X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa ja ostatnio kupiłam używaną karuzelę FP z takimi słodkimi misiakami projektorem i kilkoma melodiami za 13 euro na eBayu... Warto poszukać coś używanego, bo tak jak mówisz co jak mała się nie zainteresuje... Wtedy nie tak szkoda a zawsze można sprzedać znowu...a karuzela w super stanie, wszystko działa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:25

Anka8288 lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja wlasnie taka karuzelke mam za niedlugo do sprzedania ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a na tym Mamikreisel to są "aukcje" czy jak ktoś ma wystawione np. 2e za czapę to kupuję za 2e? Musze poczytać tylko zawsze zapominam tam wejść i tylko jak cos naklikasz to mi się przpomina ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja mam chyba ta sama karuzele co Lucy pisze tylko,ze nowa kupiłam za ok.50 euro,ma melodyjki,dźwięki przyrody no i szumy nie trzeba kupowac misia szumisia ;) mały sie fajnie wycisza przy tym.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Wystawiasz za 2€ czapkę i ktoś kupuje za 2€ chyba ze czasem ktoś napisze ze kupi od ciebie więcej rzeczy i czy masz jakieś " promocje " ja np robię wysyłkę za darmo ale schodzę z 2€ w dół :) o ceny która dasz musisz każdemu doliczyć wysyłkę ale to już każdy wie i zawsze pyta ile .
    Ah chyba ze masz wózek czy dos droższego do sprzedania to dolicz se z 10€ wtedy ktoś napisze a ty zejdziesz z cent i kupują :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:00

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tymi wymianami? Bo np. jedna laska ma różne spodnie i napisała ze po 10 centów ale ze wymieni. Albo ma jedną bluzę na jednym ogloszeniu ma za nią 25€ a na drugim za 1€ ale tez coś o wymianie. Kurczę musze usiąść i poczytać dokladnie bo dziś to tak z 10 minut tam oglądałam. Albo poprosic męża i tłumaczenie.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w 99% na wymianę są spodnie z zara dla dzieci . Chodzi o to ze ona ma jakieś w roz 80 a chce sie z
    Kimś wymienić na większe np takie same . W opisach zawsze maja na co wymiana albo na jaki rozmiar .
    Ja nigdy nie wystawiam na wymianę chce sprzedać i tyle :). Możesz poszukać Magdalenak to moj nick i możesz np zobaczyć co ja mam albp pisać tam jak masz pytania

Boże mam dzisiaj dzien na wspomnienia . Od rana jestem totalnie zakręcona rok temu o tej godzinę leżałam na porodówce i modliłam sie zeby Colin wyszedł . O 2:16 będzie rok naszego smyka biegającego już od 2 tyg sam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 23:35

powidlowa, MonikaDM, Tigana lubią tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaolja- Mnie ta karuzelka FP z misiami tez 50 euro kosztowala ale warta byla swojej ceny. Julian nadal ja uwielbia i super sie przy niej wycisza i zasypia :-)

Magdalena- Wszystkiego najlepszego dla Colina. 100 lat smyku :-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Colina :) :)

Dziewczyny dziś Black Friday,jak traficie na jakieś fajne promocje dajcie cynk ;)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Sto Lat dla Colina. Wszystkiego najlepszego, niech rosnie zdrowo i slucha rodzicow!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 zdrowych lat dla Colinka, spełnienia marzeń i bądź grzeczny do mamy i taty :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj naj najlepszego dla Colincia, dużo buziakow od ciotki i Leny :-* , sto lat!

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa właśnie Was znalazłam. W Niemczech jestem 3 tydzien mąż jest tu odkad zaszłam w ciaże a nasza córcia ma juz 8 tygodni. Pewnie juz było coś na ten temat ale zapytam. Powoli kończy mi sie zapas pampersów ktore kupiłam w polsce w auchan promocja 35zl duża paczka wiec kupilam kilka ale mała ma taki przemiał pampersów ze tu zaczełam szukać tańszych odpowiedników (Niemiecka cenia oryginalnych pampersów w porównaniu z innymi pampersami jest bardzo wysoka) Kupiłam pampersy Dm zapach średni:/ zakładaąłm cały dzień i pod koniec dnia mała miala zaczerwieniona skórkę pod całym pampersem (nie ukrywam że poszło bardzo dużo ich i może czesta zmiana podrażniła skórę) Więc kupiłam w lidlu zapach bardzo ok (oryginalne pampersy wydaja sie perfumowane a te sa praktycznie bez zapachu) no al tu wada sa bardzo szerokie w pasie. Po dopieciu pampersa na maksa w pasie sa luzy. U małej raczej nie zdaża sie że coś wypływa na plecki to chyba u chłopców czestrza przypadłość no ale pampers nie powinien byc taki luźny. Chce spróbować jeszcze pampersów z rosmana jak z nimi cos bedzie nie tam to jeszcze raz sprawdze te z dm czy zaczerwienienie powstało mechanicznie czy poprostu nam nie przypasowały. Jesli sie nie uda pozostanie nam kupowanie oryginalnych pampersów no chyba że wy macie jakieś propozycje i rady. A i jeszcze jedno z polski do pupy mam jeszcze linomag z rozowa zakretka. Co bedzie jego odpowiednikiem w Niemczech?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 10:19

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewelina.

Napisz nam jeszcze skad jestes?

Ja uzywam pampersow oryginalnych tych pomaranczowych, cena jest taka sama jak pieluch z lidla czy aldika, pezrez pierwszy rok kupowalam pampersy ze znaczna znizka. Musisz zalogowac sie na stronie www.pampers.de i bedziesz dostawala bony do domu.
    Dla tak malych dzieci nie ma zbytnio duzego wyboru, wiec chyba musisz jezscze poczekac az przejdziesz na roziar 3 zeby na tych sprawach pooszczedzac.
    W Rossmann mozesz kupic opakowania testowe zawieraja tylko chyba 2 sztuki. Zawsze mozesz wybrobowac. W wiekszosci sklepow sa tez przewijaki, wiec mozesz mala przewinac w sklepie i zalozyc ich pieluszke i przetestowac za free. W zimie troch eproblematyczne, no ale mozliwe.
    Wiekszosc drogieri ma tez karty znizkowe dla dzieci i rozne programy, zapisujac sie do nich, dostaniesz mase probek za darmo.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewelina :-)
    Ja używam z rossmana babydream.
    Jak masz konto na fb to mogę polecić ci grupę oszczedzamy z kuponami, tam dziewczyny dają zdj lub str skąd można wydrukować kupony praktycznie na wszystko, m in na pampersy oryginalne, można kupować z papierowym kuponem lub ściągnąć aplikacje do rossmana i skanowac te kupony, potem w sklepie przy kasie dac tel i skanuja zniżki produktów które wzielas. Tym sposobem kupilam ostatnio maszynkę Wilkinson skin protect za 1.3 e :-) kosztowała prawie 6e ale miałam kupon. Ogólnie za zakupy warte 40e zaplacilam nie całe 20e ale obkupilam rodzinę w lenory, płyny do naczyń, żele itp :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko Burglengenfeld niedaleko Regensburga :) Może ktoś jest z okolicy?
    Nie wiem czemu nie wpadłąm na pomysł żeby kupic te pomarańczowe:) musze spróbować no i zaloguje się na stronce. A co stosowłaś do pupy?
    A i szczepicie swoje dzieci na pneumokoki i rotawirusy? Kiedy robi sie te szczepienia?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki podaj link do tej grupy :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mieszkam 190 km od regensburga :-)
    Wpisz w wyszukiwarkę: Oszczędzamy z kuponami (Niemcy)
    Jak nie wyskoczy to daj znać to przejdę na komp bo z tel cos nie mogę wkleic linka

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina na szczepienie to juz jest czas, wiec szybko zaszczep.

Ja szczepilam przeciwko pneumokokom i rota wirusom. I powiem przeciwko rota virusowm szczepionka jest genialna. Moj syn ma teraz 21 miesiecy i od 14 miesiaca chodzi do zlobka, juz 3 razy panowala tam grypa jelitowo zaladkowa, maz sie zarazil i cierpial okrutnie - Jas raz mial lekka biegunke, ale dostlownie 2 kupki, a 2 razy wogole go minelo, po za brakiem apetytu nic nie spostrzeglismy.
    Jedna z sensowniejszych szczepionek wedlug mnie - zwlaszcza ze w DE sa one darmowe.
    Pneumokoki wywoluja zapalneie pluc, zapalenie opon mozgowych, posocznice, sepse, zapalenie ucha srodkowego, zatok, ogolnie wiekszosc zapalen - wiec chyba tez warto zaszczepic.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pneumokoki i rota moja miała szczepienie jakoś w 10 tyg, szczepilam do tej pory na wszystko, jedyne na co opuscilam i przez najbliższy rok nie będę szczepić to mmr, reszte lecę wg kalendarza szczepień

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ