Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jestem jedynaczką i super się z tego cieszę
W ciąży przytyłam 8kg z czego mała ważyła 3980g. Wieczorem po porodzie byłam chudsza niż przed ciążą.
Można zajść w ciąże karmiąc. Dość często się zdarza.
Ja małą karmię na żądanie, w poniedziałek odstawiłam smoczek więc mała je troche inaczej niż jadła. ale tak co 2-3 godziny i ok 8h przerwy w nocy.
Karmię samą piersią i nie ubolewam nad brakiem alkoholu czy sukienką. -
nick nieaktualnyEwelina ja tez miałam ogromny brzuch,urodziłam po terminie,syn był duży i miałam bardzo duzo wód płodowych,ale na szczęście nie mam żadnych rozstępów,smarowałam sie 2-3 razy dziennie.Brzuch najgorzej mi sie wciągał,ale teraz juz jest płaski
Oj to z tymi włosami to Ci współczuje u mnie tak źle nie jest,ale tak jak pisałam ja mam gęste włosy.
Mój synek jeszcze jest tylko na moim mleku,chyba po 5 msc cos mu zacznę pomału wprowadzać.
Powidlowa super sie cieszysz z tego,ze jesteś jedynaczka,ale jednak nie chcesz zeby Twoja córka tez była jedynaczka...to czemu nie chcesz dla niej tak super?
Ja mam siostrę i jaka ona by nie była to sie cieszę,ze ja mamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:15
-
Powidłowa cieszysz się że jesteś jedynaczką, ale nie wiesz jakby było jakbyś kogoś miała.
Nikt tu nie ubolewa nad brakiem alkoholu czy sukienki, ale ja nie mam zamiaru być Matka Teresą i karmić dziecko dopóki mu sie nie znudzi a później zostać ze skarpetami zamiast piersiamiTymbardziej, że mam zamiar mieć kolejne dziecko.
Wiem, że mozna zajść w ciąże karmiąc jednak są mniejsze szanse.
Koalka, Anka8288 lubią tę wiadomość
-
Koalka a no to masz szczescie że Ci sie tak wchłonoł brzuch. Mi narazie nie zalezy bo chce niedługo byc znowu w ciąży. Ja ani dziecka wielkiego nie miałam ani dużo wód i dlatego lekarze dziwili się skąd ten brzuch. Myśleli że moze cukrzyca albo coś. Na szczeście wszystko było w porządku.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa uwazam ze ksztalt piersi jest troche "genetyczny", u mnie w rodzinie kobiety maja ladne piersi bez wzgledu na to ile karmily czy nie karmily i czy dbaly w ciazy czy nie. A znane mi sa przpadki nie karmienia a dbania w ciazy i po dluzszym czasie zwisy ze dziewczyny bez pusch-up nie wyjda.
-
Czesc Dziewczyny! Pisze, bo naprawde nie daje mi to spokoju. Czy mozecie mi powiedziec, czy w badaniach prenatalnych (ersttrimesterscreening) mialyscie poza badaniem NT, kosci nosowej etc takie cos jak bedanie wydolności zastawki trójdzielnej serca (TR) i przepływu krwi w przewodzie żylnym w wątrobie (DV - ang. ductus venosus)?? Mnie poimformowal lekarz, bo badaniu jak dopiero sie doszukalam tego w domu na stronach polskich klinik, ze te rozszerzone parametry, bada sie w przypadku jak np. NT jest niepokojaco duzy, lub cos jest z Pappem. W PL niemniej wyglada na to, ze to bardzo wazna czesc tego badania w pierwszy trymestrze. Z gory Wam dziekuje mocno za odpowiedzi!Asiasia
-
nick nieaktualnyEndokobietko bo ja dzieki Tobie wpadlam na to ohne Starke
Kolezanka uzywala "zwyklej" Beby, ze tak to nazwe i teraz jest w ciazy z drugim szkrabem i tez chce tego mleka uzywac. Jej cora wychowana na Bebie to juz 6-cio letnia pannica, zdrowa jak ryba, a przy chorowitym mezu tej kolezanki to naprawde dziw, ze mala nie lapie od niego praktycznie nic. Czyli teraz nadal dajesz Jasiowi dwojke?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:01
-
nick nieaktualnyAsiasia pierwszy raz o tym badaniu slysze. Na pewno go nie mialam. Ale lekarz na pewno jak bedzie sprawdzal przeplywy to bedzie tez obserwował serduszko. Mi lekarka kilka razy pokazywala zoladek i serduszko małego, takie czerwone i niebieskie plamki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:02
Asiasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny poleccie jakis syrop na noc dla Vincenta. Katar chyba bedzie przez zeby bo na działaslach gory i doliny i pupa sie lekko odparzyla, a to u niego dosc charakterystyczne przy zębach. W ciagu dnia praktycznie nie kaszle, tylko po spaniu, ale w nocy go troche męczy (i nas przy okazji
), znacie cos wykrztusnego?
-
Asiasia wrote:Czesc Dziewczyny! Pisze, bo naprawde nie daje mi to spokoju. Czy mozecie mi powiedziec, czy w badaniach prenatalnych (ersttrimesterscreening) mialyscie poza badaniem NT, kosci nosowej etc takie cos jak bedanie wydolności zastawki trójdzielnej serca (TR) i przepływu krwi w przewodzie żylnym w wątrobie (DV - ang. ductus venosus)?? Mnie poimformowal lekarz, bo badaniu jak dopiero sie doszukalam tego w domu na stronach polskich klinik, ze te rozszerzone parametry, bada sie w przypadku jak np. NT jest niepokojaco duzy, lub cos jest z Pappem. W PL niemniej wyglada na to, ze to bardzo wazna czesc tego badania w pierwszy trymestrze. Z gory Wam dziekuje mocno za odpowiedzi!