X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze sie pochwale, ze Emi od dobrego miesiąca nie robi kupy w pampersa tylko nocnik lub toaleta. Z sikaniem to roznie bywa jak sie ja pilnuje to nie nasila w pampersa, ale z wolaniem to roznie czasami mówi jak popuści i wola kupa! Wielka! Tak wiec i na siku i na kupe wola kupa.
    Tyle zdobrych rzeczy bo jej bunt i te humory doprowadza mnie do szalu. I ma etap tylko mama. Jak ma zly humor to to innych mowi nie patrz na mnie! nie mow do mnie! Smiac sie az czasami chce z tych jej tekstow. Codziennie modle sie o cierpliwość bo niestety mnie dzieci jej nie nauczyly.
    A Elizka nadal jest " bezobsługowa" kochana śmieszka. Zobaczymy co będę mówić za 2 lata hehe jak Elizka będzie miala bunt 2-latka a Emi 4- latka no to na bank wariatkowo mnie czeka hehe. Ale pocieszam sie ze za 5 lat będzie juz luzik haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 17:28

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a może spróbuj olej arganowy, podobno to cud na włosy. I wie ze jest takie cis di wcierania w dm, jak sobie przypomnę lub znajdę to dam ci nac. I jeszcze moja koleżanka, ktira miała fiola na punkcie włosów to oprócz tego oleju arganiwego polecala Priorin, drogie to ale ponoc skuteczne. No i ja bym ściela włosy. Tylko ja ogólnie obcinam włosy bez żalu, one i tak odrastają:)

Moje dziecko tez mnie nie nauczylo cierpliwości a jej resztki wystawia czasem na takie próby ze hoho. Vincent tez się drze "wielu kupa" jak ja zrobi ale tez jakos dla niego bez różnicy co wola, używa "kupa", "siku" zamiennie.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajnie by bylo jakbys gdzieś znalazla jak ten olejek wygląda. Ten priorin to tabletki? Bo jeśli tak to kiepsko bo karmie, nie chce jesc bez konsultacji z lekarzem :/. Cos do wcierania by mi sie przydalo. Jestem fryzjerka i moje wlosy odkad uczylam sie zawodu nigdy nie byly takie dlugie no wiecznie cos wymyslalam. Jak przeszla mi ochota na wariacje nie obcinalam ich przez 3 lata tylko końcówki naprawdę sporadycznie w ostateczności jednak moje wlosy nie byly dluzsze niż do łopatek nawet kiedy byly nie farbowane cale naturalne,po prostu na tym etapie zaczynamy sie rozdwajac a co rozdwojone to sie " wykrusza" a w 1 ciąży tak urosly i żadnych rozdwojonych koncy i zal mi ściąć bo wiem ze juz nigdy takie nie będą i chce sie nacieszyć jak najdłużej. Aw tym przypadku ścięcie ich nie uratuje...

Monika kurde marne pocieszenie ze inni tez maja slabe nerwy lepiej napisz ze jemu juz przeszlo haha. A powiedz mi jeszcze w razie "w" gdzie ten priorin kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 00:25

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Priorin to np. na Amazon: https://www.amazon.de/Priorin-Kapseln-1er-Pack-St%C3%BCck/dp/B00E63ACZK
    Te wcierki to ta np. na wzmocnienie cebulek: https://www.dm.de/alpecin-haarwasser-coffein-liquid-p4008666212016.html

A ogolnie o tych myslalam, tylko wiekszos jest na lupiez lub tluste włosy: https://www.dm.de/search/468652.html?type=product&q=haarwasser

No niestety Ewelina...pewnie samajuz zauwazylas ze dzieci maja te dziwne fazy. Jest super fajnie i nagle is się z nimi dzieje a pozniej znowu jest ok. Tylko pewnie chdybyn byla brunetka to juz by siwe włosy bylo widac. My jeszcze mamy egzemplarz który dąży do wyznaczonego celu za wszelka cenę i nie ma zmiłuj. Raz obrany cel trzeba zrealizować nawet jezeli nam się uda to odwlec to Vincent odczeka chwile aż zapomnimy i i tak to zrobi, pozostaje mi tłumaczyć mu choc żeby pewne rzeczy robił inaczej żeby bylo bezpieczniej.

• annaki Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszę Was ale to z wiekiem nie mija ;). Po buncie 2 latka przychodzi kolejny bunt hehe no i cóż mojej cierpliwości też nie ma a Lena to też taki typ że jak się uprze to nie odpuszcza, no i to ciągłe nie , nie mogę itp
    Za to pochwalę się skończyła już etap maluchów w przedszkolu i po feriach czyli od 28.08 idzie do 3 latkow. Wiecie że ona cały urlop codziennie pytała kiedy w końcu pójdzie do przedszkola, no z takim zapałem tam chodzi aż miło, teraz przerwa to też każdego dnia chce iść, cieszy mnie to bo wiem że mają tyle fajnych zajęć i bardzo fajne panie że widać że dzieci chętnie tam idą

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Annaki nie pocieszasz. Tym bardziej, ze mój mąż mnie dzis zaskoczył zdaniem, ze za rok może byśmy pomyśleli o drugim dziecku. Do teraz mam skręt żołądka. Super, ze Lena tak chetnie chodź do przedszkola. Ja jestem ciekawa czy Vincentowi w nowym zlobku będzie się podobało bo od wrzesnia idzie.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wielkie dzięki juz zaopatrzylam sie w dm.
    Kurde ciesze sie mega, ze zdecydowalam sie tak szybko na drugie dziecko, bo gdybym sie wtedy nie zdecydowala to juz wiem, ze Emi napewno bylaby jedynaczka. Kiedyś mowilam o trojce, ale juz wiem, ze to nie na moje nerwy.

Annaki dzięki, ze zburzylas moje nadzieje hehe. Z tym przedszkolem zaczynam sie martwic do niedawna bylam pewna, ze Emi pojdzie do przedszkola bez najmniejszego problemu, ale od ok 2 tyg jest etap tylko mama i ona z nikim nie chce zostać tylko ze mna. Mam nadzieje , ze to minie.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie martw sie, Jas chodzi do przedszkola, najlpeirw do zlobka, od ponad 2 lat a ciagle ma etapy ze wyje przy oddawaniu. Byly miesiace ze nawet nie mowil mi czesc, ani nie dostawalam budziaka, bo przedszkole bylo wazniejsze, ba rano stal i w pizamce ubieral buty. Teraz ma faze ze poplakuje rano, wiec sinusoida :)

A moje wyniki kicha, strtasznie wysoki poziom estrogenow swykazaly badania krwi i przeszlam z Minipille na vissane czyli cos w rodzaju sztucznego progesteronu:( czyli chca mnie w sztuczna menopauze teraz wsadzic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 13:18

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: Co możemy kupic naszej Tagessmutter na pożegnanie. Vincent będzie u niej ostatni raz 18.08. a mnie tylko Gutschein przychodzi do głowy i nawet nie wiem jaki i za ile...

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko kompletnie nie znam sie na tej chorobie, ale współczuję z tego co pisałaś to nie ciekawie jest... Ehhh

Monika ja kompletnie nie znam tutejszych zwyczajów, ale moze tak po polsku... Niech Vincent zaniesie bukiet kwiatów lub (i) czekoladki. Będzie slodki maly dżentelmen. A z ciekawości ile placicie tej tegesmutter i czy mozna do kogoś takiego oddac dziecko Np na kilka godzin jak do niani bo np chcemy gdzieś wyjsc?

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeloladki damy bo ona to jest łasuch:)
    Jak maly byl na 2-3 godziny dziennie to lacilidmy ok. 110€ na miesiąc. Jak a 7-8 dziennie to miesięczny koszt to niecale 300€, juz z jedzeniem, pieluchamii chusteczkami. Chic my zawsze dawaliśmy mu jakiś jogurt, owoce czy tubkę. Teraz za zlobek będziemy płacić ok. 440€ na miesiąc. Ale to max. przez rok, bo później to juz przedszkole a może uda się juz w styczniu dostać miejsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kilka godzin raz na jakiś czas godzą się niektóre TM ale wtedy cena jest wyższa za godzinę. Kiedys to bylo 5€, ale jak jest teraz to nie mam pojecia.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika szczerze to 5€ za godzinę to bardzo rozsądna cena myslalam ze ok 10 tak jak najniższą placa na godzinę. No, ale tu fakt nie ma tylko jednego dziecka a grupę. Kurde mam nadzieje ze Emili szybko minie etap tylko mama bo to jest uciążliwe, Np jest teraz u nas moja mama no mogla by mi tyle pomoc ale czasami nie ma jak bo Emi ( w domu) jak mnie z oczu straci to placze za mna i szuka co najczęściej skutkuje oburzeniem mlodszej siostry ehh.

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina z tego co pamietam to te Tagesmutter braly 5€, te ci byly pod Familienburo. Prywatnie jak dawno temu sie rozglądałam, tak np. Na czas wyjścia z mężem gdzieś, to koszt na godzinę 10€ to bylo minimum. Pamiętam.ze jedna nawet 30€ za godzinę chciała za jedno dziecko.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mija miesiac od Jasia wypaku, a 3 zeby rozchwialy sie na maxa, tydzien temu bylo ok, a teraz juz kiwaja sie jak szalone. Chyba nie bedzie mozna ich uratowac :( lekarz kazal czekac i im nie pomagac, ale jak to wytlumaczyc 3 latkowi zeby ich nie dotykal ani jezykiem ani paluchami. Tlumacze ale widze ze sie czasem nimi porpostu bawi, bolec raczej go nie boli.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski musze odgracic miezskanie, jakby ktoras z Was potrzebowala ciuchy dla dziecka, to piszcie. W cenach sie dogadamy, wiekszosc i tak mam za 1,2,3 euro wystawiona chociaz sa warte o wiele wiecej.
    Mozecie poogladac tutaj:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-bestandsliste.html?userId=27241384

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-bestandsliste.html?userId=49289798

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam kobietki :)
    Mam pytanie szykuje się właśnie do wycieczki na szpital, wiem że przy meldunku będę musiała wypełnić papiery odnośnie porodu. Chciałam mniej więcej przygotować się do tych papierów, ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć nic na ich temat. Któraś z was ma jakieś pojęcie co tam się znajduje, lub może niedawno je wypełniała i mogłaby mi coś powiedzieć na ten temat. :P

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe ja musialam wypelnic wszyskto ossobie, adres, urodzenie, stan cywilny, przebyte choroby, operacje, alergie, adresy moich lekarzy, dane ojca dziecka. Wiecej nie pamietam, a i umnie zameldowanie bylo do max 20 tygodnia ciazy :)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zameldowanie bylo po 36 tc. Swoje dane, przebyte choroby, operacje, alergie. Ogólnie wywiad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 15:48

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, MonjkaDM Dzięki dziewczyny :D w piątek mam zamiar tam iść :) zobaczyć porodówkę i wypełnić papiery, ogólnie już jestem zameldowana od dawna, ale czas wybrać się osobiście :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ