Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gdzie w Berlinie moge wyrobic Gabrysi europejska karte ubezpieczeniowa??
-
To dla mnie idealnie
w przyszłym roku choćby nie wiem co gdzieś musimy jechać i spiec tyłki
Dziewczyny wiem że temat był przerabiany,ale nie znajdę tego teraz. Co jest najlepsze jak dziecku zęby idą? Bo ostatnio Sami budzi się w nocy z krzykiem i myślę że to właśnie przez zęby. Gorączki narazie nie ma,więc paracetamolem nie będę go faszerować. Osanit raczej nic nie daje. Poradzcie coś
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
A propo zębów to jestem po rozmowie z przyjaciółka z polski której synek zabkuje i mówiła że testuje nowy sposób zamrozila w pojemniku na lód herbatkę rumiankową i potem wkłada te kostki do tej siateczki na owoce, nie wiem czy kojarzycie, ja to kupilam kiedyś w pl ale widziałam ze i tu się pojawiły w mullerze z firmy nuby
-
Z tym lodem też bym się bała. A ten paracetamol wolę dać jak rzeczywiście będzie potrzeba,narazie widzę że jak mu dam w nocy smoczek to się uspakaja,więc chyba jeszcze nie jest aż tak źle. A w dzień litry śliny mu się leją i gryzie wszystko co do rączek mu wpadnie.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualny
-
Moniusia
Paracetamol dla siebie . Ja miałam bóle brzucha wiec pomagało .
Dla dziecka przydały mi się czopki Sab simplex i bepanthen augen und nasensalbe . Colin po dostaniu pierwszy raz smoczka dostał na ustach takiej białej skorki która trochę odchodziła posmarowalam tym i po jedynym dniu było ok
Oczkow ni przemywałam niczym
Ah u mnie od początku były potrzebne zakładki na sutki . Musisz zrobić rozeznanie jakie masz sutki czy maleństwo da radę złapać :pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:39
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny! Ja też się dawno nie odzywałam, ale Was w końcu nadrobiłam
U mnie ostatnio ciągle walka z rwą kulszową i bólem pleców, dlatego jak już coś niecoś rano porobię to potem padam i leżę... Niby dostałam akupunkturę, staram się ćwiczyć w domu i ruszać, ale to i tak mało pomaga. Nic, trzeba będzie jakoś wytrwać jeszcze te kilka tygodni...
Na szczęście synuś dobrze ułożony i już dosyć spory (na początku 34tc miał już ponad 2 kg) więc mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i się uda sn. Dziś umówiłam się na termin w szpitalu na tą rozmowę o planie porodu, znieczuleniu itd. I chyba zgodzę się na PDA w razie czego, bo nie wiem jaki jest mój próg bólu...
No i to czytam sobie o Waszych maluchach, jak fajnie sobie rosną i się rozwijają i aż buzia się cieszy... Przy okazji spisuję mądrości do notatnika, żeby potem znowu nie pytać po raz setnyale i tak pewnie będę pytać.
Ktoś tu pytał o badania prenatalne i pakiet usg - ja zapłaciłam 200 Euro za cały pakiet w którym było i badanie NT i usg 3D i to były moje najlepiej zainwestowane pieniądze... bo jednak usg na każdej wizycie daje poczucie spokoju, zwłaszcza że ja pierwszą ciążę straciłam i na początku ta ciąża była dla mnie ogromnym stresem... Mój lekarz na każdej wizycie robi usg dopochwowe i przez brzuch, wszystko dokładnie mierzy i tłumaczy i zawsze przełącza na 3D i ja jestem bardzo zadowolona że mam taką możliwość popodglądać maluszka
Monisia - u Ciebie poród tuż tuż... trzymam kciukija nic nie kupowałam do przemywania oczu a resztę kupię jak będzie potrzeba no i tak jak pisze Endokobietka, po co płacić za coś na co można dostać receptę...
-
nick nieaktualnyJa akurat tez miałam SabSimplex i chyba czopki kupione wczesniej. Wolałam kupic wczesniej niz pozniej latać do lekarza i do apteki z wrzeszczącym z bolu dzieckiem czy czekać z nim w domu aż maz to zalatwi. Kolka w domu byla raz w środku nocy wuec tum bardziej jestem zadowolona ze krople miałam.
Ja czasami przemywalam malemu oczka solą fizjologiczną, tu to chyba sie nazywa Kochsalzlösung ale niech mnie ktos poprawi jak to nie to samo. Do teraz czasami używam do nosa.annaki lubi tę wiadomość
-
No Monika ja właśnie myślałam podobnie, ze po co się martwić jak będzie kolka np w nocy, te 8 e można wydać raz bez recepty
A powiedz mi kiedy będą te cymbalki w aldi? Bo chyba tez się skusze... Ale nie widziałam w gazetce ani w sklepie bo dziś byłam, to będzie w aldi sud czy Nord?