X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    JA tez nie widze w niemczech swoich wyników, a pani doktor na wszytsko odpowiada: GUT.
    I jak się okazuję to wcale tak gut nie jest, bo na Wielkanoc w pl jak bylismy zrobiłam kontrolnie wyniki (przynamniej w pl moge isc do labu i zrobic wyniki na wlasna reke, nie żebrzac o skierowanie) i sie okazało ze takie zakazenie bakteryne pecherza, ze bez antybiotyku ani rusz.
    Nie wspomne juz że mam taką anemie ze lekarka w Polsce sie za głowe chwyciła...
    Moja kolezanka straciła w niemczech ciaze w 18 tygodniu , a kuzynka w 23 tygodniu włąsnie przez niedopatrznie lekarzy w niemczech, zatem przypadek Wikisen nie jest mi dziwny, moja pani doktor w niemczech póki co tez sie nie popisała, a boję się zmienic , bo boję się ze trafię jeszcze gorzej. Wiec pozostaje mi dopóki dam rade jezdzic na kontrole do Polski, bo z wizyt tu jestem strasznie niezadowolona;(

Zmień lekarza, bo do niego trzeba mieć zaufanie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam do was takie pytanie trochę z innej beczki.
    Mój problem polega na tym, że sąsiad non stop gra głośno muzykę, przez bas aż trzęsą się ściany. a moja sypialnia sąsiaduje z jego mieszkaniem przez co moja 3 miesiaczna córcia spać nie może. Nie gra po 22 no ale kurcze takie dzieciatko często śpi przez dzień no i na noc zasypia około 20-21. Mój em był u niego z 5 razy i prosił grzecznie. Ze mamy dziecko itp. To na dzień dwa było lepiej a później od nowa. Ostatnio juz nie wytrzymał poszedł do niego i juz miło nie było. Poklocili się i trzasneli drzwiami. Od tej pory jest jeszcze gorszy i widzę że po złości robi pewne rzeczy.
    Tak wiec kochane poradzcie co w takiej sytuacji zrobić ? Mieszkam tu krotko i nie znam się na ich prawie.
    Czy zadzwonić do spółdzielni ? Czy policja np coś z tym zrobi jeśli dzieje się to poza pora ciszy nocnej?
    Będę wam bardzo wdzieczna za rady. Bo nie długo to tu świra dostane :/

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Monika_DM Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela cisza jest od 22:00-6:00 a przez weekend zaczyna sie w piątek o 22:00 a kończy w poniedziałek o 6:00, sama ostatnio tego szukałam z ciekawości. Jedynie Hausordnung w Twojej spółdzielni być może to ogranicza (u mojej koleżanki mają ciszę id 18:00) i tam możecie to wyczytać. Jeżeli nie można się z sąsiadem dogadać to pozostaje się "modlić" żeby sprzęt mu się zepsuł.

n9b5huo.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam do was takie pytanie trochę z innej beczki.
    Mój problem polega na tym, że sąsiad non stop gra głośno muzykę, przez bas aż trzęsą się ściany. a moja sypialnia sąsiaduje z jego mieszkaniem przez co moja 3 miesiaczna córcia spać nie może. Nie gra po 22 no ale kurcze takie dzieciatko często śpi przez dzień no i na noc zasypia około 20-21. Mój em był u niego z 5 razy i prosił grzecznie. Ze mamy dziecko itp. To na dzień dwa było lepiej a później od nowa. Ostatnio juz nie wytrzymał poszedł do niego i juz miło nie było. Poklocili się i trzasneli drzwiami. Od tej pory jest jeszcze gorszy i widzę że po złości robi pewne rzeczy.
    Tak wiec kochane poradzcie co w takiej sytuacji zrobić ? Mieszkam tu krotko i nie znam się na ich prawie.
    Czy zadzwonić do spółdzielni ? Czy policja np coś z tym zrobi jeśli dzieje się to poza pora ciszy nocnej?
    Będę wam bardzo wdzieczna za rady. Bo nie długo to tu świra dostane :/
    Poszukaj na necie. W niektórych miastach są nadal dodatkowe obwarowania zagrożone grzywną. Ja jak się gdzieś wprowadzam to właśnie tak sprawdzam ze wpisuję nawę miasta i ruhezeit i sprawdzam co wyskoczy i z jaką datą. Do tego czasem te kwestie reguluje zapis w umowie lub hausordnung

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalaa
    W ostatecznosci mozesz napisac do spoldzielni Beschwerdebrief, nade mna mieszkala duza rodzina z Syrii. W dzien byl spokoj ale od godziny 20 zaczynaly sie biegi po schodach, krzyki na klatce itd. tak do 1 w nocy. Moje dzieci byly w wieku 4 i 6 lat i o tej godzinie juz spaly. Poszlam do DRK do „Migrationsberater“ i on pomogl mi napisac oficjalne pismo do spoldzielni. Spoldzielnia juz dwa dni pozniej zareagowala pismem o zachowaniu ciszy od 20. Troche pomoglo, jednak atmosfera miedzy nami nie byla najlepsza i dzieki temu zmobilizowalo to nas do kupna jednorodzinnego domu, by miec wreszcie spokoj. Moze tez o tym pomyslcie. Rata jest niewiele wieksza od czynszu, a spokoj jest „bezcenny“

29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
    Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny. Sprawdziłam umowę i jest zapis, że głośno muzyki można słychać jedynie w godzinach 9-12 a później od 15-17. Dzwonilismy do spółdzielni to powiedzieli, że oni nie mogą zareagować. Ze w takich sytuacjach mamy wezwac policję i dopiero jak oni wyślą im notatkę o interwencji to wtedy mogą wystawić mu upomnienie. Chore to jest.
    A nie chce wzywać policji bo ten koleś jest nie normalny. Później zaczai się gdzieś na mojego z kumplami i nie daj Boże zrobią mu krzywdę.
    Wikisen masz rację. Nie ma to jak własny domek. Coś będziemy musieli pomyśleć bo nie da się niestety tak funkcjonować. Raz jeszcze dzięki :*

Wikisen lubi tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Monika_DM Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jeżeli macie taki zapis to mu go pokażcie i powiedzcie że w tych godzinach ok ale w przeciwnym razie macie prawo wezwania policji. Może sąsiad się ogarnie.

n9b5huo.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) jaki proszek albo płyn dzidziusiowy polecacie chodzi mi żeby dobrze dopierał (najlepiej taki żeby nadawał się do prania ciuszków maleństwa i całej rodziny :) ) Myślałam o Persil Sensitive chyba nada się dla całej rodziny ale może macie coś sprawdzonego. W sklepach jest tego mnóstwo ale który wybrać? W Polsce przy synku używałam proszku Lovela ale tutaj go nie widziałam

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) jaki proszek albo płyn dzidziusiowy polecacie chodzi mi żeby dobrze dopierał (najlepiej taki żeby nadawał się do prania ciuszków maleństwa i całej rodziny :) ) Myślałam o Persil Sensitive chyba nada się dla całej rodziny ale może macie coś sprawdzonego. W sklepach jest tego mnóstwo ale który wybrać? W Polsce przy synku używałam proszku Lovela ale tutaj go nie widziałam

Ja póki co używam z DM żel i proszek do prania ciuszków dziecięcych. Koleżanka też go używała przy swoim dziecku i mi poleciła. Jeszcze nie miałam do czynienia z uporczywymi zabrudzeniami przy dziecięcych ciuszkach to nie mogę potwierdzić czy on da sobie radę, ale znikły mi żółte plamy z używanych ciuszków, które w nim prałam.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Monika_DM Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie używałam żadnych specjalnych specyfików do prania ubranek. Pralam w tym w czym pralam nasze ubrania.

n9b5huo.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam persil sensitiv mimo ze ogolnie za persilem nie przepadam ale wachalam tysiace innych i wszystkie mi smierdzialy i zalatywaly na alkohol wiec nie bylo szans tego kupic...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w persil sensitive i do tego lenor biały do płukania . Ciągłam to długie miesiące bo
    Odpowiadał mi zapach naszych ubran . Teraz za pare msc tez zacznę wszystko znów w tym prac .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 21:25

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piorę w zwykłym proszku tylko sypię1/2 zalecanej dawki. Z większością plam pralkasobie radzi (u maluchów zostawały plamy po bananach i płynie do baniek), reszta się normalnie spierała. Teraz natomiast jest trudniej, więcej plam mi zostaje i przy dwulatce używam odplamiacza.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki wyślij mi swoje namiary na priv(bo znalazłam kilka rachunków)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:48

annaki lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga wysłałam zaproszenie do przyjaciółek;) bo inaczej nie mogę wysłać wiadomosci

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, zapomniałam jak tu to działa...Już zaakceptowałam. Nie wiem czemu nie dostaje powiadomień o nowych wiadomościach, więc jak coś wyślesz, to napisz mi info na ogólnym.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wiad:)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,
    Moze wiecie cos dokladniej z BV. Odebralam moj BV ale pani w recepcji powiedziala tylko, ze musze ten list (dokladnie zaklejony i przypieczetowany) zaniesc dla pracodawcy. Nawet nie wiem jak wyglada, do kiedy mam ten zakaz... no nic nie wiem. Wizyte mam dopiero 4 czerwca u ginekolozki i sie po prostu martwie czy wszystko jest tak jak powinno. Jak uwazacie? Bede miec jakies problemy z pracodawca czy KK?

29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
    Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • Monika_DM Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka ja zawsze dostaje otwarte, bez żadnych kopert. Tylko że to są zawsze BV z naszych klinik czyli jakby od pracodawcy.

n9b5huo.png
  • Monika_DM Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co u Was?

Madwitka ci z tym BV?

Cierpliwa daj znak życia, Magdalena ty też i reszta...

Odezwijcie się kobiety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 15:13

n9b5huo.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ