X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka
    Dzięki

Ja bym bardzo chciała jechać do pl na święta niestety już 3 święta tutaj ... Może za rok się uda męża namówić . Tam jest wesoło rodzinnie tu niestety sami jak palce . W tym roku tyle ze jedziemy do męża rodziców ale to i tak nie to samo co do moich

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej zawsze jeździłam do rodziców do Polski, odwiedzałam znajomych... W zeszłym roku pierwszy raz tutaj z mężem, szwagrem i teściami. Było fajnie, ale trochę inaczej ;) no i odpadł ten stres z lataniem w zimie itd. A w tym roku, jako że termin mam w okolicach świąt/sylwestra przyjeżdża moja mama i będziemy wszyscy razem :) Obym tylko świąt w szpitalu nie musiała spędzać :/ no ale mam cichą nadzieję że przetrzymamy do 1 stycznia ;)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My swieta spedzamy tutaj. Ostatni raz moich rodzicow widzaialm w zeszlym roku na swieta, a oni Jasia widzieli tylko raz.
    Poprosut niechce mi sie jechac zima, 800 km dla mnie to za duzo, w zeszlym roku wracalismy 16 godzin bo byla sniezyca, Jas byl maly i spal a teraz nie wyobrazam sobie zeby tyle wysiedzial, a na jazde noca w zimie nie mam najmniejszej ochoty. Pare razy przerabialam i nigdy wiecej.

Ale mamy urlopik przeswiateczny. JEszcze tydzien pracy i od 4.12 do 14.12 odpoczywamy :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy- A na kiedy masz dokladnie termin???

Endokobieta- A na skeypa z rodzicami nie gadasz? Ja sobie nie wyobrazam tyle rodzicow nie widziec i nie pokazywac im chlopcow. My praktycznie codziennie na skeypa gadamy chociazby 10 minut ale sie widzimy. Swieta, urodziny dzieci tez tak swietujemy z rodzicami. Niby dzieli nas 1000 km, nie mozemy sie dotknac ale jestesmy w te dni razem :-)

lucy1983, Tigana lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w zeszłym roku było bardzo ciężko w święta, bo to były pierwsze bez mojego kochanego tatka :( no i jeszcze mama nie zdecydowała się żeby do nas przyjechać i została z bratem i jego rodziną... Oby w tym roku było lepiej :)

Endokobietko - ja też nie znoszę podróżowania zimą :( mam ponad 1000 km więc zimą to głównie latałam, ale raz zdarzyło mi się wylądować w Wawie zamiast w Gdańsku i była masakra... Teraz to jeździmy głównie latem.

Mamax - termin mam na 31 grudnia więc wszystko może się wydarzyć ;) jutro idę do lekarza to zobaczę jak się sprawy mają i co on mówi...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax no niestety nie mamy skypa. Ale telefonujemy codziennie rano i wieczorem, i regularnie wysylam zdjecia. No mi tez nie jest latwo. Na wiosne pojedziemy na pewno.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam sie oprzec, zeby Wam nie wkleic:

W sklepie osiedlowym:
    - Dzień dobry, czy ma Pani może rukolę?
    - Zaraz sprawdzę, mamy Hoop-colę, Coca-colę, no i Pepsi, ale Ru-coli nie mamy :)

MonikaDM, lucy1983, powidlowa, kiti lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ale on juz jest duzy!! Przystojniak Ci rosnie:)

Ja tez daje wode niegazowana do picia.

My do Polski wyjezdzamy juz 19 grudnia i tak bardzo sie ciesze..najpierw do naszego Krakowa i do przyjaciol...co roku robimy sobie razem pre Wigilie, potem pojedziemy do Kazimierza Dolnego na 2-3dni i potem do tesciow a po Swietach do moich rodzicow i tam zostajemy az do Nowego Roku. Ja niestety tu Swiat sobie nie wyobrazam..to znaczy dalibysmy rade, ale czulabym sie bardzo samotna. Mami cycek ze mnie ;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeździmy 3-4 razy do roku do pl,a pomiędzy wyjazdami jest skype, nie wyobrażam sobie żeby moi rodzice czy teście nie widywali wnuczki... Wiem że niektórzy nie mogą i smutne to, mimo że Lena nie ma dziadków blisko to zna ich, krzyczy baba i dziadzia jak ich widzi na zdjęciu czy skype :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko wracacie w moje urodziny...w sam raz na imprezę ;)

A wiecie co...ja lubię święta rodzinne, jest fajnie, ale marzą mi się tez święta spokojne we trójkę, moze kiedyś tak zrobimy...A tymczasem juz od 3 lat odkladamy święta gdzies w jakimś ciepłym kraju, ale może wreszcie kiedyś się uda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:10

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ktora to w zeszłym roku piekla puszyste pierniki?? Kasia!! Chyba ty?? Zgubiłam przepis :( Byl na komputerze i nie ma...

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ktoras dziewczyna kiedys podawala stronke z przepisem, ale nie wiem jaka to byla. Mam jednak go na swoim blogu:)

http://do2xsztuka.blogspot.de/2015/01/nadziewane-pierniczki-z-przeszosci.html?m=1

Mozesz zrobic nadziewane albo normalne:)

Mamax lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dzięki. Moze właśnie przez bloga myślałam, ze to Ty ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze raz o karuzele pytam. Możecie mi jeszcze raz polecić jakieś? Bo patrzyłam i te co chcę kosztują ok 70 Euro, a nie wiem czy nie wydam pieniędzy w błoto jak małej się nie spodoba.

Endokobietka jaki masz model niani z kamerką? Muszę w końcu coś kupić. Znalazłam Motorola, kosztuje ok 100 euro i nie wiem czy ją kupić.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja miałam chicco magic stars, z projektorem, lampką i funkcją reagowania na płacz. Kupiona w promo za 40e chyba. Może poszukaj czegoś używanego? Np na eBay kleinanzeigen, może nawet ten sam model który znalazłaś, używane w 90% sa nie zniszczone i prawie nowki :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa
    Ja tez proponuje coś używanego lepiej za ta cenę 2 kupić niż jedna nowa :)
    I tak szczerze to one chyba wszystkie jak nowe bo co ma być w niej zepsuje to właściwie tylko wisi i gra takie małe baby nawet nie dotykają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 17:57

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NUK Babyphone Eco Control+ Video jestem mega zadowolona.

powidlowa lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyswietlacz duzy i w kolorze. Zadnych zaklocen. Bateria dlugo trzyma. Jak cos poszukaj na idealo.de

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka - dzieki tobie właśnie na idealo kupiłam taniej fotelik i bazę;) Dzieękuję za informacje;)

Magdalena właśnie jak szukałam w używanych to albo brakowało pilota (jak miały taką opcję), albo coś przeskakuje, albo się nie kręci 90% zepsute;p.

3i49tv7371hkkcdh.png

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamikreisel.de/katalog?search_text=Mobile

Tu masz musisz poszukać :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ