X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam hipp :) i mleko i kosmetyki :)

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jedynaczką i super się z tego cieszę:)

W ciąży przytyłam 8kg z czego mała ważyła 3980g. Wieczorem po porodzie byłam chudsza niż przed ciążą.

Można zajść w ciąże karmiąc. Dość często się zdarza.

Ja małą karmię na żądanie, w poniedziałek odstawiłam smoczek więc mała je troche inaczej niż jadła. ale tak co 2-3 godziny i ok 8h przerwy w nocy.
    Karmię samą piersią i nie ubolewam nad brakiem alkoholu czy sukienką.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja tez miałam ogromny brzuch,urodziłam po terminie,syn był duży i miałam bardzo duzo wód płodowych,ale na szczęście nie mam żadnych rozstępów,smarowałam sie 2-3 razy dziennie.Brzuch najgorzej mi sie wciągał,ale teraz juz jest płaski ;)
    Oj to z tymi włosami to Ci współczuje u mnie tak źle nie jest,ale tak jak pisałam ja mam gęste włosy.
    Mój synek jeszcze jest tylko na moim mleku,chyba po 5 msc cos mu zacznę pomału wprowadzać.

Powidlowa super sie cieszysz z tego,ze jesteś jedynaczka,ale jednak nie chcesz zeby Twoja córka tez była jedynaczka...to czemu nie chcesz dla niej tak super ;) ?
    Ja mam siostrę i jaka ona by nie była to sie cieszę,ze ja mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:15

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chora bylam, ostre zapalenie zatok, trzyma mnie do dzis, ale dzis 1 dzien w pracy, do tego zlobek byl 2 dni zamkniety i musialam walczyc z mlodym i zatokami.

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka bo jeden samolub w domu wystarczy;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że można zajść w ciążę karmiąc i chyba nie jest to rzadkość bo mam kilka koleżanek które tak miały, jedne planowane inne nie ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa cieszysz się że jesteś jedynaczką, ale nie wiesz jakby było jakbyś kogoś miała.
    Nikt tu nie ubolewa nad brakiem alkoholu czy sukienki, ale ja nie mam zamiaru być Matka Teresą i karmić dziecko dopóki mu sie nie znudzi a później zostać ze skarpetami zamiast piersiami ;) Tymbardziej, że mam zamiar mieć kolejne dziecko.
    Wiem, że mozna zajść w ciąże karmiąc jednak są mniejsze szanse.

Koalka, Anka8288 lubią tę wiadomość

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka a no to masz szczescie że Ci sie tak wchłonoł brzuch. Mi narazie nie zalezy bo chce niedługo byc znowu w ciąży. Ja ani dziecka wielkiego nie miałam ani dużo wód i dlatego lekarze dziwili się skąd ten brzuch. Myśleli że moze cukrzyca albo coś. Na szczeście wszystko było w porządku.

201509284965.png
    201703075565.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EweLuna to nie karmienie wpływa źle na piersi tylko ciaza. Jak w ciazy się dbało i się nie zmieniły to karmienie nie powinno zaszkodzić.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa no nie wiem nie wiem. Mniejsza z tym czy tak czy tak uważam, że 6 miesięcy karmienia piersią w zupełności wystarczy. Kobiety w ogóle nie karmią piersią i ich dzieci są tak samo normalne :P :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam mleko Beba, zwlaszcza "ohne Stärke". Nie ma grudek i piany jak w Milumil i Aptamilu. Nie wiem jak Hipp bo nie probowalam, teraz spróbuję to po roku ale poki co meczymy Aptamil.

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze ksztalt piersi jest troche "genetyczny", u mnie w rodzinie kobiety maja ladne piersi bez wzgledu na to ile karmily czy nie karmily i czy dbaly w ciazy czy nie. A znane mi sa przpadki nie karmienia a dbania w ciazy i po dluzszym czasie zwisy ze dziewczyny bez pusch-up nie wyjda.

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak właśnie o bebie tez słyszałam że jest fajne, na pewno nie polecam humany bo smierdzi i ma dziwny smak
    Ewelina usmialam się z tych skarpet :-P

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Pisze, bo naprawde nie daje mi to spokoju. Czy mozecie mi powiedziec, czy w badaniach prenatalnych (ersttrimesterscreening) mialyscie poza badaniem NT, kosci nosowej etc takie cos jak bedanie wydolności zastawki trójdzielnej serca (TR) i przepływu krwi w przewodzie żylnym w wątrobie (DV - ang. ductus venosus)?? Mnie poimformowal lekarz, bo badaniu jak dopiero sie doszukalam tego w domu na stronach polskich klinik, ze te rozszerzone parametry, bada sie w przypadku jak np. NT jest niepokojaco duzy, lub cos jest z Pappem. W PL niemniej wyglada na to, ze to bardzo wazna czesc tego badania w pierwszy trymestrze. Z gory Wam dziekuje mocno za odpowiedzi!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tez uzywalam BEBA ohne Stärke, niestety taka jest tylko 2, do dzis uzywam tylko tego mleka.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko bo ja dzieki Tobie wpadlam na to ohne Starke ;) Kolezanka uzywala "zwyklej" Beby, ze tak to nazwe i teraz jest w ciazy z drugim szkrabem i tez chce tego mleka uzywac. Jej cora wychowana na Bebie to juz 6-cio letnia pannica, zdrowa jak ryba, a przy chorowitym mezu tej kolezanki to naprawde dziw, ze mala nie lapie od niego praktycznie nic. Czyli teraz nadal dajesz Jasiowi dwojke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia pierwszy raz o tym badaniu slysze. Na pewno go nie mialam. Ale lekarz na pewno jak bedzie sprawdzal przeplywy to bedzie tez obserwował serduszko. Mi lekarka kilka razy pokazywala zoladek i serduszko małego, takie czerwone i niebieskie plamki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:02

Asiasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleccie jakis syrop na noc dla Vincenta. Katar chyba bedzie przez zeby bo na działaslach gory i doliny i pupa sie lekko odparzyla, a to u niego dosc charakterystyczne przy zębach. W ciagu dnia praktycznie nie kaszle, tylko po spaniu, ale w nocy go troche męczy (i nas przy okazji ;)), znacie cos wykrztusnego?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czesc Dziewczyny! Pisze, bo naprawde nie daje mi to spokoju. Czy mozecie mi powiedziec, czy w badaniach prenatalnych (ersttrimesterscreening) mialyscie poza badaniem NT, kosci nosowej etc takie cos jak bedanie wydolności zastawki trójdzielnej serca (TR) i przepływu krwi w przewodzie żylnym w wątrobie (DV - ang. ductus venosus)?? Mnie poimformowal lekarz, bo badaniu jak dopiero sie doszukalam tego w domu na stronach polskich klinik, ze te rozszerzone parametry, bada sie w przypadku jak np. NT jest niepokojaco duzy, lub cos jest z Pappem. W PL niemniej wyglada na to, ze to bardzo wazna czesc tego badania w pierwszy trymestrze. Z gory Wam dziekuje mocno za odpowiedzi!
    Masz na myśli badania w klinice prenatalnej czy to zwykle usg pierwszego trymestru? Tego pierwszego prenatalnego nie miałam,a na usg pierwszego trym.lekarz tych rzeczy nie sprawdza...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale syropu wykrztuśnego nie można podawać na noc, najpóźniej do 16-17, bo rozrzedza wydzielinę a w podczas snu dziecko jej nie odkaszlnie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ