Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wróciłam z pogotowia. Plamienie krwią wróciło... Lekarz na legevakt powiedział że tak się zdarza bardzo często we wczesnej ciąży ale dobrze będzie jak pójdę do gina w czwartek i zrobię badania...
Nie chciał mi zrobić USG ale przyniósł detektor tętna płodu i znalazł bicie serca maleństwa
Powiedział że mam wyluzować bo dziecko żyje i spokojnie doczekać do czwartku, zrobić cytologię itd... -
Pianistka wrote:Właśnie wróciłam z pogotowia. Plamienie krwią wróciło... Lekarz na legevakt powiedział że tak się zdarza bardzo często we wczesnej ciąży ale dobrze będzie jak pójdę do gina w czwartek i zrobię badania...
Nie chciał mi zrobić USG ale przyniósł detektor tętna płodu i znalazł bicie serca maleństwa
Powiedział że mam wyluzować bo dziecko żyje i spokojnie doczekać do czwartku, zrobić cytologię itd...
Pianistka! super, że serduszko bije ))
będzie dobrze- nie stresuj się -
No a ja dorwałam ginekologa na wcześniej bo cały czas plamię krwią...
Jak mu powiedziałam o plamieniach to powiedział że o 13 30 ma czas, mam przyjść zrobi badanie ginekologiczne i USG. Mam nadzieję, że znajdzie źródło krwawienia... Oby nie było krwiaka, odklejającej się kosmówki itp...
Cynnia, swoją drogą u tego ginekologa co ide dziś, badanie ginekologiczne + USG kosztuje 550!!!
Taniocha straszna dlatego to takie podejrzane
Bo w czwartek zapłaciłabym ok 1500Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:33
-
Pianistka, trzymam kciuki! Na pewno bedzie wszytko wporzadku.
Dzieki za wszystkie gratulacje W 12 tyg lekarz powiedzial mi ze to chlopczyk, a tu taka niespodzianka. Juz nawet sie nastawilam na chlopca, ale bardzo sie ciesze, ze z Zuzia wszytko wporzatku
Dziewczyny, myslicie, ze jest sens isc w ciazy do dermatologa skoro i tak za bardzo nie mozna uzywac lekow i masci?Farciara -
Dziewczyny, zaczęłam sie zastanawiać nad imieniem dla dziecka. Nie chodzi mi zeby juz wybrać, tylko tak sobie mysle jakie są imiona uniwersalne, zeby Norwegowie potrafili wymówić je prawidłowo. Ja mam trudne imie (dla nich) z rz w środku i chciałabym jakieś łatwie imie dla maluszka. Myslalyscie o tym?
-
My mysleliśmy Dla dziewczynki mamy wybrane od dawna - Emma
Co do imienia dla chłopca, chcemy nadać 2 imiona. Jedno norweskie drugie polskie
Ale jest dużo imion które występują zarówno w polskim i norweskim języku. Np Filip, Dawid, Jan czy Fabian...
Znajdź sobie listę imion norweskich i jedź po kolei Jest dużo imion które są identyczne w 2 językach -
Dzieci bliskich znajomych maja takie imiona:) Lubie Zuzia i Zosia ale nie chce zeby mówili Susana albo Sofia, bo nie wymówią zet. Nataniel tez zajęty:( jeszcze musze zapytać koleżanki jak wypowie Gabrysia bo lubie tez Gabi:) no ale jeszcze sporo czasu. Zawsze zostaje Jan:) Jasiu, albo Janek tez ślicznie ))
-
Swietna wiadomosc Pianistka :)Twoje malenstwo jest silne i zagniezdzilo sie w brzuszku na dobre
Ja daje corci na imie wlasnie Zosia i podoba mi sie ze beda do niej mowic Sofia. Lubie imiona, ktore maja wiele odnian jak w tym przypadku Zofia, Zosia, Zoska, Zosienka itd. :)Jan tez fajnie bo w Norwegii nie beda mieli problemu i jest wiele odmian tego imienia. Jak myslalam, ze bede miala synka to chcialam dac mu na imie Aleksander, Olek, OlusFarciara -
Aleksander tez super ale zajęte:( kurczę chyba mam za duzo znajomych z dziećmi:)
Pianistka super, teraz juz na pewno nic sie nie stanie. Łatwo mowić nie panikuj, ale sama wiesz ze to szkodzi dzidzi. Ja ten trudny okres mam za sobą tzn panikowania, akurat byłam strasznie zajęta przeprowadzka i nie miałam czasu myśleć -
Lekarz powiedział że nikt mi nigdy nie da gwarancji czy donoszę ciąże ale wszystko wygląda super i nie ma powodu do zmartwień... Jednak zalecił odpoczynek do momentu kiedy plamienie nie minie...
Stwierdził że następnym razem mam nie panikować jak zobaczę kropelkę krwi bo taka moja uroda... -
Piansitka Dobrze, że maleństwu nic nie jest U nas w styczniówkach jest wiele dziewczyn które krwawiły jedne mniej inne bardziej i żadna nie poroniła... Wszytko będzie dobrze
Ja już też myślę nad imieniem chociaż płci nie znam. Też chce aby to imię było znane norwegom jak i polakom. Dobrze, że mój synek to Aleksander i nie będą mieli problemu z tym imieniemPianistka lubi tę wiadomość
-
Giannaa wrote:Piansitka Dobrze, że maleństwu nic nie jest U nas w styczniówkach jest wiele dziewczyn które krwawiły jedne mniej inne bardziej i żadna nie poroniła... Wszytko będzie dobrze
Ja już też myślę nad imieniem chociaż płci nie znam. Też chce aby to imię było znane norwegom jak i polakom. Dobrze, że mój synek to Aleksander i nie będą mieli problemu z tym imieniem
-
Pianistka wrote:pamiętam akcję Arizony... lutówki też ją wspierały wg lekarza nie ma powodu krwawienia więc to nic groźnego...
Tak, Arizona jest tego żywym przykładem...już się z nami żegnała. Ona porządnie krwawiła a po ostatniej wizycie były same dobre wieści dzieciątko rośnie jak na drożdżach. U wielu zdarza się to krwawienie i bardzo często jest tak, że to taka uroda po prostu