X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 188 na 1 dziecko.

Pola Irene lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko czy Ty masz do Waszego BeSafe ten Sommerbezug? Sprawdza się to? Ja sie zastanawiam czy nie kupic kilku później (a moze jak uda nam się jechać do PL po świętach to juz teraz).

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ma ten standardowy. Zadnego dodatkowego nie kupowalam.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie a ja juz w de :-) , niestety mąż kręcił nosem żebyśmy zostały.... No nie dziwie mu się z jednej str, sam na 4 tyg, wiem że umarlby z tęsknoty ;-) , jak sam zawsze mówi że chociaż przychodzi styrany z pracy, bo pracuje 6-16 fizycznie, to jak widzi Lenę jak biegnie do drzwi i krzyczy " cesc tata" to od razu mu siły wracają :-)
    No a poza tym dostałam info ze w środę na naszej krabelgruppe będą nam robić zdjęcia do biuletynu kościelnego a tydzień później Mikołajki dla dzieci i urodziny jednej z dziewczynek, tak wiec wrocilysmy :-)
    Koalka pytalas dlaczego tak bardzo chciałam zostać, ano wiadomo rodzina, babcie które się cieszą, przyjaciółki których nie widuje, a tu w de wiadomo sama do 17, niby mam jakieś znajome ale albo pracują do pozna albo mieszkają daleko, lubie być w pl tak właśnie na min 3 tyg bo krócej nie nadazam wszystkich odwiedzić i pozalatwiac spraw :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurt nad Odra lezy obok Slubic:) a tam jezdzimy sobie z mezem na zakupy:) male miasteczka, ale dosc przyjemne. Moglibyscie mieszkac w Slubicach..wiec jezyk nie bylby Ci potrzebny..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83, wiem, ja bym nie miała nic przeciwko, żeby mieszkać w Słubicach, ale mąż woli po niemieckiej stronie, bo tak ciekawiej. Chciałby oddać synka do niemieckiego przedszkola, żeby się języka nauczył i uważa, że ja też się mogę nauczyć jak pójdę na kurs i będę rzucona na głęboką wodę.
    Nie jestem tego taka pewna. Już kiedyś próbowałam się uczyć... zaliczyłam 2 semestry w Goethe instytucie. Stwierdziłam, ze mnie ten język przerasta, robiło się coraz trudniej i trudniej, a ja miałam bardzo wyczerpującą pracę wtedy i odpuściłam sobie...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie bo pewnie się orientujecie. Moja siostra wyjeżdża do niemieć na dość długo. W jaki sposób można kontaktować się z Polską tak aby było jak najtaniej i żeby można było długo rozmawiać,. Czy są jakieś karty , które można kupić w Polsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola- Skype wychodzi najtaniej bo za darmo ;)

• Wendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Pola to juz cos tam kumasz jak się uczylas.dasz rade nie martw się.radzę sie pakowac
    Tola kartę Lebara musiałaby sobie kupic i lądując za 20euro ma tysiąc minut do pl

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Eee Pola to juz cos tam kumasz jak się uczylas.dasz rade nie martw się.radzę sie pakowac
    Tola kartę Lebara musiałaby sobie kupic i lądując za 20euro ma tysiąc minut do pl

Coś słyszałam o tych kartach.a są karty lebara, ale z nielimitowanymi rozmowami? No i takie żeby nie traciły ważności po 30 dniach? Powiem tak, siostra jest starsza, technologii dzisiejszej mało co ogarnia. Wiec najlepiej byłoby kupić taką te w Polsce i juz jej aktywować to. Nie chce sytuacji potem, że nie będzie z nią kontaktu bo coś nie udało jej sie wlaczyc/aktywować. Tak więc prosiłabym Was o pomoc .

Niestety Skype nie wchodzi w grę - brak neta.

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika chcialas cymbałki :-) , będą w lidlu w zestawie z bębenkiem chyba a sorter drewniany będzie w rossmanie za 7,99 :-)

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka a jak długo jesteś w Niemczech jeśli można wiedzieć?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola
    Ja polecam viber albo whatsapp ja osobiście więcej korzystam z tego pierwszego . Wystarczy Ze razem macie internet w telefonie np moja mama zawsze będąc w domu jest podłączona do wifi . Możemy gadać godzinami wysyła zdjęcia i pisać za darmo

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola chyba nie ma takiej karty
    W tej sytuacji to niech weźmie kartę polska minuta odebranego polaczenia to 25gr a jak ona dzwoni to zlotowka.wiec ty będziesz dzwonić do niej.tak najtaniej.a kartę lebara to trzeba najpierw zarejestrowac jak sie kupi wiec może ona sobie z tym nie poradzic

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa prawie 9 lat ;) Boze ale zlecialo. Sama sie dziwie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za Wasze opinie :) Mąż raczej nie przyjmie propozycji,ale na 100% jeszcze nie postanowiliśmy.
    Magdalena mam b.podobne zdanie do Ciebie,będąc w PL,albo mając mamę na miejscu pewnie bym sie zgodziła,albo przynajmniej miała mniej watpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:59

• Wendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro rano lece z moim maluszkiem na wyspy kanaryjskie:)
    Endokobietko jednak sie udalo.
    wracamy 2 grudnia.lece do kuzynki meza,ktora tam wakacjuje obecnie i zaprosila nas na koncowke urlopu.To sie pobyczymy trohe,mam nadzieje.
    7 rano wylot do Lanzarote :))) 4,5 godziny lotu,trzymajcie kciuki,jak ja to przezyje...

pmzt5tj.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy udanego wypoczynku i zazdroszcze :)

Wendy lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy super, ale szkoda ze 2 wracacie, zostalibysice pare dni dluzej to bysmy sie mogly spotkac :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Monika chcialas cymbałki :-) , będą w lidlu w zestawie z bębenkiem chyba a sorter drewniany będzie w rossmanie za 7,99 :-)

Dzięki. W Aldi tez będą taki zestawy i chyba te bardziej mi się podobają ;) Musze jeszcze zobaczyć tak dokladnie. Sorter - Rossmann...zakodowałam :)Dzięki.

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ