X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to znaczy, ze zaraz sie wszystko skończy. U nas to chyba jednak zeby, bo dziś Vincent slini się niesamowicie i pupa odparzona.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena uffff. Ale takie akcje to masakra dla rodzicow. Na szczescie juz za wami.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie ucieszyłam dzisiaj na widok wysypki szczerze :)
    Dziewczyny macie jakieś doświadczenie z tym ? Znaczy gorączka była ile teraz ta wysypka bedzie sie trzymać ? I co potem już koniec dziecko zdrowe :)?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to mozna miec max 2 raty w zyciu. U nas wysypka trwala chyba disc dlugo. Tzn na ciele 1-2 dni, na pupie ze 3-4. Dziecko zdrowe, bylo minelo, mozesz odhactyc jako choroba przebyta ;)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena u nas wysypka była tydzień na całym ciele

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 29 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi mały nie chce pic mleka mm próbuje kakao i zwykle mleko ale na widok butli ucieka . W dzien zje może z 4 łyżki budyniu i pare łyżek jogurtu myśle ze to za mało nabiału na taki wiek albo ? Jyz nie wiem jak mam mu przemycić

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a może spróbuj dać mu z kubka nie butelki, tak żeby sam pił. A je sery żółte, serki takie kanapkowe? To tez nabiał, jak lubi to dawaj mu na śniadanie takie. A jeśli chodzi Ci bardziej o wapń to podawaj mu jakieś warzywa straczkowe i zielonolistne jak kapusta, szpinak, brukselka w tym jest dużo wapnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 10:02

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 90% dzieci jest przebialkowanych. Nic mu sie nie stanie jak pare dni befzie bez mleka.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 29 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki niestety z kubka nie potrafi pic oblewa sie tym cały na mocno przechyla i otwiera mocno buzie . Kupiłam takie kubeczek z aventa do nauki ok nie wyleci mega dużo z kubka ale on Leje w siebie bez opamiętania :p
    Co do serków to blee . Zjada tylko np. Salami z bułki albo sucha bułkę
    Zobaczę jak przejdzie choroba może zacznie znów pic

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a przez rurke. Tez musisz truymac ale to mega radocha i czasem da sie tak przemycic.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 29 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie potrafi przez słomkę znaczy potrafi ale wciąga to do płuc i zaczyna sie dusić nie potrafi ogarnąć ze do buzi on to wdycha . Boje sie ze sie kiedyś utopi tym

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc

MonikaDM lubi tę wiadomość

matylda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki czy moglabys pokazac ktora Ty masz Arke Noego. Szukam teraz i widze z Playmobil i drewniane. A Ty pisalas, ze Twoja wydaje dźwięki - Vinnie nie chce nasladowac dzwiekow zwierzat i moze to go zmotywuje...

• annaki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/zabawka-interaktywna-arka-noego-dumel-discovery-31880.html?gclid=CjwKEAjwya-6BRDR3p6FuY2-u3MSJAD1paxTWpRFmxuqA-qVPU_J4H-vFjF0Ha2chRGBnhFe2Tf-VBoCWjrw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Monika taką

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracias ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadacie swoim dzieciom imię polskie czy niemieckie? Mi badzo podoba sie imię Marie ale Maria juz nie a jak u was?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas wrote:
    Dziewczyny nadacie swoim dzieciom imię polskie czy niemieckie? Mi badzo podoba sie imię Marie ale Maria juz nie a jak u was?
    My wybraliśmy angielską wersje i mamy Sarah. Dzięki temu nie ma problemu i w de i pl bedzie wymawiana przez s, a nie z :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas moj syn to Jan, wiec tez neutralnie.
    Z dzieczynek bardzo mi sie podoba Hanna, z chlopcow totalnie miedzynarodowy jest jeszcze Adam :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne imiona no tak dla chlopca nie mamy zadnego pomyslu.Bardziej nastawiamy sie na dziewczynke ale i tak bedzie to niedpodzianka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby Vincent byl dziewczynka to byłby Nina, jeszcze Hannah nam sie podobało. Podejrzewam, ze jak dacie dziewczynce Marie to w PL i tak bedzie Marysią :) Mnie sie podoba.

Dziewczyny mam pytanie o Wasze zachowanie gdy dzieci wpadaja wrecz w histerię lub mega wkurzenie.

Wczoraj u nas byla taka sytuacja, ze bylam przerażona. Vincent wkurzyl sie mega chyba o to, ze nie dalam mu sie babrać łyżeczką w jogurcie, wpadl wrecz w szał, rzucał sie w krzeselku i dalam go do łóżeczka, żeby sie uspokoił, zawsze dzialalo a wczoraj nie. Krzyczal, wrecz wrzeszczal rzucał misiami z lozeczka i jeszcze bardziej krzyczał, uparl sie ze chce smoka ale smok jest tylko do spania i nie chce mu dawac jak sie złości, tym bardziej jak on poprostu chce. Ja bylam spokojna, probowalam wychodzic z pokoju i wchodzic jak sie uspokoi ale to bezlitosne (wydawalo mi sie ze go to stresuje) wiec usiadlam obok lozeczka na dywanie, jak sie troche usokoil to wzielam go na rece a on sie znowu wściekł i mnie uderzyl (bardziej nie świadomie), ale go odlozylam i na chwile wyszlam, jak znowu sie uspokoil to weszlam i go zaczelam tulic i znowu wrzask, przyszedl mąż i on go wziął i bylo to samo, ale maz zaczal lekko dmuchac na małego i to troche podzialalo bo odwróciło jego uwagę i maly zaczął sie uspokajac. Maz wzial go do salonu, zapytalismy czy chce bajke i mu walczyliśmy. Uspokoil sie i zjadl z mezem cala bulke na kolacje, wypil mleko i zaczął się śmiac i nagle wszystko bylo ok. Nie wiem kompletnie co powinnam robic w takich sytuacjach, wczoraj przeplakalam jeszcze pol wieczoru, dodatkowo o to ze uspokoił sie u meza a nie u mnie i do niego sie później tulil a właściwie mąż byl bardziej zdenerwowany ode mnie i właściwie zly na małego (mysle, ze spokojnie moge to okreslc takimi slowami). Jeszcze dzis chce mi sie wyć bo czuje sie jakbym poniosla klęskę...

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ