X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie fajne śniadanie kinderki i cukierki :-P , juz widzę jak dzieci będą jeść ser i wędlinę hihi

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jakies mini papryczki czy marchewki dobry pomysl. Owoce nie bo to maja po śniadaniu i po obiedzie to bez sensu ;) dzieki za porady. No kinderki mnie tez nie zachwycają no ale... W domu tego niedostaje. Zero czekolady.

Co do wieku to właśnie wyobrażam sobie ;) teraz noworodka (najgorsza myśl to nieprzespane noce eh) myśmy sie spóźnili bo mój kurs miał być do kwietnia a będzie do końca lipca eh. Poza tym dentysta dlugo tez trwalo zanim żeby wyleczylam. Odwiedzilam tez endokrynologa i tak zlecialo. Mieliśmy sie teraz starać na październik ale zaś przesunięte o miesiąc bo byliśmy chorzy i tz sie boi żeby to nie miało wpływu a syn coraz starszy ehh... Trzecie trzeba szybciej ogarnac :P

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy pytalas o drukowane kupony, ja nie jeżdżę do kauflandu i dm bo nie mam za blisko, sporadycznie jak jestem w tych miejscowościach gdzie są te sklepy ale to może z raz do roku

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaufland tez ma jakies kupony? Ja wykorzystuje zawsze kupony z DM.

Dziewczyny w jakich sklepach robicie zakupy? Macie jakies stałe? Zauważylyscie jakies znaczne roznice w cenach. My do tej pory najczęściej robiliśmy zakupy w netto bo mamy najbliżej. Ale po pierwsze mam wrażenie ze ceny tam mocno poszly w hore a po drugie to mam wrazenie ze Lidl czy Aldi maja lepszy asertyment, czy to moje zludzenia. Pomijam wieksze sklepy typu Real czy Marktkauf.

• Wendy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja właśnie mam bliżej te sklepy niż rosmana.
    A widzisz ja wyhodowalam sobie żel i mam juz na app i boje się teraz czyscic Tel będąc zalogowana aby mi ten żel nie zniknął.O i jeszcze wygrałam teraz ten produktester.Wiec moge te produkty wrzucić do tego portfela i iść na zakupy mając tam tez te zużyte kupony ?wiem ze tamte kupony zużyte nie zadzialaja,ale te darmowki przejdą?

Magdalena a w neuwied kiedy są te imprezy?jest osobno kinderzug i ten główny w poniedziałek?
    Na ten weekend przyjeżdża do nas mój brat z dziewczyna.u nich w landzie nie ma takiego święta i chca zobaczyć jak to wyglada.

Dziewczyny czy zauważyłyście w waszych miejscowościach wieksza liczbę tych uchodźców?u mnie na wsi to nic nie widzę ale ostatnio byliśmy tu w mieście obok i tak nagle przed nami taka grupa wyrosla z dzieciakami i kasy w obu rękach siatki pełne z aldika niósł.Śmiesznie to wyglądało ale i zarazem to oni przerażają mnie że za dużo ich tu przyjechalo.

Wiecie co zła jestem.pisałam Wam jak ostatnio mój mąż zrobił przysługę szwagrowi co mu się auto popsuło i mój wziął je na swoje adac?no wiec temu szwagrowi mój w ogóle tu robotę zalatwil i na kupno tego auta pożyczył tez 600zl.do tej pory nie oddal,ciągle obiecuje ze na weekend.teraz laweta mu zabierała to auto do pl to jeszcze ode mnie pożyczył 20euro bo mu brakło i miał oddać do dwóch dni a na ten weekend na pewno bo do pl miał jechać.Pojechał dzis a kasy nam nie oddal.W sunie to czułam że tak będzie....z rodzina męża jest tak zawsze.Pożyczają i albo nie oddają albo latami czekam na zwrot.wpienia mnie to strasznie
    No to sobie pogadalam....jak wróci to ja juz mu nagadam.może i bedzie przepraszam to my powiem że nie ma sprawy ale już nigdy niech nas o pożyczkę sie nie pyta bo ode mnie na pewno nie dostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:00

pmzt5tj.png

• Kasia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja mam kubek 360 z Lovi ale Gabrysia jeszcze nie umie z niego pic..jak jej pokazuje jak powinna robic to sie smieje wariatka;) dalej pije z niekapka lub z normalnego, ale oczywiscie ja jej wtedy trzymam..mam jednak nadzieje, ze nauczy sie pic w koncu i z Lovi.

powidlowa lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My główne zakupy raz na tydz robimy w kauflandzie. A netto lidl aldi rewę edeka to ja ide tylko po jakies pojedyncze rzeczy co akurat są w promocji.

qb3c3e5e6ni45jhf.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy uchodźców nie widzę jakos specjalnie tu w Berlinie to sami ze tak powiem kolorowi nic nowego.
    Co do szwagra eh :/ z rodzina to tylko na zdj. Mu z rodzina męża tez nie bardzo ale cóż rodzinki się nie wybiera...

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja lubię Lidl szczególnie w pl.Tutaj zawsze w sobotę wieczorem jeżdżę na promocję warzyw i owoców bo różne przeceniają o -50%.Wtedy robię zapasy.banany i pieczarki zawsze dają taniej. inne które niby sie mogą popsuć szybko,ale prawda taka ze długo jeszcze wytrzymują .Wiec polecam jak macie blisko.Wczesniej mieszkałam niedaleko a teraz muszę jeździć.

W Kauflandzie moim zdaniem jest najtaniej a mięso można w dobrej cenie kupić jak są promocje.w dużych paczkach sprzedają to karkówkę to schab lub szynkę w takiej cenie co w pl można kupic.ja biorę porcjuje na mniejsze kawałki i mrożę sobie.i tak jak w lidlu przed weekendem czy świętem obniżają czasem ceny warzyw i owoców.
    Ostatnio pościel kupiłam za 3 euro dla syna w Kauflandzie .wyprzedaja czasem jakieś końcówki w fajnych cenach

pmzt5tj.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez robimy raz w tygodniu duze zakupy w kauflandzie. Do lidla to chodze ale tylko jak jest cos ciekawego z ubran dla dźieci i chleb tam czasem kupuje bo maja dobry. A pojedyncze sprawunki robimy w rewe lub edece bo mamy blisko do tych sklepow.

Ja niedawno kupilam w rewe posciel dla Julianka z myszka Miki. On ja uwielbia wiec sie skusilam chociaz mam dwa komplety poscieli po Maximilianie.

Ja mieszkam kolo osrodka dla uchodzcow. Mieszkaja tam ludzie z Afganistanu wiec jescze w miare porzadnie sie zachowuja chociaz pare razy tez jakas tam afera byla i policja musiala interweniowac.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy zakupy w Edece a raz na miesiac jezdzimy do Kauflanda.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mąż ostatnio robi zakupy w Pennym,bo mamy najbliżej,kiedyś w Netto.

Mamax współczuje Ci tego ośrodka dla uchodźców,nie chciałabym koło nich mieszkać.

Wendy u mnie uchodźców nie widać bo tez na wsi mieszkam,ale jak pojechałam do dużego miasta to juz widziałam jak stali w wieeelkiej kolejce do banku,chyba mieli dzien wypłaty hehe :D ja to jestem przerażona taka liczba uchodźców,Ci Niemcy to sa nienormalni ze ich przyjmują w takich ilościach.Moja mama to mówi,ze jeszcze z tych Niemiec w podskokach do Polski będziemy wracać..Pisalyscie kiedyś ze w PL źle sie dzieje,a ja to jestem bardziej przerażona tym co sie dzieje w DE

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mieszkam koło ośrodka. Odkąd się temp. obniżyła mniej ich widać, natomiast wczesną jesienią nie było ciekawie. Mieszkam na półwyspie i żeby dojsć do reszty mam miasta mam km. Najfajniej chodzi się promenadą, bo przy drodzie to co 100 m trzeba na drugą stronę przechodzić i tak ciągle... Ale właśnie na jesieni okazało się że wszyscy siedzą na promenadzie i czułam się bardzo niekomfortowo, gdy po zmroku musiałam minąć grupę 30-40 facetów i tak co kawałek, a do tego praktycznie brak innych przechodniów, bo w lecie chociaż było dużo innych ludzi i byłam spokojniejsza. Zauwazyłam że u nas ośrodka poza zwykłymi straznikami pilnuje 3 uzbrojonych żołnierzy (chyba musiały być jakieś akkcje), no ale wiem tyle, co od ludzi, bo o tym ze u nas też były epizody w sylwestra dowiedziałam się z Bbc, bo w lokalnych mediach cisza. Ogólnie, tylko wiadomo by unikać dworca, bo tam od dawna mają problem z nieletnimi uchodzcami, co handlują prochami, kradna i ogólnie są agresywni, a policja sobie z nimi nie radzi....

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • joannamarzec Debiutantka

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Super wątek, możecie mi wytłumaczyć jak jest z ubezpieczeniem i porodem w Niemczech - czy jeśli już jestem w ciąży, mam lekarza prowadzącego to muszę wszystkie wyniki i kartę pacjenta przetłumaczyć na niemiecki i iść tylko z tym?

telewizja swarzędz

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho to nie ciekawie macie z tymi uchodźcami. To nie Niemcy chca ich tylko Angela ich glupia sprowadza. Ale mam nadzieje ze Niemcy ją ze tak brzydko powiem wywala na zbity r..yj. Muszę dowód wyrobić bo musze za rok iść głosować przeciwko niej. Ona niby gada ze Niemcy sie starzeją i nie ma kto na ich emerytury robic tylko ze 90% tych imigranow nie zamierza pracować ehh szkoda gadać bo tylko sie zdenerowac można :P

MonikaDM lubi tę wiadomość

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie wydawalo ze Kaufland to jeden z droższych, może dlatego ze jak jezdzimy to bierzemy tez wiecej rzeczy i takie ktorych w netto nie ma. Teraz bedziemy co miesiac robic zakupy w innym sklepie i Zobaczymy czy to sa tylko nasze odczucia. My robimy zakupy raz w tygodniu, tylko po chleb ewentualnie idziemy, a ze jemy ten mokry pelnoziarnsty to zdarza sie ze i caly tydzien nie odwiedzamy sklepu.
    Ja uchodzcow tez jakos nie widze. Mnie sie wydaje ze oni sa bardziej widoczni w scislych centrach, przy dworcach, i ich osrodkach. Ja nawet nie wiem gdzie w Norymberdze takie osrodki sa. Sa dwie dzielnice takie trochę na bakier wiec moze tam ich widac, a ze tam nie bywam to nie wiem, w centrum i na starym miescie tez jestesmy zadko bo na dluzsze spacery jezdzimy do lasu lub nad kanal, a poza tym obok siebie mam super gorke gdzie biega pies i tez jedna trase nad kanalem wiec nie mamy powodow zeby zapuszczac się do zatloczonego centrum.

Joanna idz po prostu do niemieckiego lekarza, prawdopodobnie i tak zrobi ci badania, musisz byc ubezpieczona, jezeli nie pracujesz to przy mezu, lub prywatne ubezpieczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka moj maz mowi, ze skoro politycy zazwyczaj Ci starzy tak lubią uchodzcow to niech ich biora do siebie do domu albo niech im swoje wyplaty wysylaja. Bo co starzy umra, a mlodzi beda sie pozniej z tym badziewiem uzerac bo tak jak piszesz, oni do pracy nie pojda a jeszcze beda miec oczekiwania. Ja jestem za tym zeby ludziom pomagac, ale niech dadzą cis od siebie, niech otrzymaja pomoc ale niech ida do pracy bez zalaty. Cos za coś.

• annaki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zakupy raz w tyg ale mamy obajzdówkę Lidl, netto i czasem aldi bo w każdym kupujemy cos czego nie ma w innym lub są promo, albo cos co akurat lubimy z tego konkretnego sklepu, do rewe tez ale tam tylko mąż po piwo bo tez jest które lubi lub promo no i po polskie produkty jak akurat potrzeba, a tak w tyg to on tylko po pieczywo w drodze z pracy
    Ja to na takiej wsi gdzie jest tylko piekarnia i mały mięsny, u mnie uchodźców nie widać, tez są np czarnoskórzy, Wietnamczycy, ale takich nic nierobiacych Syryjczyków to nie widziałam, zresztą wokoło takie małe mieściny to nie wiem czy by tu chcieli,choć ponoć mąż mówił że jego firma buduje domy dla nich, ale gdzie to nie wiem, i wkurza mnie to, niech uczciwie zarobią na ten dom a nie wszystko na tacy, mnie nikt nic nie dał, sami musieliśmy się martwić o wszystko i zapracować na wszystko co mamy, echh....szkoda gadać, wkurzaja mnie tez takie sytuacje

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na moj domowy tel namietnie dzis wydzwania numer z poczatkiem 0800 co to moze byc wiecie?bo jakos mi to do niczego nie pasuje.Wiem ze w PL sa te 0800 specjalne drogie numery a tutaj?nie odbieram bo boje sie ze zaplace za cos jak za zboze a zreszta ja gadac nie umiem

Annaki mieszkamy chyba w tej samej wsi he he u mnie tez tylko piekarnia i maly miesny ;) a no jeszcze stacje benzynowa mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:40

pmzt5tj.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    dziewczyny na moj domowy tel namietnie dzis wydzwania numer z poczatkiem 0800 co to moze byc wiecie?bo jakos mi to do niczego nie pasuje.Wiem ze w PL sa te 0800 specjalne drogie numery a tutaj?nie odbieram bo boje sie ze zaplace za cos jak za zboze a zreszta ja gadac nie umiem
    W pl 0800 to bezplatna infolinia, 0801 infolinia płatna za 1 impuls, a 0700 to nr specjalne. Spróbuj wkleić cały nr w google,moze bedziesz wiedziała co to za nr.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ