Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Koalka jest na odwrocie ta EKUZ ..ja to jestem gapa;)
Wiecie ze nauczylam sie grac na cymbalkach Wlazl kotek..i Lulajze Jezuniu? Hehe powrot do dziecinstwa;) ale ukrywam sie przed Gabrysia, bo to prezent na Mikolaja;)
Ja sol fizjologiczna uzywam czesto..do oczu lub wlasnie do nosa. Podstawowe leki dla malej kupilam przed porodem..troche jestem panikara i wolalam byc przygotowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 22:51
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Hej Monika przepraszam że tak wpadłam, ale ostatnio kiepsko z czasem stoję
. U nas wszystko fajnie, Nel się super rozwija i rośnie. Dziś już 3. szczepionka była. Ostatnio zauważyliśy że już się ledwo w fotelik mieści. Polecicie, jakie foteliki macie dla trochę większych maluchów? Ona teraz ma poniżej 7 kilo i jakieś 67 cm, jeszcze sama nie siedzi.
-
Tigana foteliki sa do 13 kg i nie wazne ze jej nozki wystaja, powinna w foteliku jezdzic jak najdluzej. Jas ma 81 cm i 11 kg i jeszcze sie miesci bez problemu.
Ale 67 cm w tym wieku, to naprawde wysoka dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:34
Tigana, Berlinianka lubią tę wiadomość
-
Gabrysia wczoraj skonczyla 9 miesiecy i ma 74cm a wazy 8400.
My mamy juz nowy fotelik od 9kg Romer King Plus. -
Kasia Jas tez ma fotelik od 6 miesiecy, ale dziecko najbezpiezcniejsze jest w babyschale i tak powinno jezdzic jak najdluzej.
Zauwazylam ze w PL bardzo szybko zmeinia sie foteliki, a tutaj nawet 1.5-2 letnie maluchy jezdza w babyschalach.
To najczestszy blad jessli chodzi o bezpieczenstwo przewozenia dzieci.
ÜPierwsz lepszy artykul:
http://fotelik.info/pl/news/foteliki-dla-niemowlakow%E2%80%93kiedy-zmienic-fotelik-na-wiekszy,380.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:02
Berlinianka lubi tę wiadomość
-
U nas tak samo Colin ma 11 kg 79 cm i jeszcze śmiało mógł by jeździć z 3,4 Msc ale niestety nie da sie go przewieźć nigdzie bo jest ryk i chce wszystko widzieć . Nie ma co za szybko zmieniać fotelika tu chodzi o życie naszych maluszków . Najbezpieczniej tyłem . Fotelik niby należy zmienić jak przekroczy sie wagę albo główka będzie wystawać ponad oparcie
Endokobietka, Berlinianka lubią tę wiadomość
-
Tigana moze przez kurtke sie tam nie miesci, mysle ze jednak powinna tam spokojnie pasowac, a jak nie to dieta
Nie a tak na powaznie to ten fotelik wlasni ez tego slynie ze jest za waski dla bardzo duzej ilosci dzieci - niestety zly wybor, jesli nie jezdzicie duzo to jakos moze da sie jezscze przeczekac az mala bedzie umiala samodzielnie siedziec, a jak nei to moze kurtke zdjac i ogrzewanie podkrecic - nic innego nie przychodzi mi do glowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:48
-
nick nieaktualnyTigana my mamy BeSafe Izi Kid Isize i on jest niby od urodzenia bo ma taka wkładkę dla niemowlaków ale faktycznie jest od 61 cm. My zmieniliśmy fotelik jyz w sierpniu bo my mieliśmy taki do 9kg, ale to byl fatalny wybór bo z zestawu 3w1 z wózkiem...tak, tak...teraz wiem, ze taki fotelik to tylko jako nosidlo powinien byc. Ale wtedy nie wiedziałam i wybór 3w1 wydawal mi się mega wygodny. Więcej tego błędu nie zrobię i teraz każdemu znajomemu to powtarzam.
A w ogole to jakbym teraz miała kupować wózek, to mimo ze jestem z mohej spacerówki zadowolona bo Vinnie ma w niej duzo miejsca i jest dla mnie tez wygodna to ciężka jak cholera. Teraz kupilabym mega tanią uzywana gondole a zainwestowalabym z super dobry wozek spacerowy który nie zajmowalby całego bagażnika i mogłabym go wziąć do samolotu. Ot taka refleksja mnie naszla. -
nick nieaktualnyKasia tak właśnie wydawało mi się to dziwne,że nie miałabyś na odwrocie
Endokobietka teraz wydaje mi się to dziwne,ale jeszcze w czerwcu też nie wiedziałam co to sab simplex,tylko znajoma mi powiedziała o "magicznych niemieckich kropelkach"Niestety na mojego synka tak sobie działają..
Trzeba je podawać przed KAŻDYM karmieniem??bo idą mi jak szalone..co z tego że dostałam receptę jak do następnego szczepienia już dawno będą zużyte.
MonikaDM dobrze piszeszJa mam wózek 2w1,więc też pewnie średnio będę zadowolona ze spacerówki,ale to prezent od rodziców,więc nie narzekam
a masz jakąś konkretną spacerówkę na myśli?Myślisz o spacerówce typu "parasolka"?Bo ja tak tylko,że wszystko ma plusy i minusy..
Fajna,lekka,zajmuje mało miejsca,ale pewnie trochę mniej wygodna dla dziecka,mniej miejsca na zakupy niż w takiej większej spacerówce i chyba nie jest za bardzo dla takiego malucha od 6 msc?Tylko bardziej sprawdza się przy trochę większych dzieciach?ale może się mylę?
Tigana a sprawdzałaś czy nie da się z fotelika wyciągnąć coś?bo mój ma jakieś wkładki dla noworodków,które później się wyjmuje. -
Koalka ja karmilam butelka i dawalam do kazdej butli zeby w niej nie bylo pecherzykow powietrza, wlej sobie pare kroplel sab simplex do czegos gazowanego to zobaczysz jak to dziala - jako inzynier musialam wyprobowac
Ja do samochodu mam peg perego pliko 3 jestem mega zadowolona, ale mam duzy baganznik, nie jest super maly ale tez nie za duzy. Jas moze w nim sie dobrze wyspac nawet teraz.