X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Test Pappa zrobilam tydzien temi i tez czekam na wyniki.

Mnie obojetnie bo ja sie malo udzielam a po porodzie to pewnie jeszcze mniej bede miala czsu :-(

Zielinka- A z jakies dzielnicy jestes? Ja z Marienfelde ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka Iwa witajcie :-)
    Ja na fb to jestem na tylu grupach że w zasadzie jedna więcej mi nie przeszkadza ;-) , ale tylko pod warunkiem że wszystkie piszące dziewczyny się zgodzą, nie chciałabym żebyśmy my pisały tam a dziewczyny nie mające fb były by poszkodowane ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co wspomagać fb tyle czasu byliśmy tutaj wiec i tu może zostaniemy ? Bedą dochodziły nowe dziewczyny nie będzie problemu

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nie chce generalizować, bo Niemcy na ulicy czesto uśmiechają sie do Gabrysi i mysle ze dosc mili, ale mielismy pecha i trafiliśmy na jakis debili..cholernie jest to przykre :/

Ewelina, po angielsku mozemy ich zjeb&€@@ po niemiecku kłócić sie jeszcze nie potrafimy ;)

Ja niestety na dodatkowe grupy na fb nie mam za bardzo czasu :/ tu mi jakos wygodnie od czasu do czasu zajrzeć :) juz sie przyzwyczaiłam do Was w takiej formie ;)

Mamax tez bym sie wkurzyła :/ ale wazne, ze z dzidziusiem ok..

Ja szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam sie z imieńiem Zoja..bardzo ładne :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Zoja i Mia na czasie :)
    Co do grupy tutaj chyba jest ok po co zmieniać? :)

Kasia to po angielsku go opierdzielcie napewno skuma. Mojemu mężowi jak brakuje słów a się na kogos wqr w pracy to wyzywa po polsku haha.

mamax ja tutaj na badaniach się nie znam, ale ja mialam takie dodatkowe z krwi przy prenatalnych i na wyniki musiałam czekać nie wiem ile masz lat, ale w pl np chyba po 35 rż też robią to badanie odrazu prz prenatalnych. Mi robili bo akurat p doktor była tak miła i tak sama z siebie żebym nie płaciła za badania prenatalne wpisała podejrzenie o coś tam, i dlatego mialam prenatalne na kase chorych. I przy tym podejrzeniu tez robili to z krwi to jest wtedy pełniejsze badanie prenatalne nie tylko usg.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki.
    U nas właśnie jest jakiś gościu czy to z banku czy doradca finansowy i gada z mężem na temat jakiegoś kredytu na dom.Pora późna,miał byc na 20-sta a dopiero o 20.45 dotarł.Ciekawe co tam powie,czy mamy jakąś zdolność.

Ja tam tez wole chyba tu zostac.Czasem dojdzie ktos nowy czasem odejdzie.

Kasia to bardzo przykre co piszesz .Jakies okropne mendy ci sie trafily

pmzt5tj.png

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za forum, choćby dlatego, że nie wszystkie dziewczyny mają i chcą mieć facebooka.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy nic nie mowilas o kupnie czy budowie domu. Jesli macie takie plany to mocno trzymam kciuki i napisz pozniej jakies konkrety z tym kredytem i domem bo moze my kiedys wreszcie staniemy przed takimi wyborami.

• zielinka Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej to zostajemy tutaj;)
    Mamax mieszkam na Spandau:)
    Kurde jak wybieralismy imie Zoja to bylismy przekonani ze jest oryginalne i malo spotykane bo wtedy po raz pierwszy je slyszelismy a teraz ciagle slyszymy ze moda jest na to imie :P
    My dzisiaj skonczylismy robic pokoik dla małej juz sie doczekac nie moge:)

I
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka ja teraz w internecie to z 7 zoji przypadkiem spotkałam. Ale imię mi się bardzo podoba.
    Skąd meble do pokoju dla małej? Wciąż szukam inspiracji.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka no teraz sporo osób szło tym tropem :) Musiałabyś dać Genowefa na imie żeby teraz tak nikt nie miał a i tak nie wiadomo może by sie znalazła inna mała Gienia. Mi sie podobała Oliwia, ale same Oliwki dookoła. Bardzo mi sie podobało Emili, ale że mamy pospolite nazwisko średnio by pasowało więc jest Emilia i jak tylko na Emilie się zdecydowaliśmy to co chwila słyszeliśmy, że ktos tam tak daje na imie. Myslałam, że w de Emilia to będzie właśnie Emili a co komu tu mówie że Emilia to połowa wypowiedzieć nie wie jedna babka to ze 3 razy pytała jak a i tak dalej mówiła emalia haha

201509284965.png
    201703075565.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, my też wybraliśmy proste imię, żeby mała nie musiała się tłumaczyć;p A tu w Polsce "ale, że co Melania czy Amelia" A w DE "Melania czy Melanii:)" Haha
    to wybraliśmy bezproblemowe imię;p

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w de Emalia to jest tez imie dla dziewczynki

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa a no widzisz zawsze coś :) Koleżanka nam mówiła żebyśmy dali Mela na imie, ale ja sie sugerowałam tym, że w dowodzie Emilia jak mała to Emilka jak duża to Emila a np Oliwia to zawsze taka mała Oliwia już mi to zdrobniale brzmi. Chciałam to ostatnio moim łamanym niemiecko-angielsko-migowym językiem wytłumaczyć sąsiadce, ale nie wiem czy to ogarneła pewnie nie.

Mamax a no widzisz to nie wiedziałam :) Ja w ogóle tych tutejszych imion nie znam szczerze mówiąc :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Maximilianka w przedszkolu sa dwie dziewczynki i jedna z pochodzenia polka ma na imie Emilka i tak do niej wszyscy mowia a druga dziewczynka to Emily. Niby to samo imie po tlumaczac Emily na polski to znaczy Emilia a jednak inaczej. My tez sie zastanawiamy nad tym imieniem dla naszej coreczki jezeli to bedzie dziewczynka. W sumie zawsze bralismy to imie pod uwage i zdecydowalismy ze dla malej ktora jz tu bedzie zyc bedzie lepsza wersja Emily. Ale w domu czy w pl bedzie tez Emillka. I tak Maximilian mial byc Emily, potem Julian a teraz to dzieciatko ;-)

Ewelina1989 lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez znam kilka malych Zojich ;-)

Zielinka- O to daleko. Godzina drogi ode mnie. Jezdze tam do mojej ginki ;-)

Mnie zadziwia imie dziewczece Melina :-)

MonikaDM, zielinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax to imie chyba tylko nas bedzie zadziwialo, bo my namy inne znaczenie tego...słowa ;)

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Tez znam kilka malych Zojich ;-)

Zielinka- O to daleko. Godzina drogi ode mnie. Jezdze tam do mojej ginki ;-)

Mnie zadziwia imie dziewczece Melina :-)

haha śmiesznie by było jakby któryś z twoich synów przedstawił swoja dziewczyne w pl imieniem melina :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść mamo to jest Melina. Hahaha dobre;)

Mamax "Zojich" ? hehe fajnie brzmi;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidlowa- No nie wiem jak to imie sie pisze po polsku i to w liczbie mnogiej ;-)

MonikaDM lubi tę wiadomość

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ