Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha ha fajne gratisy dostajesz ja jedynie do auta dostałam stare radio z Opla mimo ze to pegout i opony :p
Z tymi wózkami i droższymi rzeczami robię interesy :p np kupię zabawki firmowe albo ubranka dla colina z zara sprzedam je potem na magicznej stronce mamikreisel w podobnej cenie tak samo z wózkami kupiłam stokke pojezdzilam rok i sprzedałam prawie w tej samej cenie co kupiłam wystarczy szanowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:53
Tigana lubi tę wiadomość
-
A ja z mojego wozka jesten mega zadowolona. Jezdze nim juz z drugim dzieckiem i nie mam zadnych usterek. Do tego jak na gleboko- spacerowy jest mega lekki. Ostatnio widzialam je w toyrusie a wiec znowu je produkuja
Ja sie juz wszystkich ciuchow po Julianie pozbylam. Teraz chce posprzedawac sprzety typu mata edukacyjna., fotelik bujaczek itp...
Moj Julian wazy 11 kg i ma 78 cm dlugosci. Od dwoch miesiecy jezdzi w fotelku dla starszych dzieciakow ( mamy z maxi cosi) i nie wyobrazam go sobie w babyschal. . Zwlaszcza teraz zima kiedy jest grubo ubrany. Ja wlasnie zauwarzylam odwrotnie ze dzieciaki szybko przechodza do fotelikow dla starszych dzieci i nie znam nikogo kto by wozil jeszcze dwulatka w babyschal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:55
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyEndokobietko a mi się pokazuje w internecie,jak sprawdzałam jak wyglądają Wasze wózki,że Twój i Magdy wózek są w podobnej cenie,a nawet Twój droższy
Podobają mi się Wasze wózki
Endokobietko ja karmie piersią,więc mam utrudnioną sprawę z sab simplex,daję przed karmieniem,ale nie za każdym razem,bo nie zauważyłam rewelacyjnych efektów jeśli chodzi o mojego synka i tak się pręży,u niego nie wiem czy to do końca kolki..zachowuje się tak jakby chciał kupkę zrobić,bąki puszcza.To jak byłaś u pediatry to Ci od razu pare opak. przepisywał?bo mi tylko 1 opak.A jak przed każdym karmieniem miałabym dawać to może na tydzień by mi starczyły.
Endokobietko nie da się mieć po dziecku mało rzeczyJuż to widzę
Dziecko tak szybko rośnie,że nawet kupując mało ciuszków to z każdego rozmiaru nazbiera się przez 2 lata tego mnóstwo pewnie.Ja już siateczkę po synku odłożyłam.
Magdalena a te wózki to nowe czy używane kupiłaś?że udało Ci się sprzedać w podobnej cenie?Zazdroszczę Tobie przedsiębiorczościJa to kurcze jakoś tak nie potrafię robić biznesów
-
Koalka da sie, ja mam z kazdego rozmiaru np. po 8-10 Body a znam takich ktorzy maja 20-30
Luksusowy wozke mialam na mysli stokke xplory.
Swoj dostalam w prezencie, wiec mam uzywanyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:10
Koalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie no ja jestem zadowolona ze spacerówki z kompletu. Maly ma mega duzo miejsca, wozek jest zwrotny i lekko się prowadzi. Do tego ten kosz zakupowy, bajka, juz wiozlam na raz dwie zgrzewki wody plus drobne zakupy i dal rade. No tylko duży i ciężki jest. Widomo, nie targam go po schodach ale jednak zeby wyciągnąć z piwnicy kilka schodów musze pokonać uczuć ze do lekkich nie należy. No i w tym roku nie byliśmy nigdzie na wakacjach a jakbyśmy chcieli to do samolotu wziąć go nie moge chyba ze nadam go jako bagaz i zapłacę.
Mnie się Quinny nie podobają ale to rzecz gustu. Peg Perego Book to byłby teraz jedyny wozek 2w1 jaki bym wzięła a ogólnie to nie planuje zakupu parasolki bo nic mi się nie podoba i jak widzę dzieci wciśnięte w takie to mi ich żal. Ciężko będzie mu dogodzić w tym zakresie więc naszej "krowy" raczej nie wymienię. Ewentualnie myślimy o czymś mega tanim tylko na wypady autem do sklepu, zeby sobie w bagażniku siedziało. -
nick nieaktualnyMonika, dokladnie taki sam mam plan. Chcialabym kupic wozek 2w1, a na pozniej gdy dzieciatko podrosnie kupic cos malego co ewentualnie do auta mozna wrzucic. Ale poki co przerazona jestem tymi calymi wyborami i nawet w internecie nie chce mi sie niczego szukac. Za duzo do wyboru i na zbyt duzo rzeczy trzeba zwracac uwage. Cale zycie spedzilam z dziecmi ale mam wrazenie, ze przy swoim to bedzie katastrofa, wszystko mnie przeraza na chwile obecna
-
Ja mam inglesina zippy, parasolka ale składana jedną ręką, 3 poziomy oparcia więc można w niej spać, duży kosz i nawet ocieplana osłonka na nóżki, a w bagażniku malo miejsca zajmuje więc jeździ z nami wszędzie
Nie wyobrażam sobie Leny teraz w babyschale, ona juz w wieku 8 mies była za długa na to...
-
Ja tez kupiłam peg perego pliko p3. Fajna spacerowka i mogę w nią fotelik wpiąć jak gdzieś musze podejść. Kupiłam używaną za 24 euro.
Dziewczyny macie jakieś dobre materiały o rozszerzaniu diety? Mała ma 2 miesiące i juz się zastanawiam kiedy co jak. Od czego zacząć ? Co z zageszczaniem? Co z gluten itp. -
Endokobieta- No wlasnie twoj Jas jest maly wiec moze jeszcze jezdzic w babyschal ale rodzice duzych dzieci musza je przeniesc czy tego chca czy nie. Moj Juluan jest duzy i on juz jako 10 miesieczny sie w schalce nie miescil chociaz ona z tych porzadnych i wiekszych byla.
Powidlowa- Ja przy chlopcach wspomagalam sie taka tabelka z Milupy ;-)W sumie do dzisiaj wisi mi na lodowce chociaz juz dawno nie musi
http://testlaborundfundgrube.blogspot.de/2013/03/beikost.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:43
powidlowa, Tigana lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnypowidlowa a kiedy chcesz zacząć rozszerzać dietę?bo mi położna mówiła,że jak kp to po skończonym 5 msc,najwcześniej jak chce to po skończonym 4 msc.
Jak tak piszecie o tym babyschale to ciekawa jestem jak mój długo pojeździ w tym,bo jest długi...A macie do tych następnych fotelików bazę isofix czy zapinacie na pasy?
Monika jak kiedyś lecieliśmy to widziałam,że dzieciaczki miały wózki i bez problemu im pakowali je do samolotu tuż przed wejściem do samolotu,więc bez obaw Twoją "krowę" też by spakowali pewnie
Endokobietko ja też nie kupuje więcej niż TyWydawało mi się przed porodem że nie mam za dużo ciuszków,a okazało się że to i tak za dużo,bo często piorę ciuszki małego,żeby mi nie zalegały.On tak szybko rośnie,że bez sensu dużo kupować,bo niektóre rzeczy to zdążyłby tylko raz lub dwa ubrać
-
hallo
tak wpadne i dodam swoje trzy grosze w kwestii fotelików :p
dziecko w foteliku powinno jeździć bez kurtki żeby móc je prawidło zapiąć pasami. 80% rodziców za słabo zapina swoje dzieci ;/
i 3 zasady kiedy dziecko może już się przesiąśc waga min 9kg, min 9 mc i samodzielne siedzenie. i również zgadzam się że dopóki główka nie wystaje powinno dziecko być w tym pierwszym fotelu bo jest to dla jego bezpieczeństwa a to najważniejsze przecież.kurde nie umiem znaleźć kiedy my przesadzilismy syna ale na pewno min miał 10mc a był mega kloc
-
Dokladnie tak jak pisze Berlinianka. My sie tego trzymalismy i jak go przesadzilismy do wiekszego fotelika to Julian wazyl juz ponad 9 kg. Siedzial juz od dawna a po za tym glowka mu wystawala wiec nie mielismy wyjscia.
Kaolka- My ten wiekszy fotelik zapinamy na pasy ale dla starszego synka jeszcze wiekszy fotelik mamy juz z isofix co jest duza wygoda bo mlody moze sam sobie siadac bez naszej pomocy.
Nam jak lecielismy samolotem obsluga polamala wozek
[/url]
[/url]
[/url]
-
Koalka
Kupuje używane wózki w stanie jak nowy . Mój maź jest sprzedawca wiec handlowanie ma w malutkim palcu jak coś postanowi nie ma bata żeby nie wyszło i dlatEgo zawsze są to odpowiednie ceny dla nas
Ja do tego pierwszego mam family fix na całe szczęście z przodu w aucie tez mam isofix wiec Colin zawsze jeździ z przodu bezpiecznie obok mnie
Dziewczyny ja nie wiem o co już chodzi Colin ma rok ma prawie 80cm 11 kg i mieści i jeździ dalej w tym maci cosi od zera . Główka jeszcze nie wystaje . Tak jak pisałam zmieniamy na dniach ze względu ze chce świat oglądać
Dziewczyny taki pytanie
Załóżmy ze nowy fotelik będę miała znów z isofix czy Colin może jeździć z przodu ? Czy w tym siedzacym przodem do kierunku musi z tylu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 20:50
-
Magdalena ja to na ten temat wiem tyle ze jak jest poduszka wyłączona to można, więc chyba to się tyczy wszystkich fotelikow, hmmm
Kurcze patrzyłam na tą str co sprzedajesz i chyba muszę się tam zarejestrować bo mam hustawke po Lenie której wcale nie użyła bo się boi...to po co mi ona, pewnie znajdzie się jeszcze kilka rzeczy na sprzedaż, sporo akurat odlozylam bo może kiedyś jeszcze mi się zachce bobo, ale mam kilka które nie są mi potrzebne
-
Powidlowa poczytaj tu:
http://medelapolska.pl/zasady-zywienia-niemowlat-stanowisko-polskiego-towarzystwa-gastroenterologii-hepatologii-i-zywienia-dzieci/
A nie chcesz na poczatku podawac tylko wody do picia zamiast sokow? Gabrysia tak sie nauczyla pic wode i za szybko slodkich sokow jej nie bede podawac..
-
Moje dzieci tez sokow nie pija tylko wode. Mam dwie znajome ktore dawaly swoim dzieci soki ( tekst a co bede dziecku zalowac) a teraz ich dzieci jedno dwuletnie drugie czteroletnie ( ten to juz nie ma jedynek) maja bardzo duza pruchnice.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]