Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczynki
Witam wszystkie Nowe Kobitki na forum
Ale ru wrze az milo zajrzec
Widze, ze u kazdej w porzadku super, ze fasolki rosna.
Giannaa - za opieke w ciazy nie placisz. Chyba, ze jest to choroba nie zwiazana z ciaza. Ja placilam tez za np glukoze do wypicia przy badaniu krzywej cukrowej (bezsens ).
Ja zasnac nie moglam a teraz Maly sie przebudza... mam nadzieje, ze poje i pojdzie dalej spac jutro mamy wizyte u poloznej. Ciekawe ile "Klocek" juz wazy. Bo przybiera chyba ladnie (od cycka potrafi nie odchodzic czasami).Giannaa lubi tę wiadomość
-
Siamyrka, wrzuć jakąś fotkę swojego skarba dla cioć
Giannaa te kursy są płatne dla nas, tylko azylanci maja za darmo. Nie pamietam juz dokładnie ale koszt był około 3-4 tys plus ksiazki i egzaminy jeśli chce sie podchodzić. Ja zrobiłam 6 kursów i wszystkie egzaminywiec troche to kosztowało, ale sie opłaciło. Szybko znalazłam pracę
Ja za wizyty nie płaciłam jak do tej pory, tylko za krzywą cikrową i wczoraj pojemniczki do moczu 30 koronGiannaa lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam dodać ze dostałam wyniki do ręki, lekarz powiedział ze ma u siebie w systemie wiec kartki mam zabrać. Tylko te co u niego były robione na miejscu czyli cukier i mocz nie dostałam bo widocznie wprowadzają tylko w system
Dziewczyny, zauwazylyscie ze oni tu pobierają krew gołymi rękoma tzn bez rękawiczek? I u lekarza i w szpitalu, byłam w szoku, w Polsce to nic nie zrobią bez rękawiczek -
Ja poszłam, podałam dane, termin porodu i wiek ciąży i mam dostać od nich pismo z harmonogramem wizyt, kiedy lekarz a kiedy położna... Ale wstępnie przewidują na 16 tc
Tak czy siak na przełomie 13/14 tc idę do położnej prywatnie na USG i zamierzam oprócz wizyt u rodzinnego i w jordmorsenteret, chodzić też co miesiąc na USG...
No i lekarka tak jak myślałam, dała mi skierowanie do ginekologa ponownie, mam dostać termin pocztą
-
jestem już po usg, wszystko ok - najważniejsze, jak zapytalam o płeć to pani powiedziała, że ciężko zobaczyć i nawet nie próbowała za bardzo …
Też dziś wciągnełam pizze jak któraś jest z Tromso albo okolic to polecam Inferno z włoskimi kucharzami i kelnerami
Pianistka
Idź własnie w tym terminie ok 13tc żeby zrobić usg genetyczne.
Na tej rozpisce mam położną dopiero po usg, umówiłam się na 23 lipca, chciałam szybciej, ale wszyscy na urlopach. -
Aha, USG genetyczne w No... dobre żarty... i tak cud że mam to USG przed 18 tc ^^
Nie wiem czy ktokolwiek zrobiłby mi USG genetyczne jeśli nie mam żadnych obciążeń... Ani wiek, ani choroby genetyczne, ani urodzenie chorego dziecka... Nie ma ani jednej przesłanki do tego USG więc nikt mi na nie skierowania nie da...