Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa - nawet nie pytaj czego ja nie robilam, zeby Syneczka "wykurzyc". Ale zaparl sie, zlapal chyba za zeberko i ani mysli wyjsc. Odpuscilam juz. Teraz jestem na niego obrazona
Jak nic do pt nie ruszy, mamy wizyte na oddziale. Tam prawdopodobnie zaloza balonik na rozwarcie, wracam do domu i na oddzial w sb. Jak nie bd postepu zaczna wywolywac
ehh juz troche zmeczona jestem ale juz dni zostaly do momentu powitania Synka na swiecie :*
Pianistka - kciuki za wizyte -
siamyrka wrote:Giannaa - nawet nie pytaj czego ja nie robilam, zeby Syneczka "wykurzyc". Ale zaparl sie, zlapal chyba za zeberko i ani mysli wyjsc. Odpuscilam juz. Teraz jestem na niego obrazona
Jak nic do pt nie ruszy, mamy wizyte na oddziale. Tam prawdopodobnie zaloza balonik na rozwarcie, wracam do domu i na oddzial w sb. Jak nie bd postepu zaczna wywolywac
ehh juz troche zmeczona jestem ale juz dni zostaly do momentu powitania Synka na swiecie :*
Pianistka - kciuki za wizyte
Dużo pomaga seks, spacery ruch przede wszystkim. Mój synek urodził się w terminie Kilka dni przed zaczęłam też szaleć, myć okna podłogi dużo się ruszać i poszło
O jakim baloniku piszesz bo nie bardzo wiem ? -
Giannaa wrote:Dużo pomaga seks, spacery ruch przede wszystkim. Mój synek urodził się w terminie Kilka dni przed zaczęłam też szaleć, myć okna podłogi dużo się ruszać i poszło
O jakim baloniku piszesz bo nie bardzo wiem ?
Wszystko o czym piszesz juz przetestowane i zero rezultatu musze czekac, az Maly uparciuszek zechce sam wyjsc.
A balonik zakladaja do ujscia przed podaniem lekow na przyspieszenie porodu (taki bardziej naturalny sposob przyspieszenia). Ma on spowodowac rozwarcie. Nie zawsze skuteczny, ale lepsze to niz kroplowki z "oxy" -
Cynnia wrote:Pianistka, ja mam wizytę 11 u fastlege, usg jeszcze nie miałam i nie mam tez położnej. Szybko bedziesz miała 1 usg. Mi lekarz powiedział, ze dopiero od 12 tc. Pytałam tez w Forus Akutten odnośie prywatnej wizyty u ginekologa i tez dopiero 12 tc
Ja zapisałam się do prywatnego gabinetu ze względu na wcześniejsze poronienia... u Fastlege jeszcze nie byłam...
A zastanawiam się nad jedną rzeczą... czy mam przymus chodzić do fastlege całą ciążę czy może mi ją prowadzić prywatna położna? Chyba wybiorę i to i to
www.sigridsultra.no
Zobacz sobie, prywatna położna w Stavanger -
Dzieki za namiary:) ja tez wole dmuchać na zimne ze względu na poronienie oraz moj wiek;) dlatego jak poszłam do fastlege w 5 tc to tak mu marudziłam ze zrobił mi wszystkie badania jakie chciałam iteraz ide w czwartek i mam nadzieje dowiedzieć sie wiecej. Juz bardzo bym chciała miec usg i zobaczyć wreszcie dzidzię.
-
No jak dobrze pójdzie to ja w piątek idę na USG. wątpię, że zobaczę serduszko bo to będzie dopiero 6t+1d ale 3 razy zdarzył się taki przybrudzony śluz no i mam otwartą szyjkę... Wolę to sprawdzić dlatego nawet jeśli nie będzie jeszcze serduszka, to ok, oby tylko sprawdzić czy ciąży nic nie zagraża, żadne krwiaki itd... Najwyżej powtórzę po tygodniu jeśli nie będzie serduszka
-
Dziewczynki - 3mam kciuki za Wasze wizyty. Wszystko bedzie dobrze i ani sie obejrzycie a bedziecie przed porodem
Ja juz zaczynam "chodzic po scianach" - a nic sie nie dzieje dalej.
Probuje sobie czas zajac ale juz wszystko gotowe i ciezko sobie znalezc zajecie.
Pozostaje czekac, czekac...
Milego dnia Kobietki! -
Ja bym bardzo chciala urodzic naturalnie bez znieczulenia. No ale wszystko sie w trakcie okaze, czy dam rade.
To moje pierwsze Dzieciatko, wiec strachu nie czuje w ogole, a bardziej ciekawosc jak to wszystko bedzie sie rozkrecalo itp.
Mialam zamiar po terminie nie myslec juz o tym kiedy to, ale sie nie da...
Ja juz chce urodzic!
-
A u nas w szpitalu do znieczulenia maja do wyboru: znieczulenie w kregoslup, albo podobno bardzo popularna akupunktura.
Ja jak bedzie mozliwosc to chce tez z wanny korzystac, ale rodzic do konca chyba nie chce w wodzie.
No ale zobaczymy jak to wszystko bedzie w trakcie -
Ja będę rodziła (o ile do tego dotrwamy) naturalnie bez znieczulenia...
Miałam kiedyś kłuty kręgosłup kilkukrotnie przez co miałam uszkodzone nerwy i ledwo wróciłam do kondycji... dlatego mam jakąś traumę i chyba nie pozwolę na to...
Siamyrka, na innym wątku jestem forumową wróżką i mówię Ci że do jutra rana będziesz w szpitalu