X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka- Kochana, trzymam za slowo :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Pianistka- Kochana, trzymam za slowo :)

U mnie pierwszym zwiastunem porodu było plamienie które przeszło w krwawienie...rano się zaczęło a po 24h mój młody był na świecie ;-)

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie ani plamienia, ani nic innego. Od czasu do czasu jakis bol jak na miesiaczke i b.delikatne skurcze które po chwili przechodza.
    Marudna jestem jak cholera, nerwowa, placzliwa. Niech to sie juz zacznie bo kuzwa wlosy z glowy bede rwala :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co... nie powinno się mówić "ciąża" tylko "wciąża"... bo się WCIĄŻ na coś czeka... a to na wyniki bety, potem na wizytę serduszkową, potem na kolejne badanie, potem na płeć a na końcu na poród... a i tak skończy się czekaniem na pierwsze słowa, czekaniem na pierwsze kroki itd itp...
    Ciąża to nie jest zajęcie dla niecierpliwych...

Mam nadzieję, że ja się cierpliwości nauczę przez te miesiące :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - dokladnie jest tak jak piszesz.
    Ja juz pod wieczor dostalam nerwow na wszystko i na wszystkich, na zmiane z placzem... wylacza mnie to czekanie i zero objawow zeby cos mialo sie wydarzyc :(
    Ja w ogole jestem niecierpliwa a do tego pewnie hormony dochodza i jest mieszanka wybuchowa...
    na prawde oszaleje zanim urodze. A moj Luby chodzi i tylko mowi, ze mam sie uspokoic. To niech sam sobie przez 9 m-cy chodzi w ciazy, meczy itp. A mi juz kregoslup siada a skora na brzuchu zaraz peknie...
    Oby Wam koncowka minela raz dwa, bo dla mnie to jest jakas tragedia teraz...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka - wyobrazam sobie jak bardzo chcesz juz urodzic. Trzymam kciuki, zeby to bylo juz dzis :)

Pianistka - postrzegam ciaze dokladnie tak jak Ty. Ciagle czekanie, nerwy i obawy czy wszystko na pewno jest ok. Ja juz odchodze od zmyslow bo bardzo cialabym miec usg a musze czekac do 24 czerwca. Teraz to dla mnie upragniona data.

Farciara
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Pianistka - dokladnie jest tak jak piszesz.
    Ja juz pod wieczor dostalam nerwow na wszystko i na wszystkich, na zmiane z placzem... wylacza mnie to czekanie i zero objawow zeby cos mialo sie wydarzyc :(
    Ja w ogole jestem niecierpliwa a do tego pewnie hormony dochodza i jest mieszanka wybuchowa...
    na prawde oszaleje zanim urodze. A moj Luby chodzi i tylko mowi, ze mam sie uspokoic. To niech sam sobie przez 9 m-cy chodzi w ciazy, meczy itp. A mi juz kregoslup siada a skora na brzuchu zaraz peknie...
    Oby Wam koncowka minela raz dwa, bo dla mnie to jest jakas tragedia teraz...

Spokojnie idz się połóż wyśpij się ;-) bo za chwile to już nie odpoczniesz...nerwy nic tu nie pomogą ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho, zniknęła :)

Siamyrka! Przyyyyyyyyj! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie dzis nie odezwie, znaczy urodziła :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo Wam Kochane dziękuję za doping, ale oprócz nerwów, które mną szargały w nocy i zasnąć nie mogłam przez to, ani pół skurczu się nie pojawiło :/
    na nerwy piję sobie podwójną meliskę i mam zamiar na słońcu posiedzieć.
    a urodzić chyba bez pomocy lekarzy i kroplówek już mi się nie uda...

dziś śniło mi się, że urodziłam w domu w piątek rano, przed wizytą w szpitalu i zastanawiałam się, czy muszę jechać z Małym na tą wizytę hehe. te sny to przez ciągłe myślenie o porodzie-kiedy to w końcu się zacznie...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia, jak zobaczyłam obok wątku że Siamyrka napisała, już wyobrażałam sobie wiadomość typu "jest! Nasz synek już na świecie!" a tu pudło :/

No ale trzymamy kciuki żeby w końcu chciał poznać mamusię :)

Siamyrka, a takie pytanie jako do "dłużej ciężarnej" :) Miałaś na początku ciąży tak że zniknęły Ci objawy?
    Od wczoraj nie bolą mnie piersi, nie czuję się zmęczona tak jak wcześniej... boję się że to może oznaczać najgorsze... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie wkręcać, objawy jeszcze wrócą ze zdwojoną siłą, zobaczysz..
    Tez tak miałam, juz myslalam, ze to juz koniec, a nadal jestem w ciąży:) w piatek masz wizytę to moze sie troche uspokoisz. Ja tez czekam na moją czwartkową. Chce tez isc do tej położnej, ktorą mi poleciłaś

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polecała ją koleżanka :) Właśnie w piątek do niej pójdę to napiszę Ci czy warto...
    Objawy zniknęły.. ale jeszcze w niedziele piersi byly takie spuchnięte i twarde... dzisiaj powróciły do pierwotnego stanu...
    Od 3 lat mam problem z utrzymaniem ciąży, dlaczego myślałam że może mi się udać... głupia ja

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wrócą, nie zamartwiaj sie zawczasu. Mnie piersi prawie nie bolą, trochę tylko brodawki. Badałaś sobie tarczycę? Ja mam niedoczynnosc, prawdopodobnie przez to poroniłam jakiś czas temu. Pozniej juz w ogole nie mogłam zajść w ciąże około 4 lata. Wreszcie sie udało, no ale z pomocą lekarza;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka- ja ogólnie to miałam bardzo mało objawów. piersi np w ogóle mnie nie bolały, ani się nie powiększyły. po pierwszej wizycie (zresztą w Pl) i usg, zaczęły mi się mdłości. to było ok 9-10 tygodnia chyba. potem miałam tylko bóle brzucha jak na @. z ich powodu zresztą lekarz w Pl przepisał mi luteinę, nospę, aspargin i magnez (raz poroniłam, więc lepiej było dmuchać na zimne).
    także Kochana- nic się nie martw- każda ciąża inna- objawy ustają, wracają i tak w kółko (albo ich w ogóle nie ma).
    jak zaczniesz ruchy czuć, to dopiero sobie będziesz wkręcać (chociaż nie życzę absolutnie :) )- ja tak miałam (i mam do teraz zresztą), że jak Mały się słabo rusza, ma gorszy dzień, to panika już... (a właśnie- dziś moje Dziecię jakieś spokojne... :/ ), ale nie możemy sie zwariować i tym bardziej denerwować :)
    Będzie dobrze!!! :)))

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie problemem jest progesteron, dlatego te biochemiczne.. Ale biorę luteinę od kiedy zobaczyłam dwie kreski... 2 tabletki rano i 1 na noc...

Zobaczę, jeśli ta ciąża się nie utrzyma to trzeba będzie poszerzyć diagnostykę... póki co robiłam podstawowe badania i wszystko było ok...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka- 3mam baaaaardzo mocno kciuki, żeby tym razem wszystko było dobrze! i za chwilkę Ciebie będziemy dopingować "na porodówce" :D

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w piątek zobaczę już serduszko to odetchnę... na trochę :)

siamyrka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśl pozytywnie:* jeszcze spotkamy sie z naszymi maluchami w piaskownicy, zobaczysz:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę i moja fasolka trzyma się dzielnie ;-)
    Pianistka Ja też tak miałam, że objawy pojawiały się i znikały ;-)
    Siamyrka Wiem o czym piszesz z tymi ruchami ;-) ja tez miałam tak samo.

a.png
    a.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ