Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj Jas pije wode, raz na dzien dostaje sok, po przedszkolu i jak zje obiad, w ramach deseru, dostaje ok 125-200 ml i wypija to na raz. Sa to glownie soki dla dzieci, nawet jeszcze takie po 4 miesiacu lub przecierowe z marchewka, ale bez dodatku cukru. Czesto zje zamiast soku kiwi albo mandarynke, to wtedy nie dostaje juz soku. Szkodliwe jest jak dziecko przez caly dzien popija sok. Najlepiej by bylo gdyby dziecko do roku naprawde pilo tylko wode.
-
nick nieaktualnyA ja mam do Was typowo babskie pytanie.
Polecicie mi jakies kremy do twarzy? Jestem kompletnym laikiem w tym temacie bo di tej pory zimą używałam krę Bambino lub Ew. Nivea ten granatowy a latem Nivea Soft w takim dużym jasnym opakowaniu. Widzę ze moja skora potrzebuje czegos więcej...bo ale co jest w miarę ok? Wczoraj jak stanelam przed polką z kremami to chciałam sue rozpłakać, nawet nie wiem czy rozróżnienie na dzień i noc ma faktycznie jakies znaczenie...no i jest tego tyle ze masakra. Mam przed sobą ulotkę z apteki i tu oczywiście Vichy (czy ne faktycznie sa dobre), Eucerin, Avene i jakiś Serum 7...wczoraj w sklepie rzuciło mi sue w Oczy Diadermine chyba to znam bo cos podobnego dostałam w PL jako próbkę i byli fajne, ale czy to to samo to nie wiem b dokładne nazwy nie pamiętam ale jakoś tak moje serce zabili w kierunku tej firmy...ale czy tak powinnam kupić krem? -
Monika ja uzwyam rano tylko kremow typu BB z Garnier, . Od lat nie uzywam nic innego, a chyba powinnam bo 40 juz tuz tuz.
Tu mozesz poczytac o tych kremach tak ogolnie:
http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/makijaz/krem-bb-alternatywa-dla-podkladu-jak-dziala-wielofunkcyjny-krem-bb_41590.html
Przerabialam kiedys wszystko z apteki, bo moja tesicowa tam pracowala i przynosila Cale sloiczki promocyjne, na wiekszosc mialam uczyulenie po dluzszym stosowaniu.
Bardzo dobre we wszystkich testach i sprawdzone przez paru znajomych, moja Mama i mnie sa kremy z lidla Cien, w Hamburgu rewelacjyne sa kremy z budnikowskiego, jeog wlasnej produkcji, super naprawde i bardzo tanie, naprawde w testach przewyzszaja te z najdrozszej polki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:11
-
nick nieaktualnyMonika ja lubię krem przeciwzmarszkowych do cery naczynkowej Lirene z PL tu nie wiem czy jest..jak mam tylko możliwość to kupuje z PL,niedrogi a wydaje mi sie ze na prawdę fajny i skuteczny
Mam osobno na dzien i noc
Powidlowa ja nie chce dawać soczków w ogóle, a na pewno nie tak szybko.Polozna mi mówiła zeby dawać tylko wodę,ewentualnie herbatkę,soki to sam cukier,konserwanty itp
Magdalena a jak kupowaliście wozek to oglądaliście go na żywo?czy w ciemno przez internet zamawiacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 13:00
-
nick nieaktualnyJa nie chce kremów z PL bo zbyt rzadko tam jestem żeby zaopatrywać się w kremy. Juz wystarczy ze moich ulubionych peelingów nie jestem w stanie dostać. A uważam ze płacenie za krem np. 40 zl a za przesyłkę do DE 80zl mija sie z celem. Dlatego chciałabym coś dostępnego tutaj.
Skore nam raczej musisz na (kiedyś miałam robiony test takim śmiesznym urządzeniem i wyszla mieszana), przed @ zawsze coś na niej wyskoczy i zazwyczaj na policzku...mam sporo zaskórników (wągrow) na nosie i brodzie. Od jakiegoś czasu mam uczucie jakbym musiała buzię kremowac non stop...jest jakby caly czas taka naciągnięta i jakas taka szara a jeszcze niedawno byla brzoskwiniowa. Problemów z naczynkami nie mam. Myślałam najpierw ze po ciąży hormony musza się unormować, pozniej bylo lato i leki opalenizna (nie lubię sie opalać wuec nigdy nie jestem tak naprawde opalona) a teraz mam wrażenie ze skóra na twarzy mi sue mega postarzala. Na rękach tez mam taka napieta skórę i często musze kremować ale tu pomaga krem z Ureą i jest poprawa.
Ehhh...starzeję się -
nick nieaktualnyEndokobietko ja tez używam czasami kremów BB zwłaszcza wiosna i jesienią. Ale teraz mam wrażenie ze ten z Garniera wysuszal jakby a wcześniej byl ok. Nosz kurczę...cos sie zmieniło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:54
-
Koalka
Jedziemy i oglądamy wtedy jeszcze nawet na żywo da się cenę wynegocjować bo np widzisz jakaś rysę czy stwierdzasz ze czegoś brakuje tylko musisz prędzej wiedzieć co jest w komplecieewentualnie przy stokke maxi cosi i familyfix dostaliśmy za 50€
Dzięki za odpowiedz w sprawie fotelika ...
Colin pije soki . Ni pije wygodę wody nie lubi . Ma się dobrzewłaśnie wróciliśmy od lekarza ma 10.3 kg i 79 cm czyli idealna waga . Kupuje te z hipo od 4 Msc i na dzień wypija ok 150 ml rozcieńczonego z woda
Ja używam tez tego garnier z lekkim podkładem. Ewentualnie z nivea taki sami kupowałam w pl ale jest bardziej tłusta skóraWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:15
-
Na "szarość" bedzie dobre złuszczanie ( np peing+ maska algowa), a do tego np. jakiś krem z kwasem (np migdałowy, laktobionowy), albo tonik. One też powinny oczyścić zaskórniki i uregulować pracę gruczołów łojowych. A jeśli chodzi o nawilżanie to np. kremy z mocznikiem, lubię też kwas hiauluronowy ( balea z dm), który zostawia taki delikatny filtr na skórze, ograniczając przezskórne odparowywanie wody (przed użyciem dobrze twarz spryskać np wodą termalną i na taką warstwę nałożyć ten żel). Kwas hiauluronowy jest sładnikiem czynnika nawiżajacego, który występuje naturalnie w skórze, nie uczula itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:20
-
Magdalena ciezse sie ze u lekarza wszystko ok, Waga idealna, chlopaki proporcje maja identyczne. W zlobku jest chlopczyk ktory jest wielkosci Jasia cyzli ok 80 cm, wiek ten sam i wazy 17 kg, mozesz sobie to wyobrazic. A do zlobka dostaje przewaznie na sniadnaie bulke z bananem - mega zal mi tego dziecka, ledwo sie rusza
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Wypróbuje i ten Cien z Lidla i z DM o czym pisze Kinga.
A ta wode termalna to tez w DM? Zawsze się zastanawiałam po co to komuNo i maska algowa rozumiem ze to tez normalnie do nabycia w drogerii??
Boże jaki kosmetykowy ciemniak ze mnie...
Przypomniało mi się ze kiedyś na te wypryski na policzkach bylam u dermatologa i kazala mi używa jakiejś serii z La Rosche Posay. Pamięta ze tez bylo calkuem dobre, uzywalam wtedy jakoś pól roku, moze 8 miesięcy i byli fajne. Poznuej straciłam prace i byli to dla mnie za drogie. Naprawde myślałam ze do konca zycia wystarczy mi Bambino i Nivea Soft...naiwna ja
Ok...zaczne od tańszych a jak nie podziala to wtedy zainwestuje w coś innego.
Ahaa...peeling do twarzy...kupilam ta mąkę ryżową...i na tym stanelo, nuecwiem co dalej a jak zaczynam czytać w Internecie to albo mnie to przerasta albo Vincent domaga się uwagi albo zupa sue zczyna gotować... -
Endokobietka wrote:Magdalena ciezse sie ze u lekarza wszystko ok, Waga idealna, chlopaki proporcje maja identyczne. W zlobku jest chlopczyk ktory jest wielkosci Jasia cyzli ok 80 cm, wiek ten sam i wazy 17 kg, mozesz sobie to wyobrazic. A do zlobka dostaje przewaznie na sniadnaie bulke z bananem - mega zal mi tego dziecka, ledwo sie rusza
-
nick nieaktualny17 kg to mój siostrzeniec jako 3 latek nie ważył. Moze jest tak jak pisze Kinga. Może chory lub teraz jakas dieta...
A my zmniejszyliśmy ilość posiłków u małego z 5 do 4, bo nie miał kiedy zjadać. Wychodzilo ze musialabym mu dawac jeść tak co 2 godziny a to wydaje mi się za często. Wiec zrobiłam 4 posiłki plus tubka owoców lub jakis keks między obiadem a kolacją. Bo wczesniej miedzy obiadem a kolacją byl sloiczek owoców np. z getreide lub z jogurtem i czasem keks lub kilka chrupek, to zdawalo egzamin jak maly wstawal o 6:00. Teraz wstaje o 7:00 i zanim zje śniadanie to jest 8:00 a kolacja po 18:00.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:05
-
Dziewczyny a jaką wodę d picia dla dzieciaczków? Jakąś specjalną kupujecie? W sumie słyszałam właśnie , że jeżeli daje się sok to on zastępuje posiłek, a nie do popijania;) Dlatego pytam.
a tu jeszcze dla dziewczyn które zamawiały z chin.
http://anuszka13.blogspot.de/2012/12/ebay-darmowa-wysyka-i-co-jak-to-z-tym.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:46
-
Zdrowe dziecko, w zlobku juz mu daja tylko polowe co mama przygotowuje, fakt przesadza z mm, podobno wypija 2 razy dziennie po 300 ml - Jas pije dla pormowniania rano 100 ml MM i na noc ok 100-120 mleka zwyklego.
Powidlowa dobrze slyszalas, sok zastepuje posilek - jak Jas ma faze ze nie je z powodu zabkowania to podaje mu soki (po rozmowie z lekarzem) i mu to wystarcza, ale on wypija zawsze do dna wiec nie ma problemu ze wiezcnie cos ma w buzi.
Ja od zawsze dawalam wode z kranu, wczesniej przegotowana, a teraz to taka jaka mam pod reka, w domu glownie kranowke. -
Endokobietka - u nas taki kamień jest, że jak 2 razy zagotuję wodę w małym garnuszku to już biały osad jest.
Muszę się zaopatrzyć w jakiś lepszy filtr do wody, ale to już po przeprowadzce.
Dziewczyny, ta przeprowadzka mnie wykończy psychicznie. Nie wiem za co się zabrać, bo mąż codziennie do pracy chodzi, więc zaczęłam już pakować rzeczy których nie używamy jak mała śpi, bo inaczej się nie wyrobimy. -
Kurczę powidłowa podziwiam cię za tę przeprowadzkę, też chciałam sie na wiosnę gdzies przeprowadzić, bo klimat północy mi nie odpowiada, no ale teraz (pomijajac sytuacje wyższej konieczności, to chyba jeszcze kolejny rok tu spędzimy... Choć nie ukrywam, że marzy mi się jakis ciepły kraj
-
nick nieaktualnyW ogóle moj dzisiejszy maruda (w ogole nie przypomina wczorajszego dziecka i robi właśnie juz drugą drzemkę dziś), podczas drugiego śniadania fryzurą lekko przypomina mi Einsteina:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a51028338002.jpgKinga., krysiak, Endokobietka, Mamax, Moniusia89, powidlowa, annaki, lucy1983, Kasia83, Tigana lubią tę wiadomość
-
Moj Julian wlasnie zwymiotowal obiadek. Juz nie wiem co mu podawac. Przez te zeby wykonczymy sie. Matko co sie stalo z moim wszystko jedzacym dzieckiem
Powidlowa- A gdzie sie wyprowadzacie???
Monka- Ale fajny twoj synio i jaki duzyHehe ja z kremiw tez zielona jestem i tylko nivea uzywam ale tez mi czas to zmienic bo skora coraz sarsza potrzebuje lepszej pielgnacji.
17 kg alez klocek to moj Maximilian ma 14 kg. Coz za nieodpowiedzialnosc ze strony rodzicow tak roztyc dziecko
Powidlowa- Ja daje wode minerlana niegazowana.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]