X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie ok. Wazne ze jest zdrowy :)
    Przyjdzie wiek dojrzewania to wtedy chlopcy wyskakują jak z procy.

Wiecie co...ja dopiero dzis sue zorientowalam, ze termin na U6 mielismy do 04.01. czyli zrobilismy prawie miesiąc za pozno. Czy cos nam za to "grozi". Pytalismy w grudniu jak bylismy na szczepieniu mmr, ake powiedzieli nam ze to za wczesnie, pozniej w styczniu pierwszy termin nam dali dopiero na wczoraj a ja jakos dziwnie przeczytalam ze mamy termin do lutego a nie do stycznia. Kurcze a dziwilam sie ze Kasia z Gabrysia jakos tak wczesnie ida.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko to niby Niemcy państwo prorodzinne a wcale nie wyglada to zbyt optymistycznie..67% to b.mało,można powiedzieć ze kobiecie która pracowała i urodziła dziecko to sytuacja materialna sie pogarsza,a nie powinno tak być bo wydatki wzrastają.

Co do wielkości dzieci to nie ma reguły,wiec dziewczyny nie stresujcie sie tak tym ;)
    My z mężem obydwoje szczupli,mąż wysoki, ja drobna i tylko 165cm wzrostu,a synuś niezły klopsik,ma juz 68cm i 8 kg ;) i to tylko na moim mleku.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrobilam Termin na U7 "za pozno" bo mam max do 14.2 zrobic, ale zlobek ma 2 dni zakiniete 15 i 16 i zrobilam na 15.2. i tak musze brac urlop, mam nazdieje ze nic z tego nie bezdei, ja mam kartke ktora musze oddac lekarzowi i on wysyla do jakiegos Amtu.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadnej kartki nie mam. Nie wiem czy lekarz coś wysyla gdzies czy nie. Teraz siedzi mi to w glowie bo to kurcze miesiac. No nic. Musze czekac.

Kurcze Koalka co Ty jesz kobieto? ;) Vincent jak mial 4 miesiace mial 60 cm i wazyl niecałe 6 kg. Ile Twoj maly wazyl o mierzyl przy porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:02

• Mamax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze niemowlak jest duzy wcale nie oznacza ze jako dziecko takie bedzie i odwrotnie. Maly niemowlak z czasem moze wyrosnac na duze dziecko. Moj Maximilian byl duzym niemowlakiem zreszta tak jak teraz Julian ( teraz ma ok 82cm i wazy 11,500) a teraz nalezy do tych drobnych czterolatkow. A jak mial ok pol roku to lekarz nam mowil ze sie zapowiada na wysokigo hehe ciekawe za kim skoro my z mezem jestesmy tylko sredniego wzrostu ;-)

Monika nie stresuj sie tym spadkiem wzrostu u Vincenta bo moj Maximilian wlasnie na roczek tez taki duzy spadek zaliczyl i z siadki ponad 75 calu spadl na 25 i do tej pory tak sie utrzymuje. Poprostu geny daly znak ze jednak nie bedzie wysoki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:34

MonikaDM lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Lena wielkolud ;-) , ma 88cm i 13 kg, no ale mój mąż tez wysoki
    Endokobietko przepraszam że pytam, a dlaczego juz więcej nie możesz mieć dzieci? Wiem że przez chorobę, a przed Jasiem tez mialas tą endometriozę? Teraz nie ma żadnych szans czy jednak możesz próbować? Może akurat :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:50

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja juz Jasia mialam z pomoca Centurm Leczenia Nieplodnosci i po wszyskich badaniach wyszlo nam ze mamy 8% szans na dziecko. Byla mega walka z czasem po po odstawieniu lekow choroba wystrzelila i lekarz powiedzial ze mamy max 3 miesiace na starania a potem in vitro, bo wiecej nie moge byc bez lekarstw. Tak przed Jasiem mialam mega duze problemy z endometiroza, 2 operacje no i wiek 38. Lekarz twierdzi ze raczej nie ma szans, po za tym maz nie bardzo chce, a tego to juz nijak nie przeskocze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:53

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach rozumiem, no ale ważne że się choć raz udało i masz Jasia :-)
    Mój chłop ostatnio też pytał kiedy synus....ale nie nie, na razie nie chcę, nie mowie że nigdy, jesli mi tylko wiek pozwoli i się uda to może za ok 2 lata, jeśli nie to tez cieszę się że mam choć Lenę :-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Wlasnie moj Jas to juz jest maly cud!

annaki, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no to nieźle my dzis byliśmy u lekarza i w koncu ja zmierzyli i zważyli mała ma 62 cm (ale ciuszki na 68 i geterki juz na 74 my jak ja mierzyliśmy sami wczoraj to 64 nam wyszło) i waży 6300

201509284965.png
    201703075565.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka moja ma 59cm i 6400 i uważam , że jest okropnie gruba.
    Tak jak u Eweliny rozmiar 68 i 74 zakładamy.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzis w Rossmann weszly mi kupony papierowe, te z aplikacji, ale nie mialam podwojnych w sensie na jedna rzecz i z app i papierowy i na wszystko jeszczevten kupon na 10%, Pronto mam gratis i golnie zaoszczedzilam ok. 15€. Ale trzeslam sie jak galareta ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax ładnie napisałaś,mam takie samo zdanie.Mój kuzyn urodził się z wagą ponad 4400g a już jako dziecko był strasznym chudzielcem,teraz jest dorosły i jest wysoki i szczupły,a rodziców ma dość niskich.
    MonikaDM wrote:
    Kurcze Koalka co Ty jesz kobieto? ;) Vincent jak mial 4 miesiace mial 60 cm i wazyl niecałe 6 kg. Ile Twoj maly wazyl o mierzyl przy porodzie?
    Monika w ciąży to sobie dogadzałam,ale odkąd zaczęłam karmić to jem zdrowo,mały wcale nie je dużo i nie wisi na cycku,chyba mam tłuste mleczko,bo ml wypija mniej niż dzieci na mm ;) Myślę,że to kwestia genów,zarówno moja mama jak i teściowa rodziły duże dzieci,same będąc drobnymi kobietami.Młody przy porodzie miał 59cm i 4kg z tym,ze ja urodziłam ok.2tyg po terminie.Trochę stracił na wyjściu ze szpitala,ale w domu szybko zaczął przybierać-ja miałam b.dużo mleka.
    powidlowa wrote:
    Koalka moja ma 59cm i 6400 i uważam , że jest okropnie gruba.
    Tak jak u Eweliny rozmiar 68 i 74 zakładamy.
    Przy takim wzroście to faktycznie niezła kluska z Twojej córy..Mój przy porodzie miał 59cm ;) A 2 tyg.temu miał 68cm,ubranka zakładam na 74.I wcale nie uważam,że jest gruby,tylko właśnie długi,mąż też jest szczupły i wysoki.W końcu to chłopak,więc fajnie by było jakby wyrósł na wysokiego mężczyznę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:32

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no moja to kluska taka;p Zaczyna z niej się "michellin" robić!

Koalka lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez urodzilam duze dzieci a jestem z tych drobnych ;-) Wiecie ja dopiero teraz czuje ze dochodze do siebie a raczej moje cialo i hormony po moich ciazach i porodach. O dzieci tez sie dlugo staralam i bralam silne sterydy przez ktore bardzo zle wygladalam i sie czulam. Potem jedna ciaza ktora stracilam, wiecbyl zabieg pod narkoza a miesiac po tym kolejna ciaza wiec tycie i burza hormonalna a nie dlugo po porodzie znowu walka i leczenie o kolejne dziecko. Udalo sie i znowu tycie itd ;-) Po porodach niby szybko chudlam ale co z tego jak potem dopadal mnie efekt jojo. Do tego problemy z cera, z wlosami, dziwne wybuchy goraca... A teraz mam juz z tym spokoj. Do tego wlosy i cera poprawily mi sie na korzysc a w dodatku wrescie wracam do swojej wagi pomimo ze nie odchudzam sie :-)

Koalka lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, Mamax po Waszych przejściach moje starania o małego to pestka nie warta wspominania. Szacunek ogromny!! Wiem ile stresu kosztowały mnie nasze starania i moje podstawowe, naprawde podstawowe badanis, o Kinderwunsch Klinik nawet się nie otarlismy więc nie mnie sie nawet porównywać z Wami. Nie ważne czy dzieciaczki są ponizej 3-go czy powyzej 97-go centyla, wazne ze są, cale i zdrowe. Kochajmy je wszyscy.

Koalka, powidlowa, annaki lubią tę wiadomość

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM to moja pediatra nigdy w ten sposob nie badala Gabrysi..zazwyczaj tylko osluchuje, sprawdza uszy, gardlo i oczy..szkoda:/ Wydaje mi sie, ze Gabrysia rozwija sie prawidlowo wiec nie bede sie tym martwila.

Faktycznie jest dosc dluga i trudno ja utuczyc, ale tez totalna chudzinka nie jest wiec na razie jej srednim apetytem sie nie przejmuje. Najwazniejsze, ze przybiera na wadze.

Ogolnie ostatnio wszedzie juz staje i chodzi przy meblach..kurcze az sie kiedys troche wzruszylam, ze jest juz taka samodzielna..a najcudowniejszy jest widok rano jak sie budze tzn. ona mnie budzi i stoi w lozeczku gotowa i usmiechnieta..jak cudnie miec dziecko...w ogole nie wyobrazam sobie bez niej zycia:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax powiedz mi jak dajesz sobie radę z dwójką? Jaka jest wasza sytuacja, tzn czy macie tu rodzinę i czy różnica wieku między chłopcami jest wg ciebie ok? Czy "radzisz" inny odstęp. Tak z Twojego doświadczenia.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój średni syn ur sie 3400g nie pamiętam juz dokladnie ale na 4 mies miał chyba ponad 8kg.Klocek z niego byl okropny i tylko na moim mleku.Potem zeszczuplal jak juz biegal,ale apetyt towarzyszy mu ciągle.W przedszkolu pani sie nadziwić nie mogla gdzie on to mieści,ale teraz ma prawie 8 lat i od roku jakos martwimy się juz jego wagą.Ma gdzies 35kg i moim zdaniem jest juz gruby,wzrost 135.Spodnie ciezko mu kupić bo w pasie za ciasne gdy nogawki dobre.Jak weźmiemy większe to w tylko za szerokie ehhh.Mam plan aby z nim biegac lecz cos ciężko z mobilizacja.

Annaki mam problem z app.bo raz chyba robiłam zakupy będąc zalogowana i teraz już nie wyczyszczę tych kuponów?Bo mam wygrany testprodukt i żel wyhodowałam i co mam to na app gdy jestem zalogowana i razem z tymi zużytymi kuponami mam pokazac?

Monika to super!nie ma co się stresować hihi chociaż ja sama nie lepsza.To miałaś juz pronto wczesniej nabite?ja akurat przed zablokowaniem kodów skanowalam to tez mi sie udalo w ost.środę zakupy zrobić.
    Teraz mam parcie na drukarkę bo w innych sklepach sie opłaca kupować ale trzeba mieć kupony.
    Annaki drukujesz kupony do kauflandu lub dm?

pmzt5tj.png

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy nasze sz mi jaka jest różnica wieku między twoimi chłopcami? I jak sobie z tym radzisz? Zapomniałam ze ty tez nie masz jedynaka;)

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ