X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę i moja fasolka trzyma się dzielnie ;-)
    Pianistka Ja też tak miałam, że objawy pojawiały się i znikały ;-)
    Siamyrka Wiem o czym piszesz z tymi ruchami ;-) ja tez miałam tak samo.

siamyrka, Carolline lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa- super, że wszystko ok :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciły.... rzygam ^^ idę bo jestem za daleko od toalety :/

siamyrka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka- chcialas i masz ;)
    teraz na pewno spokojniejsza :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh:) jakie to dziwne, ze cieszymy sie na wymioty, nie:)
    Giannaa jestes tydzien przede mną, ustąpiły ci juz moze mdłości? Ja juz bym chciała zeby tak, zmeczona juz tym jestem:( no moze po jutrzejszej wizycie i usg;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy śnilo mi się że wymiotuję, pewnie mi się chciało i to tak w podświadomości utkwiło :)
    Rano znów zobaczyłam że mam taki brudny śluz, przybrązowiony... już 4 raz w przyciągu 2 tygodni... co kilka dni rano tak mam, ale mało bo nawet na wkładce nie ma tylko zauważam przy aplikacji luteiny...
    Czytałam że to może być podrażnienie śluzówki od luteiny albo po prostu jeszcze jej za mało przyjmuję...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Heh:) jakie to dziwne, ze cieszymy sie na wymioty, nie:)
    Giannaa jestes tydzien przede mną, ustąpiły ci juz moze mdłości? Ja juz bym chciała zeby tak, zmeczona juz tym jestem:( no moze po jutrzejszej wizycie i usg;)

Tak ustąpiły już jakiś tydzień temu...ale niektóre dziewczyny wymiotują i mają mdłości aż do 4-cm :/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brudzenie przemieniło się w prawdziwe plamienie :( póki co brązowe... zwolniłam się z pracy, leżę plackiem + 2x duphaston i 2x luteina...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotuje, tylko mdłości :(

Oj pianistka, byle do piątku. Trzymam kciuki

zem3sg18fbglipi0.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka- lez jak najwiecej! Dobrze, ze masz luteine i duphaston. 3mam kciuki zeby to tylko bylo podraznienie sluzowki :*
    Ja dalej bez zadnych objawow porodu... zaczynam sie denerwowac, zeby wody nie byly zielone. W pt wizyta na oddziale- mam nadzieje, ze juz sie wezma za wywolywanie.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwonił lekarz ze moja jutrzejsza wizyta odwołana, musze zamowic nowa i znów czekac ;/ chyba sie rozpłacze z tej bezradności

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, dostałam nowy termin na poniedziałek, ale tylko dlatego ze nie odpuściłam bo chciała mi wcisnąć za dwa tygodnie

zem3sg18fbglipi0.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia - rozumiem Cie. Tu to jakas paranoja jest z tymi terminami. Mi zadzwonili kiedys, ze polozna jest chora i odwoluja wizyte. Oczywiscie nastepny termin byl na za m-ac a jak chcialam wczesniej to mialam sobie do lekarza dzwonic. Oni odwoluja i na dodatek nie moga normalnego terminu ustalic...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynia nie chce cie martwić ale jak jesteś przed 12 tygodniem to i tak ta wizyta bedzie trochę bez sensu. Nic nie zrobią i będziesz bardziej sfrustrowana. Mi tak w 5 tyg dali wizytę i mnie lekarz olał po prostu a od następnej wizyty to juz inna bajka była.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Cynia nie chce cie martwić ale jak jesteś przed 12 tygodniem to i tak ta wizyta bedzie trochę bez sensu. Nic nie zrobią i będziesz bardziej sfrustrowana. Mi tak w 5 tyg dali wizytę i mnie lekarz olał po prostu a od następnej wizyty to juz inna bajka była.

Szkoda, że mają takie podejście :(

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony paniki trochę oszczędzają. Nie podobało mi sie to na początku, ale tylko na dobre wyszło, bo stres jest dużo mniejszy niz to co widać po laskach w Pl chodzących co tydzień w pierwszych miesiącach ciazy.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz miałam pierwsza wizyte w 6 tyg. Zrobił mi betę, progesteron, tsh i ft4 bo mam niedoczynnosc i sam mi wyznaczył wizyte za 5 tyg zeby badać ta tarczycę. W ciąży są inne normy i trzeba kontrolować con 1 raz w miesiącu. Dlatego tak sie wkurzylam. Wiem ze jeszcze typowo ciążowych badań nie bede miała, w sumie tego nie oczekuje. Boje sie tylko zeby ta moja tarczyca nie namieszała.

Zapisałam sie za to na usg do jordmor ktorą poleciła pianistka:) ide w piatek:))))

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, co u Ciebie? Jak sie czujesz?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Pianistka, co u Ciebie? Jak sie czujesz?
    Wczoraj rano plamiłam, cały dzień przleżałam i przeszło... wieczorem znowu straszne plamienie... wstałam i znów przeszło...
    Brzuch nie boli... nie wiem co z tego będzie...

Na którą idziesz jutro na USG?:)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja juz miałam pierwsza wizyte w 6 tyg. Zrobił mi betę, progesteron, tsh i ft4 bo mam niedoczynnosc i sam mi wyznaczył wizyte za 5 tyg zeby badać ta tarczycę. W ciąży są inne normy i trzeba kontrolować con 1 raz w miesiącu. Dlatego tak sie wkurzylam. Wiem ze jeszcze typowo ciążowych badań nie bede miała, w sumie tego nie oczekuje. Boje sie tylko zeby ta moja tarczyca nie namieszała.

Zapisałam sie za to na usg do jordmor ktorą poleciła pianistka:) ide w piatek:))))

Ja też mam problemy tarczycą ale po latach się odezwała teraz w ciąży... dostałam euthyrox małą dawkę bo mała ale jest... czyli pewnie też będę pod ściślejszą obserwacją zapewne.
    Carolline Może i faktycznie to lepiej ...a w Polsce to chodzą na NFZ i prywatnie, żeby mieć wizyty co 2 tyg. Jest to trochę bez sensu.

a.png
    a.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ