X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, faktycznie jakby przeprowadził dziewczyne o takim imieniu chyba nie potrafiłabym sie nie śmiac.

Mamax ty piszesz Zojich a ja znowu myslalam, ze Zój, tez dziwacznie ;)

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja mieszkam kawalek od Dusseldorfu, mieszkam tu juz 3 lata, prawie caly czas do tej pory pracowalam , wiec nie bylo czasu tak naprawde poznac sasiadow, bo tylko do pracy i do domu. Teraz mam wiecej wolnego i chetnie poznalabym jakies dziewczyny, ktore tez sa matkami albo beda. Milo bylo by wyjsc czasem na kawke :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika chyba Zoi choć też nie wiem :)
    Iva jaki to land?

MonikaDM lubi tę wiadomość

201509284965.png
    201703075565.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva z Dusseldorfu chyba nie mamy tu nikogo.Gdyby ujawniły się dziewczyny co podczytuja tylko to pewnie kazda z nas miałaby z kim na kawę się spotkać hihi

Powidlowa ja dopiero teraz zatrybilam ze byla wychowawca mojego syna z 1klasy miała na imię jak twoja córcia Melania.Czy twoja ma tylko Mela?

Monika nic nie pisałam ze chcielibyśmy sie starać o kredyt na dom bo dla mnie to nierealne raczej.Mąż ma za niskie dochody a rodzina duża.Nie mamy tez żadnego wkladu wiec ja się nie czaruje a mój mąż się łudzi.Bynajmniej pan powiedział ze dobrze byloby miec chociaż tak z 10tys wkładu aby odsetki byly niższe i moglibyśmy sie starać do 110tys.W tej cenie to chyba tylko stary zagrzybialy dom można by kupic.A gdzie remont jeszcze.
    Ehh bynajmniej mowie mu żebyśmy lepiej teraz kupili auto na raty i starali sie cos co miesiąc odkładać to może za 2-3lata można by bylo wrócić do tematu.

Kasia tak a propo uprzejmości twoich sąsiadów to jak ja wróciłam tu po świętach i wyszłam na spacer to chyba jedna osoba z sześciu spotkanych odpowiedziała mi halo a reszta jak powietrze potraktowała.Myślałam co jest?mowie do chlopa czy czasem na wiosce jakies moje zdjęcie nie wisialo że tej pani sie nie kłaniamy hehe.
    To ile macie tego wypowiedzenia ze tylko do konca maja tu zostajecie?

Iva79 lubi tę wiadomość

pmzt5tj.png

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina- Nordrhein-Westfalen
    Ah szkoda, bo pogoda na spacerki robi sie ladna, a ja tu tak molo osob znam, wiekszosc co znam to z pracy, a wiadomo oni pracuja , a ja postanowilam zajac sie domem i staraniami o dziecko :) Udalo sie teraz do szczescia jeszcze tylko kilka dobrych kolezanek mi brakuje :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie najczesciej kupujecie ciuszki dla dzieciaczkow?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy moja Mela to Mela;) tak " po prostu".

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a Ty jak tam sie czujesz?Wszystko dobrze?
    Ja najczęściej kupuje w C&A bo mialam najblizej i jak są duże obniżki to wtedy lapie okazje.Lubie tez H&M ale drogo maja a co na wyprzedaży to byle co i ciągle to samo wisi.Bynajmniej w moim najbliższym
    Czasem w Tako Mode tez kupuje a tak to w pl jak jestem.Dla maleństwa to najlepiej w Polsce lumpki obskoczyć.

Dziewczyny która dzis upolowala w Rossmannie persile i te inne? ja nie bylam bo auto popsute ehhh szkoda
    A jeszcze teraz z ta aplikacja się porobilo i nie wiem juz co i jak.Ktora wie do kiedy można odebrać ten dezodorant co się wyhodowalo w ogródku?

Domi793 lubi tę wiadomość

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja najczesciej C&A, Erstings Familly, KIK. Teraz nosze sie z zamiarem uszycia czapeczki i apaszki "na potem", moze bluzy i jakichs spodni dresowych. Naogladalam sie filmików na YT i sie nakrecilam, tylko ze od dwoch lat nie moge dokonczyc spodniczki dla siebie, wiec zobaczymy jak ten slomiany zapal u mnie wyjdzie. Obiecalam jeszcze sukieneczke na szydelku dla kolezanki w ciąży tzn. dla jej córeczki a nawet jeszcze wloczkek nie ogladalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:35

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jeśli nie robią ci nic używane to na mamikreisel :p moja ulubiona strona . A tak to uwielbiam h&m i zara ale ceny maja spore wiec często łapie na przecenach super ubranka

Iva
    Ja koło bonn mieszkam

Wendy masz racje z tym gdyby sie wszystkie ujawniły to był by tłok :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:59

Domi793, MonikaDM, Iva79 lubią tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • zielinka Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sadze ze Zoja tez nie jest skomplikwanym imieniem a nam sie spodobalo jak tylko pierwszy raz na nie trafilismy, taka strzala:P a odmienia sie "Zoi".

Powidlowa - my mebelki kupowalismy w Szczecinie, jest tam taka swietna hurtowania, maja wszystko dla maluszku meble akcesoria ubranka, doslownie wsyzstko i w super cenachm BebeClub sie nazywa:)

powidlowa, MonikaDM lubią tę wiadomość

I
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja family takko kik jeszcze jeden sklep ale nie pamietam nazwy w tych kupuje bo te tutaj w poblizu mnie są :) Obecnie staram sie juz nic nie kupować tylko to co na bieżąco bo już mam mase ciuchów do rozmiaru 80 i wieksze sie znajdą. Jak tutaj przyjechałam i zobaczyłam te ceny promocyjne to wpadłam w szał zakupów :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja jutro chyba pójdę choć nie liczę na dużo :-\ , ja też mam ten dezodorant do odebrania, jutro wszystko zalatwie bo mam jeszcze z produkt test tusz i herbatę :-) .mi udało się ściągnąć aplikacjena tel męża, bo jeszcze nie miał, no i szybko wyłączyć aktualizację i na razie mogę wejść bez rejestracji ;-) . mąż zresztą coś kombinuje ze chce nowy tel więc uda mi się tamten przejąć to może jakiś czas będę mogła robić zakupy po staremu. Na razie jeszcze tez tyle dobrze że ja w zasadzie wszystkie zakupy robilam bez rejestracji wiec jak teraz mogę już tylko z rejestracją to mimo wszystko mogę wszystkie "lewe" kupony na np chusteczki i inne wbić, niby tylko na jeden raz ale zawsze coś ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja wyłączyłam aktualizacje i modlę się żeby to podzialalo;)
    Szkoda, że aż tak się za to zabrali. Heh

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa ja nie zdążyłam niestety, a do tej pory miałam włączone no bo mi nie kolidowało w niczym, no ale liczę ze ktoś jeszcze coś wymyśli ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wrote:
    Domi a Ty jak tam sie czujesz?Wszystko dobrze?
    Ja najczęściej kupuje w C&A bo mialam najblizej i jak są duże obniżki to wtedy lapie okazje.Lubie tez H&M ale drogo maja a co na wyprzedaży to byle co i ciągle to samo wisi.Bynajmniej w moim najbliższym
    Czasem w Tako Mode tez kupuje a tak to w pl jak jestem.Dla maleństwa to najlepiej w Polsce lumpki obskoczyć.

Dziewczyny która dzis upolowala w Rossmannie persile i te inne? ja nie bylam bo auto popsute ehhh szkoda
    A jeszcze teraz z ta aplikacja się porobilo i nie wiem juz co i jak.Ktora wie do kiedy można odebrać ten dezodorant co się wyhodowalo w ogródku?

Czuje sie dobrze:) wlasnie wpadlam w szal zakupow ciuszkowych, maz sie smieje ze jestem w swoim zywiole hihi:) do tej pory pokupywalam troche w Zeemanie, Kik i Lidlu i mam tez troszke ciuszkow z ciucholandu z Polski:)
    Dzieki dziewczyny, poogladam jeszcze gdzie sie da;)

Julia, 10 latek
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Domi jeśli nie robią ci nic używane to na mamikreisel :p moja ulubiona strona . A tak to uwielbiam h&m i zara ale ceny maja spore wiec często łapie na przecenach super ubranka

Popatrze na te mamikreisel, dzieki:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:41

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a o co chodzi ze zmianami w aplikacji Rossmann? W sensie co sie zmienilo bo ja nic nie zauwazylam, ale tez ja sie nigdy nie musze logowac czy coś a i rejestracji nie pamietam zebym robila. Poprostu otwieram aplikację, dodaje nowe kupony do portfela i tyle. A to z tym wychodowaniem czegos to jak i gdzie.

Magdalena ja jakos nie umiem ogarnąć. Co cos ogladalam to tylko o wymiany chodziło.

I jeszcze jedno...o antykoncepcje chcialam zapytac. Co stosujecie/stosowalyscie? I jak sie sprawdzalo? Ja teraz tabletki bo wydaja mi sie wygodne, jeszcze do tego okresu brak, ale do ostatniego testu mialam dołączona fajna broszurke i wychodzi ze mierzene temperatury i obserwowanie siebie jest tak samo skuteczne jak pigulki, to teraz sie zastanawiam czy warto obciazac zoladek i wątrobę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:47

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez dziewczyny bez logowania nie mogę a jak jestem zalogowana na app to wszystkie kupony wykorzystane :( wczoraj zainstalowałam na mężu telefonie i mogę bez rejestracji wiec dzisiaj szybko kupiłam farbę za darmo i pare pierdulek :)

Monika dm
    Wchodzisz na mamikreisel potem katalog w katalogu np. Ubranka na chłopca i np. Spodnie jeans
    Potem marke zaznaczasz np. Zara . Große np. 80 i wszystko wychodzi od razu z cenami . Ja mało kiedy trafiałam za zamianę raczej zawsze cena która można handlować
    A co do antykoncepcji w lutym przestałam brać tabletki . Co będzie to będzie ale najwieksza antypigulka jest Colin :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:55

Iva79 lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, ja do Bonn mam 68 km, Ty masz super mieszkasz blisko Koblenz, planuje od dluzszego czasu sie tam wybrac na rowerek, ale teraz to ta podroz odlozy sie w czasie :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ