X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko peirwszy raz wczoraj zezarlo (bo inaczej nei da sie tego nazwac) gotowa wedline, wzcoesniej Dostal tylko domowego wyrobu. Zjadl pol paczki corned Beef (takiej plasterkowanej). :) i zagryzl bananem i od caly obiad jego byl.
    Przykladowo przed wczoraj w ramach obiadu byly 2 ogromne banany i duza gruszka.
    Cos strajkuje ostantio przy drugim obiedzie (1 je w zlobku), chyba to przez zeby.
    Wzcoraj zrobilam jeszcze w nocy na dzis dla niego pierozki z miesem i warzywami i drugie ze szpinakiem - zobaczymy czy zje dzisiaj

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Julian od jakis dwoch miesiecy brzydko mi je.. Nic tylko by mleko chcial pic a tak to wszystko musi byc spapkowane bo jak tylko wyczuje grutke to sie zachlysta i wymiotuje. Juz nie wiem co robic. To mnie przeroslo :-(

Ja szczepie na wszystko :-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax mi Jas je nieladnie od kiedys konczyl 16 miesiecy, normalnie nie nadazam, to co dzis zje jutro bedzie be i naodwrot. Ja juz mam to gdzies, wazne ze je.
    Ma dni ze je owoce, ma dni ze je makaron,, innym razem znowu tylko mieso, takze niczego mu w sumie nie brakuje.

I pomyslec ze jak byl malutki ukladalam menu na caly miesiac do przodu i nic w odstepach 14 dni sie nie powtarzalo: kazde mieso krolik, wieprzowina, wolowina, cielecina, jagniecina, jajka, wszelkie mozliwe owoce i warzywa - jadl wszystko do 14 miesiaca bez wybrzydzania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:19

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia

Mamax
    Co do jedzenia u nas podobnie . Miesiąc temu gryzł sam mięso makaron marchewke a od paru dni mięsko musi być na malutkie kawałki posiekane makaron wypluwa większe kawałki sera tez

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewelina,ja mieszkam jakoś 50km od Regensburga.Ze szczepieniami lecimy według książeczki.Jak jesteśmy u pediatry to zawsze umawiają nas na kolejną wizytę i nie musimy się martwić że coś przegapimy. Ja generalnie nie wyobrażam sobie nie szczepić.
    Pieluchy tylko pampers i też dostaję kupony także się opłaca.Chociaż ostatnio dawno już nie wysłali a zapasy nam się kończą.

Endokobietka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek a jaka miejscowość dokładnie? Kurde mam nadzieje ze uda mi sie tu poznac jakas polke mieszkajaca w tej miejscowości co ja bo zawsze to razniej isc na spacer czy na kawe sie umowic. Zaraz sie zarejestruje na tym pampersie bo cos czuje ze inne nam nie przypasują

201509284965.png
    201703075565.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Rottenburg :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zalogowałam , ale do tej pory nie dostałam nic od PAMPERS ani maila, ani listu.

Magdalena dzięki za link;) Kupiłam taką karuzelę jaką chciałam, nowa 70 euro - kupiłam za 22 z przesyłką. Co prawda jeden przycisk nie działa, ale poradzimy sobie bez jednej melodyjki;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa a napisalas date urodzenia dziecka, bo ja sie w ciazy meldowalam a wyslali dopeiro jak dalam date urodzenia i chyba nie wysylali na te male rozmiary 1 czy 2 ale dopiero od 3.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wszystkiego najlepszego dla Colinka :) Dużo zdrówka i radości :)

Ja już dzisiaj po wizycie... Mój mały pulpecik ma już 2800 g ale na ten wiek ciąży jest to raczej norma :) Ma za to dużą główkę ;) Szyjka krótsza teraz ma 2 cm ale powinna jeszcze trochę potrzymać... Mały już się dobrze ustawił do wyjścia, coraz niżej bije po szyjce ;) Dziś robili wymaz na GBS. Następny termin za 2 tyg. lekarz stwierdził że jeszcze się raczej na pewno spotkamy :)

MonikaDM, krysiak lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy super wiadomosci, ciesze sie ze wszystko jest dobrze :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa fajnie że ci się udało kupić karuzelę :) Trzeba korzystać z okazji :)

Ja dziś trochę polowałam na wyprzedaże ale raczej chciałam kupić prezenty dla bliskich... Dla męża udało mi się kupić sweter i czapkę, a dla mojego 11-letniego chrześniaka bluzę Bayernu za -60%. Jest fanem piłki i sam gra to się ucieszy... Jeszcze muszę coś dla mamy kupić i teściów, bo dla drugiego 3-letniego chrześniaka już kupiłam fajne puzzle na wyprzedaży...

Dzisiaj też było mi miło bo u lekarza dostałam prezent, w boxie był pajac, wkładki dla mamy i mnóstwo kuponów do różnych sklepów, może coś się przyda...

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina witaj. Ja mam do Ciebie jakies 80 km, jestem z Norymbergii. Co.do pieluch to możesz jeszcze wypróbować z Muller oni maja swoją markę Baby Beauty, ja wyprobowalam tylko taka próbną paczuszkę z dwoma pieluszkamu ale nic nie umiem powiedzieć, przymierzam się zeby kupic paczke i wtedy mozna będzie opinie wystawić, no i u nich tez możesz sue zalogować, rak jak w Rossmann i DM i dostaniesz sporo kuponów zniżkowych. Nam z DM pasowaly wiec to chyba indywidualnie. Tez używa tego Linomagu z rozowa nakrętką, jest fajny, zawsze proszę mamę zeby mi kupila jak tylko ktos ma tu przyjechać. Ale używam tez czasem Bepanthen i tez jest fajny. Kiedys kupie chyba jakas Welede bo podobno to fajne kosmetyki moi i właśnie te marki własne poszczególnych drogerii - kosmetyki tanie a sklady często lepsze niz drogich firm.

Dziewczyny z tymi kuponami z pampersa to jest tak ze nie każdy dostaje. Ja dostawałam jakoś do kwietnia/ maja i później cisza. Napisała jakis czas temu pytanie do Pampers i napisali ze oni te kupony wysyłają losowo, i jedni nie dostają wcale inni tylko jakiś czas a szczęściarze non stop ;)

Spalam dziś tyle co nic, jestem zla jak osa i plakac mi się chce bo dzwonilam dzis w sprawie pracy i jedna jędza powiedziała mi ze raczej nie mogę u nich pracować bo słabo mowie po niemiecku, powiedziałam ze i tak wysle CV ale tak mi tym podcięła skrzydła ze masakra. Kurczę wiem ze robię błędy i perfekcyjnie nie mowie ale kurczę jakoś w rozmowach z Niemcami rozumie praktycznie wszystko, każdy mi mówi ze naprawde świetnie mi idzie a tu jakas pinda ocenila mnie po 1,5 minuty rozmowy...

Mamax a Julianek je ogólnie juz większość tego co Wy czy większość sloiczkow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy super z z maluchem wszystko dobrze. Kurczę a ja mam próbkę troche z prezentem dla męża...jak zawsze zresztą ;) Chyba dostanie książkę bo chce sobie ściągnąć na e-booka ale nigdzie nie umie znalezc wiec kupie my wersje papierową, tylko musze się wybrac do księgarni a jakos weny mi brak. Rara dostanie czajnik na nowe mieszkanie.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muniek Miałam nadzieje że to bliżej, niestety... :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM no wiesz że ktoś tak w oczy (albo przez tel) powiedział że słabo mówisz po niem... to słabo świadczy o tej osobie, nie o Tobie, bo ty się starasz, a brak kultury nie usprawiedliwia niczego... Wyślij CV i się nie przejmuj, a jak tam nie wyjdzie to będziesz szukać dalej... Przecież wiadomo że to dla nas obcy język i nigdy chyba nie będziemy się nim posługiwać zupełnie bezbłędnie, chodzi o to żeby zrozumieć i się porozumieć... ehhh, ta niemiecka bezpośredniość jest czasem przykra...

Ja to z kupowaniem prezentów dla męża nie mam problemów, wręcz przeciwnie, zasypuje mnie milionem pomysłów co on by chciał dostać... na ogół płyty z muzyką, ale ja mu też kupuję coś do ubrania i potem wywalam jakieś stare ciuchy po kryjomu... Gorzej z teściami :/ ale dla nich kupujemy coś razem z mężem, to może on coś wymyśli. Dla mamy kupię jakiś ładny sweterek albo bluzkę i też będzie z głowy...

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM a ten Bephanten to jest jakas seria emolientów? Które kosmetyki tutaj to emolienty?? Uzywamy oilatum do kapieli i mam emolium balsam ale uzylam moze 2 razy na poczatku na sucha skore ale oilatum wystarcza i skora jest super zastanawiam sie czego uzywac jak mi sie skonczy czy moze juz pora uzywac normalnych kosmetykow nie emolientów.

A co na ciemieniuchę?

A i czy któraś uzywała Mykoderm Mund-gel na plesniawki? Jakieś opinie? używamy od dziś i sama nie wiem czy dobrze go używam w aptece farmaceuta powiedzial ze lyzeczka do buzi podac do polkniecia. Ale ta porcja dla niemowlaka jest dosc duza a i ona nie ma tak duzo tych plesniawek tylko na wewnetrznej stronie warg. Wrzucilam ulotke w translator bo moze maż cos zle zrozumial ( ja nie mowie po niemiecku) i cos tam tez wyczytalam zeby palcem smarowac i tak tez robie smaruje tylko tam gdzie sa plesniawki wiadomo troche polknie to i samo troszke sie w buzi rozprowadzi. generalnie malej niezbyt smakuje :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wszystkiego dobrego dla Colina:)

MonikaDM nie dziwie sie, ze sie wkurzylas..przykro cos takiego uslyszec, ale nie daj sie! Pinda, idiotka i totalna kretyna z tej dziundzi po drugiej stronie sluchawki! Masz dalej probowac i wierzyc w siebie.. :)

Jutro jedziemy na weekend do mojego brata do Szczecina a wczesniej mąz wysyla mnie do kina a sam zajmie sie Gabrysia..wiecie, ze to moje pierwsze wychodne od 9 miesiecy?? Dwie godziny relaksu.. Juz sie nie moge doczekac i ciesze sie jak dziecko;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam wszystkim.Mam pytanie odnośnie Torby do szpitala dla mnie, co to są te wkłady itp. gdzie mogę to kupić i co najbardziej przyda mi sie na porodówce .Jestem z hh.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Julian je albo nasze albo sloiczki i jak nie zabkuje to je w miare dobrze ale jak tylko zacznie wychodzic zabek to Julian zaraz dostaje mega kataru ktory splywa mu wewnatrz a przez niego podczas jedzenia zaraz sie zakrztusza i wymiotuje i wtedy tylko papki i mleko toleruje :-( Nie wiem co z tym dalej robic bo przeciez to zabkowanie jeszcze troche potrwa i jak tak dalej bedzie to n na papkach bedzie do trzech lat :-(

Co za glupia pinda, olej ja i wysylaj cv ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ