Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Können Sie mir sagen, ob der Preis 25 Euro der ganzen Kurs ist? oder nur erste Unterricht? Welche Tage ist Zumba und um wie viel Uhr? Soll ich früher E-Mail schreiben oder kann ich mich erst am Sonntag anmelden?
Mam nadzieje ze pomoge. Jesli cos zle napisalam, prosze bardziej "umiejace" o poprawe.)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:46
annaki lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
No to by byla super cena:)) warto by bylo sie zapisac:) ja kiedys pytalam tu u mnie, ale jedne zajecia ok. 15 euro, takze jak dla mnie za drogo, jak bym chciala chodzic dwa razy w tygodniu to jednak duzo kasy by na to poszlo.. Trzymam kciuki zeby u Ciebie byla to cena za caly kurs:) byloby super! Daj znac co i jak. Pozdrawiam:)Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
No ja właśnie chodzę juz na zumbe do wsi obok, płacę 60e za dwa razy w tyg, 10 spotkań, z tym że musiałam złożyć papier o członkostwo w klubie żeby tyle płacić, bo normalnie dla tych co nie są członkami klubu sport. to kosztuje 80e ale za jeden kurs czyli jeden dzień w tyg x 10 spotkań a za dwa razy 120e. Nie wiem tylko jaką składkę mi sciągną z konta za to członkostwo bo jeszcze nie pobrali
, ale sąsiadka ktora mnie namówiła mówiła że nie dużo, może z 30 e za rok, no zobaczymy
A tu blisko bo prawie "za płotem"i taka cena to byłoby super, mialabym 3 razy w tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:25
Domi793 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoalka nie ma za co. Super ze małego interesuja zabawki, Vincent po jskims czasie wyczail ze tam na bokach cos szelesci i wtedy tez powoli zaczal obroty.
Annaki no jakby to bylo 25€ za calosc to bym leciala jak na skrzydlach.
Ja dzis bylam u mamy, bo mąż chcial sie uczyc do sobotniego egzaminu wiec wykombinowalam ze jak pojade z malym do niej to on bedzie sie mogl bardziej skupic. Zrobilismy tez Vincentowi zdjecia do paszportu i jutro idziemy zlozyc wniosek. Jutro tez wybieram sie do galerii...chyba uczulenia dostane, ale cgce malemu kuic body z krotkim rekawem i czapke taka ciut lzejsza no a mężul znowu w tym czasie sie pouczy. Ciekawe cty doceni bo ja nie znosze galerii, a jsk nie zda tego egzaminu to chyba kopniaka zarobi -
nick nieaktualnyMonika mój gagatek jeszcze kompletnie nie czai ze tam po bokach cos szeleści..ale na boczki juz potrafi sie obrócić,z plecków na brzuch absolutnie nie,a z brzuszka na plecki juz 2 razy mu sie udało ale bardziej przez przypadek,dobrze ze wtedy przy nim byłam bo by mi spadł z kanapy..
No to maż w takim razie musi zdać egzamin,nie ma wymówkija tez za bardzo nie lubię galeri-lubię mieć ciuszki,ale niekoniecznie robić zakupy,w ogóle z małym.
Wendy,Powidlowa dzięki pocieszylyscie mnie!Nie ma dnia zeby młody nie miał całej bluzki mokrej od ulania.To na prawdę potrafi stresować,juz zaczęłam sie zastanawiać czy to refluks i czy nie kupić mu mm antyrefluksowego zamiast mojego mleka,ale trochę szkoda mi juz tak szybko mu podawać mm.
Annaki to Ty tez mieszkasz w domku jak na wsi?z tego wychodzi ze mieszka nas trochę na wsi,a myślałam ze Polacy to w dużych miastach sie lubują na obczyźnie -
nick nieaktualnyA dziewczyny apropos puzzli, jezeli macie na mysli takie na podloge to ja wczoraj zebralam z podlogi jezeli któraś chce to chętnie oddam. Obecnie mam polowe alfabetu bo druga połowę wyrzucilam jakos w grudniu, wiec te sa uzywane ok. 3 miesięcy. Widac na nich slady psich pazurkow bo podctym wzgledem zeby Fredo na nie nie wchodzil nasz pies byl niereformowalny. Trzeba by je tylko wyplukac - ja wsadzalam do wanny z jakims plynem i zostawiłam na chwile i pozniej przecieralam. Jak ktoras chce to jedynie koszt wysylki by musiala pokryc bo musialabym te puzzle do jakiegoś pudla wsadzic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wendy to ty masz 3 chłopców, prawda? Pracujecie oboje z mężem czy tylko mąż?
Da się wyżyć na luzie z 1 pensji i kindergeld?
My mamy coś tam odłożone, z czasów jak oboje pracowaliśmy. Teraz nie będę narazie pracować i puki co mam eg, ale jak się skończy to zostanie 1 wypłata na nas. Myślałam , że zostawimy te pieniądze jakby coś się przytrafiło, ale mąż wydaje pieniążki lekka ręką puki są.
Trochę mnie to martwi. -
nick nieaktualnyPowidlowa na stronie DP wychodzi mi ze przesylka powinna kosztowac 6,99€ ale coś mi sie wydaje ze to troche duzo ale dzis raczej nie dam rady podskoczyc do punktu wysylkowego i zapytać, jak chcesz to moze jutro podpytam. Ale na pewno nie wiecej niz te 6,99.
Bylismy dzis zalatwic paszport/dowod dla Vincenta, masakra ile ludzi! Do odbioru za 2 dni. Mam tez liste dokumentów do skompletowania do niemieckiego obywatelstwa, brakuje mintylko mohego aktu urodzenia i zaswiadczenia z pracy meza o zarobkach. -
Monika - a mozesz napisac ta liste jakie dokumenty sa potrzebne do skladania wniosku o uzyskanie obywatelstwa? Mnie to czeka wlasnie za kilka miesiecy, pewnie czesc dokumentow bede potrzebowac z Polski to bym juz sobie powoli zalatwiala..Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm