Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena ja akurat na ali jeszcze nic nie kupilam wiec nie wiem jak tam jest mogę sie tylko domyślać. Wiem tylko ze jest grupa na fb
Monika no ja nie pomoge bo odkad jestem w de jeszcze nie mialam tej nieprzyjemności stosowania podpasekMonikaDM lubi tę wiadomość
-
Ewelina szok,że córa juz z drzemki zrezygnowała ! Mój to o 12 no max 13-nasta jest tak wymęczony ze dosłownie pada i potrafi 2 godz spac,a pózniej o 19-30 go zaczynamy szykować,wiec o 20-stej znowu pada bez jakiegokolwiek usypiania wiec w sumie mi to pasuje...Moglibyśmy go nawet szybciej kłaść ale Mąż po pracy chce sie nim nacieszyć,no i czasem jak jakies wyjście do znajomych to by trzeba było szybko kończyć i nie wiem czy nie budziłby sie wcześniej rano wtedy...
Do Męża niedawno mówiłam ze musimy szybko zaczac Wigilie,bo trzeba bedzie szybko skończyć ze względu na małego W zeszłym roku to był jeszcze taki malutki i bezproblemowy ze jakby dziecka nie było w wózeczku spał i tyle az sie wierzyć nie chce a teraz mały szogun
Co do mandarynek to Leoś uwielbia,wiec je czesto i nigdy mu ze skórki nie obieram ale daje po pół tego listka i nigdy nie mielismy problemów z wymiotami czy bólem brzuszka.Wczoraj 2 wsunął
Magdalena a Ty zamawiasz z Alli tu do DE i nie płacisz cła?trzeba mieć kartę kredytowa nie taka zwykła bankowa?Ja jeszcze nigdy nie zamawiałam sama nie wiem czemu chyba jakiś strach no i ten czas oczekiwania..
Monika ja mam z rossmana naturella i camelia.
Ewelina to Ty po porodzie po córce nie mialas okresu?i od razu udało Ci się zajść w ciąże bez okresu?wow!wiedzialam ze to możliwe ale myslalam ze mało prawdopodobne tym bardziej jak ktoś chceWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 20:25
-
nick nieaktualnyEwelina a co do drzemek to różnie moze byc. Vincent ok. roczku tez klka dbi nie robil drzemki i myslalam, ze juz zrezygnował a pozniej wrocil do tego. I niedawno tu pisalam, ze maly nue chce spać juz w dzien a teraz normalnie idzie na drzemke, czasem 1,5 godz. a czasem 40 minut ale ma.
Natusia skoro jest w Rossmann naturella to musze dokładnie poszukac, dzieki za info -
Koalka tak zamawiam tu do DE z Ali raz miałam sytuacje na 30 zamówień ze zatrzymal ci zol i ta rzecz była warta pare € a oni kazali przywieść potwierdzenie zapłaty i dodatkowo po 30€ dopłacić wiec olałam sytuacje i nie odebrałam karta można płacić normalna czyli sofort przelew i tak samo karta kredytowa z tym ze z kredytowa mam złe doświadczenia jakiś Chińczyk chciał mi ściągnąć 300€! Od razu karta przez bank zablokowana dzwonili pisali i musieliśmy wyjaśnić sprawę tyle dobrze ze bank taki kumaty już i od razu wiedza o co chodzi oczywiście odrzucili jego prośbę zgłosili gdzieś a nam radzili więcej nie płacić kartka kredytowa
Ah jeszcze co do cła to chinczyki na paczkach ściemniają i piszą jakaś najniższa cenęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:08
-
Natusia ja do tej pory obieralam, później faktycznie kroilam na Male kawalki a teraz dalam po pól i mąż dal jeszcze cale listki i ewidentnie to to zaszkodzilo. 6 razy przez sen wymiotowala. A to maly jak zaśnie to nie możecie jeszcze siedziec budzi sie? No narazie nie ma drzemki chyba, ze przypadkiem, moze będzie tak jak Monika pisze. Ja raz dostalam okresu bardzo skąpego obliczylam dni i zaczelismy sie starac i tyle. Marne szanse są na samym.poczatku kiedy dziecko je tylko pierś i nic wiecej żadnego mm. Jak juz rzadziej ssie pierś to nawet większe jest prawdopodobieństwo zajścia bo wszystko jest swierze pootwierane. Tak mi polozna tlumaczyla bo tez sie naczytalam, ze jest ciezko zajsc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 23:03
-
No ja nigdy całych mandarynek nie dawałam,zawsze po pół i u nas na szczęście nic sie nigdy nie działo,bo jakos obierać tak każdego listka mi by sie nie chciało
Mały jak uśnie to spi jak zabity Mamy teraz remont sypialni,w innych pokojach graty sa wstawione z sypialni,wiec przenieśliśmy sie do salonu wszyscy,mamy ogromny salon jakby dwuczęściowy ale nie dzielony drzwiami i w 1 części mały spi w swoim łóżeczku a w drugiej części my,to normalnie tv oglądamy i w tej naszej części mamy światło zapalone,rozmawiamy i w ogóle sie nie budzi Ale wigilia bedzie u moich rodziców,a na noc u nich nie zostajemy tylko mieszkamy dosłownie pare ulic dalej,wiec pewnie będziemy musieli wrócić szybciej i go położyć,bo u mamy go położę,a pózniej bede go przenosić jak zaśnie?zreszta nawet nie mam gdzie go polozyc bo na normalnym łożku to sie boje,a specjalnie turystycznego nie bede wlec
-
Natusia ja jakbym jechala do pl na swieta to jednak wziela bym to lozeczko turystyczne na wigilię, skoro uwazasz ze tylko z cala rodzina są prawdziwe swieta to po co masz wracac tak szybko do domu.
My nie jedziemy do pl i tez będziemy mieć prawdziwe swieta wszystko jak w Polsce i przyjezdza do nas siostra z rodzina. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny no nie mówcie, ze wasze dzieci jeszcze to robią... Mialam nadzieje, ze niedlugo jej przejdzie tak mnie to denerwuje, tymbardziej, ze ta woda jest jaka jest, my do spożycia wodę filtrujemy inaczej do picia ona średnio sie nadaje no ma dużo kamienia.
-
nick nieaktualny
-
U nas to samo zawsze trochę popije wody albo to niby przez przypadek bo pływa jak rybka albo
Szczela sobie specjalnie do buzi z takiego statku do zabawy często biorę mu np. Danonka do picia do wanny żeby go wypił i kubek picia ale mimo to mnie zawsze przechytrzy .
Dziewczyny z Berlina mam nadzieje ze jesteście całe i zdrowe !?