X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym tygodniu zaczęłyście zauważać brzuszek? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro idziesz prywatnie akurat w tym terminie to może jest możliwość, żeby zrobić ?

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię aby położna mi je zrobiła... podejrzewam że do tego jest potrzebny dobry ginekolog... Jeśli moja położna będzie mogła to super...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka to tak w 14-15tc zaczął się już robić taki fajny i zauważalny dla innych. A w ciągu ostatnich 2 tygodni tak wystrzelił, że dziś dokupiłam 3 pary spodni ciążowych, bo wszystko mnie gniecie i ciśnie. Ogólnie raczej nie ma reguły, pewnie dużo zależy od budowy ciała. Ja już od ponad tygodnia czuje ruchy, w sumie dużo jeszcze nie przytyłam, więc pewnie dlatego tak szybko.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi usg genetyczne robiła położna, ale mysle ze te w szpitalu są specjalnie do tego przeszkolone, bo z tego co wiem to w PL lekarz musi miec certyfikat.

Marti87 fajnie, ze czujesz juz ruchy, niesamowite uczucie:) Ja sie nie moge doczekać.
    Gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja ostatnio patrzyłam w h&m ale nic specjalnego mi sie nie podobało. Wprawdzie wchodzę jeszcze w jeansy ale juz niedługo

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w h&m ale dużo większy wybór i promocje są na h&m online, wiec jak wróciłam do domu to zamówiłam jeszcze rajstopy ciążowe 2stk za 75nok i biustonosz do karmienia za 75nok :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, w lindexie mają super :)
    U mnie już lekki brzuszek jest... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozejrzę sie w Polsce za ciuchami, wlasnie mi pękły przedostatnie jeansy ;) zostały ostatnie juz troche przyciasne. Brzuszek tez juz troche mam nie tylko ten wzdęciowy:)))

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio ktoś polecał ten sklep http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?page=moda

3i49krhmik48bp05.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny. Wlasnie wrocilam z wizyty kontrolnej u fastlege i okazalo sie, ze mam za duzo leukocytow w moczu. Poczytalam troche w internecie i sie troche zestresowalam. Miala ktoras z Was ten sam problem?

Farciara
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu krwawie... Jechać na pogotowie nie ma sensu... Jedyne co to iść na USG w poniedziałek... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianista- ustało krwawienie?

Co do brzuszka to ja nie pamiętam dokładnie, ale tak ciążowo, to ok 20 tyg wyszedł :)
    ubrania też kupowałam w hm i w Pl w happymum :)

a tu fotka mojego Małego modela z sesji :)

buziaki dla Cioć :)))

3c20ffb82f6b037bmed.jpg

Carolline, Giannaa lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy zaczęłam mocno krwawić w piątek, pojechaliśmy do szpitala, nawet usg nie zrobili... lekarz nie znalazł tętna :(
    Wczoraj kupiłam na finn.no detektor tętna i sami w domu znaleźliśmy tętno maluszka, krwawienie się jeszcze wczoraj powtórzyło... jutro na usg i we wtorek do fastlege po zwolnienie. myślicie że w takim przypadku nie będzie problemu ze zwolnieniem z pracy?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, śliczny ten Twój synio :)
    wygląda na spokojne dziecko :)

Ohh, kiedy ja się takiego maluszka doczekam,, bo póki co to ciągle pod górke :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara, ja raz miałam zapalenie dróg moczowych, ból był niesamowity, ale wtedy nie byłam w ciąży. Słyszałam, ze kobiety w ciąży są bardziej podatne na zapalenia. Moze to jednak nic poważnego. W PL zapalenia leczy sie furaginem lub jakimś antybiotykiem jeśli są tez bakterie w moczu.

Pianistka trzymam kciuki za twojego maluszka. Dobrze, ze kupiłaś detektor, przynajmniej bedziesz spokojniejsza.

Siamyrka, maluszek jest przesłodki. A sesja super. Bedzie miał cudowna pamiątkę.

Mnie po długiej podróży bolał troche brzuch chociaż dość czesto robiliśmy przerwy. Przez to podróż nam sie wydłużyła z 12 do 16 godz. Dzis wybieram sie do sklepu happymum. Mamy go w galerii handlowej w naszym mieście. Przejrzałam ich stronę int i bardzo podobają mi sie ciuchy.

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka raczej nie powinno być problemu ze zwolnieniem, a poza tym możesz zawsze trochę dopowiedzieć, że bardzo źle się czujesz.

Ja od jakiegoś czasu biorę urosept profilaktycznie, bo jestem pęcherzowa i chce zupełnie uniknąć furaginu, chociaż wydaje mi się, że można go grać od II trymestru

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z sykemelding? Strasznie boję się wracać do pracy bo znowu zacznę krwawić... :(

Rita1371 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa tygodnie sykemelding, pracodawca tak mnie wkurzył ( chyba zapomniał, że jestem w ciąży) - poszłam do lekarza i powiedziałam, ze jestem mega zmeczona, mam zawroty głowy i codziennie jestem w pracy i pod telefonem, mailami. Lekarz bez zastanowienia dał mi 100 %, żeby upomnieć pracodawcę. Lekarz powiedział, że mam myśleć o sobie ,dziecku, dobrym jedzeniu itd. Wróciłam do pracy z notatką od lekarza, że mam unikać stresu, ciężkiej pracy itd.

Możesz iść najpierw na 100 % a później wrócić i pracować 50% czy 75% .

Starsze stażem koleżanki w No mówią, że u norweskiego lekarza trzeba zawsze trochę dopowiedzieć. Chociaż moja pani doktor raczej nie ma problemu ze zwolnieniem

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak masz fastlege we wtorek, a jutro pracujesz to weź sobie na jutro egenmelding.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pogotowiu dostałam sykemelding do wtorku i na wtorek zapisałam się do fastlege... No będę ściemniać że krwawię ewidentnie przez pracę bo jak jestem w domu to nic się nie dzieje, że mnie stresują, że to praca fizyczna bo stoję i chodzę 8 godzin, nawet nie siedzę na tyłku... mam nadzieję że da mi chociaż na miesiąc bo moje szefostwo w dupie ma ciążę... zwłaszcza że w karcie mam wpisane 4 straty i problemy z zajściem w ciąże, dojdzie krwawienie więc ciąża wysokiego ryzyka...
    Najlepiej bym się czuła gdybym do końca ciąży została w domu ale tak pewnie lekarz mi nie da... Ale po tych kilku latach starań, 4 poronieniach ja naprawdę trzęsę dupą! :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ