X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Link jest do tych co ty chcialas. A te przeciw deszczowe to jeszcze nie znalazlam na stronie, ale wczoraj kasjerka dala mi gazetkę i byla juz od 29.02. Bylam zdziwiona, ze tak na przód juz byla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki jeszcze w czwartek w Lidlu beda kurtki przeciwdeszczowe i waiatrowe. Skocze i jak mi sue nie uda kupic to wtedy poprosze Cie o kupno tych w Lidlu ;)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ezdiewczyny Jasiulek mi wyje od 4 dni w zlobku, mial od niego 2 tygodnie przerwy, wrocil w zeszla srode i od tego czasu podobno Cale 9 godzn placze, dzis musialam go wrecz odrywac od siebie zeby go zostawic, a specjalnie przyszlam wczesniej i chcialam sie z nim zaczac bawic, zazwyczaj stkutkowalo, dzis nie :( Juz nie wiem co robic, siedze w pracy i wyje.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju biedny Jasio :-( , a może jak tata go zaprowadzi to będzie lepiej?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata wychodzi do pracy o 6 rano, Ja jasia zaprowadzam na 7:30, ja pracuje do 17:15 i w domu jestem dopiero o 18, tat aodbiera go o 16:30. Nie da rady tego zmienic :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dziękuje serdecznie za kuponna zdjęcia,wgrałam go ;) a ten stary co miałam juz zablokowali bo nie chciał mi wejść..

Dziewczyny ja tez dostałam zaproszenie od Jugendamtu na U5 ;) wiec chyba wszystkich kontrolują?

Endokobietko współczuje serce mamusine musi się krajać..ze tez tak szybciutko sie odzwyczaił i trwa to juz 4 dni,jednak nie ma to jak z mamą w domciu ;) pewnie niedługo mu przejdzie,głowa do góry :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka mam nadzieje, bo caly dzien o niczym innym nie mysle :(

a to nie kontorla niektore landy wrpowadzily taki program zeby wszyscy rodzice badali dzieci, bo wielu olewa te badania.

Ja msuze sie pochwalic ze my zaliczylismy pierwszy raz dentyste tydzien temu i byl to pierwszy gabinet lekarski w ktorym Jas nie plakal i wrocil mega szczesliwy i od tego czasu pokazuje zabki, bo wczensiej ani rusz nie chcial buzi otworzyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:48

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietkp trzymam kciuki zeby od jutra bylo znowu dobrze.
    Ja sie tez troche obawiam wyjazdu do PL bo teraz Vinnie zostaje u TM chetnie, dzis byl 2 godziny i nie chcial isc ze mną do domu, a w przyszlym tygodniu nie pojdzie.

Za zo macie sukces z ząbkami, super ze tak chetnie pokazuje i ze mu sie spodobalo.

Endokobietko, Mamax, Berlinianka chodzicie ze swoimi chlopakami do fryzjera? Vincent mial takie dlugie wloski ze tyl, grzywke i nad uszami mu obcielam i wyglada teraz smiesznie troche ;) Zastanawiam sie nad fryzjerem ale maz mowi, ze się przyzwyczaje a na wiosnę skrocimy mu włosy maszynka bo szybko będzie i po sprawie.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko oj strasznie mi przykro z powodu tego żlobka..moge jedynie domyslac sie jak sie czujesz:( Oby szybko wszystko wrocilo do normy..Jasiu bądz dzielny :*

MonikaDM ja musze isc z moją Gabrysią do fryzjera, bo sama po pierwsze nie potrafie poslugiwac sie nozyczkami a po drugie Gabrysia za chiny ludowe nie da sobie czegos zrobic na glowie:/ U nas zwiazanie kucyka to mistrzostwo swiata;)

Wiecie, ze rok temu mniej wiecej o tej porze wszystko sie zaczeło? Pierwsze skurcze..stres, ból i ta radość, ze niedlugo będzie juz ze mną mój bączek..po 15 godzinach cieplutka i mięciutka Gabrysia przytulala sie do mnie.. :)Muszę przyznac, ze macierzynstwo to nie taki latwy kawalek chleba jak kiedys myslalam, ale nie oddalabym nikomu ani jednej sekundy. I tak bardzo jestem wdzieczna, ze jest mi dane to wszystko przezywac..radosc, wzruszenie, satysfakcje a nawet zmeczenie i bezsilnosc. Mimo wielu błędów jakie popelniam na codzien to jestem z siebie bardzo dumna..odwalilam z Grzeskiem przez ten rok kawal dobrej roboty:D

I bardzo dziekuje Wam, ze bylyscie z nami przez ten rok :) Po jutrzejszej bardzo kameralnej, bo tylko we 3 imprezie postaram się wstawić zdjęcie mojej kochanej, rocznej solenizantki :)

Muniek, Koalka, MonikaDM lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Wiem Że nie do mnie pytanie ale z Colinem chodzimy do fryzjera . Siada u Taty na kolanach dostają pelerynkę lizaka do buzi o fryzjer szybko tnie . Trwa z 7-8 min :p

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kasiu aż ciężko mi uwierzyć że to już rok! Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi. Dużo zdrówka! Udanej imprezki ;)

Endokobietko mam nadzieję że Jasio szybko na nowo się przyzwyczai. Oj to musiało być straszne :( bidulek mały.

U nas wszystko dobrze,ale młody dość absorbujacy więc mam co robić :) pełza jak szalony i wszędzie go pełno. Do tego zaczęło się otwieranie szafek i zrzucanie wszystkiego co mu wpadnie do ręki :) także oczy dookoła głowy muszę mieć!!
    Pozdrawiam

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w zlobku znowu wycie, do tego w zlobku strajk godowy i wczoraj nie zjadl zupelnie nic. Ehhh nie wiem co robic.

Monika nie chodzimy do fryzjera, ja scinam Jasiowi wlosy maszynka, ale od 10 lat scinam tez wlosy mezowy maszynka, wiec juz profi jestem. Maz wyglada lepiej niz od niemieckiego fryzjera :) a Jas sie przyglada i potem chce to samo :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Z Maximiliankiem pierwszy raz u fryzjera bylam gdy ten mial 10 miesiecy. Potem kilka razy jeszcze chodzilismy ale gdy mial ok 2 lat to sie mlody zbuntowal, plakal i nie chcial dawac sobie sciac wloskow. A tu w de jest tak ze jak tylko dziecko zajeczy tak przerywaja obcinanie wiec wtedy sama zaczelam go scinac maszynka. Co prawda kolezance fryzjerka mowila ze podobno dzieci do 3 lat nie powinno sie maszynka obcinac bo to oslabia wloski no ale ja tego nie potwierdzam bo moj Maximilian ma grube geste wloski. Teraz znowu chodzimy z nim do fryzjera ale tylko w pl bo tu w de to szkoda gadac. Jakos tak brzydko mi dziecko obcinaja ze szkoda mi na to kasy. Julianka narazie sama obcinam ale teraz na swieta wielkanocne planuje wyjazd do pl i tam napewno pojde z nim do fryzjera.

Kasia- Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi z okazji pierwszych urodzinek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 09:26

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wszystkiego dobrego dla Gabrysi!!

Monika ja polecam Ci iść do fryzjera Turka,mój Mąż tylko do Turków chodzi,oni potrafią zrobić ładniej i modnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu 100 lat, zdrówka i radosci. Kasiu szybko tennrok zlecial, nie? Mam wrażenie jskby wczoraj re szkraby dopiero sie urodziły a tu pazrze na suwaczki a tu 4, 8 miesiecy, roczek, dwa...

Magdalena pytanie do Ciebie tez bylo jak najbardziej ;) Pisalam szybko o wyleciałas mi z glowy, przepraszam.

Endokobietko a co mówią panie w zlobku? Pewnie czesciej maja taki "problem" po przerwie. A moze jezeli staraja sie go czyms zajac to niech mu dadza chwile dla siebie i powiedza tyljo, ze jak bedzie mial ochote to niech przyjdzie sie pobawic. Pisze tak bo Vincent ma czasami takie momenty ze jest placzliwy i marudny okropnie a np. wyspany, wczoraj tak bylo, spal 1,5 godziny, wstał, wzielam go a on caly czas plakal, co mu dalam to rzucał tym i nie chcial jesc, zanioslam go spowrotem do łóżeczka i lezal tam jeszcze godzine, po tym czasie byl zupelnie inny. Vinnie czasem potrzebuje takiego wyciszenia, moze Jaś tez...nie wiem, próbuje pomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moze jak bede w PL to sie wybiorę.
    Koalka mojemu mezowi zegarmistrz Turek spieprzyl zegarek a mial tylko baterie wymienic, jest taki zly ze kebabow nie chce kupowac wiec watpie ze do fryzjera pojdzie ;) Poza tym mnie kiedys, pierwszy raz i ostatni w DE Turka obcinala i to byla katasrofa. Moze faceci sa inni.

Mamax no nam u jednego fryzjera powiefzieli ze jak bedzie grzeczny to go obtna. No ale nuech mi ktos pokaze roczne niecuekawskie dziecko co usiedzi bez odwracania się czy kwekania choc te 10-15 minut w obcym miejscu.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ok nie ma problemu :)
    Ja chodzę do Niemca fryzjera ale młodego bardzo modnego i na czasie :p nie takiego co robi dziadkowe fryzury ha ha . Ale jestem bardzo zadowolona . Tnie szybko. Pierw maszynka boki krótko a gore dłuższa nożyczkami . Jak Colin sie kręci stara sie mu dać coś do zabawy jak np. Ten psik psik z woda do włosów albo szczotkę .

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika panie maja 6 nowych dzieci i nie maja czasu zajmowac sie Jasiem, ktory w zlobku jest od prawie roku, wiec siedz w koncie, albo przypiety do wozka i wyje, bo akurat z 5 pan 3 sa chore i 2 nie opnaowuja sytuacji.
    Staraja sie go brac wszedzie ze soba bo w towarzystwie doroslych czuje sie lepiej. Panie dzis powiedzialy ze nie widza jak mu pomoc, bo on sam nie wie czego chce. W domu jest wszyskto ok, spi ok, bez zadnych pobudek, wiec chyba krzywda mu sie nie dzieje. Nie wiem czy to nie jest Jakis skok rozwojowy, bo zawazlyam, ze ja tez nie moge zniknac mu nawet w domu z oczu.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu kochana wszystkiego najlepszego z okazji Twoich 1 urodzinek!!! Rosnij nam zdrowa, madra i piekna!!!

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u kilku niemcow fryzjerow/ fryzjerek i z synkiem i ze soba i nigdy nie bylam zadowolona z efektow ich pracy. Raz z Maximiliankiem pojechalismy nawet do specjalnego fryzjera dzieciecego i tez go brzydko obcieka a wziela sporo. A w polsce w malej miejscowosci mam znajoma fryzjerke co zawsze nas ladnie obetnie wiec w de juz nie szukam bo szkoda mi nerw...

Endokobietka- Ohej biedny Jasio. Wspolczuje wam przejsc :-( Totalnie nie wiem co doradzic bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji. Zreszta kazda matka zna swoje dziecko najlepiej i jak ona nie znajdzie na nie sposobu to nikt inny nie pomoze. Mysle ze Jasiu jeszcze nie do konca pogodzil sie z tym ze zostaje w przedszkoku. I to nie wazne ze od roku tam chodzi. Moi przyjaciele mieli podobne sytuacje z synkiem co tez wczesnie (mial roczek ) zaczol przedszkole. Jak chodzil regularnie to bylo dobrze a jak tylko dluzsza przerwa to potem placz, goraczka... Oni radzili sobie tym tak ze gdy po przerwie byly te placze to przez pare dni wczesniej go odbierali z dnia na dzien przedluzajac rozlake az maly sie znowu w przedszkolu zadomawial i nie plakal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 10:39

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ