Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
madwitka wrote:JA tez nie widze w niemczech swoich wyników, a pani doktor na wszytsko odpowiada: GUT.
I jak się okazuję to wcale tak gut nie jest, bo na Wielkanoc w pl jak bylismy zrobiłam kontrolnie wyniki (przynamniej w pl moge isc do labu i zrobic wyniki na wlasna reke, nie żebrzac o skierowanie) i sie okazało ze takie zakazenie bakteryne pecherza, ze bez antybiotyku ani rusz.
Nie wspomne juz że mam taką anemie ze lekarka w Polsce sie za głowe chwyciła...
Moja kolezanka straciła w niemczech ciaze w 18 tygodniu , a kuzynka w 23 tygodniu włąsnie przez niedopatrznie lekarzy w niemczech, zatem przypadek Wikisen nie jest mi dziwny, moja pani doktor w niemczech póki co tez sie nie popisała, a boję się zmienic , bo boję się ze trafię jeszcze gorzej. Wiec pozostaje mi dopóki dam rade jezdzic na kontrole do Polski, bo z wizyt tu jestem strasznie niezadowolona;(
Zmień lekarza, bo do niego trzeba mieć zaufanie -
Cześć dziewczyny. Mam do was takie pytanie trochę z innej beczki.
Mój problem polega na tym, że sąsiad non stop gra głośno muzykę, przez bas aż trzęsą się ściany. a moja sypialnia sąsiaduje z jego mieszkaniem przez co moja 3 miesiaczna córcia spać nie może. Nie gra po 22 no ale kurcze takie dzieciatko często śpi przez dzień no i na noc zasypia około 20-21. Mój em był u niego z 5 razy i prosił grzecznie. Ze mamy dziecko itp. To na dzień dwa było lepiej a później od nowa. Ostatnio juz nie wytrzymał poszedł do niego i juz miło nie było. Poklocili się i trzasneli drzwiami. Od tej pory jest jeszcze gorszy i widzę że po złości robi pewne rzeczy.
Tak wiec kochane poradzcie co w takiej sytuacji zrobić ? Mieszkam tu krotko i nie znam się na ich prawie.
Czy zadzwonić do spółdzielni ? Czy policja np coś z tym zrobi jeśli dzieje się to poza pora ciszy nocnej?
Będę wam bardzo wdzieczna za rady. Bo nie długo to tu świra dostane
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewela cisza jest od 22:00-6:00 a przez weekend zaczyna sie w piątek o 22:00 a kończy w poniedziałek o 6:00, sama ostatnio tego szukałam z ciekawości. Jedynie Hausordnung w Twojej spółdzielni być może to ogranicza (u mojej koleżanki mają ciszę id 18:00) i tam możecie to wyczytać. Jeżeli nie można się z sąsiadem dogadać to pozostaje się "modlić" żeby sprzęt mu się zepsuł.
-
Ewelaa_♡ wrote:Cześć dziewczyny. Mam do was takie pytanie trochę z innej beczki.
Mój problem polega na tym, że sąsiad non stop gra głośno muzykę, przez bas aż trzęsą się ściany. a moja sypialnia sąsiaduje z jego mieszkaniem przez co moja 3 miesiaczna córcia spać nie może. Nie gra po 22 no ale kurcze takie dzieciatko często śpi przez dzień no i na noc zasypia około 20-21. Mój em był u niego z 5 razy i prosił grzecznie. Ze mamy dziecko itp. To na dzień dwa było lepiej a później od nowa. Ostatnio juz nie wytrzymał poszedł do niego i juz miło nie było. Poklocili się i trzasneli drzwiami. Od tej pory jest jeszcze gorszy i widzę że po złości robi pewne rzeczy.
Tak wiec kochane poradzcie co w takiej sytuacji zrobić ? Mieszkam tu krotko i nie znam się na ich prawie.
Czy zadzwonić do spółdzielni ? Czy policja np coś z tym zrobi jeśli dzieje się to poza pora ciszy nocnej?
Będę wam bardzo wdzieczna za rady. Bo nie długo to tu świra dostane
-
Ewalaa
W ostatecznosci mozesz napisac do spoldzielni Beschwerdebrief, nade mna mieszkala duza rodzina z Syrii. W dzien byl spokoj ale od godziny 20 zaczynaly sie biegi po schodach, krzyki na klatce itd. tak do 1 w nocy. Moje dzieci byly w wieku 4 i 6 lat i o tej godzinie juz spaly. Poszlam do DRK do „Migrationsberater“ i on pomogl mi napisac oficjalne pismo do spoldzielni. Spoldzielnia juz dwa dni pozniej zareagowala pismem o zachowaniu ciszy od 20. Troche pomoglo, jednak atmosfera miedzy nami nie byla najlepsza i dzieki temu zmobilizowalo to nas do kupna jednorodzinnego domu, by miec wreszcie spokoj. Moze tez o tym pomyslcie. Rata jest niewiele wieksza od czynszu, a spokoj jest „bezcenny“29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Dziękuję Wam dziewczyny. Sprawdziłam umowę i jest zapis, że głośno muzyki można słychać jedynie w godzinach 9-12 a później od 15-17. Dzwonilismy do spółdzielni to powiedzieli, że oni nie mogą zareagować. Ze w takich sytuacjach mamy wezwac policję i dopiero jak oni wyślą im notatkę o interwencji to wtedy mogą wystawić mu upomnienie. Chore to jest.
A nie chce wzywać policji bo ten koleś jest nie normalny. Później zaczai się gdzieś na mojego z kumplami i nie daj Boże zrobią mu krzywdę.
Wikisen masz rację. Nie ma to jak własny domek. Coś będziemy musieli pomyśleć bo nie da się niestety tak funkcjonować. Raz jeszcze dzięki :*Wikisen lubi tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Dziewczyny pytanie z innej beczki jaki proszek albo płyn dzidziusiowy polecacie chodzi mi żeby dobrze dopierał (najlepiej taki żeby nadawał się do prania ciuszków maleństwa i całej rodziny ) Myślałam o Persil Sensitive chyba nada się dla całej rodziny ale może macie coś sprawdzonego. W sklepach jest tego mnóstwo ale który wybrać? W Polsce przy synku używałam proszku Lovela ale tutaj go nie widziałam
-
Mycha321 wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki jaki proszek albo płyn dzidziusiowy polecacie chodzi mi żeby dobrze dopierał (najlepiej taki żeby nadawał się do prania ciuszków maleństwa i całej rodziny ) Myślałam o Persil Sensitive chyba nada się dla całej rodziny ale może macie coś sprawdzonego. W sklepach jest tego mnóstwo ale który wybrać? W Polsce przy synku używałam proszku Lovela ale tutaj go nie widziałam
Ja póki co używam z DM żel i proszek do prania ciuszków dziecięcych. Koleżanka też go używała przy swoim dziecku i mi poleciła. Jeszcze nie miałam do czynienia z uporczywymi zabrudzeniami przy dziecięcych ciuszkach to nie mogę potwierdzić czy on da sobie radę, ale znikły mi żółte plamy z używanych ciuszków, które w nim prałam.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ja kupilam persil sensitiv mimo ze ogolnie za persilem nie przepadam ale wachalam tysiace innych i wszystkie mi smierdzialy i zalatywaly na alkohol wiec nie bylo szans tego kupic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Piorę w zwykłym proszku tylko sypię1/2 zalecanej dawki. Z większością plam pralkasobie radzi (u maluchów zostawały plamy po bananach i płynie do baniek), reszta się normalnie spierała. Teraz natomiast jest trudniej, więcej plam mi zostaje i przy dwulatce używam odplamiacza.
-
Czesc Dziewczyny,
Moze wiecie cos dokladniej z BV. Odebralam moj BV ale pani w recepcji powiedziala tylko, ze musze ten list (dokladnie zaklejony i przypieczetowany) zaniesc dla pracodawcy. Nawet nie wiem jak wyglada, do kiedy mam ten zakaz... no nic nie wiem. Wizyte mam dopiero 4 czerwca u ginekolozki i sie po prostu martwie czy wszystko jest tak jak powinno. Jak uwazacie? Bede miec jakies problemy z pracodawca czy KK?29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel