X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać że twój synek urodził się tego samego dnia co mój, tylko dwa lata wczesniej :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę ;-) Jaki zbieg okoliczności.

Mój młody ma zacząć teraz szkolę w Norwegii trochę się o niego martwie ale jestem pewna, że sobie poradzi. Twój synek miał o wiele lepiej bo od przedszkola już uczył się języka ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę też, że masz śliczne maleństwo ;-) Powiesz mi jak wyglądał Twój poród w Norwegii i w jakim szpitalu rodziłaś ?

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, Monikadud - tez jestem rocznik '87 :)

Giannaa lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Giannaa, Monikadud - tez jestem rocznik '87 :)

O jak miło ;-) Widzę, że Ty już jesteś przy końcówce. Jak to jest w Norwegii bo czytałam, że oni w połowie ciąży robią usg i z tego wyliczają termin porodu i wtedy co dalej jeśli już ten termin nadszedł ?

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie- ja juz koncowka :) na piatek mam termin, wg usg (tak jak piszesz, tego polowkowego). Ja pierwsze dziecko bd rodzic, a tym bardziej w No ;) ale z tego co pytalam innych dziewczyn, to po wyznaczonym terminie, przysylaja list z terminem wizyty w szpitalu. Tam badaja ginekologicznie i robia ktg. Wywoluja porod po 7-10 dniach. Jutro mam ostatnia wizyte u poloznej i moze dowiem sie cos wiecej to na pewno napisze :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Dokladnie- ja juz koncowka :) na piatek mam termin, wg usg (tak jak piszesz, tego polowkowego). Ja pierwsze dziecko bd rodzic, a tym bardziej w No ;) ale z tego co pytalam innych dziewczyn, to po wyznaczonym terminie, przysylaja list z terminem wizyty w szpitalu. Tam badaja ginekologicznie i robia ktg. Wywoluja porod po 7-10 dniach. Jutro mam ostatnia wizyte u poloznej i moze dowiem sie cos wiecej to na pewno napisze :)

To szybciej niż w PL bo u nas jest czas do 14 dni po terminie. Trzymam kciuki za Ciebie i za dzidzię mam nadzieje, że będziesz nas informować jak to wszytko wygląda i opowiesz o wrażeniach po porodzie ;-)

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, ze bd Wam pisac :)
    Ja juz bym chciala miec Synka przy sobie. Licze na jutrzejsza pelnie. Hihi

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Jasne, ze bd Wam pisac :)
    Ja juz bym chciala miec Synka przy sobie. Licze na jutrzejsza pelnie. Hihi

Jeszcze tylko chwila i będziesz już Go tulić ;-)

siamyrka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie, ale tu wątek wrze :-)
    Kafabi w końcu ktoś z twoich okolic :-)

Gianna nie martw się, mój synek w wieku 7lat poszedł tu do pierwszej klasy,gdzie powinien pójść do drugiej. Biedak został rzucony na głęboką wodę. Zero po norwesku, był niestety zmuszony się uczyć. Wśród dzieci i nauczycieli zaczął się porozumiewać, dziś jesteśmy dwa lata (syn i ja) w Norwegii, a lepiej mu się mówi po norwesku jak po polsku :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Witam nowe mamusie, ale tu wątek wrze :-)
    Kafabi w końcu ktoś z twoich okolic :-)

Gianna nie martw się, mój synek w wieku 7lat poszedł tu do pierwszej klasy,gdzie powinien pójść do drugiej. Biedak został rzucony na głęboką wodę. Zero po norwesku, był niestety zmuszony się uczyć. Wśród dzieci i nauczycieli zaczął się porozumiewać, dziś jesteśmy dwa lata (syn i ja) w Norwegii, a lepiej mu się mówi po norwesku jak po polsku :-)

Dodałaś mi otuchy ;-) Chociaż dobrze wiem, że mój młody sobie poradzi to jednak jest ta matczyna troska ;-) Nie mieliście żadnego lektora polskiego? Kompletnie nikt Twojemu synkowi nie pomagał ?

a.png
    a.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, Giannaa, Monikadud - ja tez rocznik 87 :) To wasze pierwsze ciaze? Moja pierwsza, ale mysle, ze w sama pore :)

Farciara
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Widzę też, że masz śliczne maleństwo ;-) Powiesz mi jak wyglądał Twój poród w Norwegii i w jakim szpitalu rodziłaś ?

Ja rodzilam w szpitalu we Fredrikstad ale od listopada otwieraja nowy szpital w Kalnes zaraz przy Sarpsborgu,więc zapewne ty juz będziesz tam rodziła. Poród wspominam dobrze, pomimo bólu i zmęczenia :) Personel wspaniały, warunki w szpitalu dobre, wszystko dla mamy i dziecka bylo w szpitalu (jednak ja jak głupia walizkę mialam ze wszystkim ).

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara wrote:
    Siamyrka, Giannaa, Monikadud - ja tez rocznik 87 :) To wasze pierwsze ciaze? Moja pierwsza, ale mysle, ze w sama pore :)

Moja rowniez pierwsza ciaza i mam nadzieje, ze nie ostatnia ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje miec wiecej dzieci :) Przynajmniej narazie wyrazam taka chec :)

Mam do Was pytanko. Jak staje rano mam plaski brzuch. Chwile pozniej brzuch staje sie wiekszy, jakby sam sie pompowal... tez tak mialyscie?

Jestem w 15 tyg i przytylam juz 3kg chociaz nie mam brzucha ciazowego... Myslicie, ze to duzo?

Farciara
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 tydzien, brzuch mam wzdety, ale nie ciążowy, tuż nad wzgórkiem mam jednak takie zaokrąglenie :) w pracy jeszcze nie powiedziałam ale jeszcze nikt nie zauważył:) tylko moja kolezanka-czarownica tak mnie podpytywala, a raczej stwierdziła fakt, ze sie zaokrąglilam i piersi większe:) mam 1 kg na plusie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jestem od Was sporo starsza co nie znaczy, ze bardziej doświadczona:)

Siamyrka, trzymam kciuki, zeby pełnia zadziałała:)

siamyrka lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma Polke w klasie, wiec Nicola na początku mu pomagała, ale też nie potrafiła dużo wytłumaczyć, bo ona urodziła się w Norwegii :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara to moja druga ciąża ;-)
    kafabi Słyszałam o tym szpitalu. Kawałek miałaś do Fredrikstad na porodówkę ;-)
    Czytałam o tych porodach w Norwegii, kobiety wiele dobrego pisały. Podobno można zażyczyć sobie znieczulenie i jest gaz rozweselający,rozumiem, że z tego nie korzystałaś ?
    derii84 Zawsze Twój synek miał jakąkolwiek pomoc chociaż na samym początku ;-) Własnie ten sam początek jest dla dziecka szokiem ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, można dołączyć?
    Giannaa, przyszłoroczna styczniówka! :) Czasem śledzę Was wątek :) ja niby termin mam na 3 lutego :) Także wczesna ciąża :)

Ja mieszkam od kilku lat w Stavanger ale myślę, że na tym wątku pojawiło i pojawi się mase cennych informacji :)

Jest tu jakaś dziewczyna ze SVG?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ