X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi pójść dobrze :)
    A ja się przekonam jak wygląda "pierwsze i ostatnie" norweskie usg. Ciekawa jestem czy dostane w ogóle jakiś wydruk do ręki.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaniesz ;) E tam że pierwsze i ostatnie :P Ja już 3 miałam :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak w końcu jest z tym płaceniem? Ja czytałam, że kobiety w ciąży nie płacą za opiekę zdrowotną ? To trochę bez sensu jak się płaci a później to zwracają.

a.png
    a.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

Witam wszystkie Nowe Kobitki na forum :)
    Ale ru wrze :) az milo zajrzec :)

Widze, ze u kazdej w porzadku :) super, ze fasolki rosna.
    Giannaa - za opieke w ciazy nie placisz. Chyba, ze jest to choroba nie zwiazana z ciaza. Ja placilam tez za np glukoze do wypicia przy badaniu krzywej cukrowej (bezsens :P ).
    Ja zasnac nie moglam a teraz Maly sie przebudza... mam nadzieje, ze poje i pojdzie dalej spac :) jutro mamy wizyte u poloznej. Ciekawe ile "Klocek" juz wazy. Bo przybiera chyba ladnie (od cycka potrafi nie odchodzic czasami).

Giannaa lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, wrzuć jakąś fotkę swojego skarba dla cioć:)

Giannaa te kursy są płatne dla nas, tylko azylanci maja za darmo. Nie pamietam juz dokładnie ale koszt był około 3-4 tys plus ksiazki i egzaminy jeśli chce sie podchodzić. Ja zrobiłam 6 kursów i wszystkie egzaminywiec troche to kosztowało, ale sie opłaciło. Szybko znalazłam pracę

Ja za wizyty nie płaciłam jak do tej pory, tylko za krzywą cikrową i wczoraj pojemniczki do moczu 30 koron

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, giannaa wrzuć sobie na stronie swojej komuny Læringssenter voksenopplæring. Nauczyciele mówią do Ciebie po norwesku od samego poczatku. Ja mam bardzo dobre wrażenie ze szkoły, zostało tez duzo znajomosci:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczywiście zapomniałam się wysikać do pojemniczka :/ Nic się nie stanie że pójdzie drugi mocz?
    I nie biorę rano witamin ani luteiny żeby nie zachwiać wyników :)

Mam nadzieje że będzie ok :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cynnia zajedziemy do kommuny jak już będziemy na miejscu,żeby wszystko pozałatwiać.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mocz to chyba tylko na posiew, wiec powinno byc ok z drugim:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać ze dostałam wyniki do ręki, lekarz powiedział ze ma u siebie w systemie wiec kartki mam zabrać. Tylko te co u niego były robione na miejscu czyli cukier i mocz nie dostałam bo widocznie wprowadzają tylko w system

Dziewczyny, zauwazylyscie ze oni tu pobierają krew gołymi rękoma tzn bez rękawiczek? I u lekarza i w szpitalu, byłam w szoku, w Polsce to nic nie zrobią bez rękawiczek

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja za chwilę wychodzę, dam znać po wizycie :)
    Myślicie że mogłabym zapytać panią doktor czy mogłybyśmy dopplerem sprawdzić co u maluszka? Czy nie narzucać takich idei?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam , wszystko ok :) Mam kartę ciąży, zrobione badania z krwi.
    Zapisałam się do położnych tak jak kazała lekarka i mam chodzić na zmianę... :)
    No ale i tak bede chodziła do położnej prywatnie na USG :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo czeka sie na termin u położnych? Bo mi lekarz powiedział, ze są długie terminy i najlepiej jakbym sie zapisała przed urlopem. Jutro juz wyjeżdżam i oczywiscie nie zdazylam - siedze jeszcze w pracy:(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam, podałam dane, termin porodu i wiek ciąży i mam dostać od nich pismo z harmonogramem wizyt, kiedy lekarz a kiedy położna... Ale wstępnie przewidują na 16 tc :)
    Tak czy siak na przełomie 13/14 tc idę do położnej prywatnie na USG :) i zamierzam oprócz wizyt u rodzinnego i w jordmorsenteret, chodzić też co miesiąc na USG...
    No i lekarka tak jak myślałam, dała mi skierowanie do ginekologa ponownie, mam dostać termin pocztą :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pożądnie podeszła do pacjentki:) zadowolona jestes z niej?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, swietna babka :)
    Patrzcie jakie mam pychoty :D jak z budki!
    w8tdaq.jpg

Giannaa, Carolline, siamyrka lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie umieram z głodu i mysle o pizzy, która mąż miał przygotować:) Dopiero z pracy wracam:( tak to jest jak sie na urlop idzie...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż urlop zaczyna za 1,5 tygodnia i jedzie sam do polski :) Naprzywozi mi pyszności! <3
    A ja pójdę się objadać na gladmaten :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już po usg, wszystko ok - najważniejsze, jak zapytalam o płeć to pani powiedziała, że ciężko zobaczyć i nawet nie próbowała za bardzo …
    Też dziś wciągnełam pizze jak któraś jest z Tromso albo okolic to polecam Inferno z włoskimi kucharzami i kelnerami :)

Pianistka
    Idź własnie w tym terminie ok 13tc żeby zrobić usg genetyczne.

Na tej rozpisce mam położną dopiero po usg, umówiłam się na 23 lipca, chciałam szybciej, ale wszyscy na urlopach.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, USG genetyczne w No... dobre żarty... i tak cud że mam to USG przed 18 tc ^^ :D
    Nie wiem czy ktokolwiek zrobiłby mi USG genetyczne jeśli nie mam żadnych obciążeń... Ani wiek, ani choroby genetyczne, ani urodzenie chorego dziecka... Nie ma ani jednej przesłanki do tego USG więc nikt mi na nie skierowania nie da...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ