Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena i bardzo dobrze, ze Twoj maz sie wykloca. Bez jaj..sa bezczelni na maksa! Gdyby ktores z nas znalo dobrze niemiecki to na pewno tez bysmy poszli do debila z dolu i mu cos dogadali..
-
Czesc dziewczyny, chcialam do was dolaczyc, wlasnie niedawno zaszlam w ciaze, mieszkam w DE i dostaje zasilek dla bezrobotnych ALGI i sie mocno zastanawiam , kiedy powinnam powiadomic o mojej ciazy urzad pracy? Jak myslicie, czy jak powiem , ze jestem w ciazy to mnie skresla z listy i nie dostane juz zasilku? Czy orientujecie sie jak to wyglada ?
-
Hej wszystkim:) troche mnie tutaj u Was na forum nie bylo ale juz wrocila.
bylam w polsce i ogolnie wiele sie dzialo stad ta nieobecnosc. Co u Was? Ja jestem juz 37tyg termin mam na 14 maja czyli lada chwike i moja mala ksiezniczka pojawi sie na swiecie:)buziaki
I -
Hej Iva ja akurat Ci nie pomogę, ale gratulacje.
hej zielinka imię wybrane?
Jak tak piszecie o tych sąsiadach to ciesze się ze mieszkamy w domu z Turkami.
Wynajmujemy pietro w domu pod nami mieszkają Turcy nie wiedzielismy o tym podpisując umowę. Na poczatku jakos się ich bałam tam wiecznie pełno ludzi siedzi, ale ogólnie mieszka tam małżeństwo z 2 dzieci ta babka to po 50 a jej mąż duzo starszy dzieci ok 13 i 18 lat i maja dorosłe dzieci i wnuki którzy ich ciągle odwiedzają. Mieszkamy juz jakiś czas "razem" nie ma problemów kiedys mąż pytał czy mała im nie przeszkadza ( bo jak mniejsza była to wieczorne kolki dawały o sobie znać). Powiedzieli, że nie i że ich dzieci płakały całymi dniamiSa bardzo mili. Przed nami mieszkała tutaj ich rodzina, która wyprowadziła sie na większe m. Kiedyś Ci co tu mieszkali przyszli do nas z jakimis wypiekami i zapytac czy wszystko ok bo mała wtedy bardzo płakała bo brzuszek ją bolał. Innym razem przyszedl ich syn z żona i 2 letnią córka która miała urodziny i z tej okazji przynieśl jakieś wypieki.
Generalnie może lepiej, że to nie niemcy bo jakby nie było jedziemy na jednym wózku. U nich zawsze duzo ludzi, dzieci, ale max do 22 i imprez głosnych nie ma bo nie pijąIva79 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny:)
Jak się wkurzyłąm dziś na dzieci sąsiadów. Akurat jak mała mi zasypiała to zaczęły się bawić domofonem i wydzwaniały do wszystkich sąsiadów. Ja lecę jak głupia, bo myślałam , że kurier albo coś, patrze a ci stoją pod domofonem i dzwonią po kolei. Mała w płacz i po spaniu. Grr
Iva skąd jesteś?
Widzę na suwaczku 5+5. Ja to się wtedy zastanawiałam czy test robić , choć ciaza planowana.
Hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 00:05
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co dzisiaj jakis kolejny Niemiec sąsiad dał nam do zrozumienia, ze nas nie lubi. Ja tu sie wykończę nerwowo do konca maja
Co prawda widziałam go po raz pierwszy, ale sprawdzał skrzynkę wiec mysle..powiem dzien dobry a ten debil tylko spojrzał na mnie chamsko i nie odezwał sie. Mysle no kurde bez jaj a temu co zrobiłam (mieszka najprawdopodobniej nad nami)
Potem wracamy z mezem i Gabrysia ze spaceru i on znowu stoi przy skrzynce pod blokiem wiec mowie do G wez mu powiedz dzien dobry zobaczymy czy odpowie i nic oczywiscie nie odezwał sie. Minęliśmy go i weszłam pierwsza, przetrzymałam drzwi GRzeskowi bo szedł z wozkiem a ten cham..wtrynia sie przed niego i wbiegł do windy i pojechał na gore..szok totalny, ale ok niech sobie debil jedzie pierwszy. Czekamy na windę, wsiadamy naciskamy 4 piętro a winda zjedza do piwnicy..ten idiota nacisnął guzik z gory zeby nam na złość zrobic i żebyśmy zjechali najpierw na dol a potem na nasze piętro..totalna dziecinada dla mnie i kretyństwo to potęgi n-tej...powiem Wam, ze ludzie to durnie a Niemcy z naszego bloku chamy bez grama kultury! Wrrr..
-
Kasia no jakaś masakra. A Ty lub twój mąż umiecie niemiecki? W stopniu żeby go zje...?? Powiem Ci ,że ja jeszcze się tutaj z czyms takim nie spotkałam i mam nadzieje, że nie spotkam. U mnie wręcz przeciwnie sąsiedzi niemcy to jak mnie widzą juz z daleka machają jak jadą autem czy ida na nogach. Podchodzą coś gadaja patrza do wózka. Na poczatku ja ich jeszcze nie kojarzyłam a oni juz z daleka jakieś uśmiechy itp., mnie to to chyba po wózku rozpoznaja bo wyróżnia się z reszta w zimie chodziłam w zielonej kurtce a oni tu wszyscy w tym miasteczku na ciemno poubierani a te wózki to jak u nas 10 lat temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 17:16
-
Dziewczyny jak długo ważne jest skierowanie?
Mam na 20 mają termin do okulisty z małą a urlop mąż ma 5-17 mają i od 24 czerwca
Chciałabym pojechać 5 maja i zostać w polsce przez ten czas pomiedzy urlopami ale ten termin jest. I nie wiem czy wrócić na ten dzień czy przełożyć. Tez nie chce zeby się okazało że za późno poszłam a jakaś wada wzroku jest. -
Dziewzyny imie wybrane - Zoja
wszystko juz gotowa tylko takie pierdolki i dodatki teraz ciagle kupuje, nie potrafie sie im oprzec hehe. A myslalyscie moze o zalozeniu jakiegos chaty grupowego np na whatsappie? Tak latwiej byloby nam sie porozumiewac:) co Wy na to?
I -
Dziewczynybylam na tym badaniu penetralnym i wszystko jest niby w porzadku. Dzidzius zdrowy chociaz na dokladne wyniki musze czekac i wkurzona jestem strasznie bo trzeci raz robie takie badania a pierwszy raz nie dosyc ze zaplacilam kupe kasy to jeszcze kaza czekac na wyniki. W dodatku badanie jakies takie malo profesjonalne zadnego nagrania ani fajnych fotek nie dali. Wogole dla mnie to nie bylo usg 3d tylko zwykle z tym ze pomiarami. No ale coz teraz zrobie gdybym wiedziala ze to tak bedzie wygladac tobym poszla do kliniki specjalizujacej sie w tych badania a nie u ginki robila. No ale najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy
Kasia- Co straszne co ty piszesz. Ja tu juz prawie 8 lat siedze a nigdy nie spotkalam sie z takim chamskim podejsciem sasiadow.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Zielinka chyba raczej nie przejdzie trzeba podać numery a nie wiem czy ktoś chce sie wymieniać . A skąd jesteś ?
Niemcy potrafią być chamscy . Na przeciwko mnie mieszka parka taka wredna ze ho ho
Nie chcą mieć nigdy dzieci ... Robili remont i prosiliśmy żeby od 12 do 14 byla cisza bo Colin śpi raz na dzień i musi sie wyspać to oni napieprzali jeszcze bardziej w tym czasie . Maz go kiedyś dorwał i porozmawiał po męsku . Teraz nawet dzień dobry nie mówią .
Za to sąsiad z dołu alkoholik schorowany miły ha ha dzisiaj nawet prosił żebym go podwiozla do sklepu i na pocztę bo auto ma w naprawie a pakiet ma do odebrania . Potem grzecznie na parkingu czekał pod sklepami żebym go do domu zawiozłaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 18:22
-
nick nieaktualnyU nas Niemcy mili bardzo, tylko jedna starsza Pani miala na poczatku problem o psa ale jej przeszlo i teraz mowi, ze to bardzo grzeczny pies. Turki, oprocz jednej rodziny, nigdy nie odpowiedzieli na "dzien dobry", a na poczatku mowilam, zeby nie bylo. Teraz juz nie mowie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWydaje mi sie ze na Whatsapp w grupie zrobi sie "bałagan". Bylam w grupie ktora liczyla 4 osoby i bywalo trudno jak sie rozpisali, maz ma grupe ze studiów, jest tam troche ludzi i to dopiero jest misz masz.
Niech zostanie tak jak jest, lub tez zostaje fb dla tych ktore mają. Jestem taka madra bo w koncu zalozylam kontoJak ktoras chce to nie widze problemu i podam nazwisko, nie chce tylko pisać tu na forum bo roznie bywa...wiec na priv jak najbardziej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:02