X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka teraz wiemy ile Florianek ma latek.

Ewelina to klops, ja tez nie widzialam. Zostaje Ci zwykla marchew. Hihi fajnie musiala wygladac z tym jezorkiem.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a nie wolałabyś dać zamiast kleiku,kaszkę na Twoim mleczku do picia?

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koalka mała nie pije z butli, więc i tak łyżeczka podaje. Kleik ryzowy chyba delikatniejszy niż kaszka i tez na moim mleku.

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka musisz mi wysłać zaproszenie do przyjaciółek i wtedy można wysłać priv, probowałam ja wysłać to zaproszenie ale nie mogę znaleźć tej opcji, chyba zapomniałam jak się to robi....:-\
    A ja chcę sie Wam pozalic... To od poczatku....Lena od kilku dni budzi się w nocy i skacze po łóżku, gada, piszczy, wywala pościel, trwa to min 1.5 godz po czym nagle zasypia, oczywiście ze mną śpi, nie było by w tym nic złego bo w zasadzie ja mogę w tym czasie drzemac bo ona nie placze, nie ucieka, tylko gada, smieję się, skacze,no ale ja jakoś średnio mogę przy tym spać, mój mąż przeniósł się na kanapę no bo on wstaje o 5 i musi się wyspać choć trochę, tej nocy skakala tak 4 godz!. A potem spała do 9, nie wiem o co chodzi. Dziś od rana jest marudna, płacze, jęczy, nic jej nie pasuje, no to pytam czy chce spać, mówi tak, poszlysmy, oczy jej się zamykały ale ciągle skakala po mnie, zrywała rolete, bo łóżko mamy pod oknem, po czym nagle płacze i tak w kółko, nie wytrzymałam w końcu i się na nią wydarlam.... :-( , ona w płacz, ja tez....po czym przytulila się i zasnęła, ale tak mi z tym źle, no mam zdecydowanie złe dni, mam po prostu dość tych nocnych harców itp.... Tak chciałam się właśnie pozalić....

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no ostatnio w ogóle go wystawia calego wiec jest troche smiechu

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Annaki to nie fajnie, ja nigdy czegos takiego nei mialam, pobudki tak ale w sumie zaraz zaspial, nigdy nie bylo tak ze chcial sie bawic, wyobrazam sobie ze to moze byc wkurzajace. Stawiam na jakis skok rozwojowy, musisz ja bardzej w dzien zmeczyc.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki kazdemu czasami nerwy puszczaja, nie martw sie. Nic Ci nie doradze bo moja jeszcze nawet nie siedzi wiec o skakaniu nie ma mowy ;) przejdzie jej:)

201509284965.png
    201703075565.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wysłałam zaproszenie ;)
    a co do harców twojego dziecka. taki wiek, ja się zawsze pocieszałam i dalej to robie że wszystko mija, marudzenie, wymuszanie. trzeba przerwać ;) dasz rade!!!

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie i potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Jestem fryzjerką sąsiadka poprosiła mnie żebym jej zafarbowała włosy (jej farbą) i ja ostrzygła. Ile mam ją skasować bo nie mam pojęcia... ( dodam, że to krótkie włosy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 17:48

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki, pamietasz jak ja się żalilam, krzyknelam na malego? Tez mi nerwy puściły i płakałam jal bóbr. Kazdy ma chyba jakas granice wytrzymalosci a heszcze jsk do tego dojdzie zmeczenie...mysle ze jestes usprawiedliwiona. A Lenka...moze faktycznie to taki okres, moja mama tyle razy mi mowila ze jak mualam hakos dwa lata to miałam taki okres ze budzilam ja w nocy i ona musiala mi rozlozyc koc i dac zabawki, ja sie tak bawilam z 1,5 godz, a ona drzemala, podobno samo przeszlo. A moze zadziala moj sposob na Vincenta, czasami jak budzi sie wczesnie, biore go do łóżka ake jak go tak zostawię to tez skacze po nas i zaraz krzyczy bo sie nudzi, musze go polozyc.blusko siebie i oplesc reka nad jego brzuszkiem i dlon wlozyc pod jego plecki, czasami tez troche podkurczam nogi. On jest taki jakby opatulony i nawet nie bardzo ma jak sie ruszyć (brzmi straszniej niz wyglada ;)), i tak w kilka minut zasypia, i nie da się pomyslec ze kilka minut temu byl gotowy podbijac świat.

Dziś na U6bylo super, maly wszystko zrobił co pielegniarka chciala, jedyne co to nue chciał się skzpic na 10sekund na obrazku, ale jak wokół jest tyle interesujacych rzeczy jak waga czy wlacznik swiatla to sie n iu e da ;) No i za nami szczepienie na Meningokoki C.

Aha, przenosimy się chyba do TK Krankenkasse.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja nie pomoge bo ja tu dopiero raz bylam u fryzjera. Wiem, ze jsk kolezanka byla u Polki raz i tamta ja tylko obcinala (cieniowala jej wlosy właściwie) to zapłaciła 30€.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina
    Skasuj 15€ .

Ja z polskich usług w domu nie korzystałam jedynie z mężem zamawialiśmy sobie Niemkę fryzjerkę do domu maz za pasemka na krótkich włosach płacił z obcięciem ok 30€ jakoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 19:43

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ehhhh no moja cierpliwość i zmęczenie chyba wzięły górę
    Ewelina pytalam znajomej do której przyjeżdża czasem bratanica z pl, która jest fryzjerką, no i tez robiwwłosy po domach, mówiła że za ścięcie i farbę klientki bierze 20e.
    Monika dziś spróbuje ją tak "obezwładnić" ;-) , choć mam nadzieję ze nie będzie potrzeby
    Berlinianka właśnie takie powiedzenie ze "wyrośnie" trzyma mnie przy życiu zawsze jak jest źle;-) , a to zęby, a to skok rozwojowy itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:52

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki, chodzisz tutaj do fryzjera może? Ja mam stracha;p ale chyba będę musiała w końcu pójść.

DOstałam propozycję pracy dorywczej w restauracji, pomniejszy mi się wtedy elterngeld. I nie wiem czy mi się to będzie opłacało, czy będzie na plusie tyle, żebym nie żałowała.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa nie nie byłam jeszcze w de u fryzjera, wydaje mi sie ze salony tu maja strasznie wysokie ceny, liczą osobno za np mycie, sciecie, farbe, modelowanie. mam zaufaną fryzjerke w pl i zawsze do niej ide przy okazji wyjazdu, a ze jesteśmy średnio 3-4 razy do roku to jakoś tak mi się udaje dotrwać z moimi piórami ;-) , chociaż czasem fakt już przed samym wyjazdem wygladam strasznie :-P , czasem tylko żeby dotrwać do wizyty to sama farbuje żeby jakoś wyglądać ;-)
    Ale mam namiar do polki w razie "w" tylko jeszcze nie korzystałam

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej! Ludzie! Moja Mela właśnie sama poszła spać, karmiłam ją, ale wypluła cyca, dałam jej smoczek ale zaczęła mnie po twarzy klepać i nogami wierzgać więc się wkurzyłam, położyłam do łóżeczka i wyszłam. Zasnęła sama bez wydania żadnego dźwięku. Pewnie jednorazowa sytuacja bo zawsze zasypia przy cycu, ale oznacza to, że może wrócimy do samodzielnego zasypiania.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam znajoma fryzjerke w de ale mieszka ona gdzie indziej i nie wiem ile bierze za usługi.

Powidlowa u mnie w życiu by taki numer nie przeszedł.Jakbym młodego w łóżeczku tak zostawila to chyba by się zapowietrzył z płaczu.
    Annaki współczuję i powiem ze dwójkę starszych wychowałam ale nie pamiętam takich akcji.moze to faktycznie taki okres i wyrośnie -to tez moje ulubione powiedzonko ostatnio i tego sie trzymam ze jeszcze troche,jeszcze troche...

Mieliśmy dzis rozmowę z panią mojego średniego syna.Pisałam Wam ze zostawiliśmy go w pierwszej klasie i w tej samej szkole.Powiem Wam ze naprawdę super to byla decyzja.Nigdy jeszcze syn tak chętnie do szkoły nie chodził,pani go nawet chwaliła ze dobrze liczy pisze tez nie najgorzej.Powinien wiecej czytać i zaleciła logopedę.Ja tam bardziej na trzeźwo do tego podchodzę,drugi rok sie uczy tego samego to mi sie wydaje ze więcej powinien umieć,ale ogólnie nie jest zle.Cieszy mnie to ze jakos dogaduje sie ze wszystkimi co jest ogromną różnicą co do zeszłego roku.

A i poszliśmy do jedynego pediatry w miescie aby go zapisać bo trzeba receptę na logopedę.Pani jak zobaczyła ze pierwsza wizyta to zaczęła jęczeć ze nie przyjmują nowych pacjentów i żeby szukac w innych miastach....no jaja jakies.W Polsce przyjmują wszystkich oby tylko sie zapisać i żeby przychodnia miała jak najwięcej pacjentów a tu nie.
    Ale jak powiedzieliśmy ze najmłodszy tu należy to juz pani zmieniła zdanie i zapisała.Masakra....wizyta dopiero 7 marca a do tego logopedy pewnie dopiero z recepta bedzie można sie zapisać ehhh.Juz nie wspomnieliśmy ze jeszcze najstarszego syna chcieliśmy zapisać bo się jąka i tez mógłby chodzić do logopedy,dobrze by było aby razem mieli te wizyty,ale akurat nie mieliśmy jego karty ubezpieczeniowej i kiszka.Tylko nie wiem czy z 14-stolatkiem nie kazali by iść juz do normalnego lekarza a nie pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 22:50

pmzt5tj.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze bąki mialy etap krzyczenia? Od kilku dni Gabryska po prostu krzyczy i piszczy..ale nie ze sie jej cos dzieje zlego..tak sie komunikuje. Pokazuje palcem i pisk..glowa mi peka..zwariowala ta moja mała;)

MonikaDM jak wygladalo u Was U6? Kurde u nas fatalnie, bo Gabrysia wpadla w taka histerie jak przyszla lekarka, ze masakra:( nie dala sobie nic zrobic:( zwazyli ja, zmierzyli a uszy, oczy i pluca sprawdzila jej jak ona byla na moich rekach:/ W poczekalni byla w super humorze, usmiechala sie do dzieci a lekarka ja strasznie wystraszyla. Miala dzis byc pierwsza dawka MMR ale przelozylismy za miesiac..nie wiem jakos wole ja zaszczepic jak przynajmniej skonczy rok i idziemy 3 marca.Ale nie wiem jak oni ja zaszczepia, bo wierzgala i kopala strasznie. Wazy 8800 i ma 77cm wzrostu:)

Grzesiek zastanawia sie nad kupnem kamerki do auta. Musze zorientowac sie z tym monitoringiem..moze akurat przy tej ulicy jest jakas kamera..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 23:08

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moj Julian moze nie piszczy ale jak jest noszony to zaraz na wszystko pokazuje paluszkiem i mowi da , da :-) Ja mu albo odpowiadam co to jest albo jak moge to mu dana rzecz daje do zabawy ;-) To jest takie pierwsze pelne porozumienie sie dziecka. Teraz mlody juz wszystko rozumie co do niego mowimy, wykonuje wszystkie nasze polecenia typu pokaz gdzie masz oko, ucho, zrob kosi kosi, papa. Jaki jestes duzy itp wczesnie tez niby to robil ale sie czasami mylil a teraz w mig rozumie o co nam chodzi. No i zaczyna duzo do nas gadac. Narazie oczywiscie po swojemu ale bardzo swiadomie :-) Przerabialam to z Maximiliankiem a teraz z Julianem i dla mnie to jest taki koncowy etap niemowlaka. Teraz Julian jest juz malym chlopcem :-)

Annaki- Nigdy nie mialam takich akcji ze dziecko budzilo mi sie w nocy i mi skakalo. No ale kazde jest inne i tez mysle ze to jakis skok i trzeba to przeczekac. A ze nerwy puscily to potrafie cie zrozumiec. Nie ty pierwsa co krzyklas na dziecko ( dziecko a nie na niemowle) i nie ostatnia ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy - normalnie jak odłożę wyciszoną, to jest szansa, że sama zaśnie. Pierwszy raz zdarzyło się, że taką niespokojną i wierzgającą odłożyłam a ona ani nie pisnęła. Pomachała jeszcze nogami i zasnęła.

Która mama oddawała antrag an elternzeit?
    Dobre mam tu daty?
    hiermit beantrage ich Elternzeit zur Betreuung und Erziehung meines Kindes Mela - 24.09.2015. Unter Einhaltung der gesetzlichen Frist werde ich die Elternzeit am 20.11.2015 beginnen. Nach einer 24-monatigen Auszeit stehe ich Ihnen ab dem 21.11.2017 wieder voll zur Verfügung.

ostatnia data powinna byc 20 czy 21? Nie powaliłam czegoś?

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ