Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika- Test Pappa zrobilam tydzien temi i tez czekam na wyniki.
Mnie obojetnie bo ja sie malo udzielam a po porodzie to pewnie jeszcze mniej bede miala czsu
Zielinka- A z jakies dzielnicy jestes? Ja z Marienfelde(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Zielinka Iwa witajcie
Ja na fb to jestem na tylu grupach że w zasadzie jedna więcej mi nie przeszkadza, ale tylko pod warunkiem że wszystkie piszące dziewczyny się zgodzą, nie chciałabym żebyśmy my pisały tam a dziewczyny nie mające fb były by poszkodowane
-
Ja jakos nie chce generalizować, bo Niemcy na ulicy czesto uśmiechają sie do Gabrysi i mysle ze dosc mili, ale mielismy pecha i trafiliśmy na jakis debili..cholernie jest to przykre
Ewelina, po angielsku mozemy ich zjeb&€@@ po niemiecku kłócić sie jeszcze nie potrafimy
Ja niestety na dodatkowe grupy na fb nie mam za bardzo czasutu mi jakos wygodnie od czasu do czasu zajrzeć
juz sie przyzwyczaiłam do Was w takiej formie
Mamax tez bym sie wkurzyłaale wazne, ze z dzidziusiem ok..
Ja szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam sie z imieńiem Zoja..bardzo ładne -
Teraz Zoja i Mia na czasie
Co do grupy tutaj chyba jest ok po co zmieniać?
Kasia to po angielsku go opierdzielcie napewno skuma. Mojemu mężowi jak brakuje słów a się na kogos wqr w pracy to wyzywa po polsku haha.
mamax ja tutaj na badaniach się nie znam, ale ja mialam takie dodatkowe z krwi przy prenatalnych i na wyniki musiałam czekać nie wiem ile masz lat, ale w pl np chyba po 35 rż też robią to badanie odrazu prz prenatalnych. Mi robili bo akurat p doktor była tak miła i tak sama z siebie żebym nie płaciła za badania prenatalne wpisała podejrzenie o coś tam, i dlatego mialam prenatalne na kase chorych. I przy tym podejrzeniu tez robili to z krwi to jest wtedy pełniejsze badanie prenatalne nie tylko usg. -
Witam nowe koleżanki.
U nas właśnie jest jakiś gościu czy to z banku czy doradca finansowy i gada z mężem na temat jakiegoś kredytu na dom.Pora późna,miał byc na 20-sta a dopiero o 20.45 dotarł.Ciekawe co tam powie,czy mamy jakąś zdolność.
Ja tam tez wole chyba tu zostac.Czasem dojdzie ktos nowy czasem odejdzie.
Kasia to bardzo przykre co piszesz .Jakies okropne mendy ci sie trafily -
nick nieaktualny
-
Okej to zostajemy tutaj;)
Mamax mieszkam na Spandau:)
Kurde jak wybieralismy imie Zoja to bylismy przekonani ze jest oryginalne i malo spotykane bo wtedy po raz pierwszy je slyszelismy a teraz ciagle slyszymy ze moda jest na to imie
My dzisiaj skonczylismy robic pokoik dla małej juz sie doczekac nie moge:)I -
Zielinka no teraz sporo osób szło tym tropem
Musiałabyś dać Genowefa na imie żeby teraz tak nikt nie miał a i tak nie wiadomo może by sie znalazła inna mała Gienia. Mi sie podobała Oliwia, ale same Oliwki dookoła. Bardzo mi sie podobało Emili, ale że mamy pospolite nazwisko średnio by pasowało więc jest Emilia i jak tylko na Emilie się zdecydowaliśmy to co chwila słyszeliśmy, że ktos tam tak daje na imie. Myslałam, że w de Emilia to będzie właśnie Emili a co komu tu mówie że Emilia to połowa wypowiedzieć nie wie jedna babka to ze 3 razy pytała jak a i tak dalej mówiła emalia haha
-
Powidłowa a no widzisz zawsze coś
Koleżanka nam mówiła żebyśmy dali Mela na imie, ale ja sie sugerowałam tym, że w dowodzie Emilia jak mała to Emilka jak duża to Emila a np Oliwia to zawsze taka mała Oliwia już mi to zdrobniale brzmi. Chciałam to ostatnio moim łamanym niemiecko-angielsko-migowym językiem wytłumaczyć sąsiadce, ale nie wiem czy to ogarneła pewnie nie.
Mamax a no widzisz to nie wiedziałamJa w ogóle tych tutejszych imion nie znam szczerze mówiąc
-
U Maximilianka w przedszkolu sa dwie dziewczynki i jedna z pochodzenia polka ma na imie Emilka i tak do niej wszyscy mowia a druga dziewczynka to Emily. Niby to samo imie po tlumaczac Emily na polski to znaczy Emilia a jednak inaczej. My tez sie zastanawiamy nad tym imieniem dla naszej coreczki jezeli to bedzie dziewczynka. W sumie zawsze bralismy to imie pod uwage i zdecydowalismy ze dla malej ktora jz tu bedzie zyc bedzie lepsza wersja Emily. Ale w domu czy w pl bedzie tez Emillka. I tak Maximilian mial byc Emily, potem Julian a teraz to dzieciatko
Ewelina1989 lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Tez znam kilka malych Zojich
Zielinka- O to daleko. Godzina drogi ode mnie. Jezdze tam do mojej ginki
Mnie zadziwia imie dziewczece MelinaMonikaDM, zielinka lubią tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Mamax wrote:Tez znam kilka malych Zojich
Zielinka- O to daleko. Godzina drogi ode mnie. Jezdze tam do mojej ginki
Mnie zadziwia imie dziewczece Melina
haha śmiesznie by było jakby któryś z twoich synów przedstawił swoja dziewczyne w pl imieniem melina