X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze Stavanger i styczniówka:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, to widzę że ktoś mi przetrze szlaki :) Chodzisz do położnej prywatnie czy nie? Ja rozmawiałam z jedną poleconą przez koleżankę i mam iść 15-ego na pierwsze USG :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pianistka :)

A ja dzis mam termin i dalej cisza. Synkowi chyba za dobrze i ani mysli wyjsc :P

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Witaj ;-) Może załapiesz się jeszcze na styczeń ;-)
    Siamyrka Jeszcze w dwupaku ? czekam na wieści i relacje z porodu ;-) I oczywiście zdjęcie synka ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe :) termin wg OM jest na pierwsze dni lutego ale w tym cyklu ovu byla wcześniej więc możliwe :)
    Za około tydzień do położnej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa - nawet nie pytaj :P czego ja nie robilam, zeby Syneczka "wykurzyc". Ale zaparl sie, zlapal chyba za zeberko i ani mysli wyjsc. Odpuscilam juz. Teraz jestem na niego obrazona ;)
    Jak nic do pt nie ruszy, mamy wizyte na oddziale. Tam prawdopodobnie zaloza balonik na rozwarcie, wracam do domu i na oddzial w sb. Jak nie bd postepu zaczna wywolywac
    ehh juz troche zmeczona jestem ale juz dni zostaly do momentu powitania Synka na swiecie :*
    Pianistka - kciuki za wizyte :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Giannaa - nawet nie pytaj :P czego ja nie robilam, zeby Syneczka "wykurzyc". Ale zaparl sie, zlapal chyba za zeberko i ani mysli wyjsc. Odpuscilam juz. Teraz jestem na niego obrazona ;)
    Jak nic do pt nie ruszy, mamy wizyte na oddziale. Tam prawdopodobnie zaloza balonik na rozwarcie, wracam do domu i na oddzial w sb. Jak nie bd postepu zaczna wywolywac
    ehh juz troche zmeczona jestem ale juz dni zostaly do momentu powitania Synka na swiecie :*
    Pianistka - kciuki za wizyte :)

Dużo pomaga seks, spacery ruch przede wszystkim. Mój synek urodził się w terminie ;-) Kilka dni przed zaczęłam też szaleć, myć okna podłogi dużo się ruszać i poszło ;-)
    O jakim baloniku piszesz bo nie bardzo wiem ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, ja mam wizytę 11 u fastlege, usg jeszcze nie miałam i nie mam tez położnej. Szybko bedziesz miała 1 usg. Mi lekarz powiedział, ze dopiero od 12 tc. Pytałam tez w Forus Akutten odnośie prywatnej wizyty u ginekologa i tez dopiero 12 tc

zem3sg18fbglipi0.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dużo pomaga seks, spacery ruch przede wszystkim. Mój synek urodził się w terminie ;-) Kilka dni przed zaczęłam też szaleć, myć okna podłogi dużo się ruszać i poszło ;-)
    O jakim baloniku piszesz bo nie bardzo wiem ?

Wszystko o czym piszesz juz przetestowane i zero rezultatu :/ musze czekac, az Maly uparciuszek zechce sam wyjsc.
    A balonik zakladaja do ujscia przed podaniem lekow na przyspieszenie porodu (taki bardziej naturalny sposob przyspieszenia). Ma on spowodowac rozwarcie. Nie zawsze skuteczny, ale lepsze to niz kroplowki z "oxy"

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Pianistka, ja mam wizytę 11 u fastlege, usg jeszcze nie miałam i nie mam tez położnej. Szybko bedziesz miała 1 usg. Mi lekarz powiedział, ze dopiero od 12 tc. Pytałam tez w Forus Akutten odnośie prywatnej wizyty u ginekologa i tez dopiero 12 tc

Ja zapisałam się do prywatnego gabinetu ze względu na wcześniejsze poronienia... u Fastlege jeszcze nie byłam...
    A zastanawiam się nad jedną rzeczą... czy mam przymus chodzić do fastlege całą ciążę czy może mi ją prowadzić prywatna położna? Chyba wybiorę i to i to :)

www.sigridsultra.no

Zobacz sobie, prywatna położna w Stavanger

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za namiary:) ja tez wole dmuchać na zimne ze względu na poronienie oraz moj wiek;) dlatego jak poszłam do fastlege w 5 tc to tak mu marudziłam ze zrobił mi wszystkie badania jakie chciałam :) iteraz ide w czwartek i mam nadzieje dowiedzieć sie wiecej. Juz bardzo bym chciała miec usg i zobaczyć wreszcie dzidzię.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak dobrze pójdzie to ja w piątek idę na USG. wątpię, że zobaczę serduszko bo to będzie dopiero 6t+1d ale 3 razy zdarzył się taki przybrudzony śluz no i mam otwartą szyjkę... Wolę to sprawdzić dlatego nawet jeśli nie będzie jeszcze serduszka, to ok, oby tylko sprawdzić czy ciąży nic nie zagraża, żadne krwiaki itd... Najwyżej powtórzę po tygodniu jeśli nie będzie serduszka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - 3mam kciuki za Wasze wizyty. Wszystko bedzie dobrze i ani sie obejrzycie a bedziecie przed porodem ;)
    Ja juz zaczynam "chodzic po scianach" - a nic sie nie dzieje dalej.
    Probuje sobie czas zajac ale juz wszystko gotowe i ciezko sobie znalezc zajecie.
    Pozostaje czekac, czekac...
    Milego dnia Kobietki!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, a co byś powiedziała na dzis wieczór ? Zaciskam kciuki, uda sie dzis:))))

zem3sg18fbglipi0.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia - wiele bym oddala za dzis wieczór :)
    "Poczaruj" troszke, a ja z góry dziekuje ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze daleko a juz sie boje jak pomyśle. Pamietam jeszcze jak to było ciezko z moją młodą. Tylko, ze wtedy nie było mowy o żadnym znieczuleniu. Bedziesz miała jakieś znieczulenie? Planujesz to jakoś? Jak to wyglada?

zem3sg18fbglipi0.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciala urodzic naturalnie bez znieczulenia. No ale wszystko sie w trakcie okaze, czy dam rade.
    To moje pierwsze Dzieciatko, wiec strachu nie czuje w ogole, a bardziej ciekawosc jak to wszystko bedzie sie rozkrecalo itp.
    Mialam zamiar po terminie nie myslec juz o tym kiedy to, ale sie nie da...

Ja juz chce urodzic!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w szpitalu do znieczulenia maja do wyboru: znieczulenie w kregoslup, albo podobno bardzo popularna akupunktura.
    Ja jak bedzie mozliwosc to chce tez z wanny korzystac, ale rodzic do konca chyba nie chce w wodzie.
    No ale zobaczymy jak to wszystko bedzie w trakcie

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści, a kciuki trzymam cały czas:)

siamyrka lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodziła (o ile do tego dotrwamy) naturalnie bez znieczulenia...
    Miałam kiedyś kłuty kręgosłup kilkukrotnie przez co miałam uszkodzone nerwy i ledwo wróciłam do kondycji... dlatego mam jakąś traumę i chyba nie pozwolę na to...

Siamyrka, na innym wątku jestem forumową wróżką i mówię Ci że do jutra rana będziesz w szpitalu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ