Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie a ja juz w de
, niestety mąż kręcił nosem żebyśmy zostały.... No nie dziwie mu się z jednej str, sam na 4 tyg, wiem że umarlby z tęsknoty
, jak sam zawsze mówi że chociaż przychodzi styrany z pracy, bo pracuje 6-16 fizycznie, to jak widzi Lenę jak biegnie do drzwi i krzyczy " cesc tata" to od razu mu siły wracają
No a poza tym dostałam info ze w środę na naszej krabelgruppe będą nam robić zdjęcia do biuletynu kościelnego a tydzień później Mikołajki dla dzieci i urodziny jednej z dziewczynek, tak wiec wrocilysmy
Koalka pytalas dlaczego tak bardzo chciałam zostać, ano wiadomo rodzina, babcie które się cieszą, przyjaciółki których nie widuje, a tu w de wiadomo sama do 17, niby mam jakieś znajome ale albo pracują do pozna albo mieszkają daleko, lubie być w pl tak właśnie na min 3 tyg bo krócej nie nadazam wszystkich odwiedzić i pozalatwiac spraw -
Frankfurt nad Odra lezy obok Slubic:) a tam jezdzimy sobie z mezem na zakupy:) male miasteczka, ale dosc przyjemne. Moglibyscie mieszkac w Slubicach..wiec jezyk nie bylby Ci potrzebny..
-
Kasia83, wiem, ja bym nie miała nic przeciwko, żeby mieszkać w Słubicach, ale mąż woli po niemieckiej stronie, bo tak ciekawiej. Chciałby oddać synka do niemieckiego przedszkola, żeby się języka nauczył i uważa, że ja też się mogę nauczyć jak pójdę na kurs i będę rzucona na głęboką wodę.
Nie jestem tego taka pewna. Już kiedyś próbowałam się uczyć... zaliczyłam 2 semestry w Goethe instytucie. Stwierdziłam, ze mnie ten język przerasta, robiło się coraz trudniej i trudniej, a ja miałam bardzo wyczerpującą pracę wtedy i odpuściłam sobie... -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Mam do Was pytanie bo pewnie się orientujecie. Moja siostra wyjeżdża do niemieć na dość długo. W jaki sposób można kontaktować się z Polską tak aby było jak najtaniej i żeby można było długo rozmawiać,. Czy są jakieś karty , które można kupić w Polsce.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWendy wrote:Eee Pola to juz cos tam kumasz jak się uczylas.dasz rade nie martw się.radzę sie pakowac
Tola kartę Lebara musiałaby sobie kupic i lądując za 20euro ma tysiąc minut do pl
Coś słyszałam o tych kartach.a są karty lebara, ale z nielimitowanymi rozmowami? No i takie żeby nie traciły ważności po 30 dniach? Powiem tak, siostra jest starsza, technologii dzisiejszej mało co ogarnia. Wiec najlepiej byłoby kupić taką te w Polsce i juz jej aktywować to. Nie chce sytuacji potem, że nie będzie z nią kontaktu bo coś nie udało jej sie wlaczyc/aktywować. Tak więc prosiłabym Was o pomoc .
Niestety Skype nie wchodzi w grę - brak neta. -
Tola
Ja polecam viber albo whatsapp ja osobiście więcej korzystam z tego pierwszego . Wystarczy Ze razem macie internet w telefonie np moja mama zawsze będąc w domu jest podłączona do wifi . Możemy gadać godzinami wysyła zdjęcia i pisać za darmo
-
Tola chyba nie ma takiej karty
W tej sytuacji to niech weźmie kartę polska minuta odebranego polaczenia to 25gr a jak ona dzwoni to zlotowka.wiec ty będziesz dzwonić do niej.tak najtaniej.a kartę lebara to trzeba najpierw zarejestrowac jak sie kupi wiec może ona sobie z tym nie poradzic -
nick nieaktualnyDziękuje dziewczyny za Wasze opinie
Mąż raczej nie przyjmie propozycji,ale na 100% jeszcze nie postanowiliśmy.
Magdalena mam b.podobne zdanie do Ciebie,będąc w PL,albo mając mamę na miejscu pewnie bym sie zgodziła,albo przynajmniej miała mniej watpliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:59
-
dziewczyny jutro rano lece z moim maluszkiem na wyspy kanaryjskie:)
Endokobietko jednak sie udalo.
wracamy 2 grudnia.lece do kuzynki meza,ktora tam wakacjuje obecnie i zaprosila nas na koncowke urlopu.To sie pobyczymy trohe,mam nadzieje.
7 rano wylot do Lanzarote)) 4,5 godziny lotu,trzymajcie kciuki,jak ja to przezyje...
-
Wendy udanego wypoczynku i zazdroszcze
Wendy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannaki wrote:Monika chcialas cymbałki
, będą w lidlu w zestawie z bębenkiem chyba a sorter drewniany będzie w rossmanie za 7,99
Dzięki. W Aldi tez będą taki zestawy i chyba te bardziej mi się podobająMusze jeszcze zobaczyć tak dokladnie. Sorter - Rossmann...zakodowałam :)Dzięki.