jedno z polski do pupy mam jeszcze linomag z rozowa zakretka. Co bedzie jego odpowiednikiem w Niemczech?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 10:19

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewelina.

Napisz nam jeszcze skad jestes?

Ja uzywam pampersow oryginalnych tych pomaranczowych, cena jest taka sama jak pieluch z lidla czy aldika, pezrez pierwszy rok kupowalam pampersy ze znaczna znizka. Musisz zalogowac sie na stronie www.pampers.de i bedziesz dostawala bony do domu.
    Dla tak malych dzieci nie ma zbytnio duzego wyboru, wiec chyba musisz jezscze poczekac az przejdziesz na roziar 3 zeby na tych sprawach pooszczedzac.
    W Rossmann mozesz kupic opakowania testowe zawieraja tylko chyba 2 sztuki. Zawsze mozesz wybrobowac. W wiekszosci sklepow sa tez przewijaki, wiec mozesz mala przewinac w sklepie i zalozyc ich pieluszke i przetestowac za free. W zimie troch eproblematyczne, no ale mozliwe.
    Wiekszosc drogieri ma tez karty znizkowe dla dzieci i rozne programy, zapisujac sie do nich, dostaniesz mase probek za darmo.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewelina :-)
    Ja używam z rossmana babydream.
    Jak masz konto na fb to mogę polecić ci grupę oszczedzamy z kuponami, tam dziewczyny dają zdj lub str skąd można wydrukować kupony praktycznie na wszystko, m in na pampersy oryginalne, można kupować z papierowym kuponem lub ściągnąć aplikacje do rossmana i skanowac te kupony, potem w sklepie przy kasie dac tel i skanuja zniżki produktów które wzielas. Tym sposobem kupilam ostatnio maszynkę Wilkinson skin protect za 1.3 e :-) kosztowała prawie 6e ale miałam kupon. Ogólnie za zakupy warte 40e zaplacilam nie całe 20e ale obkupilam rodzinę w lenory, płyny do naczyń, żele itp :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko Burglengenfeld niedaleko Regensburga :) Może ktoś jest z okolicy?
    Nie wiem czemu nie wpadłąm na pomysł żeby kupic te pomarańczowe:) musze spróbować no i zaloguje się na stronce. A co stosowłaś do pupy?
    A i szczepicie swoje dzieci na pneumokoki i rotawirusy? Kiedy robi sie te szczepienia?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki podaj link do tej grupy :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mieszkam 190 km od regensburga :-)
    Wpisz w wyszukiwarkę: Oszczędzamy z kuponami (Niemcy)
    Jak nie wyskoczy to daj znać to przejdę na komp bo z tel cos nie mogę wkleic linka

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina na szczepienie to juz jest czas, wiec szybko zaszczep.

Ja szczepilam przeciwko pneumokokom i rota wirusom. I powiem przeciwko rota virusowm szczepionka jest genialna. Moj syn ma teraz 21 miesiecy i od 14 miesiaca chodzi do zlobka, juz 3 razy panowala tam grypa jelitowo zaladkowa, maz sie zarazil i cierpial okrutnie - Jas raz mial lekka biegunke, ale dostlownie 2 kupki, a 2 razy wogole go minelo, po za brakiem apetytu nic nie spostrzeglismy.
    Jedna z sensowniejszych szczepionek wedlug mnie - zwlaszcza ze w DE sa one darmowe.
    Pneumokoki wywoluja zapalneie pluc, zapalenie opon mozgowych, posocznice, sepse, zapalenie ucha srodkowego, zatok, ogolnie wiekszosc zapalen - wiec chyba tez warto zaszczepic.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pneumokoki i rota moja miała szczepienie jakoś w 10 tyg, szczepilam do tej pory na wszystko, jedyne na co opuscilam i przez najbliższy rok nie będę szczepić to mmr, reszte lecę wg kalendarza szczepień

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ