WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Jak zrobić zeby wgrać ten sam kupon już wcześniej wykorzystany do aplikacji rossman?usunelam aplikacje i jeszcze raz pobrałam i nie mam i tak kuponu już wykorzystanego :( ma któraś iPhona??
    Nie wiem bo jeszcze nie zrobiłam ani jednych zakupów. Gdzieś czytałam, że na iphonie trzeba się zalogować, a potem wylogować. Ale czy to działa, to nie wiem, bo nie sprawdzałam

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszej praxis nie podpisujemy zadnej zgody na szczepienie:/ a lekarka jest ok, ale ma swoje humorki. No zobaczymy 1 lutego..

Jak karmie Gabryske na krzeselku to chyba raz wlaczylam jej tableta, ale nie chciala jesc wiec stwierdzilam, ze nie bede uczyc jej w ten sposob..na stoliku ma zawsze kilka klockow lub inne pierdolki i robie jak wy..nie chce jesc to nie..jak bedzie glodna to zje za godzine. Oczywiscie na oczatku taka wyrozumiala nie bylam;) ale czlowiek uczy sie kazdego dnia obslugi swojego dziecka;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte varizellen to ospa wietrzna.

zem3zbmhb277dwos.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Kasia za godzine, mam kolezanke w pracy, ktora jest za scislym przestrzeganiem zasad, czyli jak dziekco nie zje obiadu, to jest dopeiro kolacja, dziewczynka ma 6 lat w tym roku idzie do szkoly i lekarz powiedzial przy zapisach do szkoly ze ma skrajna niedowage, ciekawe dlaczego :)

Ewelina1989 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to koleżanka przegięła niezle..ja staram sie po prostu w miarę regularnie Gabrysie karmić, co 3-4h czasami zje mniej to wtedy staram sie ja dokarmić po niedługim czasie..Ona jest dosc trudna jesli chodzi o jedzenie, ale wiem, ze nie moge sie zrażać i musze byc bardzo cierpliwa ;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie jemy w ogole przed TV. Przeszkadza nam, więc i maly przed nim nie je ani zabawek tez nie ma przy jedzeniu jedynie ta lyzeczka czy widelec, ktorymi właściwie ma sie uczyc jesc. My sami wyznajemy zasade ze posiłek jemy ewentualnie przy cichej muzyce tudzież radiu. No i Vincent tez jak nie chce to jadl nie będzie choc to sie poki co zadko zdarza bo on jest wszystkozerny ;) Mysle ze etap Tadka Niejadka jeszcze przed nami.

Bylismy dzis na sali zabaw. Vincent byl mega ciekawski, wszedzie zagladal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:48

powidlowa lubi tę wiadomość

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na sale zabaw zabieramy Gabrysie w jej urodziny i tez jestem ciekawa jak zareaguje na widok tylu atrakcji i dzieci.

Ja niestety musze dawać jej jakies zabawki, bo ona wlasnie Tadek Niejadek :/

zem3zbmhb277dwos.png

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Colinowi daje iPada bajki i zabawki inaczej krzyczy po 5 min i tyle z jedzenia . Wiem źle :( ale jeść musi . Przyznam
    Sie ze czasem nawet za nim biegam z widelcem czy bułka . Nie da sie inaczej

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie uswiadomilam ze przesadzilam...kolacje Vincent często je przy wlaczonym TV bo czesto maz oglada wtedy jakies wiadomości.
    Wiecie...mi sie po prostu trafil taki egzemplarz, ktory na widok jedzenia biegnie do krzeselka i mlaska ucieszony, ze zaraz bedzie "mniam mniam".

Kasia ja sie balam, ze Vincent sie wystraszy krzyczacych dziecini bedze plakal, bo on nie lubi jak jest glosno, a tu takie zaskoczenie. Bylismy niedlugo, bo niecałą godzine ale spacerowal i zagladal wszedzie, wiecej tego spacerowania bylo niz zabawy ake i tak sie ciesze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 18:18

• agattee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a orientujesz sie gdzie sa jakies fajne sale zabaw dla takich maluchow jak nasze? Bo ze dla nieco starszych to widzialam ze sa, ale dla takich co ledwo zaczely chodzic? :D

Ja nie mam problemow z Amelia jesli chodzi o jedzenie, je raczej chetnie jedynie czego odmawia to wszelakich kaszek :P

Mialam o cos spytac ale wypadlo mi z glowy ;P

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliankowi jest obojetnie czy je przy bajce czy nie. Jak chce to zje a jak nie chce to trudno. Nie zmuszam tylko czekam az zglodnieje. Zazwyczaj po godzinie jeczy bo glodny i wtedy ladnie doje. Zadko to sie zdarza bo ogolnie nie ma z nim problemow i ladnie je a jak juz nie chce to macha raczka chcac potracic lyzeczke. Czasami mu sie to uda co mnie zlosci bo oczywiscie zawartosc lyzeczki sie wylewa i brudzi wszystko dookola juz ale po kilku takich sytuacjach wiem ze nie ma co z nim walczyc i zachecac do jedzenia bo wiecej nie zje a tylko nabrudzi wiec koncze posilek. Starszy synek do 2,5 roku jadl mi wszystko co mu zaproponowalam. A potem naglej stal sie niejadkiem i wszystko bylo ble nawet to co wczesniej lubial jesc. Nie zmuszalam chociaz oczywiscie kontrolowalam zeby cos tam w brzuszku mial i nie mial niedowagi. Dopiero teraz zaczyna sie znowu przekonywac do potraw i wiecej jesc :-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee my wybieramy sie tu:

http://www.jolo-berlin.de/index.html

To jest 4km od nas wiec dosc blisko;)

Z tego co tam wyczytalam, to sala dla dzieci od roku:)

zem3zbmhb277dwos.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, na szczęście było bez histerii :-)
    Lena obiady to zawsze zje, rzadko grymasi, za to śniadania nie bardzo, aktualnie je suchą bułkę, lub precla, ewentualnie z masłem i czasem parowke, a tak to nic, ani placków, ani serków, no nic. Muszę jeszcze sporobowac racuchy jakieś

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte a Ty nadal karmisz Amelke piersia czy calkowicie sie odstawiła? Tak z ciekawosci pytam ;)

• Mamax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte- My za tydzien wyprawiamy Maximiliankowi urodziny w Ritterland. Bylismy tam juz kilka razy i jest bardzo fajnie i co dla mnie wazne czysto. Starsze dzieciaki maja duzo atrakcji a dla maluszkow jest osobny kacik wiec Julianek i dwoje dzieci w jego wieku tam beda sie bawic :-)
    http://www.ritterlandberlin.de

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:18

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax a jak wyglada ten osobny kacik dla maluszkow? Jest jakis basenz pilkami itp?

zem3zbmhb277dwos.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej fotce jest ten kacik ;-)
    http://www.visitberlin.de/sites/default/files/imagecache/high_l_slideshow_580_237/ritterland-2.jpg

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a przypomnij mi proszę czy Ty stosowałas u Vincenta krem neuroderm lipo?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi dzis zabraklo takiego basenu z pilkami. Byl ale trzeba bylo wlezc w jedna z tych konstrukcji, poprzednia chodziłam tunelami, i wolalam sie tam nie przedzierać z Vincentem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:01

• Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję Was trochę dogonić i czytam o tych pudrach i oliwkach dla dzieci. Ja używam obu tzn puder na pupę i oliwka po kąpieli ewentualnie trochę do wody według zaleceń mojej położnej czy to źle?
    Napisze Wam jeszcze o tej aferze na stronie z kuponami, jedna dziewczyna z tej grupy sprzedawała te darmowe produkty inne chodziły z paroma telefonami i robiły zakupy na raz tzn oddzieliy zakupy na taśmie i dały kolejny tel.
    A teraz mam pytanie w jakiej temp. kapiecie maluchy? Ja mam 37 a za każdym razem kiedy chce kąpać Dominika jest krzyk przy wkladaniu do wody, potem jest dobrze cieszy się i jest spokojny, tylko przez tą chwilę krzyczy. Byliśmy na basenie to było fajnie 1,5h cały czas w wodzie i nie płakał przy wchodzeniu.
    A co do jedzenia to też zamierzam wprowadzać po 6 miesiącu.
    Tylko skoro mały urodził się trzy tyg wcześniej niż powinien to dietę powinnam zacząć rozszerzać 3 tyg po upływie 6 miesięcy?
    Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia :-)

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ