Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko peirwszy raz wczoraj zezarlo (bo inaczej nei da sie tego nazwac) gotowa wedline, wzcoesniej Dostal tylko domowego wyrobu. Zjadl pol paczki corned Beef (takiej plasterkowanej).
i zagryzl bananem i od caly obiad jego byl.
Przykladowo przed wczoraj w ramach obiadu byly 2 ogromne banany i duza gruszka.
Cos strajkuje ostantio przy drugim obiedzie (1 je w zlobku), chyba to przez zeby.
Wzcoraj zrobilam jeszcze w nocy na dzis dla niego pierozki z miesem i warzywami i drugie ze szpinakiem - zobaczymy czy zje dzisiaj -
Moj Julian od jakis dwoch miesiecy brzydko mi je.. Nic tylko by mleko chcial pic a tak to wszystko musi byc spapkowane bo jak tylko wyczuje grutke to sie zachlysta i wymiotuje. Juz nie wiem co robic. To mnie przeroslo
Ja szczepie na wszystko(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax mi Jas je nieladnie od kiedys konczyl 16 miesiecy, normalnie nie nadazam, to co dzis zje jutro bedzie be i naodwrot. Ja juz mam to gdzies, wazne ze je.
Ma dni ze je owoce, ma dni ze je makaron,, innym razem znowu tylko mieso, takze niczego mu w sumie nie brakuje.
I pomyslec ze jak byl malutki ukladalam menu na caly miesiac do przodu i nic w odstepach 14 dni sie nie powtarzalo: kazde mieso krolik, wieprzowina, wolowina, cielecina, jagniecina, jajka, wszelkie mozliwe owoce i warzywa - jadl wszystko do 14 miesiaca bez wybrzydzania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:19
-
Witaj Ewelina,ja mieszkam jakoś 50km od Regensburga.Ze szczepieniami lecimy według książeczki.Jak jesteśmy u pediatry to zawsze umawiają nas na kolejną wizytę i nie musimy się martwić że coś przegapimy. Ja generalnie nie wyobrażam sobie nie szczepić.
Pieluchy tylko pampers i też dostaję kupony także się opłaca.Chociaż ostatnio dawno już nie wysłali a zapasy nam się kończą.Endokobietka lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek a jaka miejscowość dokładnie? Kurde mam nadzieje ze uda mi sie tu poznac jakas polke mieszkajaca w tej miejscowości co ja bo zawsze to razniej isc na spacer czy na kawe sie umowic. Zaraz sie zarejestruje na tym pampersie bo cos czuje ze inne nam nie przypasują
-
Ja się zalogowałam , ale do tej pory nie dostałam nic od PAMPERS ani maila, ani listu.
Magdalena dzięki za link;) Kupiłam taką karuzelę jaką chciałam, nowa 70 euro - kupiłam za 22 z przesyłką. Co prawda jeden przycisk nie działa, ale poradzimy sobie bez jednej melodyjki;)lucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdalena wszystkiego najlepszego dla Colinka
Dużo zdrówka i radości
Ja już dzisiaj po wizycie... Mój mały pulpecik ma już 2800 g ale na ten wiek ciąży jest to raczej normaMa za to dużą główkę
Szyjka krótsza teraz ma 2 cm ale powinna jeszcze trochę potrzymać... Mały już się dobrze ustawił do wyjścia, coraz niżej bije po szyjce
Dziś robili wymaz na GBS. Następny termin za 2 tyg. lekarz stwierdził że jeszcze się raczej na pewno spotkamy
MonikaDM, krysiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowidlowa fajnie że ci się udało kupić karuzelę
Trzeba korzystać z okazji
Ja dziś trochę polowałam na wyprzedaże ale raczej chciałam kupić prezenty dla bliskich... Dla męża udało mi się kupić sweter i czapkę, a dla mojego 11-letniego chrześniaka bluzę Bayernu za -60%. Jest fanem piłki i sam gra to się ucieszy... Jeszcze muszę coś dla mamy kupić i teściów, bo dla drugiego 3-letniego chrześniaka już kupiłam fajne puzzle na wyprzedaży...
Dzisiaj też było mi miło bo u lekarza dostałam prezent, w boxie był pajac, wkładki dla mamy i mnóstwo kuponów do różnych sklepów, może coś się przyda...krysiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina witaj. Ja mam do Ciebie jakies 80 km, jestem z Norymbergii. Co.do pieluch to możesz jeszcze wypróbować z Muller oni maja swoją markę Baby Beauty, ja wyprobowalam tylko taka próbną paczuszkę z dwoma pieluszkamu ale nic nie umiem powiedzieć, przymierzam się zeby kupic paczke i wtedy mozna będzie opinie wystawić, no i u nich tez możesz sue zalogować, rak jak w Rossmann i DM i dostaniesz sporo kuponów zniżkowych. Nam z DM pasowaly wiec to chyba indywidualnie. Tez używa tego Linomagu z rozowa nakrętką, jest fajny, zawsze proszę mamę zeby mi kupila jak tylko ktos ma tu przyjechać. Ale używam tez czasem Bepanthen i tez jest fajny. Kiedys kupie chyba jakas Welede bo podobno to fajne kosmetyki moi i właśnie te marki własne poszczególnych drogerii - kosmetyki tanie a sklady często lepsze niz drogich firm.
Dziewczyny z tymi kuponami z pampersa to jest tak ze nie każdy dostaje. Ja dostawałam jakoś do kwietnia/ maja i później cisza. Napisała jakis czas temu pytanie do Pampers i napisali ze oni te kupony wysyłają losowo, i jedni nie dostają wcale inni tylko jakiś czas a szczęściarze non stop
Spalam dziś tyle co nic, jestem zla jak osa i plakac mi się chce bo dzwonilam dzis w sprawie pracy i jedna jędza powiedziała mi ze raczej nie mogę u nich pracować bo słabo mowie po niemiecku, powiedziałam ze i tak wysle CV ale tak mi tym podcięła skrzydła ze masakra. Kurczę wiem ze robię błędy i perfekcyjnie nie mowie ale kurczę jakoś w rozmowach z Niemcami rozumie praktycznie wszystko, każdy mi mówi ze naprawde świetnie mi idzie a tu jakas pinda ocenila mnie po 1,5 minuty rozmowy...
Mamax a Julianek je ogólnie juz większość tego co Wy czy większość sloiczkow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:21
-
nick nieaktualnyLucy super z z maluchem wszystko dobrze. Kurczę a ja mam próbkę troche z prezentem dla męża...jak zawsze zresztą
Chyba dostanie książkę bo chce sobie ściągnąć na e-booka ale nigdzie nie umie znalezc wiec kupie my wersje papierową, tylko musze się wybrac do księgarni a jakos weny mi brak. Rara dostanie czajnik na nowe mieszkanie.
-
nick nieaktualnyMonikaDM no wiesz że ktoś tak w oczy (albo przez tel) powiedział że słabo mówisz po niem... to słabo świadczy o tej osobie, nie o Tobie, bo ty się starasz, a brak kultury nie usprawiedliwia niczego... Wyślij CV i się nie przejmuj, a jak tam nie wyjdzie to będziesz szukać dalej... Przecież wiadomo że to dla nas obcy język i nigdy chyba nie będziemy się nim posługiwać zupełnie bezbłędnie, chodzi o to żeby zrozumieć i się porozumieć... ehhh, ta niemiecka bezpośredniość jest czasem przykra...
Ja to z kupowaniem prezentów dla męża nie mam problemów, wręcz przeciwnie, zasypuje mnie milionem pomysłów co on by chciał dostać... na ogół płyty z muzyką, ale ja mu też kupuję coś do ubrania i potem wywalam jakieś stare ciuchy po kryjomu... Gorzej z teściamiale dla nich kupujemy coś razem z mężem, to może on coś wymyśli. Dla mamy kupię jakiś ładny sweterek albo bluzkę i też będzie z głowy...
-
MonikaDM a ten Bephanten to jest jakas seria emolientów? Które kosmetyki tutaj to emolienty?? Uzywamy oilatum do kapieli i mam emolium balsam ale uzylam moze 2 razy na poczatku na sucha skore ale oilatum wystarcza i skora jest super zastanawiam sie czego uzywac jak mi sie skonczy czy moze juz pora uzywac normalnych kosmetykow nie emolientów.
A co na ciemieniuchę?
A i czy któraś uzywała Mykoderm Mund-gel na plesniawki? Jakieś opinie? używamy od dziś i sama nie wiem czy dobrze go używam w aptece farmaceuta powiedzial ze lyzeczka do buzi podac do polkniecia. Ale ta porcja dla niemowlaka jest dosc duza a i ona nie ma tak duzo tych plesniawek tylko na wewnetrznej stronie warg. Wrzucilam ulotke w translator bo moze maż cos zle zrozumial ( ja nie mowie po niemiecku) i cos tam tez wyczytalam zeby palcem smarowac i tak tez robie smaruje tylko tam gdzie sa plesniawki wiadomo troche polknie to i samo troszke sie w buzi rozprowadzi. generalnie malej niezbyt smakuje -
Magdalena wszystkiego dobrego dla Colina:)
MonikaDM nie dziwie sie, ze sie wkurzylas..przykro cos takiego uslyszec, ale nie daj sie! Pinda, idiotka i totalna kretyna z tej dziundzi po drugiej stronie sluchawki! Masz dalej probowac i wierzyc w siebie..
Jutro jedziemy na weekend do mojego brata do Szczecina a wczesniej mąz wysyla mnie do kina a sam zajmie sie Gabrysia..wiecie, ze to moje pierwsze wychodne od 9 miesiecy?? Dwie godziny relaksu.. Juz sie nie moge doczekac i ciesze sie jak dziecko;) -
Monika- Julian je albo nasze albo sloiczki i jak nie zabkuje to je w miare dobrze ale jak tylko zacznie wychodzic zabek to Julian zaraz dostaje mega kataru ktory splywa mu wewnatrz a przez niego podczas jedzenia zaraz sie zakrztusza i wymiotuje i wtedy tylko papki i mleko toleruje
Nie wiem co z tym dalej robic bo przeciez to zabkowanie jeszcze troche potrwa i jak tak dalej bedzie to n na papkach bedzie do trzech lat
Co za glupia pinda, olej ja i wysylaj cv
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]