X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam jest takiego super żeby na rowerze jeździć :)? Ja tam tylko właściwie jeżdzę do ikea i tous r us :) a tak do neuwied to jest pare km przed koblenz . Ale powiem ci ze dwa lata temu mieszkałam w kerpen wtedy miałam bliżej do ciebie

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jest na fb taka gra z rossmana nazywa się produktgarten, tam się hoduje jakiś produkt, potem wskakuje na app kupon na to i jest za darmo. Teraz nie ma kuponów bo wszystkie wykorzystane, ale jak wchodzi cos nowego to jest 5000 kuponów i można hodować, oczywiście tylko raz można.
    No Ty pewnie weszlas na app podając maila na poczatku tak? To potem możesz kupony wykorzystać tylko raz, a to chodziło o to że wchodzi się na poczatku bez rejestracji (bo były dwie opcje, z mailem i ohne regiestrierung), 0 w później można było wyczyścić dane w ustawieniach aplikacji w tel i znowu wejść bez rejestracji i ciągle korzystać z tych samych kuponów, teraz można tylko z rejestracją, bo wrzucili aktualizacje i niestety wykorzystane kupony juz nie wejdą. Można jeszcze niektóre drukować.
    Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam bo jakoś ciężko mi to było opisać ;-)
    Z antykoncepcji miałam tabletki ale skończyły się a ja zapomniałam zadzwonić po kolejne recepty i tak zeszło juz 3 mies ;-) , w temp nie za bardzo wierzę, no i obawialłabym się ze mój organizm mógłby mnie "oszukać" ;-) , poza tym nie jestem za bardzo systematyczna :-) . koleżanka która tez mieszka w de bierze jakieś zastrzyki, chyba raz na 3 mies, jak by co mogę dopytać. Malo tego ona wciąż karmi wiec jakieś chyba bezpieczne. Są tez plastry, one nie obciążają żołądka, tylko że są dość drogie. Jak ja w zeszłym roku pytalam mojej lekarki to wychodziło chyba cos ok 50e za 3 plastry, czyli na miesiąc. Ja miałam je jeszcze kiedyś w pl i byłam bardzo zadowolona,żadnego przybierania na wadze, żadnych skutków ubocznych, ale tam to kosztowalo 40zl mies ;-)
    Magdalena co do app to jest rozwiązanie dla użytkowników samsungow, jest link gdzie można ściągnąć wersje ze stycznia, wiec wszystko jest jak kiedyś, mozna wchodzic brez rejestracji. Ja mam samsunga i dziś to przetestowalam i sie udało :-) , oczywiście trzeba tez wyłączyć aktualizacje. Wiec jak masz samsunga to mogę wysłać ci na priv instrukcje, na innych modelach niestety nie idzie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajomi mi mowili , ze w Koblenz sa fajne drogi rowerowe wzdluz rzeki. Troche w weekendy jezdzilam na rowerze ale w ciazy jazda nie jest wskazana.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra aktualizacja, ta stara wersja działa u wszystkich którzy maja system android :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM ja zrezygnowałam z tabletek na rzecz siłowni. Po plastrach też nie można schudnąć aż tak jak bym chciała. Osobiście nigdy więcej hormonów.
    Nie czułam sie po hormonach fit;p Zatrzymanie wody i migreny nasilone.
    A miałam chyba 5 różnych tabletek i zawsze to samo.
    Stosowałam metodę Roetzera i byłam zadowolona. Planuję do niej wrócić.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki
    Ja mam iPhone wiec totalna klapa ... Nawet odinstalowałam app i założyłam nowe konto na inny meil dupa ! Nie działaj wykorzystane . Jedyny ratunek telefon męża narazie ma bez rejestracji ale zobaczę za pare dni czy uda sie skasować .
    a gdzie ja znajdę te do hodowania ?

Iva
    Ah jak chodzi obok rzeki to możesz aż od bonn do koblenz jeździć u mnie tez są drogi tylko przy rzece :)
    Ah dla ciężarnych masz fajna atrakcje w Königswinter od razu obok bonn możesz wjechać taka stara ciufcia na szczyt góry i widzisz cała okolice do tego dobra restauracja u góry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:36

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wpisz w google produktgarten, lub na fb, ale tylko z komputera, z tel i tableta można tylko podlewać jak juz się na komputerze kupi nasiona i poosadzi

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki nawet nie pamietam czy maila podawałam. Za zadko jestem w Rossmann wiec zostawie tak jak jest. Jakby do DM takie coś zrobili to bylabym czestym gościem ;) Czyli teraz zadnej antykoncepcji nie stosujesz?

Powidlowa musze poczytac o tej Twojej metodzie bo przyznam szczerze, ze pierwsze słyszę.

Ja się zastanawiam czy to moje zmeczenie o bole brzucha to nie przez tabletki, tylko kuzwa kupilam niedawno opakowanie na pół roku i teraz nie wiem, bo nie wrzucę 60€ ot tak sobie. A jeszcze totalny brak libido, a kiedyś...ale teraz sobie nawkrecalam i nie wiem co zrobic. Ginka niby mowi, ze po tych tabletkach wszystko jest ok, ze sie nie tyje i inne takie (tylko libido mniejsze moze byc, u mnie obecnie jest zerowe), tylko z tym tyciem to sie zastanawiam bo ja jem jak wczesniej a tyje z powietrza chyba, to co stracilam jak polowa z nas była na diecie to teraz nadrobilam z nawiązką mimo ze posilki jem "dietowe" bo smaczne byly, tylko nie umiem sie trzymac 5 posilkow. No i zbieram info o antykoncepcji.
    Ja jak staralismy sie o malego stosowałam metode objawowo termiczna, mierzylam temp., obserwowalam siebie i bylo naprawdę ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva a czemu nie mozesz jezdzic na rowerze, lekarz ci zabronil? Ja jezdzilam z pozwoleniem lekarza do 12 tyg. i lekarz powiedzial ze moglabym jezdzic i do konca ciąży tylko ze u nas masa nawiedzonych rowerzystow, ktorzy pedza jak szaleni wiec lepiej zebym nie jezdzila lub wybierała trasy lekkie gdzie jest minimum rowerzystów. Fakt ze pozniej sie rozlenwilam i mi sie nie chcialo, ale mam klezanke, ktora prawie do konca ciąży na rowerze jezdzila i miala mega szybki i bezbolesny porod bez nacinania, nie wiem czy to ma zwiazek ake jej zdaniem tak.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do antykoncepcji z ta temperatura trzeba naprawde być sumiennym zawsze o tym pamiętać i generalnie to rudno tą temperature wychwycic bo małe różnice temperatury juz coś znacza. A co podczas choroby? Na tym sie nie znam tak mi sie wydaje że cieżko to ogarnąć przynajmniej mi by było. Ja jedyna antykoncepcje jaką stosowałam to 2 razy w zyciu tabletki przez 3 miesiące, ale i tak stosowałam je z powodu silnych bóli menstruacyjnych. Więc za weile nie pomoge. Wiem że niektórzy spirale sobie chwala, ale tutaj zdania podzielone. A teraz jeszcze jest taki implant jak zapałka wszczepia sie go w rękę.

Iwa jak przed ciążą reguralnie jezdziłaś na rowerze to chyba możesz jeździć dalej. Dopytaj jeszcze lekarza.

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa wpisalam w google "mezoda Rotzera" i uśmiałam sie z siebie bo nie wiedzialam ze to sie tak nazywa :D, no to właśnie to stosowalam przy staraniach o małego.

Ewelina mi wlasnie nie robilo probkemu mierzenie temp. obserwacja sluzu, szyjki -siebie ogólnie. Navimplant bylam praktycznie zdecydowana, ale troche sie boje skutkow ubocznych i wtedy zaplace dwa razy: za implant prawie 400€ i za jego wyciągnięcie cos 200€.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no tak się to " fachowo" nazywa;)
    Ja polecam.
    Ewelina przy chorobie temp może być zaburzone, ale masz jeszcze sluz, szyjkę
    I doswiadczenie;)
    Za dużo się naczytalam o hormonach. Jeszcze podczas brania ok, ale to co jest po odstawieniu to ja dziękuję; )

Każdy musi znaleźć coś odpowiedniego dla siebie.

Iva skąd informacje ze nie wskazane na rowerze jeździć? Ja codziennie do 34 tygodnia jeździłam. Ale później miałam zwolnienie lekarskie wiec przestałam.
    Przed zwolnieniem lekarskim sam lekarz mnie chwalił, że jeżdżę.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta temperatura by nie przeszła jestem za mało systematyczna.

Powidłowa temperatura i śluz przy staraniach jak najbardziej, ale ja jako antykoncepcja nie bardzo ufam i do tego brak mojej systematyczności. My akurat o dzieciatko długo sie nie staraliśmy postanowiliśmy,że po sylwestrze sie staramy i że tak powiem za pierwszym razem bach :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no przy braku systematyczności niespodzianka na pewno może się zdarzyć. Choć ja zawsze na śpiąco mierzyłam temperaturę. Więc u mnie z tym problemu nie było.
    Bardziej tego przestrzegałam niż tabletek, których zapominałam notorycznie przy stosowaniu;p A powiem ci, że z systematycznością u mnie masakra;p A w to się tak wkręciłam jak w nic innego;p

MonikaDM lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy, my mamy 1 miesiac okres wypowiedzenia ..szkoda, ze teraz czas mi tak wolno leci:/

Zielinka, a w tym BebeClub stacjonarnie sa ubranka? Bo na ich strońie internetowej nie widze.

Dzis wzielam na plac zabaw pchacz Gabrysi, zeby sobi potuptala troche i mowie Wam jaka furorę zrobił wsród przedszkolaków ;) wszyscy chcieli jej pomagać a ta cieszyła sie ze dzieci do niej podchodzą ;)

Ja do tabletek anty..raczej nigdy nie wrócę..brałam 3 rodzaje i po każdych fatalnie sie czułam.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no teraz jak się w końcu wybiore do mojej lekarki ti znowu wezmę receptę, na razie liczę na łut szczęścia hihi. Dla mnie chyba każde tabletki są dobre, nigdy mi nic nie było, ani po odstawieniu ani w trakcie brania a wierzcie mi że od 23rz z małymi przerwami biorę non stop, problem tylko w tym ze zapominam o ciaglosci recept ;-) stąd te przerwy

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja mam samsunga to poprosze na meila info o aplikacji.

Antykoncepcji nie stosuje i efekt taki ze co 7 lat mam dziecko ;)
    Dawno dawno temu bralam troche tableki,nie wiem czy cos mi po nich bylo nie pamietam.Moze i troche mi sie przytylo.
    Po drugim nawet spirale miedziana mialam,ale to glupie bo ciagle wrazenie ze cos t am masz i od razu jakos mi sie obsunela i o kant rozbic taka antykoncepcje.

Iva jak nie ma przeciwskazan lakarza to mozesz jezdzic na rowerze,nawet zalecane jest.To chodzi tylko o urazy,ktorych mozna sie nabawic podczas upadku.

Dziewczyny co sadzicie o wizycie u noworodka dziecka,ktore prawdopodobnie moze byc wlasnie zarazone ospa i zarazac w tym czasie?Jeszcze nie jest chore ale moze juz zarazac.

Iva ja mieszkam 30km od Koblenz,owszem ladnie tam wzdluz rzeki,my spacerowalismy tylko.

pmzt5tj.png

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja mojego chorego dziecka , ani o szczepieniach nie biorę do innych dzieci ani do ciężarnych. Jakbym wiedziała że może zarazać to bym nie poszła tez.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wyslalam maila
    Jeśli się wie ze dziecko może być chore na ospę to nie powinno się iść do innych dzieci, a tym bardziej noworodka! Dla noworodka niestety ospa może być straszna do przejścia, co innego roczne dziecko a co innego noworodek. Dla mnie to głupota jeśli się wie a robi takie rzeczy

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym nie poszla bo to dla mnie duza nieodpowiedzialnosc ale niestety wiem ze niektore mamy tym sie nie przejmuja i pomimo ze wiedza ze dziecko moze byc chore to prowadza do dzieci. Nie wiem ale nie daj boze cos by sie takiemu dziecku stalo to jak potem spojrzec takiej mamie w oczy. Do konca zycia mialabym wyrzuty sumienia. Mj Maximilian cale dwa tygodnie siedzial w domu bo w przedszkolu paniowal rumien zakazny a to jest bardzo niebezpieczne dla kobiet w ciazy. Nie wiedzialam czy juz sie nie zarazil wiec unikalismy ludzi. Teraz w przedszkolu panuje szkarlatyna. Znowu bo ciagle wraca przez rodzicow ktorzy prowadza chore dzieci. Nawet zebranie o tym bylo ze nie moze tak byc zeby zdrowe dzieci siedzialy w domu ( ja wtedy Maxia trzymalam tydzien ) achore przychodzily do przedszkola no ale niektorym rodzicom tego nie przetlumaczysz.

Co do antykoncepcji to ja nie mam dla siebie zadnej. Bo po hormonach zle sie czuje i tyje, wiec wszelakie tabletki, wkladki itp nie wchodza w gre a w kalendarzyk, pomiary temperatury, badanie sluzu itp nie wierze to znaczy dla mnie to jest dobre ( robilam to gdy sie staralismy o Julianka) gdy chcesie miec dziecko a nie zapobiegajac zajsciu w ciaze. Prezerwatyw nie cierpie i wiem ze predzej czy pozniej skusilibysmy sie z mezem na seksik bez wiec dla nas najlepsza antykoncepcja bedzie wazektomia ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ