Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga. wrote:Np Medela (typowo do karmienia), lubię też marki angielskie więc zamawiam na amazonie np Freya itp.
Angielskie firmy dobrze znam ;)kiedyś jak ciężko było w polskich markach znaleźć swój rozmiar ratowały mi życie.
Miałam nadzieję, że stacjonarnie znajdę jakiś sklep i będę mogła poczekać z zakupem stanika do 9 miesiąca. Chciałam po Świętach kupić w PL, ale wtedy będę zaczynać 8 miesiąc i nie wiem jak z rozmiarem celować. Myślałam, że miskę więcej wystarczy, ale już spotkałam się z opiniami, że lepiej 2. -
Kinga czyli nie ma obowiazku ze np lekarz czy ktos musi sobie zapisac czy sprawdzic czy dziecko przybiera tylko to dla mojej kontroli zeby wiedziec czy dziecko dobrze przybiera? Myslalam ze polozna musi to gdzies dalej przekazywac...
Ale jak tak to faktycznie waga do domu zalatwi sprawe zeby byc spokojna ze wszystko ok bo o inne rzeczy sie nie martwie w sumie to wazenie to byl glowny powod zeby szukac poloznej...
Ja mam biustonosze albo z wonderbry bez ramiaczek te ale na ciaze sie nie nadaja bo stan pod biustem jest dosc szeroki i sztywny wiec z rosnacym brzuszkiem cienko bo gniecie to czasem... reszte kupuje jak jestem w pl lub na necie a siostra mi wysyła glownie gaie albo niplex... narazie sa dobre te ktore kupilam przed ciaza na szczescie pozniej mysle przerzucic sie na sportowe jesli nic nie znajde tutaj i jak bede w pl na nowo sie pomierzyc i kupic cos na wyjscia... a do karmienia pomysle na koncowce ciazy jak juz bede wiedziec jak bardzo moje piersi urosly do tej pory...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Oh
Magdalena kupno biustonosza duzego rozmiaru w miseczce a w obwodzie 75-80 to jest horror, mam 2 na rok, jak dobrze pojdzie, bo poprostu mam dosc kupowania, a jak juz cos znajde to 50-70 euro nie moje. O biustonoszu sportowym w rozsadnej cenie moge pomazyc, kupno stroju kapielowego rozmiar 40 z miseczka F jest prawie niemozliwe, marynarki, kurtki, bluzki, o letnich sukienach zapomnialam 10 lat temu, wszyskto w cyckach za male. Chetnie bym sie na B zamienilaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 11:44
-
Endokobietka tez bym moje e,f chetnie zamienila na b
Znam bol kupowania chociazby koszul ktore albo sa dobre ale nie zapinaja sie/guziki sie rozchodzą w cyckach albo sa ok w cyckach i wisza jak 2 rozmiary za duze..
Stroj kapielowy potwierdzam dramat! Zwlaszcza ze majtki zazwyczaj mam 38 i znajdz tu teraz gore na taki cyc... licze na to ze jak spadne z wagi po ciazy (sporo przytylam w trakcie tych lat staran i leczenia) to troche mi biust zmaleje i wroce chociaz do D
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Magdalena C to byly czasy... mialam przed slubem C a z czasem awansowalam na F ewentualnie E jesli jest model z gleboka miseczka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja od x lat chodze tylko w sportowych namiotach
Najwygodniejsze i w praniu nie niszcza sie szybko.
Ostatnio na ebay fajne byly do karmienia ale nie wiem do jakiego rozmiaru.Lukne pozniej i jak cos to dam znac.
Mnie tam moja wielkosc odpowiada.75B.
-
Oj jakbym chętnie też B lub C przyjęła. Ostatni jaki kupiłam to G lub H...nawet nie pamiętam dokładnie.
Ale w ciąży udało mi się w KIK upolować taki do karmienia z dużą miseczka, tylko ona oznaczona była chyba jako D lub E, ale pasowała i obwód troszkę zmniejszalam na maszynie. Ale bawełna była naprawdę pierwsza klasa, i był ładny, a nie taki maminy, ciążowy, majtkowy... -
Ja mam podobnie z biustonoszami przed ciążą miseczka D, teraz F i chyba nawet więcej, ale żeby znaleźć biustonosz 75 w obwodzie to masakra w Triumph udało mi się jeden kupić na promocji, a teraz jak byłam w Polsce to kupiłam sobie jeszcze dwa, w tym jeden do karmienia.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
M.W wrote:Angielskie firmy dobrze znam ;)kiedyś jak ciężko było w polskich markach znaleźć swój rozmiar ratowały mi życie.
Miałam nadzieję, że stacjonarnie znajdę jakiś sklep i będę mogła poczekać z zakupem stanika do 9 miesiąca. Chciałam po Świętach kupić w PL, ale wtedy będę zaczynać 8 miesiąc i nie wiem jak z rozmiarem celować. Myślałam, że miskę więcej wystarczy, ale już spotkałam się z opiniami, że lepiej 2.
-
Dziewczyny te co mają problem ze zwykłymi stanikami o obwodzie powyżej 70. Nie wiem jakie macie zdanie o Primarku, ale tam zwykle można bez problemu dostać od 70 (angielski rozmiar pod biustem 32, 75=34 do miseczki bodajże g. Angielska rozmiarówka jest trochę inna od pl (bo po d majajà dd- później już jest normalnie, a w pl po D od razu jest E). Koszt stanika w Primarku to okolice 10-15€ i w sumie pierwszą ciążę i cały zamęt ze stanikami przetrwałam właśnie na ich biustonoszach (udawało się czasem znaleźć b.ciasną 70, mi też trochę się przytyło, więc było ok.
-
Kinga. wrote:Wiesz, to zależy. Mi po porodzie nie urosły, a zmalały, jak się laktacja ustabilizowała. Ale mi się mocno powiększył w ciąży (pokarm miałam już od 16tc), 2-3 miesiące po porodzie mogłam już używać staników tych co przed ciążą. U mnie dobrze się spr te z hm (w stylu sportowym do karmienia, bez typowych miseczek) w sensie nie podtrzymuja tak jak te dedykowane dobre staniki, ale też nic nie uciska w tym okresie początkowym), Miałam takie nawały, że masakra i wystarczyło ze stanik miał ten okrągły otwór na brodawkę i już w tym miejscu zaczynało bolec, trzeba było masować itp. Typowe miseczkowate kupiłam dopiero jak się wszystko ustabilizowało. Tylko ja normalnie mam raczej mały biust. Główny problem mam z obwodem pod biustem (60-65 E). Te standardowe mi nie trzymają, bo się za bardzo rozciągają i co podniosę ręce do góry to stanik mam pod brodą...
Trochę loteria z tym kupywaniem stanika do karmienia będąc jeszcze w ciąży. Mi od początku ciąży rozmiar się zmienił o oczko w obwodzie więcej i miskę więcej. Chciałam kupić taki sportowy do karmienia na czas ciąży bo wszystkie moje stare staniki były za małe i za ciasne, ale w hm największy rozmiar to 85 E. Myślałam, że może w taki bez fiszbin się wcisnę, ewentualnie go trochę zwężę, ale nie ma szans z moim biustem. Ogólnie planuję kupić z 3 staniki, myślałam o 1 na fiszbinach i 2 takich bez, w których będę mogła też spać.