X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym tygodniu zaczęłyście zauważać brzuszek? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro idziesz prywatnie akurat w tym terminie to może jest możliwość, żeby zrobić ?

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię aby położna mi je zrobiła... podejrzewam że do tego jest potrzebny dobry ginekolog... Jeśli moja położna będzie mogła to super...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka to tak w 14-15tc zaczął się już robić taki fajny i zauważalny dla innych. A w ciągu ostatnich 2 tygodni tak wystrzelił, że dziś dokupiłam 3 pary spodni ciążowych, bo wszystko mnie gniecie i ciśnie. Ogólnie raczej nie ma reguły, pewnie dużo zależy od budowy ciała. Ja już od ponad tygodnia czuje ruchy, w sumie dużo jeszcze nie przytyłam, więc pewnie dlatego tak szybko.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi usg genetyczne robiła położna, ale mysle ze te w szpitalu są specjalnie do tego przeszkolone, bo z tego co wiem to w PL lekarz musi miec certyfikat.

Marti87 fajnie, ze czujesz juz ruchy, niesamowite uczucie:) Ja sie nie moge doczekać.
    Gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja ostatnio patrzyłam w h&m ale nic specjalnego mi sie nie podobało. Wprawdzie wchodzę jeszcze w jeansy ale juz niedługo

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w h&m ale dużo większy wybór i promocje są na h&m online, wiec jak wróciłam do domu to zamówiłam jeszcze rajstopy ciążowe 2stk za 75nok i biustonosz do karmienia za 75nok :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, w lindexie mają super :)
    U mnie już lekki brzuszek jest... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozejrzę sie w Polsce za ciuchami, wlasnie mi pękły przedostatnie jeansy ;) zostały ostatnie juz troche przyciasne. Brzuszek tez juz troche mam nie tylko ten wzdęciowy:)))

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio ktoś polecał ten sklep http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?page=moda

3i49krhmik48bp05.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny. Wlasnie wrocilam z wizyty kontrolnej u fastlege i okazalo sie, ze mam za duzo leukocytow w moczu. Poczytalam troche w internecie i sie troche zestresowalam. Miala ktoras z Was ten sam problem?

Farciara
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu krwawie... Jechać na pogotowie nie ma sensu... Jedyne co to iść na USG w poniedziałek... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianista- ustało krwawienie?

Co do brzuszka to ja nie pamiętam dokładnie, ale tak ciążowo, to ok 20 tyg wyszedł :)
    ubrania też kupowałam w hm i w Pl w happymum :)

a tu fotka mojego Małego modela z sesji :)

buziaki dla Cioć :)))

3c20ffb82f6b037bmed.jpg

Carolline, Giannaa lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy zaczęłam mocno krwawić w piątek, pojechaliśmy do szpitala, nawet usg nie zrobili... lekarz nie znalazł tętna :(
    Wczoraj kupiłam na finn.no detektor tętna i sami w domu znaleźliśmy tętno maluszka, krwawienie się jeszcze wczoraj powtórzyło... jutro na usg i we wtorek do fastlege po zwolnienie. myślicie że w takim przypadku nie będzie problemu ze zwolnieniem z pracy?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, śliczny ten Twój synio :)
    wygląda na spokojne dziecko :)

Ohh, kiedy ja się takiego maluszka doczekam,, bo póki co to ciągle pod górke :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara, ja raz miałam zapalenie dróg moczowych, ból był niesamowity, ale wtedy nie byłam w ciąży. Słyszałam, ze kobiety w ciąży są bardziej podatne na zapalenia. Moze to jednak nic poważnego. W PL zapalenia leczy sie furaginem lub jakimś antybiotykiem jeśli są tez bakterie w moczu.

Pianistka trzymam kciuki za twojego maluszka. Dobrze, ze kupiłaś detektor, przynajmniej bedziesz spokojniejsza.

Siamyrka, maluszek jest przesłodki. A sesja super. Bedzie miał cudowna pamiątkę.

Mnie po długiej podróży bolał troche brzuch chociaż dość czesto robiliśmy przerwy. Przez to podróż nam sie wydłużyła z 12 do 16 godz. Dzis wybieram sie do sklepu happymum. Mamy go w galerii handlowej w naszym mieście. Przejrzałam ich stronę int i bardzo podobają mi sie ciuchy.

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka raczej nie powinno być problemu ze zwolnieniem, a poza tym możesz zawsze trochę dopowiedzieć, że bardzo źle się czujesz.

Ja od jakiegoś czasu biorę urosept profilaktycznie, bo jestem pęcherzowa i chce zupełnie uniknąć furaginu, chociaż wydaje mi się, że można go grać od II trymestru

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z sykemelding? Strasznie boję się wracać do pracy bo znowu zacznę krwawić... :(

Rita1371 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa tygodnie sykemelding, pracodawca tak mnie wkurzył ( chyba zapomniał, że jestem w ciąży) - poszłam do lekarza i powiedziałam, ze jestem mega zmeczona, mam zawroty głowy i codziennie jestem w pracy i pod telefonem, mailami. Lekarz bez zastanowienia dał mi 100 %, żeby upomnieć pracodawcę. Lekarz powiedział, że mam myśleć o sobie ,dziecku, dobrym jedzeniu itd. Wróciłam do pracy z notatką od lekarza, że mam unikać stresu, ciężkiej pracy itd.

Możesz iść najpierw na 100 % a później wrócić i pracować 50% czy 75% .

Starsze stażem koleżanki w No mówią, że u norweskiego lekarza trzeba zawsze trochę dopowiedzieć. Chociaż moja pani doktor raczej nie ma problemu ze zwolnieniem

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak masz fastlege we wtorek, a jutro pracujesz to weź sobie na jutro egenmelding.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pogotowiu dostałam sykemelding do wtorku i na wtorek zapisałam się do fastlege... No będę ściemniać że krwawię ewidentnie przez pracę bo jak jestem w domu to nic się nie dzieje, że mnie stresują, że to praca fizyczna bo stoję i chodzę 8 godzin, nawet nie siedzę na tyłku... mam nadzieję że da mi chociaż na miesiąc bo moje szefostwo w dupie ma ciążę... zwłaszcza że w karcie mam wpisane 4 straty i problemy z zajściem w ciąże, dojdzie krwawienie więc ciąża wysokiego ryzyka...
    Najlepiej bym się czuła gdybym do końca ciąży została w domu ale tak pewnie lekarz mi nie da... Ale po tych kilku latach starań, 4 poronieniach ja naprawdę trzęsę dupą! :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ