Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela chodzi Ci o Elternzeit (ja bym to porównala do macierzynskiego). Chyba maz musi wziac od razu dwa miesiace, nie moze rozbijać. Mozecie miec to w tym samym czasie i oboje wtedy pobieracie pieniądze, z podstawy wybagrodzenia, 65-67%.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka no do calkowitego nie jest gotowy, ale pewnie juz niedlugu.

Berlinianka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki, własnie też skończyłam o tym czytać, o wysadzaniu nocym - rada mojej teściowej, ale widze że to bez sensu. no nic czekamy dalej

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka i co tam ciekawego wyczytalas albo daj linka.

Jas dzis rano nie chcial zrobic siku do wc ani nocnika, uciekl z gola pupa i zrobil na dywan, ba nawet na 2 dywany, bo po 1 paru kroplach sie wystraszyl i uciekl dalej a tam juz drugi dywan. I jeszcze na caly Regulator krzyczal: Mama nass"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:42

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc walczyliśmy z gorączka ponad 39 wkoncu teraz zeszło do 37,5 . Jestem wykończone ta nocą .,

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze Magdalena, posptaraj sie popoludni u z Colinem przespac. Zam ten bol, ten stres jest wykanczajacy, a nie wiem czemu wlasnie w nocy zawzse ta goraczka sie nasila :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena przytulam. Zycze Eam szybkiej poprawy.

U nas chyba przeszło...Wczoraj wieczorem jeszcze gorączka byla ale w ciagu dnia nic, dzis póki co nic a dziecko jakby goraczki nie mialo, ciekawe czy wieczorem sie pojawi.

• ela111 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monika

matylda
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela możecie w tym samym czasie mieć, mąż może rozdzielić te 2 miesiące na 1+1 z tum, że ten drugi musi wziąć w ciągu roku od 1 miesiąca.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela i oboje macie wtedy normalnie płatne 67% np w naszym przypadku bo oboje pracujemy. Tzn ja przed porodem pracowałam.

3i49tv7371hkkcdh.png

Wysłany: 26 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny niestety nic lepiej :( cały dzień po 39 gorączka zbijają na zmian ibuprofenem i paracetamolem .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela faktycznie mąż może rozbic na jeden miesiac i pozniej drugi. Nie dawalo mi to spokoju. Maz moze tez te dwa miesiace wziac do 3 r.z. dziecka a jak pracodawca sie zgodzi to do 6 lub 7.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to jedzcie do szpitala.

• Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Berlinianka i co tam ciekawego wyczytalas albo daj linka.

Jas dzis rano nie chcial zrobic siku do wc ani nocnika, uciekl z gola pupa i zrobil na dywan, ba nawet na 2 dywany, bo po 1 paru kroplach sie wystraszyl i uciekl dalej a tam juz drugi dywan. I jeszcze na caly Regulator krzyczal: Mama nass"
    nie mam linków bo kasowałam strony od razu. co ciekawego że chłopcy nawet do 6 lat mogą się moczyć, że szybciej dziewczynki opanowują. i trzeba tydzień po nocy suchą pielechę żeby zdjąć a i tak trzeba się liczyć że może być wpadka, że można wysadzać dziecko w nocy ale to daje tylko tyle że dziecko śpi bez pieluchy i budzi się w suchym łóżku, a rodzic ma stres czy o dobrej porze wstanie w nocy. dziecko przez to się i tak nie uczy więc to bez sensu. trzeba czekać i tyle. a jezli do 5 lat dalej będzie sikać to jakieś badania gęstość moczu itd.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie...bez spinania. Zawsze sa dwa uda: albo sie uda albo sie nie uda ;)

• Wendy Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika i jak tam to nie byla trzydniówka?nie było wysypki?
    A jak to z tym tacierzynskim?to jak mój nic nie zglaszal ani nic to jeszcze może do 3roku małego wykorzystać te dwa miesiące?

Magdalena oj współczuję.I jak tam Colinek sie czuje?oby szybko wrócił do zdrowia!
    Biedne te dzieciaczki jak chorują.

pmzt5tj.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, jak tam sytuacja z Collinem? Bylas u.lekarza? Mam na
    nadzieje,ze juz lepiej.

MonikaDM twoje uda mnie rozbawily;)

My juz na nowym mieszkanku:) Zmeczeni i styrani, ale jest super:) Gabrysi a spi juz w swoim pokoiku. Niestety budzi sie co chwila, ale to moze przez to, ze tyle sie dzis dzialo;)Jutro dalsza czesc rozpakowywania sie:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech

Wysłany: 28 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super powodzenia w Polsce :)
    Chyba trochę ci zazdroszczę czasem mam dość de

Dziewczyny lepiej troszkę . Byliśmy w środę w szpitalu bo nasz lekarz na urlopie . Dopiero wczoraj wieczorem temperatura troszkę spadła do 38,3 i wkoncu zaczął jeść . Dzisiaj w nocy 38,4 ale myśle ze sytuacja sie poprawia i dzisiaj bedzie już ok . Oby :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy to nie byla trzydniowka. Niby temperatura przez trzy dni ale zero wysypki.

Kasia bo to sama prawda. Uda sa zawsze dwa ;) Super, ze już ponpezeprowadzce. Gabi pewnie trisze odreagowuje ale bedzie dobrze.

Magdalena fajnie, ze Colincio zaczal jesc, moj to niby jadl ale mniej i ma prawie pol kg mniej teraz. Mam nadzieję, ze teraz tylko będzie sie popeawiac.

Wendy podobno tak mozna, my sie o to nie dowiadywalismy wiec szczegółów nie znam.

Wysłany: 28 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec u nas okazało sie ze to 3 Dniówka
    Temperatura dzisiaj słaba ale za to cały brzuszek i szyja z tylu w kropkach czerwonych

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ