X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pogotowia. Plamienie krwią wróciło... Lekarz na legevakt powiedział że tak się zdarza bardzo często we wczesnej ciąży ale dobrze będzie jak pójdę do gina w czwartek i zrobię badania...
    Nie chciał mi zrobić USG ale przyniósł detektor tętna płodu i znalazł bicie serca maleństwa :)
    Powiedział że mam wyluzować bo dziecko żyje i spokojnie doczekać do czwartku, zrobić cytologię itd...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Właśnie wróciłam z pogotowia. Plamienie krwią wróciło... Lekarz na legevakt powiedział że tak się zdarza bardzo często we wczesnej ciąży ale dobrze będzie jak pójdę do gina w czwartek i zrobię badania...
    Nie chciał mi zrobić USG ale przyniósł detektor tętna płodu i znalazł bicie serca maleństwa :)
    Powiedział że mam wyluzować bo dziecko żyje i spokojnie doczekać do czwartku, zrobić cytologię itd...

Pianistka! super, że serduszko bije :)))
    będzie dobrze- nie stresuj się :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dobrze chociaż, ze posluchalas serduszka. Bedzie dobrze

Ja w srode na usg w szpitalu, juz sie stresuje

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dorwałam ginekologa na wcześniej bo cały czas plamię krwią...
    Jak mu powiedziałam o plamieniach to powiedział że o 13 30 ma czas, mam przyjść zrobi badanie ginekologiczne i USG. Mam nadzieję, że znajdzie źródło krwawienia... Oby nie było krwiaka, odklejającej się kosmówki itp...

Cynnia, swoją drogą u tego ginekologa co ide dziś, badanie ginekologiczne + USG kosztuje 550!!! :)
    Taniocha straszna dlatego to takie podejrzane :)
    Bo w czwartek zapłaciłabym ok 1500 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:33

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, trzymam kciuki! Na pewno bedzie wszytko wporzadku.

Dzieki za wszystkie gratulacje :) W 12 tyg lekarz powiedzial mi ze to chlopczyk, a tu taka niespodzianka. Juz nawet sie nastawilam na chlopca, ale bardzo sie ciesze, ze z Zuzia wszytko wporzatku :)

Dziewczyny, myslicie, ze jest sens isc w ciazy do dermatologa skoro i tak za bardzo nie mozna uzywac lekow i masci?

Farciara
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara, ja uważam że jeśli to coś poważnego to tak. Ale zakładam że nie szłabyś z jedną krostką :)
    Zawsze są kosmetyki dobre dla ciężarnych :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęłam sie zastanawiać nad imieniem dla dziecka. Nie chodzi mi zeby juz wybrać, tylko tak sobie mysle jakie są imiona uniwersalne, zeby Norwegowie potrafili wymówić je prawidłowo. Ja mam trudne imie (dla nich) z rz w środku i chciałabym jakieś łatwie imie dla maluszka. Myslalyscie o tym?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Pianistka daj oczywiście znac po wizycie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mysleliśmy :) Dla dziewczynki mamy wybrane od dawna - Emma :)
    Co do imienia dla chłopca, chcemy nadać 2 imiona. Jedno norweskie drugie polskie :)
    Ale jest dużo imion które występują zarówno w polskim i norweskim języku. Np Filip, Dawid, Jan czy Fabian... :)
    Znajdź sobie listę imion norweskich i jedź po kolei :) Jest dużo imion które są identyczne w 2 językach :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Aaaa Pianistka daj oczywiście znac po wizycie
    na pewno się odezwę...
    Chyba że dowiem się że serduszko przestało bić... wtedy chyba się załamię... :(
    Mam złe przeczucia... gadam do tej mojej krewetki żeby się dzielnie trzymała...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze, nie denerwuj sie bo dzidzia to odczuwa

Co do imion to te najlepsze są zajęte:( np Filip mi sie bardzo podoba a dla dziewczynki Iga. Oba zajęte:(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak "zajęte"? :)
    Mi się szalenie podoba Ida, ale mężowi nie ... dlatego będzie Emma :)
    A dla syna chcemy Thor Fabian...
    Jak się zapewne domyślasz Thor to pomysł mojego męża wikinga ^^

idę na wizytę... chcę już wiedzieć skąd bierze się ta krew...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci bliskich znajomych maja takie imiona:) Lubie Zuzia i Zosia ale nie chce zeby mówili Susana albo Sofia, bo nie wymówią zet. Nataniel tez zajęty:( jeszcze musze zapytać koleżanki jak wypowie Gabrysia bo lubie tez Gabi:) no ale jeszcze sporo czasu. Zawsze zostaje Jan:) Jasiu, albo Janek tez ślicznie :)))

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już po wizycie :) Moja mała krewetka żyje, a krew nadal niezidentyfikowana...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietna wiadomosc Pianistka :)Twoje malenstwo jest silne i zagniezdzilo sie w brzuszku na dobre :)

Ja daje corci na imie wlasnie Zosia i podoba mi sie ze beda do niej mowic Sofia. Lubie imiona, ktore maja wiele odnian jak w tym przypadku Zofia, Zosia, Zoska, Zosienka itd. :)Jan tez fajnie bo w Norwegii nie beda mieli problemu i jest wiele odmian tego imienia. Jak myslalam, ze bede miala synka to chcialam dac mu na imie Aleksander, Olek, Olus :)

Farciara
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander tez super ale zajęte:( kurczę chyba mam za duzo znajomych z dziećmi:)

Pianistka super, teraz juz na pewno nic sie nie stanie. Łatwo mowić nie panikuj, ale sama wiesz ze to szkodzi dzidzi. Ja ten trudny okres mam za sobą tzn panikowania, akurat byłam strasznie zajęta przeprowadzka i nie miałam czasu myśleć

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział że nikt mi nigdy nie da gwarancji czy donoszę ciąże ale wszystko wygląda super i nie ma powodu do zmartwień... Jednak zalecił odpoczynek do momentu kiedy plamienie nie minie...
    Stwierdził że następnym razem mam nie panikować jak zobaczę kropelkę krwi bo taka moja uroda...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piansitka Dobrze, że maleństwu nic nie jest ;-) U nas w styczniówkach jest wiele dziewczyn które krwawiły jedne mniej inne bardziej i żadna nie poroniła... Wszytko będzie dobrze ;-)

Ja już też myślę nad imieniem chociaż płci nie znam. Też chce aby to imię było znane norwegom jak i polakom. Dobrze, że mój synek to Aleksander i nie będą mieli problemu z tym imieniem ;-)

Pianistka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Piansitka Dobrze, że maleństwu nic nie jest ;-) U nas w styczniówkach jest wiele dziewczyn które krwawiły jedne mniej inne bardziej i żadna nie poroniła... Wszytko będzie dobrze ;-)

Ja już też myślę nad imieniem chociaż płci nie znam. Też chce aby to imię było znane norwegom jak i polakom. Dobrze, że mój synek to Aleksander i nie będą mieli problemu z tym imieniem ;-)
    pamiętam akcję Arizony... lutówki też ją wspierały :) wg lekarza nie ma powodu krwawienia więc to nic groźnego... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    pamiętam akcję Arizony... lutówki też ją wspierały :) wg lekarza nie ma powodu krwawienia więc to nic groźnego... :)

Tak, Arizona jest tego żywym przykładem...już się z nami żegnała. Ona porządnie krwawiła a po ostatniej wizycie były same dobre wieści ;-) dzieciątko rośnie jak na drożdżach. U wielu zdarza się to krwawienie i bardzo często jest tak, że to taka uroda po prostu ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ