Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika ja tez bephanten ten co Mamax dała linka lub w pl kupuje bephanten baby extra, a na takie na prawde hardcorowe odparzenia, bo czasem takie były przy zębach, to mam tormentalum z pl,to dawałam na noc, ale juz na na prawede mocne rany.
Tormentalum nie tormentiol, musiałam edytować,tormentiol to ten z trucizną jakąś, tormentalum jest odpowiednikiem bez tego kwasu borowego czy jakoś tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:18
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny.
Mąż kupił ten Bepanthen i ten Topfer on jest jakiś Bio. Przez kilka dni zaloze tylko Pampersy i zobaczymy. Moze to faktycznie tylko ząb a ja chciałam psy wieszać na pieluchach. Ochlonelam i zobaczę co będzie. Ale naprawde sie zmartwilam bo tez nie używam kremów na godzien, od czasu do czasu tylko Linomag lub Bepanthen i jak sue zdążały zaczerwienienia to puder Babydream.
Ewelina co do pudrow ja słyszałam zeby perfumowanych nie używać i trzeba mocno uważać przy dziewczynkach bo mogą zapychać pipkę. -
nick nieaktualnyAnnaki właśnie słyszałam o tych dwóch maściach. Kurczę czemu oni robia takie nazwy podobne do siebie i jeszcze skomplikowane
Pamiętacie jak pisalam o kremach, ze miałam próbki z PL i byly fajne...to nie byly Diadermine tylko Dermedic...tak mi się przypomniało -
MonikaDM wrote:Dziewczyny co jeszcze dobrego jest na odparzenia...wietrze, maka ziemniaczana, Sudokrem a nawet Multilind nic nie daly...pierwszy raz tak jest! Nie wiem co robic, zobaczę jak wstanie czy jest choc troche lepiej. Kurczę w sobotę popołudniu miał zalozona pierwszy raz ta pieluszke Dada z PL, na noc dalam pampersa, w niedziele caly dzień w Dadach noc w Pampersie, wczoraj caly dzień w Dadzie a myślałam ze zaczerwienienie jest na zęby ale noc byla w tej Dadzie i dzis to masakra, aż ma taką mala ranke i pośladek taki dość szorstki...może polecicie coś co mogę kupic na szybko bo mam wrażenie ze przez to jest bardziej marudny...po co mi bylo próbowanie tych Dad?
W ogole to miałam wrażenie ze pielucha po nocy byla cala mokra...oj ja głupia jeszcze rano mu tez jedną założyłam i jak zdjęłam ok. 11 to tez byla wilgotna. -
nick nieaktualny
-
Muniek wszystkiego najlepszego:)
Mamax, dla Julianka tez serdeczne zyczenia przesylam:)
Przepraszam, ze spoznione ale rozchorowalam sie i kiepako sie czuje. Goraczka, bol gardla i na dodatek okres:(
Zazdroszcze Wam, ze tak ladnue wasze bączki spia. U nas nadal kiepsko. Od 2tygodni Gabrysia zasypia dopiero ok 20:30 i potem ok 23:00 zaczynaja sie pobudki. Zawsze laduje u nas w lozku, bo nie mam sily ja ciagle odkladac. Ale lubie jak spi znami:)
Od kilku dni Gabrysia non stop sama siada, kladzie sie i znowu siada..moglabym patrzec na jej wygibasy caly dzien;)
MonikaDM trzymam kciuki zeby Vincent szybko sie zaklimatyzowal. -
Dziekuje a to moj pierwszoroczniak
http://static.pokazywarka.pl/i/6182013/175405/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6182013/751403/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6182013/723181/image.jpgEndokobietka, Kinga., Tigana, powidlowa, annaki, Muniek, MonikaDM, Moniusia89, lucy1983 lubią tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
CO do odparzeń to u nas się pojawiały jak używałam tylko Pampersów, bo one jednak bardzo szczelne są i skóra nie oddycha. OD jakiegoś czasu używam na dzień pieluszek z Dm (najlepiej wypadają w testach) a na noc Pampers plus mąka ziemniaczana (nie codziennie). I piękna skóra, żadnych zaczerwienień. Z tym że ja w dzień często zmieniam pieluszki.
Julian jest boski.
Co do mieszkań to my płacimy koło 1000 euro i nie uwazam, żeby to była głupota. Mamy super wygodne mieszkanie 85 metrów z wielkim tarasem, z windą i garażem podziemnym w jednej z najlepszych dzielnic w mieście. Jest cicho i zielono, po tarasie nam wiewiórki biegają, sąsiedzi też na poziomie. Pewnie, ze mogłabym za to spłacać własne mieszkanie, ale jeszcze nie wiem, czy zostaniemy tu na stałe. Przez 5 lat w Niemczech to już nasze trzecie mieszkanie. Wiadomo, tam gdzie praca tak się przeprowadzimy, wypowiadam mieszkanie i tyle. Kredyt nie sztuka wziąć, ale to jest zobowiązanie na lata no i bankowi też się mnóstwo kasy przy tym zostawia. Wolę jeszcze parę lat poczekać i jak już będziemy pewni, czego chcemy, to kupimy z odłożonych pieniędzy i wtedy reszta to będzie kredyt na powiedzmy 15 lat a nie 30.lucy1983 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny
Wciaz sie zastanawiam czy Juliankowi tych lokow juz nie obciac. Wloski podcinalam juz kilka razy ale konkretnie krotkiejchlopiecej fryzurki nie mial a by sie przydala. Zwlaszcza ze to juz nie jest dzidzia ( Annaki- przekaz to Lence
) tylko maly chlopiec
)
[/url]
[/url]
[/url]
-
Która mama na bobasa w wieku mojej Meli? Chyba Ewelina, o ile się nie myle.
Koalka też podobnie. Macie wprowadzoną jakąś rutynę? My oprócz kąpieli między 18 a 19 nie mamy nic. Niby wstaje rano 5-6 ale później śpi raz do 8 raz do 7, a później samowolka, albo kolka przez godzinę (albo udaje żeby ją nosić), albo jadłaby cały czas, albo co godzinę. Nie chce w dzień wcale spać. Na Spacer też ją biorę tylko jak jest pogoda i to w godzinach jak da mi się ubrać bez panicznego płaczu. Więc w sumie czekam aż zaśnie i na śpiąco ją ubieram.
A wy kiedy wprowadziłyście rutynę? O ile wprowadziłyście. A może bobasy same sobie wprowadziły? -
Powidlowa- Ja co prawda mam starsze dzieci ale z tego co zaobserwowalam to kazde dziecko jest inne wiec jedno ma swoj rytm wczesniej inne pozniej. Moje mialy tak ok 3-4 miesiace jak sie ladnie uregulowaly.
Hehe ok czekam do wiosny
Monika- Jak tam pupa Vincenta? Mascie pomogly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 15:11
[/url]
[/url]
[/url]
-
U nas jako taka rutyna wprowadziła się właściwie sama. Ale też tak ok 4miesiąca. Teraz jest całkiem nieźle. Ale bywają dni jak dziś na przykład,że ze spaceru musiałam wracać biegiem bo ryk nie z tej ziemi. Mimo że Sami lubi spacery i spać w wózku,ale dziś mu się odwidzialo. Także różnie to bywa
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Czasami sobie wyobrazalam Julianka, ale nie tak:) Masz bardzo przystojnego synka Mamax:)
Ja rytm dnia staralam sie wprowadzac bardzo wczesnie, ale na poczatku ciezko bylo cokolwiek unormowac i chyba tez ok 4 miesiaca zacząl nam sie ksztaltowac plan dnia a po wprowadzeniu juz stalych pokarmow bylo o wiele latwiej wszystko poukladac.