WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wytlumaczenie.
    Wendy ja kilka mam zeskanowanych dzieki uprzejmosci Annaki bo ja nie mam fb wiec stamtąd kuponow nie mam.hak wziąć, jeszcze cos pisalyscie ze w Internecie ogolnie mozna szukac, tylko neta tylko wieczorem odpala mąż, ja tyle zeby oferty pracy przejrzeć i zapominam, zazwyczaj tez ogarniam mieszkanie, jak chyba wiekszosc z nas ;)

Kasia moze to przypadek a moze nie. U nas w bloku my jestesmy polakami i mam jeszcze taka znajoma i ona obok drzwi postawila sobie takiego krasnala to chyba przez rok jej go przestawiali po calej klatce. Nam sie w koncu udalo wynajac garaz podziemny, obecne autobtez ma 4 lata, nowka to nie jest ale chyba bym udusila debila ktory by go porysowal, bo nie dostalismy auta z nieba tylko sie na takie rzeczy pracuje a jakis głąb ot tak Ci porysuje czy pomarze. Ty szanujesz swoje rzeczy i Cie krew zalewa jak idiota pewnie na socjalu ma wszystko w dupie bo o nic sie starac nie musi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz na szybko znalazlam taka stronke: http://www.mydealz.de/gutscheine/rossmann-bundesweit-95-babywelt-sofort-rabatt-coupons-bis-30-6-2016-hurra-paket-621930

Tam dziewczyny powrzucaly kupony z tej ksiazeczki (ja w zeszlym roku tez taka dostalam), czy to tez mozna zeskanowac, ale czy np. 10 osob jak zeskanuje jeden kupon to on B dzie ważny dka wszystkich? Przyznam ze zawsze myslalam ze te kupony z książeczki sa tak jakby jednorazowe, dla jednej osoby. Poczytam cos na tej stronie ale dzis to najwczesniej wieczorem.

Vincent mnie zarazil, mam kaszel, katar, bol gardla i goraczke. On juz jak nowo narodzony chce szalec a ha nie mam sily, meza tez rozklada.

EDIT: tak na szybko co przeczytalam to wychodzi ze te kupony powinny działać. Zeskanuje dzis to co tak chce kupic nawet jakby kupony nie weszly i zobacze we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 10:12

• annaki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak z tej str możesz :-) , mogą wszyscy skanować do bólu ;-) , no chyba ze rossmann za blokuje to wtedy po prostu kupon nie wejdzie na app
    Koalka tak ja gapa myślałam ze promocja jest do soboty :-\ , sama jestem zła na siebie bo planowałam kupić 3 op, no ale trudno kupilam jedno i poczekam na kolejną promocje, teraz wiem że one są tylko od pon do piątku. Ale jutro chyba się wybiore bo są wkłady do maszynek Wilkinson za 4,99 a kupon jest na 3e, a ja na święta kupilam kilka szt na prezenty to teraz muszę nozyki kupić ;-)
    Wendy właśnie co jeszcze można? Ja wiem w sumie tylko o whiskasie w saszetkach :-) , bo tez biorę bo w pl zostawilismy u moich rodziców nasze drugie "dziecko" :-P - kota
    A komu jeszcze nie wyslalam diety? Bo chyba któraś chciała a ja zapomniałam, przypomnijcie się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 11:09

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesczce testesept wchodzi czy jak to sie pisze i always ale te 13 sztuk co jest w opakowaniu-tak laski pisaly.

Annaki ja poprosze ta druga diete

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinanka chyba chciala nasze diety.
    Ta druga to chyba jeszcze więcej jedzonka ma niz pierwsza, a ja tego nie umiem pomieścić w siebie.

Annaki dzieki, poczytalam troche komentarze i ponoc powinno mi dzialac jak piszesz. Na wtorek poskanuje kilka tylko i zobacze czy wchodzą, to bedzie moj pierwszy raz ;)

• annaki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA tak tetesept i podpaski to wiem, zapomniałam. Tetesept biorę ale podpasek używam cienkich i w sumie korzystam z tej zniżki 1e ale na inne rodzaje :-)
    Wendy juz wysylam :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy byłaś w neuwied ? Co tam sie działo tylko ludzi !! Na całe szczęście tylko dzisiaj znów media markt odwiedziliśmy i sklep z butami i załapałam sie na rabat :)
    Ah pytałaś o dentystę polskiego obok media markt jest 3 ale jakoś po nazwiskach nic mi nie mówiło czy polscy musiała byś zadzwonić i zapytać

Ah dziewczyny dzisiaj pierwszy raz spotkałam sie z rabatami powiązanymi z zabawa . Były przy kasie 3 kostki ile oczek wyszło tyle rabatu na buty :D mężowi udało sie tylko 11% ale zawsze coś he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 17:37

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dzieki

Magdalena tak bylam,ale po 16stej dopiero.Pojechalam z mega wk..... a z jesze wiekszym chyba wrocilam wrrrrrr szkoda gadac,bynajmniej mowie Wam 4 chlopow na jedna babe to stanowczo za duzo;)
    no wlasnie ja nie wiem co tam dzis bylo ale tyle atrakcji ze hoho.
    Oooo to fajny taki rabacik,w sumie najwiecej 18% mozna bylo zyskac,a byly juz wczesniej przecenione te buty?i w ktorym obuwniczym to bylo?
    w hm faktycznie jakies mega promo nie bylo,ale kupilam na pocieszenie kilka ciuszkow dla najmlodszego.Sobie oczywiscie nic...

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy skada ja to znam. Jade kuic cos dla siebie a wychodzę z czyms dla małego.

Czekam na ostatnią "czwórkę" a tymczasem wyszla pierwsza "trojka", pewnie to tez byla przyczyna tak wysokiej temp. Dzis juz wszystko w miare w normie, w sensie bez goraczki, kaszlu i kataru za to nie zjadl prawie wcale kolacji.
    Za to ja umieram, goraczka, kaszel ze chce pluca wypluc, katar, wiec wszystko przeszlo na mnie a jutro nie mam nawet jak do lekarza iść, bo mąż w pracy od 6:00 a jak wroci to jefziemy zaraz z Vincentem na U.

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Ja miałam zawsze to samo jechałam po coś dla siebie zawsze wracałam do Colina aż chyba z 2 Msc temu stwierdziłam ze i tak Colin z tego wyrośnie a ja dalej nie mam nic wiec teraz ja wracam z pełnymi torbami a Colin np jak wczoraj dostał piłkę na pociesznie he he
    Już nawet nie wchodzę na dział dziecięcy :D sukces . Mały wszystko ma wiec wkoncu sie ogarnęłam

Wendy
    A to my byliśmy ok 15 ale pierwszy problem zaparkować a potem przebijać sie miedzy tłumami katastrofa . Wczoraj jak byliśmy był taki spokój Colin sobie biegał a dzisiaj ...
    Sklep nie wiem jak sie nazywa coś na L... ale był tam gdzie te wszystkie budki na rogu blisko deichmana . Pełno rożnych Mark tam jest . Wczoraj byłam upatrzyłam sobie 3 pary ale Colin marudził wiec odpuściłam dzisiaj sie wyspalam pojechaliśmy i sie zdecydowałam he he . Niestety nie były przecenione wiec te 11% to jedyny rabat :) ale zawsze pare € w kieszeni .
    Wiesz ze tam jest tez CCC?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 21:16

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moja Mela leń jak cholera. Przekreca sie na bok, niewiele brakuje zeby na brzuch sie przekrecila, ale brakuje. A na brzucchuu lezy, ale niezbyt jej sie to podoba.

Annaki ja tez sie zrobilam, bo myslalam, ze promo do soboty, a tu dupa.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena- E to i tak szybko sie ogarnelas ;-) U mnie to dopiero teraz po czterech latach doszlo ze zaczelam sobie kupiwac ciuchy. Wczesniej tez co pojechalam na zakupy to dla dzieciakow kupowalam a sobie nic. Teraz postanowilam to zmienic bo tez chlopaki ubran maja tyle ze nie sa w stanie ich wynosic a ja laze w trzech bluzkach na zmiane....

Uf jestesmy juz po imprezie urodzinowej Maximilianka na tej sali zabaw. Bylo super. Co prawda duzo lataniny za dzieciakami ale grunt ze sie wybawili i wszystkim sie podobalo. Tlumy straszne w takich salach nawet w kaciku dla maluchow i dopiero o 17- tej zrobilo sie luzniej wiec na ta pore najlepiej chyba tam jezdzic....

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzesiek poszedl na policje, ale nic nie zrobia..szkodliwosc czynu mala..spisali zeznania, wzieli zdjecia i tyle..tak sobie mysle, ze mize jakiemus kretynowi nie spodobalo sie, ze zaparkowalismy w danym miejscu..ech ludzie są popaprani.

Jutro U6 i szczepienie..trzymajcie kciuki, bo strasznue sie denerwuje..jak zwykle..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kciuki zaciśnięte.
    Kiedys w pl mieliśmy takiego sąsiada co to miał "swoje"miejsce parkingowe i ponoc jak mu ktos tam parkowal to zwracal uwagę a jak nie sluchal sie to potrafil napluć na auto i takie tam.Czasem mówiłam do chlopa weź postaw tam auto zobaczymy co zrobi ale stwierdziliśmy ze lepiej z durniem nie zadzierać.

Magdalena a propo parkingu to fakt masakra.my stanęliśmy jak jakaś babka odjechala a bylo to wlasciwie pól miejsca parkingowego i pól ulicy.naprzeciwko nas tez tak auto stalo i dużo innych tez.jak wróciliśmy to mieliśmy mandat za wycieraczkami 10euro co juz doprowadzilo moje ciśnienie tego dnia do max chyba!!a cos wspominal chlop ze chodza tam i spisują tych co na niepełnosprawnych zaparkowali....
    O co Ty mówisz?gdzie to CCC?z chęcią bym się wybrała
    Co do pl dentysty znajoma dala mi namiar gdzies tu bliżej wiec jak widac nie wszystkich Google wynajduje hehe

Monika dużo zdrowia!

Mamax świetnie ze imprezka udana!

Annaki ja tez kiedys w soboty jeździłam do rosmana bo wtedy chlop miał wolne i wygodnie bylo.Ale to było dawno i jak zatrybilam ze wtedy żadnych promo nie ma to juz nie jeździmy.Teraz najlepiej w środy hihi

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax 100 lat dla Maximilianka. Kiedy on dokladnie mial urodzinki?

Kasia byloby dobrze przyczaic sie kto to, no ale przeciez nie bedziecie caly dzien sie w oknie czaic. Mowilam o tym mezowi to powiedzial, ze jak dopadlby skurczybyka to by nogi z dupy powyrywal. Moze popytajcie sasiadow czy ktos cos widzial i powiedzcie ze zglosiliscie juz na policje, moze tak "traficie" na sprawce, oczywiscie sie nie przyzna ale sie wystraszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my mamy dzis U6. Teraz mysle ze troche za pozno sie umowilam, bo na 17:00 i Vinnie moze byc juz zmeczony. Nawet nie wiem czy jakies szczepienia e dzis mamy, ale chyba nie.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Dzieki ;-) Maximilian mial urodziny 17- tego stycznia ale ze wzgledu na chorobe Julianka musielismy mu przelozyc urodzinowa impreze z dziecmi. No ale juz sie odbyla i maly zadowolony a to najwazniejsze :-) Hehe i juz mi zapowiedzial ze nastepne urodziny tez chce miec na sali :-)

Kasia- Wspolczuje problemow z samochodem. Monika na swietny pomysl z tym chodzeniem po sasiadach ;-) U nas tez tak jest ze paru sasiadow maja swoje miejsce parkingowe i tylko tam parkuja. Na jedno fajnie bo jaki taki porzadek jest ale na drugie jak ci ktos to miejsce zajmie to moze byc nieprzyjemnie. Zazwyczaj najpierw sasiad zwraca uwage raz, drugi potem jest klotnia do ostrzejszych sytuacji nie doszlo chociaz mojemu mezowi gosci grozil swoimi kumplami gdy maz mu zwrocil uwage ze moglby swoj motocykl parkowac z boku a nie na srodku parkingu zabierajac tym duzo miejsca ze jeszcze spokojnie samochod by sie zmiescil.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O je ale napisalysc,e nie bylo mnie 3 dni i tu tyle do nadrobienia.

Ktos pytal o wakacje na kanarach. Bylismy 2 razy po 9 dni w all inckl. w Riu Hotel, z dostepem do morza, 2 razy apartament 2 pokojowy w Bungalow, wylot z Hamburga, Feuerteventura we wrzesniu ok 2450, Lanzarote w grudniu 1900€, bookowalismy w najdrozszym okresie 4-5 tygodni przed wylotem, oba urlopy z TUI. Najtaniej jest albo 3 miesiace przed albo nie pozniezj niz 6 tygodni przed wylotem, no ale u nas bylo to niemowzliwe w tym roku, wiec torche nas to drogo wyszlo.

Hamburg ma wysokie oplaty lotniskowe, wiec tak poprawdzie nie da sie cen porownywac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:14

powidlowa lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w piatek szczepienie na zapalenie opon mózgowych i Colin sie po tym rozchorował dostał katar ! Wyczytaliśmy ze ta szczepionka wogole nie jest potrzebna bo nie jest potwierdzone ze działa i tylko trzyma rok :/

Wendy
    My miejsca szukaliśmy 20 min . A CCC jest na końcu deptaka jest kaufland i Burger king w takim małym centrum handlowym i właśnie tam jest .

My mamy mega walnietych sąsiadów z wszystkimi mamy kosę . Na przeciwko mieszka małżeństwo młode co nigdy nie chce dzieci i czepiają sie ze drzwi trzaskają . Proponuje im nieść dziecko na rękach torebkę i śmieci zobaczymy czy ogarną zeby drzwi nie trzasnęly . Ci co zajmują sie domem tez sie czepiają o wszystko ze np wózek stał przed drzwiami a wózkowni nie ma . Ostatnio była skarga ze dwa nasze samochody stoją na parkingu a gdzie mam parkować 10 km od domu ! Maz tez dostał mandat bo stanął na chodniku a głupia sąsiadka zamiast zadzwonić na domofon poprosić o przeparkowanie zadzwoniła na Policję i mandat 30€ . Mamy wykupiony jeden pokój na poddaszu była mega awantura ze okno wymieniliśmy na minimalnie większe tu sa mega szopki ale mamy to gdzieś i każdego sąsiada rąbiemy jak coś gada .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a ktora to szczepuonka, masz nazwe?

Niemcy wogole sa stuknieci, im sie naprawde wydaje ze sa NADludzmi i im wolno wiecej. Pamietacie przeboje z moja sasiadka z dolu, a ta z gory kuzwa namietnie na maszynie szyje i to czasem do 22 w nocy :) napoczaktu myslalam ze to pralka ale nei wali co sobote i niedziele, emerytka nie wiem co ona tka szyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:27

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ