Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
moja dzidzia ma 35 mm i 179 uderzeń serduszko. Miałam usg przez pochwę bo na zwykłym słabo było widac. Dowiedziałam sie tez, ze po 38 roku życia przysługują mi badania prenatalne. Na szczescie wizyte u fastlege mam w poniedziałek. Musi mnie zgłosić na badania w szpitalu
Siamyrka, trzymam kciuki za ciebie i Natanka:)
Farciara, napisz pozniej jak wizyta -
siamyrka wrote:Jeszcze nie... o 14 przyjeli mnie na oddzial. O 15 dali 2 tabl na skurcze. Slabo sie ruszylo. Po 20 nastepne 2 tabletki i czekamy. O 24 podepna ktg i jak nic nie ruszy dadza mi pospac i rano zaczna dalej dzialac
Trzymam kciuki !! W zasadzie mam nadzieje, że jesteś już po Czekam na infooo -
Giannaa wrote:Pianistka Całkiem zapomniałam pogratulować Ci udanej wizyty i mocnego serduszka u fasolki I oby tak było do rozwiązania
Mam 2 pytania. Czy na wizycie pierwszej fastlege zbada mi poziom progesteronu i przepisze jakiś substytut gdy będzie go za mało? Wiem, że mam niedomogę lutealną więc już od 2 tygodni biorę luteinę ale jednak wolałabym gdyby mi ją przepisał..
i drugie pytanie: kiedy mam obowiązek poinformować szefa o ciąży?
Pracuję w 2 miejscach. w jednej firmie szefowa wie (dawała mi zbyt ciężkie rzeczy do zrobienia i musiałam wytłumaczyć dlaczego nie chcę się katować) a w drugiej firmie nikt nie wie. Kiedy najpóźniej muszę powiedzieć? -
Ja poprosiłam o zbadanie poziomu progesteronu, zrobił to, ale powiedział ze to nic nam nie powie bo progesteron bardzo skacze na poczatku. Uparłam sie, wiec zrobił a wynik skonsultowałam z moim lekarzem w PL.
Jeśli chodzi o informowanie pracodawcy to nie wiem czy jest w ogole taki obowiązek albo kiedy. Chyba, ze dostaniesz zwolnienie od lekarza, bo wtedy pracodawca moze sie ubiegać od razu o refusjon z Navu i nie musi czekac te 16 dni arbeidsgiverperiode. Ja w każdym razie jeszcze nie powiedziałam.