Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowidłowa ja ostatnio kupiłam używaną karuzelę FP z takimi słodkimi misiakami projektorem i kilkoma melodiami za 13 euro na eBayu... Warto poszukać coś używanego, bo tak jak mówisz co jak mała się nie zainteresuje... Wtedy nie tak szkoda a zawsze można sprzedać znowu...a karuzela w super stanie, wszystko działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:25
Anka8288 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monika
Wystawiasz za 2€ czapkę i ktoś kupuje za 2€ chyba ze czasem ktoś napisze ze kupi od ciebie więcej rzeczy i czy masz jakieś " promocje " ja np robię wysyłkę za darmo ale schodzę z 2€ w dół
o ceny która dasz musisz każdemu doliczyć wysyłkę ale to już każdy wie i zawsze pyta ile .
Ah chyba ze masz wózek czy dos droższego do sprzedania to dolicz se z 10€ wtedy ktoś napisze a ty zejdziesz z cent i kupują :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:00

-
nick nieaktualnyA o co chodzi z tymi wymianami? Bo np. jedna laska ma różne spodnie i napisała ze po 10 centów ale ze wymieni. Albo ma jedną bluzę na jednym ogloszeniu ma za nią 25€ a na drugim za 1€ ale tez coś o wymianie. Kurczę musze usiąść i poczytać dokladnie bo dziś to tak z 10 minut tam oglądałam. Albo poprosic męża i tłumaczenie.
-
Chyba w 99% na wymianę są spodnie z zara dla dzieci . Chodzi o to ze ona ma jakieś w roz 80 a chce sie z
Kimś wymienić na większe np takie same . W opisach zawsze maja na co wymiana albo na jaki rozmiar .
Ja nigdy nie wystawiam na wymianę chce sprzedać i tyle
. Możesz poszukać Magdalenak to moj nick i możesz np zobaczyć co ja mam albp pisać tam jak masz pytania
Boże mam dzisiaj dzien na wspomnienia . Od rana jestem totalnie zakręcona rok temu o tej godzinę leżałam na porodówce i modliłam sie zeby Colin wyszedł . O 2:16 będzie rok naszego smyka biegającego już od 2 tyg samWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 23:35
powidlowa, MonikaDM, Tigana lubią tę wiadomość

-
Kaolja- Mnie ta karuzelka FP z misiami tez 50 euro kosztowala ale warta byla swojej ceny. Julian nadal ja uwielbia i super sie przy niej wycisza i zasypia

Magdalena- Wszystkiego najlepszego dla Colina. 100 lat smyku
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualny
-
Hej jestem tu nowa właśnie Was znalazłam. W Niemczech jestem 3 tydzien mąż jest tu odkad zaszłam w ciaże a nasza córcia ma juz 8 tygodni. Pewnie juz było coś na ten temat ale zapytam. Powoli kończy mi sie zapas pampersów ktore kupiłam w polsce w auchan promocja 35zl duża paczka wiec kupilam kilka ale mała ma taki przemiał pampersów ze tu zaczełam szukać tańszych odpowiedników (Niemiecka cenia oryginalnych pampersów w porównaniu z innymi pampersami jest bardzo wysoka) Kupiłam pampersy Dm zapach średni:/ zakładaąłm cały dzień i pod koniec dnia mała miala zaczerwieniona skórkę pod całym pampersem (nie ukrywam że poszło bardzo dużo ich i może czesta zmiana podrażniła skórę) Więc kupiłam w lidlu zapach bardzo ok (oryginalne pampersy wydaja sie perfumowane a te sa praktycznie bez zapachu) no al tu wada sa bardzo szerokie w pasie. Po dopieciu pampersa na maksa w pasie sa luzy. U małej raczej nie zdaża sie że coś wypływa na plecki to chyba u chłopców czestrza przypadłość no ale pampers nie powinien byc taki luźny. Chce spróbować jeszcze pampersów z rosmana jak z nimi cos bedzie nie tam to jeszcze raz sprawdze te z dm czy zaczerwienienie powstało mechanicznie czy poprostu nam nie przypasowały. Jesli sie nie uda pozostanie nam kupowanie oryginalnych pampersów no chyba że wy macie jakieś propozycje i rady. A i jeszcze jedno z polski do pupy mam jeszcze linomag z rozowa zakretka. Co bedzie jego odpowiednikiem w Niemczech?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 10:19
-
Witaj Ewelina.
Napisz nam jeszcze skad jestes?
Ja uzywam pampersow oryginalnych tych pomaranczowych, cena jest taka sama jak pieluch z lidla czy aldika, pezrez pierwszy rok kupowalam pampersy ze znaczna znizka. Musisz zalogowac sie na stronie www.pampers.de i bedziesz dostawala bony do domu.
Dla tak malych dzieci nie ma zbytnio duzego wyboru, wiec chyba musisz jezscze poczekac az przejdziesz na roziar 3 zeby na tych sprawach pooszczedzac.
W Rossmann mozesz kupic opakowania testowe zawieraja tylko chyba 2 sztuki. Zawsze mozesz wybrobowac. W wiekszosci sklepow sa tez przewijaki, wiec mozesz mala przewinac w sklepie i zalozyc ich pieluszke i przetestowac za free. W zimie troch eproblematyczne, no ale mozliwe.
Wiekszosc drogieri ma tez karty znizkowe dla dzieci i rozne programy, zapisujac sie do nich, dostaniesz mase probek za darmo. -
Witaj Ewelina

Ja używam z rossmana babydream.
Jak masz konto na fb to mogę polecić ci grupę oszczedzamy z kuponami, tam dziewczyny dają zdj lub str skąd można wydrukować kupony praktycznie na wszystko, m in na pampersy oryginalne, można kupować z papierowym kuponem lub ściągnąć aplikacje do rossmana i skanowac te kupony, potem w sklepie przy kasie dac tel i skanuja zniżki produktów które wzielas. Tym sposobem kupilam ostatnio maszynkę Wilkinson skin protect za 1.3 e
kosztowała prawie 6e ale miałam kupon. Ogólnie za zakupy warte 40e zaplacilam nie całe 20e ale obkupilam rodzinę w lenory, płyny do naczyń, żele itp
-
Endokobietko Burglengenfeld niedaleko Regensburga
Może ktoś jest z okolicy?
Nie wiem czemu nie wpadłąm na pomysł żeby kupic te pomarańczowe:) musze spróbować no i zaloguje się na stronce. A co stosowłaś do pupy?
A i szczepicie swoje dzieci na pneumokoki i rotawirusy? Kiedy robi sie te szczepienia? -
Ewelina na szczepienie to juz jest czas, wiec szybko zaszczep.
Ja szczepilam przeciwko pneumokokom i rota wirusom. I powiem przeciwko rota virusowm szczepionka jest genialna. Moj syn ma teraz 21 miesiecy i od 14 miesiaca chodzi do zlobka, juz 3 razy panowala tam grypa jelitowo zaladkowa, maz sie zarazil i cierpial okrutnie - Jas raz mial lekka biegunke, ale dostlownie 2 kupki, a 2 razy wogole go minelo, po za brakiem apetytu nic nie spostrzeglismy.
Jedna z sensowniejszych szczepionek wedlug mnie - zwlaszcza ze w DE sa one darmowe.
Pneumokoki wywoluja zapalneie pluc, zapalenie opon mozgowych, posocznice, sepse, zapalenie ucha srodkowego, zatok, ogolnie wiekszosc zapalen - wiec chyba tez warto zaszczepic.