Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina1989 wrote:Dzięki dziewczyny. Mam ten wiesiolek w domu i musze sie dowiedzieć co i jak.
Kinga a gdzie kupić ta herbatę? Droga jest? Ten wiesiolek jest jak to powiedziala mi polozna na elastyczne krocze
Herbatę kupowałam w aptece. Najbardziej smakowała mi taka kupowana na kg. Raz kupiłam w innej aptece i była niesmaczna. Droga nie była (nie pamiętam ceny, ale chyba płaciłam coś ok 3,5€ za paczkę, która mi starczała na miesiąc. A parzyłam duży dzbanek.
O wiesiołku też słyszałam, ale ja brałam praktycznie do samego końca progesteron dopochwowo, masowałam krocze i jeszcze używałam epino i wiesiołek ewidentne mi kolidował z resztą Miałam duże zapasy z pl i nawet chciałam go wykorzystać, ale już za dużo tego byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:05
-
Ewelina1989 wrote:Magdalena no wlasnie szukalam ale moze źle bo z normalnymi cenami znalazlam, musze poszperać na spokojnie. A nie wiesz o co chodzi na tym.amazon?
Dużo kupuję na amazonie, bo jak ci coś nie pasuje to odsyłam na ich koszt (jeśli towar np nie działa jak w opisie). Raz kupiliśmy pralkę i się zepsuła na drugim praniu i bez problemu mogliśmy odstąpić od umowy kupna i nie musiałam się bawić w reklamacje. Po zwrocie kasy kupiłam pralkę innego producenta. Kupiłam też podgrzewacz (z Francji) i jak był popsuty też odsyłam na ich koszt i odstąpiłam od umowy, bo nie chciało mi się czekać na wymianę. Nigdy nie odsyłała towaru z Chin. Ogólnie te "chińskie" przesyłki długo idą do 2 'm-cy, a cierpliwość nie jest moją mocną stroną. Mamy konto prime, wiec zwykle paczki z amazona są następnego dnia, jak mamczekać 3 dni, to marudzę że długo
Miałam też taką przygodę, że sprzedawca zamiast do de wysłał omyłkowo paczkę do Belgii. Nim załatwili zwrot, amazon sam zwrócił nam kasę, a po miesiącu przyszła zabłąkana przesyłka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:03
-
Kinga a co to ten progesteron na co on jest? I ten epino vo to?
To moze wiesz o co chodzi z ta ochrona od a do z jak mam zaplacic zeby to dzialalo? My teraz pierwszy raz zamówiliśmy telefon i wczoraj akcesoria do niego i mąż cos tam zaznaczyl, ze mamy 30 dni proby darmowego konta prime czy cos takiego. Nie zależy mi na szybkości przesylki -
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to Emilia juz chyba na dobre pożegnała sie z drzemka w ciągu dnia Drzemkę ma tylko jak przypadkiem zaśnie w aucie albo w wózku jeśli da sie do niego wlozyc, bo z wózka tez chyba chce zrezygnować Jak spi w dzien to później ciezko jej zasnąć. Szkoda, ze juz nie ma tej drzemki choć nie ubolewam nad tym tak bardzo, jeszcze 2 miesiące temu byloby gorzej teraz jakoś sporo rzeczy mogę zrobić przy niej i z nią bo jak ścieram kurze czy zamiatam to ona tez Gorzej z wózkiem bo na razie sama na nogach nie dojdzie do sklepu. Mam nadzieje, ze z tym wózkiem nie będzie tak zle
-
nick nieaktualny
-
Kurde dzis dalam Emi mandarynkę no przez caly dzien zjadla z 5 listków, i nie obieralam tej blonki, zwymiotowala 2 razy w dzien i teraz juz 3 razy podczas snu masakra. Nie wiem czy moze jakiś masaż brzuszka by pomogl czy lepiej go nie tylkac zeby nie prowokować wymiotów
-
Ewelina1989 wrote:Kinga a co to ten progesteron na co on jest? I ten epino vo to?
To moze wiesz o co chodzi z ta ochrona od a do z jak mam zaplacic zeby to dzialalo? My teraz pierwszy raz zamówiliśmy telefon i wczoraj akcesoria do niego i mąż cos tam zaznaczyl, ze mamy 30 dni proby darmowego konta prime czy cos takiego. Nie zależy mi na szybkości przesylki
Epino, to taki balonik dla kobiet, do ćwiczeń mięśni kegla. Można z nim też wyćwiczyć sobie rozciągliwość pochwy i tym samym ułatwić poród. W sumie są 2 firm, właśnie epino i aniball. Ten pierwszy jest łatwiej dostępny w de i jest czas na jego zwrot jeśli nie zdążysz go użyć (bo np poród będzie przedwczesny. To produkt medyczny, więc nie może być rozpakowany z folii, by go odesłać.) Więcej info o tym baloniku iznajdziesz na tym forum
http://lovi.pl/pl/forum/1/4587
Tam też są opisane doświadczenia dziewczny (dobre i złe), dużo mi to dało bo dzięki temu nie popełniłam ich błędów. Pod tym linkiem jest instrukcja do balonika
http://epino.net.pl/pdf/instrukcja.pdf
Market place to miejsce, gdzie wystawiane są rzeczy używane. Nigdy z tego nie korzystałam. Co do nowych rzeczy kupujący automatycznie jest objęty ochroną. Kasę z konta pobiera ci amazon, a nie dany sprzedawca. Masz 30 dni by odesłać towar (o zwrocie pieniędzy rozmawiasz wtedy z amazonem, to on załatwia wszystko ze sprzedającym. Przy koncie prim masz w wielu aukcjach darmową wysyłkę, no i masz dostęp do ich filmów, muzyki (wszystko legalnie). Konto prime się automatycznie przedłuża, wiec jak nie wypowiesz to po miesiącu pobiorą ci opłatę za rok (tak stałam się ich klientem , ale teraz nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez amazona ) Za tę ochronę dodatkowo nie płacisz. A i bezpłatne zwroty towaru są tylko wtedy jak jest zepsuty/nie spełnia swojej funkcji (mowa o kosztach wysyłki), bo jak wymieniasz z powodu tego że ci się kolor nie podoba, to koszty zwrotu przesyłki ponosi sprzedający. Co do porównań z alliekspresem, to nie ma czego porównywać. Niemcy są bardzo wymagający i chłam który często przychodzi z aliekspresu się tam nie utrzyma. Dla porównania kupiłam sukienkę na Ali. przed użyciem ja uprałam, i straciła kolory (wygląda jak sprana szmata), gdyby to był amazon bezpłatnie bym ja odesłała sprzedawcy, a na Ali mi się nie opłaca. Dodam ze kupiłam u sprzedawcy z opiniami na 4,5 gwiazdki... -
Trzeba wiedzieć co kupować na AliExpress pytać sprzedawcę o realne foto i jak się kupuje sukienkę u chińczyków za 7€ to raczej wiadomo ze przyjdzie szmata .. po drugie możesz założyć spór udowodnić np. Zdjęciem ze sukienka straciła kolor czy wyszła dziura i dostajesz rekompensatę np
. Polowe ceny . Jak towar nie dojdzie dostajesz z Ali cała kasę spowroten. Jest masa rzeczy która wychodzi dużo taniej bezpośrednio na Ali a na ebayu 3 razy droższe . Glupie porównanie Ebay zegar xxl na ścianę 25€ Ali 8 inkl versand .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 08:09
-
Magdalena2202 wrote:Trzeba wiedzieć co kupować na AliExpress pytać sprzedawcę o realne foto i jak się kupuje sukienkę u chińczyków za 7€ to raczej wiadomo ze przyjdzie szmata .. po drugie możesz założyć spór udowodnić np. Zdjęciem ze sukienka straciła kolor czy wyszła dziura i dostajesz rekompensatę np
. Polowe ceny . Jak towar nie dojdzie dostajesz z Ali cała kasę spowroten. Jest masa rzeczy która wychodzi dużo taniej bezpośrednio na Ali a na ebayu 3 razy droższe . Glupie porównanie Ebay zegar xxl na ścianę 25€ Ali 8 inkl versand .
-
Mówię trzeba wiedzieć co kupować z Chin . Tak jak mówisz tu są ubranka za pare € dla dzieci super jakością i z certyfikatem wiec tego napewno nie odważyła bym się kupić
W Chinach gdzie robią z plastiku i szczurów . Sprzęty typu niania napewno w tej cenie tez da sie tutaj kupić ale jakieś duperelki jak zegar czy ramki są ok
-
nick nieaktualny
-
Odnośnie ali na fb tez jest grupa podsylaja sobie sprawdzone linki.
Kinga no wlasnie tak kojazylam, ze na podtrzymanie ale nie bylam pewna.
to jak to konto prime jest objęte gwarancja to zamówię tylko to ryzykowne bo facet jest nowy jeszcze nie ma żadnej opini -
Moim prywatnym zdaniem ali. ostatnio zszedł na psy. Kiedyś bardziej dbali o klientów i ceny były niższe, a tym samym ryzyko kupienia g*** się kalkulowało. Miałam długą przerwę w zakupach i teraz jestem zdegustowana. A co do poleconych sprzedawców (kiedyś miałam kilku z którymi współpracowałam, i wiem że to nie od sprzedawcy a partii materiału z fabryki zależy czy z towarem wszystko ok. Także kupując na Ali. trzeba się liczyć z tym, że może przyjść totalny złom i chyba jako klient detaliczny, wolę kupić u pośrednika, który ma towar na miejscu, wyślę spr. i z gwarancją
-
To tez zależy czy to sprzedawcy od "oryginalnych " rzeczy w stylu MK co liczą sobie za torebkę 50€ czy inny z tej kategori co te same ale gorzej szyte za 20€
Ale ogólnie ten temat "orginałów " na Ali to dla mnie komedia połowa polski chodzi w torebkach od LV albo Korsach torebkach i zegarkach a jeżdżą tramwajem albo wysiadają z Tico ostatanio nawet trafiłam na zegarek Rolex . Osoby które kupiły pewnie jeżdżą co najwyżej golfem 3
To tak apropo tych stron na fb o aliexpres Ewelina:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 15:38
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki i moze wyda Wam sie dziwne...
Używacie podpasek? Jesli tak to jakie sa wg Was najlepsze? Ja zazwyczaj uzywam tamponow, ale czasami ich nie chce, i wole podpaske. Zawsze uzywalam Naturelli ale tu ich nie ma i uzywam Always ale z nimi czuje się jak w worku foliowym i wszystko mam podraznione, próbowalam z Rossmann i Netto i coś z Marktkauf ale one maja wszystkie ten klej o kant d*** rozbić.