X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Können Sie mir sagen, ob der Preis 25 Euro der ganzen Kurs ist? oder nur erste Unterricht? Welche Tage ist Zumba und um wie viel Uhr? Soll ich früher E-Mail schreiben oder kann ich mich erst am Sonntag anmelden?

Mam nadzieje ze pomoge. Jesli cos zle napisalam, prosze bardziej "umiejace" o poprawe. :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:46

annaki lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci bardzo!!! :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Dziękuje Ci bardzo!!! :-)

Nie ma za co kochana:) mam nadzieje ze jest poprawnie;)

Julia, 10 latek
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bardziej niż to co ja" wymęczyłam" wczesniej ;-) , wysłane, zobacze co mi kobieta odpisze, jak by było za taką kwotę i w niedziele tak jak pierwsze spotkanie to chyba się zapisze :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to by byla super cena:)) warto by bylo sie zapisac:) ja kiedys pytalam tu u mnie, ale jedne zajecia ok. 15 euro, takze jak dla mnie za drogo, jak bym chciala chodzic dwa razy w tygodniu to jednak duzo kasy by na to poszlo.. Trzymam kciuki zeby u Ciebie byla to cena za caly kurs:) byloby super! Daj znac co i jak. Pozdrawiam:)

Julia, 10 latek
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie chodzę juz na zumbe do wsi obok, płacę 60e za dwa razy w tyg, 10 spotkań, z tym że musiałam złożyć papier o członkostwo w klubie żeby tyle płacić, bo normalnie dla tych co nie są członkami klubu sport. to kosztuje 80e ale za jeden kurs czyli jeden dzień w tyg x 10 spotkań a za dwa razy 120e. Nie wiem tylko jaką składkę mi sciągną z konta za to członkostwo bo jeszcze nie pobrali :-P , ale sąsiadka ktora mnie namówiła mówiła że nie dużo, może z 30 e za rok, no zobaczymy
    A tu blisko bo prawie "za płotem" :-) i taka cena to byłoby super, mialabym 3 razy w tyg :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:25

Domi793 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja za 10 x płaciłam 95 Euro.
    Ale uznałam ze to nie dla mnie. Przerzucilam się na trening siłowy i lepiej na tym wyszłam.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie ma za co. Super ze małego interesuja zabawki, Vincent po jskims czasie wyczail ze tam na bokach cos szelesci i wtedy tez powoli zaczal obroty.

Annaki no jakby to bylo 25€ za calosc to bym leciala jak na skrzydlach.

Ja dzis bylam u mamy, bo mąż chcial sie uczyc do sobotniego egzaminu wiec wykombinowalam ze jak pojade z malym do niej to on bedzie sie mogl bardziej skupic. Zrobilismy tez Vincentowi zdjecia do paszportu i jutro idziemy zlozyc wniosek. Jutro tez wybieram sie do galerii...chyba uczulenia dostane, ale cgce malemu kuic body z krotkim rekawem i czapke taka ciut lzejsza no a mężul znowu w tym czasie sie pouczy. Ciekawe cty doceni bo ja nie znosze galerii, a jsk nie zda tego egzaminu to chyba kopniaka zarobi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mój gagatek jeszcze kompletnie nie czai ze tam po bokach cos szeleści..ale na boczki juz potrafi sie obrócić,z plecków na brzuch absolutnie nie,a z brzuszka na plecki juz 2 razy mu sie udało ale bardziej przez przypadek,dobrze ze wtedy przy nim byłam bo by mi spadł z kanapy..
    No to maż w takim razie musi zdać egzamin,nie ma wymówki ;) ja tez za bardzo nie lubię galeri-lubię mieć ciuszki,ale niekoniecznie robić zakupy,w ogóle z małym.

Wendy,Powidlowa dzięki pocieszylyscie mnie!Nie ma dnia zeby młody nie miał całej bluzki mokrej od ulania.To na prawdę potrafi stresować,juz zaczęłam sie zastanawiać czy to refluks i czy nie kupić mu mm antyrefluksowego zamiast mojego mleka,ale trochę szkoda mi juz tak szybko mu podawać mm.

Annaki to Ty tez mieszkasz w domku jak na wsi?z tego wychodzi ze mieszka nas trochę na wsi,a myślałam ze Polacy to w dużych miastach sie lubują na obczyźnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny apropos puzzli, jezeli macie na mysli takie na podloge to ja wczoraj zebralam z podlogi jezeli któraś chce to chętnie oddam. Obecnie mam polowe alfabetu bo druga połowę wyrzucilam jakos w grudniu, wiec te sa uzywane ok. 3 miesięcy. Widac na nich slady psich pazurkow bo podctym wzgledem zeby Fredo na nie nie wchodzil nasz pies byl niereformowalny. Trzeba by je tylko wyplukac - ja wsadzalam do wanny z jakims plynem i zostawiłam na chwile i pozniej przecieralam. Jak ktoras chce to jedynie koszt wysylki by musiala pokryc bo musialabym te puzzle do jakiegoś pudla wsadzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja moze w sporym mieście mieszkam ale chce na wies tudzież do małego miasteczka :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja na wsi ale w takim domu wielorodzinnym, dwa pietra i 6 mieszxkan, my na poddaszu czyli najgorsze co może być niestety, bez balkonu, okna tylko dwa normalne reszta dachowe, marzy mi się w domku, ale cóż może kiedyś

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja chetna na te puzzle, tylko mi powiedz ile ta przesyłka może kosztować , żeby się nie okazało ze tyle co nowy komplet;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka my też na wsi mieszkamy. Mieszkaliśmy w domu z wielkim ogrodem. Normalnie nikt takiego nie miał w okolicy. Trafiło się mieszkanieVW bloku w dobrej cenie w tej samej wsi to kupiliśmy choć szukaliśmy domu.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa nie powinno być drogo bo szukałam pudła i nie mam takiego na te puzzle, pokombunuję tak zeby to owinąć porządnie jakąś folią i papierem, to jest lekkie. Sprawdzę jutro jak to wyjdzie i Ci napiszę.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Kompletnie nie znam cen oprócz znaczka;p

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy to ty masz 3 chłopców, prawda? Pracujecie oboje z mężem czy tylko mąż?
    Da się wyżyć na luzie z 1 pensji i kindergeld?
    My mamy coś tam odłożone, z czasów jak oboje pracowaliśmy. Teraz nie będę narazie pracować i puki co mam eg, ale jak się skończy to zostanie 1 wypłata na nas. Myślałam , że zostawimy te pieniądze jakby coś się przytrafiło, ale mąż wydaje pieniążki lekka ręką puki są.
    Trochę mnie to martwi.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa na stronie DP wychodzi mi ze przesylka powinna kosztowac 6,99€ ale coś mi sie wydaje ze to troche duzo ale dzis raczej nie dam rady podskoczyc do punktu wysylkowego i zapytać, jak chcesz to moze jutro podpytam. Ale na pewno nie wiecej niz te 6,99.

Bylismy dzis zalatwic paszport/dowod dla Vincenta, masakra ile ludzi! Do odbioru za 2 dni. Mam tez liste dokumentów do skompletowania do niemieckiego obywatelstwa, brakuje mintylko mohego aktu urodzenia i zaswiadczenia z pracy meza o zarobkach.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - a mozesz napisac ta liste jakie dokumenty sa potrzebne do skladania wniosku o uzyskanie obywatelstwa? Mnie to czeka wlasnie za kilka miesiecy, pewnie czesc dokumentow bede potrzebowac z Polski to bym juz sobie powoli zalatwiala..

Julia, 10 latek
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wyślij mi na priv dane do przelewu i kwotę;)

Chętnie się też dowiem jakie dokumenty do obywatelstwa choć mogę się dopiero za kilka lat starać:)

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ