X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać że twój synek urodził się tego samego dnia co mój, tylko dwa lata wczesniej :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę ;-) Jaki zbieg okoliczności.

Mój młody ma zacząć teraz szkolę w Norwegii trochę się o niego martwie ale jestem pewna, że sobie poradzi. Twój synek miał o wiele lepiej bo od przedszkola już uczył się języka ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę też, że masz śliczne maleństwo ;-) Powiesz mi jak wyglądał Twój poród w Norwegii i w jakim szpitalu rodziłaś ?

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, Monikadud - tez jestem rocznik '87 :)

Giannaa lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Giannaa, Monikadud - tez jestem rocznik '87 :)

O jak miło ;-) Widzę, że Ty już jesteś przy końcówce. Jak to jest w Norwegii bo czytałam, że oni w połowie ciąży robią usg i z tego wyliczają termin porodu i wtedy co dalej jeśli już ten termin nadszedł ?

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie- ja juz koncowka :) na piatek mam termin, wg usg (tak jak piszesz, tego polowkowego). Ja pierwsze dziecko bd rodzic, a tym bardziej w No ;) ale z tego co pytalam innych dziewczyn, to po wyznaczonym terminie, przysylaja list z terminem wizyty w szpitalu. Tam badaja ginekologicznie i robia ktg. Wywoluja porod po 7-10 dniach. Jutro mam ostatnia wizyte u poloznej i moze dowiem sie cos wiecej to na pewno napisze :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Dokladnie- ja juz koncowka :) na piatek mam termin, wg usg (tak jak piszesz, tego polowkowego). Ja pierwsze dziecko bd rodzic, a tym bardziej w No ;) ale z tego co pytalam innych dziewczyn, to po wyznaczonym terminie, przysylaja list z terminem wizyty w szpitalu. Tam badaja ginekologicznie i robia ktg. Wywoluja porod po 7-10 dniach. Jutro mam ostatnia wizyte u poloznej i moze dowiem sie cos wiecej to na pewno napisze :)

To szybciej niż w PL bo u nas jest czas do 14 dni po terminie. Trzymam kciuki za Ciebie i za dzidzię mam nadzieje, że będziesz nas informować jak to wszytko wygląda i opowiesz o wrażeniach po porodzie ;-)

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, ze bd Wam pisac :)
    Ja juz bym chciala miec Synka przy sobie. Licze na jutrzejsza pelnie. Hihi

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Jasne, ze bd Wam pisac :)
    Ja juz bym chciala miec Synka przy sobie. Licze na jutrzejsza pelnie. Hihi

Jeszcze tylko chwila i będziesz już Go tulić ;-)

siamyrka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie, ale tu wątek wrze :-)
    Kafabi w końcu ktoś z twoich okolic :-)

Gianna nie martw się, mój synek w wieku 7lat poszedł tu do pierwszej klasy,gdzie powinien pójść do drugiej. Biedak został rzucony na głęboką wodę. Zero po norwesku, był niestety zmuszony się uczyć. Wśród dzieci i nauczycieli zaczął się porozumiewać, dziś jesteśmy dwa lata (syn i ja) w Norwegii, a lepiej mu się mówi po norwesku jak po polsku :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Witam nowe mamusie, ale tu wątek wrze :-)
    Kafabi w końcu ktoś z twoich okolic :-)

Gianna nie martw się, mój synek w wieku 7lat poszedł tu do pierwszej klasy,gdzie powinien pójść do drugiej. Biedak został rzucony na głęboką wodę. Zero po norwesku, był niestety zmuszony się uczyć. Wśród dzieci i nauczycieli zaczął się porozumiewać, dziś jesteśmy dwa lata (syn i ja) w Norwegii, a lepiej mu się mówi po norwesku jak po polsku :-)

Dodałaś mi otuchy ;-) Chociaż dobrze wiem, że mój młody sobie poradzi to jednak jest ta matczyna troska ;-) Nie mieliście żadnego lektora polskiego? Kompletnie nikt Twojemu synkowi nie pomagał ?

a.png
    a.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, Giannaa, Monikadud - ja tez rocznik 87 :) To wasze pierwsze ciaze? Moja pierwsza, ale mysle, ze w sama pore :)

Farciara
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Widzę też, że masz śliczne maleństwo ;-) Powiesz mi jak wyglądał Twój poród w Norwegii i w jakim szpitalu rodziłaś ?

Ja rodzilam w szpitalu we Fredrikstad ale od listopada otwieraja nowy szpital w Kalnes zaraz przy Sarpsborgu,więc zapewne ty juz będziesz tam rodziła. Poród wspominam dobrze, pomimo bólu i zmęczenia :) Personel wspaniały, warunki w szpitalu dobre, wszystko dla mamy i dziecka bylo w szpitalu (jednak ja jak głupia walizkę mialam ze wszystkim ).

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara wrote:
    Siamyrka, Giannaa, Monikadud - ja tez rocznik 87 :) To wasze pierwsze ciaze? Moja pierwsza, ale mysle, ze w sama pore :)

Moja rowniez pierwsza ciaza i mam nadzieje, ze nie ostatnia ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje miec wiecej dzieci :) Przynajmniej narazie wyrazam taka chec :)

Mam do Was pytanko. Jak staje rano mam plaski brzuch. Chwile pozniej brzuch staje sie wiekszy, jakby sam sie pompowal... tez tak mialyscie?

Jestem w 15 tyg i przytylam juz 3kg chociaz nie mam brzucha ciazowego... Myslicie, ze to duzo?

Farciara
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 tydzien, brzuch mam wzdety, ale nie ciążowy, tuż nad wzgórkiem mam jednak takie zaokrąglenie :) w pracy jeszcze nie powiedziałam ale jeszcze nikt nie zauważył:) tylko moja kolezanka-czarownica tak mnie podpytywala, a raczej stwierdziła fakt, ze sie zaokrąglilam i piersi większe:) mam 1 kg na plusie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jestem od Was sporo starsza co nie znaczy, ze bardziej doświadczona:)

Siamyrka, trzymam kciuki, zeby pełnia zadziałała:)

siamyrka lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma Polke w klasie, wiec Nicola na początku mu pomagała, ale też nie potrafiła dużo wytłumaczyć, bo ona urodziła się w Norwegii :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara to moja druga ciąża ;-)
    kafabi Słyszałam o tym szpitalu. Kawałek miałaś do Fredrikstad na porodówkę ;-)
    Czytałam o tych porodach w Norwegii, kobiety wiele dobrego pisały. Podobno można zażyczyć sobie znieczulenie i jest gaz rozweselający,rozumiem, że z tego nie korzystałaś ?
    derii84 Zawsze Twój synek miał jakąkolwiek pomoc chociaż na samym początku ;-) Własnie ten sam początek jest dla dziecka szokiem ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, można dołączyć?
    Giannaa, przyszłoroczna styczniówka! :) Czasem śledzę Was wątek :) ja niby termin mam na 3 lutego :) Także wczesna ciąża :)

Ja mieszkam od kilku lat w Stavanger ale myślę, że na tym wątku pojawiło i pojawi się mase cennych informacji :)

Jest tu jakaś dziewczyna ze SVG?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ