X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka serdeczne gratulacje, niech mały Nathanek chowa sie zdrowo i bedzie pociechą dla rodziców:*

siamyrka lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Hej Kochane. Wczoraj o 17:28 przyszedl na swiat Nasz Synek Nathan.3955g I 53cm milosci :* Porod wywolany tabl, 13 godz. Ogolnie ciezko ale Synek wynagradza wszystko :)
    Fotke wrzuce jak wrocimy do domku :)
    Pozdrawiam

Cudowne wieści ;-) Jak już odpoczniesz i będziesz miała chwile opisz nam wszystko ;-) Buziaki dla Ciebie i Nathanka ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u fastlege, założył mi karte ciąży. Jutro tez mam miec badania krwi, chyba te wszystkie o których pisały wczesniej dziewczyny, moje tarczycowe a także glukozę. Wysłał tez moje zgłoszenie go szpitala na badania prenatalne. Ciśnienie mam troszkę w górnej granicy:( pytał mnie jak to było w poprzedniej ciąży i wlasnie mi sie przypomniała z tym ciśnieniem (przeleżałam 2 tygodnie przed porodem na patologii ciąży). Powiedział, ze znowu tak moze być:((( mam następny powód do zmartwień ... Aha no i 1 kg na minusie, chociaż powiedział ze jego waga jest miła:)

Tłumaczył mi sie dlaczego odwołał wizyte w czwartek - urodziło mu sie baby:))))

Co u Was dziewczyny, jak sie czujecie?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja jestem po wizycie u fastlege, założył mi karte ciąży. Jutro tez mam miec badania krwi, chyba te wszystkie o których pisały wczesniej dziewczyny, moje tarczycowe a także glukozę. Wysłał tez moje zgłoszenie go szpitala na badania prenatalne. Ciśnienie mam troszkę w górnej granicy:( pytał mnie jak to było w poprzedniej ciąży i wlasnie mi sie przypomniała z tym ciśnieniem (przeleżałam 2 tygodnie przed porodem na patologii ciąży). Powiedział, ze znowu tak moze być:((( mam następny powód do zmartwień ... Aha no i 1 kg na minusie, chociaż powiedział ze jego waga jest miła:)

Tłumaczył mi sie dlaczego odwołał wizyte w czwartek - urodziło mu sie baby:))))

Co u Was dziewczyny, jak sie czujecie?

Cieszę się, że u Was wszytko w porządku ;-) A kiedy w Norwegii robi się prenatalne badania ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 14 tc, ale jeśli przypada termin w roku, w którym mama konczy 38 lat:) Wtedy ma do tego prawo. Ja juz po badaniu obciążenia glukozą. Kurczę, niedobre jak nie wiem. Musiałam siedzieć w poczekalni 2 godziny i nie pozwolili nawet wyjsc na spacer... Upuściła 6 fiolek krwi:( w przyszłym tygodniu bede miała badaną grupę krwi, zastanawia mnie dlaczego dopiero w 12 tc

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa a jak ty sie czujesz? Przeszły troche dolegliwości? Ja nadal jestem senna, ale juz prawie nie mam mdłości, moze raz dziennie. Mam tez zapachy których nie znoszę np. Zapach odświeżacza do wc i smażonego łososia :( Za to mam straszna ochotę na kwaśnicę wyrobu mojego męża, ale ze jestesmy w trakcie przeprowadzki to nie ma szans na ugotowanie

Pianistka co u Ciebie

siamyrka, juz w domku? Czekamy na relację

A reszta dziewczyn?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Ja już mdłości nie mam ale zmęczenie nadal występuje. Ja od dłuższego czasu zapachów nie czuje bo męczy mnie katar :( teraz jeszcze się rozchorowałam i mam dosyć wszystkiego :(

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam właśnie na styczniowkach, ze jestes chora. Współczuje Ci bardzo. Ja miałam dwa tygodnie temu zapalenie gardła i tez miałam dość:( mam nadzieje, ze szybko sie wykurujesz. Niedługo przeprowadzka do Norwegii, gotowa? :)

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... U mnie oki :)
    Plamień nie ma już od tygodnia ufff :)
    W poniedziałek mam tydzień wolnego :D
    Postanowiłam jeszcze raz zrobić USG w czerwcu... wiem że to wariactwo ale to jak z betą...
    po pozytywnej każdy się cieszy... ale i tak robi drugą żeby sprawdzić przyrost :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Czytałam właśnie na styczniowkach, ze jestes chora. Współczuje Ci bardzo. Ja miałam dwa tygodnie temu zapalenie gardła i tez miałam dość:( mam nadzieje, ze szybko sie wykurujesz. Niedługo przeprowadzka do Norwegii, gotowa? :)

Tak dopadło mnie jakieś chorerstwo i dzisiaj chyba dostane antybiotyk bo wyniki morfologi świadczą o stanie zapalnym w organizmie...

Co do przeprowadzki...sorry za dosłowność ale trzęsę dupką :P zestresowana jestem okropnie ... nie lubię zmian a to jednak duża zmiana. Żebym znała kogoś z Polski kogoś kto mieszka tam w pobliżu byłabym spokojniejsza.

Pianistka Super, że już nie ma plamień...ja się nie dziwię Tobie, że chcesz iśc na jeszcze jedno USG w Twoim przypadku to nie jest wariactwo ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak dopadło mnie jakieś chorerstwo i dzisiaj chyba dostane antybiotyk bo wyniki morfologi świadczą o stanie zapalnym w organizmie...

Co do przeprowadzki...sorry za dosłowność ale trzęsę dupką :P zestresowana jestem okropnie ... nie lubię zmian a to jednak duża zmiana. Żebym znała kogoś z Polski kogoś kto mieszka tam w pobliżu byłabym spokojniejsza.

Pianistka Super, że już nie ma plamień...ja się nie dziwię Tobie, że chcesz iśc na jeszcze jedno USG w Twoim przypadku to nie jest wariactwo ;-)
    a gdzie się przeprowadzasz?
    No ja właśnie na USG chcę sprawdzić czy dzidzia rośnie i ile... bo jeśli urosła 1 mm to jest źle... a jak będzie miała ok 1 cm to wyluzuję :) i oby serducho biło szybciej niż te 118 :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    a gdzie się przeprowadzasz?
    No ja właśnie na USG chcę sprawdzić czy dzidzia rośnie i ile... bo jeśli urosła 1 mm to jest źle... a jak będzie miała ok 1 cm to wyluzuję :) i oby serducho biło szybciej niż te 118 :)

Nie stresuj się tak ;-) Maleństwo będzie rosło ;-) Przeprowadzam się z PL do NO - Rakkestad.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze szybko kogos poznasz. Większość z nas tak miała. Synek tez sie szybko przystosuje. Wiadomo na poczatku jest stres, ale Twoj mąż jest tam od dawna to jestes nawet w lepszej sytuacji niż niektórzy z nas.

Pianistka, trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czy moglabym do was dolaczyc? Pisalam tutaj w waszym watku w grudniu,niestety stracilismy wtedy malenstwo " ciaza biochemiczna". Podczytuje was od jakiegos juz czasu, gratuluje wszystkim mamuska ktore juz maja swoje malenstwa przy sobie( maja,siemyrka,kafabi) i zycze spokojnych i bezkonfliktowych ciaz sobie i wam :-) teraz uciekam na zakupy,odezwe sie po i napisze troszke o sobie :-) milego dnia

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kitaja, fajnie ze dołączyłaś:)

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Cynnia :) jak tam pierwszy trymestr Ci mija? mdlosci? wymioty?zmeczenie? czy zaliczasz się do tych szczesciar,co bezobjawowo przechodzą początki? Ja dziś pierwszy dzień bez porannych wymiotow,mam nadzieje,ze juro nie wroca ze zdwojona sila;)

Piszac cos o sobie?-nie jest latwo;) Mieszkam od 5lat w Norwegii w okolicach Drammen.Pracuje w przedszkolu(obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim-ciezki początek ciąży).Od dwóch lat walczyliśmy z mezem o to maleństwo,co nosze pod sercem.W pierwsza ciaze zaszłam bardzo szybko w marcu 2014 bylam najszczesliwsza kobieta na swiecie,jednak w maju okazało się,ze ciaza przestala się rozwijać...szybko zaczelismy ponowne starania jednak nic z tego nie wychodzilo,w grudniu się udało niestety okazało się,ze to ciaza biochemiczna.Poddalam się i przestalam myslec o ciąży,zaczelam znowu cieszyc się zżyciem,w marcu pojechałam do Polski na badania hormonow i na wizycie u lekarza okazało się,ze jestem w ciąży .Pierwszy trymestr nie był latwy wymioty,mdlosci i zmeczenie ,waga spadla 4,8kg to wszystko nie milo znaczenia najważniejsze,ze z synkiem wszystko dobrze <3 jutro mamy pierwsza wizyte usg w szpitalu w Drammen.Jednak ta ciaze prowadze rownolegle z moim ginekologiem w Polsce ...także sobie i wam zycze szczęśliwych rozwiazan :)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Sylka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja nieśmiało dołączam :) To moja druga ciąża w Norwegii, na razie to początek, ale jestem dobrej myśli :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka :) Jak miło Cię tu widzieć :)

Sylka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja mysle, ze szybko kogos poznasz. Większość z nas tak miała. Synek tez sie szybko przystosuje. Wiadomo na poczatku jest stres, ale Twoj mąż jest tam od dawna to jestes nawet w lepszej sytuacji niż niektórzy z nas.

Pianistka, trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze:)

Oj stres jest i to okropny :( A co do męża co mi po tym jak pracuje od rana do wieczora... jak zmieni prace to może będzie to inaczej wyglądać.

Kitaja Witaj ;-) powiedz mi latasz do PL na wizyty czy z lekarzem jesteś bardziej w kontakcie telefonicznym?

Sylka Witaj ;-) opowiedz coś o sobie skąd jesteś ;-) ?

Sylka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna pamietam Ciebie z listopadowek. Gratuluje Ci :-) latam do Polski lekarz zezwolil by latac chociaz ciaza Od samego poczatku byla " ciaza zagrozona" 3*1 duphostan,3*2 aspargin,3*1 nospa dzis biore tylko 1*1 duphostan,a aspargin i nospe mam lykac jak pojawia sie bole brzucha. Ale sie stresuje jutrzejsza wizyta w szpitalu,dam znac po ;-)

Giannaa lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ