Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena ja oszczedzam na przesylce i biore z odbiorem w Rossmann, bo mam 200 metrow od domu, ja zbieram a potem jak jest jakas promocja to wysylam, rpzy takiej ilosci to mega roznica. Teraz mam z 2 urlopow jeszcze nie wywolane, ale te jeszcze nawet gotowe nie sa. To tez bedzie jakies 600-700 zdjec
-
Ja robie przez komputer, bo zdjecia mam z aparatu, zamiawiam przez strone internetowa i wyiberam filie w ktorej chce odebrac. Zdjecia sa zafoliowane i czekaja wlasnie kolo tych maszyn. Nie pamietam czy dostaje maila czy sprawdzam na stronie internetowej w moich zamowieniach status zamowienia. Dowod osobisty musze przy odbiorze pokazac zawsze
Pierwsze moje zamowienie to bylo ok 6000 zdjec, caly koszyk byl wypchany, ledwo to do kasy donioslam, dobrze ze dziecko mialam w wozkuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 15:33
-
Magdalena ja wywoływalam teraz jak była promocja na black friday jakies 3 tyg temu bo kosztowały 0.08 cent, też jak Endokobietka czekam na promo a te są w sumie 2-3 razy w roku ze akuraty są po 0.08. Na maila przychodzi potwierdzenie zamówienia i nr a na str sprawdzasz status,musisz albo wydrukować tego maila potwierdzającego zamówienie i dane albo pokazać przy kasie bo kasjerka sprawdzą czy odbierasz swój nr zamówienia, zresztą na tym mailu pisze które to wydrukować/pokazać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 18:17
-
Ja normalnie wykupuje pakiet 1000 zdjęć na gruponie. Tylko teraz potrzebuje wywolac ok 8 zdjęć, bo robiliśmy sobie sesje taka brzuszkowa i świąteczna i takie świąteczne zdjęcie chce dolaczyc do kartek które będę wysylac. Wczoraj bylismy na zakupach w dm, powiedzieli, ze mozna na miejscu. Ja tu rossmana nie mam
-
A łykała ktoras z was wiesiolek przed porodem albo pila herbatę z liści malin? Chce ten wiesiolek brać ale nie bardzo wiem jaka dawke. W pierwszej ciąży mowili mi o tym na szkole i w szpitalu tydzień przed porodem, ale bralam tylko 4 dni przed porodem a to zdecydowanie za krótko a podobno naprawdę bardzo pomaga przy porodzie.
-
nick nieaktualnyEwelina ja z racji planowanego cc nie pilam tej herbatki ani nie bralam wiesiolka. Za to po cc, polozna kazala mi pic ta herbate na obkurczanie macicy, nie umiem powiedziec czy dzialala czy nie bo sie nie znam, moge tylko powiedziec, ze polozna mowila, ze wszystko dobrze wraca do normy, no i ze ta herbata jest ochydna a ja lubię ziolowe herbaty.
Jutro mąż idzie z Vincentem do lekarza. Maly wczoraj mial mega wodnista biegunke, ale wszystko bylo ok, dalam mu Bio Gaie, zjadl lekka kolacje (na obiad bylo danie ze śmietaną myslalam, ze moze po tym). Ale dzis to samo, zadka, zolta kupa plus bol brzuszka, tak mi go bylo zal jak lezal obok, trzymal sie za brzuszek i pokazywal "ała". Dziwne tylko bo wczoraj to bylo raz a dzis dwa. Mam nadzieje, ze to nic poważnego, bo naczytalam sie o pasożytach i teraz siedzi mi wszystko w głowie. -
Ewelina1989 wrote:A łykała ktoras z was wiesiolek przed porodem albo pila herbatę z liści malin? Chce ten wiesiolek brać ale nie bardzo wiem jaka dawke. W pierwszej ciąży mowili mi o tym na szkole i w szpitalu tydzień przed porodem, ale bralam tylko 4 dni przed porodem a to zdecydowanie za krótko a podobno naprawdę bardzo pomaga przy porodzie.
Piłam herbatę z liści malin. Trzeba zacząć wcześniej (chyba ok 30 tyg), i wraz z upływającym czasem zwiększać dawkę. Zaczynałam od szklanki (napar z łyżeczki suszu) i co tydzień zwiększałam liczbę filiżanek. Na koniec piłam ją zamiast herbaty. Nie wiem czy to jej zasługa czy epino, ale parte trwały chwilę i w porównaniu z wcześniejszą fazą to był czysty relaks. Na obkurczania macicy (bo miałam z tym problem w szpitalu dostałam inną herbatkę. 3 filiżanki i problem zniknął)
-
nick nieaktualny
-
Ewelina czyli pewnie tez przedmiot znajdziesz na aliexpres o polowe taniej . Widziałam juz pare na np. Ebay ze ludzie sprzedają coś co jest na aliexpres tyko naliczają sobie trochę swojej wygranej i czas wysyłki do 30 dni czy jakoś tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 19:06