X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka
    Dzięki

Ja bym bardzo chciała jechać do pl na święta niestety już 3 święta tutaj ... Może za rok się uda męża namówić . Tam jest wesoło rodzinnie tu niestety sami jak palce . W tym roku tyle ze jedziemy do męża rodziców ale to i tak nie to samo co do moich

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej zawsze jeździłam do rodziców do Polski, odwiedzałam znajomych... W zeszłym roku pierwszy raz tutaj z mężem, szwagrem i teściami. Było fajnie, ale trochę inaczej ;) no i odpadł ten stres z lataniem w zimie itd. A w tym roku, jako że termin mam w okolicach świąt/sylwestra przyjeżdża moja mama i będziemy wszyscy razem :) Obym tylko świąt w szpitalu nie musiała spędzać :/ no ale mam cichą nadzieję że przetrzymamy do 1 stycznia ;)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My swieta spedzamy tutaj. Ostatni raz moich rodzicow widzaialm w zeszlym roku na swieta, a oni Jasia widzieli tylko raz.
    Poprosut niechce mi sie jechac zima, 800 km dla mnie to za duzo, w zeszlym roku wracalismy 16 godzin bo byla sniezyca, Jas byl maly i spal a teraz nie wyobrazam sobie zeby tyle wysiedzial, a na jazde noca w zimie nie mam najmniejszej ochoty. Pare razy przerabialam i nigdy wiecej.

Ale mamy urlopik przeswiateczny. JEszcze tydzien pracy i od 4.12 do 14.12 odpoczywamy :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy- A na kiedy masz dokladnie termin???

Endokobieta- A na skeypa z rodzicami nie gadasz? Ja sobie nie wyobrazam tyle rodzicow nie widziec i nie pokazywac im chlopcow. My praktycznie codziennie na skeypa gadamy chociazby 10 minut ale sie widzimy. Swieta, urodziny dzieci tez tak swietujemy z rodzicami. Niby dzieli nas 1000 km, nie mozemy sie dotknac ale jestesmy w te dni razem :-)

lucy1983, Tigana lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w zeszłym roku było bardzo ciężko w święta, bo to były pierwsze bez mojego kochanego tatka :( no i jeszcze mama nie zdecydowała się żeby do nas przyjechać i została z bratem i jego rodziną... Oby w tym roku było lepiej :)

Endokobietko - ja też nie znoszę podróżowania zimą :( mam ponad 1000 km więc zimą to głównie latałam, ale raz zdarzyło mi się wylądować w Wawie zamiast w Gdańsku i była masakra... Teraz to jeździmy głównie latem.

Mamax - termin mam na 31 grudnia więc wszystko może się wydarzyć ;) jutro idę do lekarza to zobaczę jak się sprawy mają i co on mówi...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax no niestety nie mamy skypa. Ale telefonujemy codziennie rano i wieczorem, i regularnie wysylam zdjecia. No mi tez nie jest latwo. Na wiosne pojedziemy na pewno.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam sie oprzec, zeby Wam nie wkleic:

W sklepie osiedlowym:
    - Dzień dobry, czy ma Pani może rukolę?
    - Zaraz sprawdzę, mamy Hoop-colę, Coca-colę, no i Pepsi, ale Ru-coli nie mamy :)

MonikaDM, lucy1983, powidlowa, kiti lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ale on juz jest duzy!! Przystojniak Ci rosnie:)

Ja tez daje wode niegazowana do picia.

My do Polski wyjezdzamy juz 19 grudnia i tak bardzo sie ciesze..najpierw do naszego Krakowa i do przyjaciol...co roku robimy sobie razem pre Wigilie, potem pojedziemy do Kazimierza Dolnego na 2-3dni i potem do tesciow a po Swietach do moich rodzicow i tam zostajemy az do Nowego Roku. Ja niestety tu Swiat sobie nie wyobrazam..to znaczy dalibysmy rade, ale czulabym sie bardzo samotna. Mami cycek ze mnie ;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeździmy 3-4 razy do roku do pl,a pomiędzy wyjazdami jest skype, nie wyobrażam sobie żeby moi rodzice czy teście nie widywali wnuczki... Wiem że niektórzy nie mogą i smutne to, mimo że Lena nie ma dziadków blisko to zna ich, krzyczy baba i dziadzia jak ich widzi na zdjęciu czy skype :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko wracacie w moje urodziny...w sam raz na imprezę ;)

A wiecie co...ja lubię święta rodzinne, jest fajnie, ale marzą mi się tez święta spokojne we trójkę, moze kiedyś tak zrobimy...A tymczasem juz od 3 lat odkladamy święta gdzies w jakimś ciepłym kraju, ale może wreszcie kiedyś się uda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:10

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ktora to w zeszłym roku piekla puszyste pierniki?? Kasia!! Chyba ty?? Zgubiłam przepis :( Byl na komputerze i nie ma...

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ktoras dziewczyna kiedys podawala stronke z przepisem, ale nie wiem jaka to byla. Mam jednak go na swoim blogu:)

http://do2xsztuka.blogspot.de/2015/01/nadziewane-pierniczki-z-przeszosci.html?m=1

Mozesz zrobic nadziewane albo normalne:)

Mamax lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dzięki. Moze właśnie przez bloga myślałam, ze to Ty ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze raz o karuzele pytam. Możecie mi jeszcze raz polecić jakieś? Bo patrzyłam i te co chcę kosztują ok 70 Euro, a nie wiem czy nie wydam pieniędzy w błoto jak małej się nie spodoba.

Endokobietka jaki masz model niani z kamerką? Muszę w końcu coś kupić. Znalazłam Motorola, kosztuje ok 100 euro i nie wiem czy ją kupić.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja miałam chicco magic stars, z projektorem, lampką i funkcją reagowania na płacz. Kupiona w promo za 40e chyba. Może poszukaj czegoś używanego? Np na eBay kleinanzeigen, może nawet ten sam model który znalazłaś, używane w 90% sa nie zniszczone i prawie nowki :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa
    Ja tez proponuje coś używanego lepiej za ta cenę 2 kupić niż jedna nowa :)
    I tak szczerze to one chyba wszystkie jak nowe bo co ma być w niej zepsuje to właściwie tylko wisi i gra takie małe baby nawet nie dotykają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 17:57

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NUK Babyphone Eco Control+ Video jestem mega zadowolona.

powidlowa lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyswietlacz duzy i w kolorze. Zadnych zaklocen. Bateria dlugo trzyma. Jak cos poszukaj na idealo.de

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka - dzieki tobie właśnie na idealo kupiłam taniej fotelik i bazę;) Dzieękuję za informacje;)

Magdalena właśnie jak szukałam w używanych to albo brakowało pilota (jak miały taką opcję), albo coś przeskakuje, albo się nie kręci 90% zepsute;p.

3i49tv7371hkkcdh.png

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamikreisel.de/katalog?search_text=Mobile

Tu masz musisz poszukać :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ