X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, a ja marzę o tym by móc siedzieć, a muszę w pracy stać i łazić... na dodatek głupio się uśmiechać i być miła dla wszystkich, co przy stężeniu hormonów ciążowych nie jest łatwe :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia spacerki sobie urzadzam co pol godziny/ godzine krotkie po budynku i okolicach.
    Co do psiaka to pamietam jak moj poprzedni odszedl za teczowy most majac 17 lat trauma straszna i nie moglam sie dlugo na psiaka zdecydowac. Ale mielismy przez miesiac psa znajomych do opieki i znowu totalnie mi odstrzelilo i juz po tym nie bylo szansy, zeby dalej bez psiaka funkcjonowac. A ze ten ktorego mamy szukal na gwalt domu to mimo, ze mielismy miec go tylko do czasu jak mu wlasciciele znajda nowy to juz zostal. W planie byl duzo mniejszy ale kto tym slepiom by odmowil :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:46

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troche zapieprz w pracy, nie moge za bardzo spacerować:( czasem tylko pisze na forum spod biurka :))))
    Tez sie w końcu zdecyduje na psiaka ale poczekam jak to sie z bobasem ułoży. Jazda z psem, kotem i mała dzidzia do PL to bedzie wyzwanie

Carolline lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa czekamy na wieści jak po USG.

Carolline super psinka :)

Wagą się Laseczki nie przejmujcie, jak któraś będzie chciała to mogę przesłać linki do wykładów i książki o diecie oczyszczającej organizm, której efektem ubocznym jest utrata wagi bez efektu jojo. W ciągu kilku tygodni pozbywamy się toksyn, złogów, przechodzą bóle reumatyczne, migreny, uczulenia itp. Jest to jedyny sposób na pozbycie się cellulitu tluszczowego, a jako kosmetolog coś o tym wiem :) I co istotne - bez uczucia głodu. Oczywiście ważne jest żeby po wyjściu z tej diety nadal się zdrowo odżywiać. Ja byłam na tej diecie w listopadzie zeszłego roku i myślę, że dzięki temu tak lekko przechodzę początki ciąży. Także dbajcie teraz o dostarczenie witamin i minerałów Maluszkom a jak skończymy karmić piersią to polecam skorzystać :)

Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, ja będę chciała :) ale teraz nie dbam o to, maluszek najważniejszy :)

Miałam wiadomość od Gianny :) Wszystko dobrze z dzidziusiem :) Ale ona zmęczona bo wstała rano :) Odezwie się pewnie jak pośpi :) No i poznała płeć ale ja nic nie powiem :D :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czytałam na styczniowkach ale tez nic nie powiem:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dostalam opieprz od lekarza, ze waga spadla zamiast isc do gory a mi sie ona po wakacjach w Pl poprostu ustabilizowala, + mielismy zapieprz z przygotowaniem pokoika malutkiej etc. Teraz tez widze, ze wcale sie jakos nie pnie za bardzo do gory (mam + 8-9 kg) co mi osobiscie bardzo odpowiada, bo przy moich wymiarach sprzed ciazy to nie powinnam wiecej niz 11 w calej ciazy przytyc :D
    Pojutrze mam wizyte u vikara za mojego doktorka, moze nie bedzie pyskowala, bo waga mi teraz nie spadla, ale do gory tez nie idzie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie jak ta dieta zawiera czekolade to ja poprosze :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti dzięki za polubienie hodowli :)

Dieta nie zawiera czekolady ale i tak nie ma się na nią ochoty :) w ciąży i w trakcie karmienia jest zabroniona, dałam Wam tylko zajawkę, że jest sposób na szybkie odwrócenie (2-6 tygodni) tego co nadrobimy :)

Idę przewertować styczniówki :D a miałam się norweskiego uczyć, wrr :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgłoszę po dietkę:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauważyłyście zmianę zachowania u waszych psiaków? Mój nie chce sie do mnie przytulać od kiedy jestem w ciąży... dziwne

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka u mnie bylo odwrotnie, na poczatku jak za mna lazil to normalnie jak rzep na ogonie, po jakims czasie sie ogarnal i teraz jest normalnie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam żadnej zmiany u moich psiaków ale ja byłam z nimi tylko do 6 tygodnia. Za to jak byliśmy w sobotę u znajomych na grillu to ich ośmioletnia suczka połowę imprezy przespała mi na kolanach aż sami byli zdziwieni, bo ona do obcych jest nieufna. Nie wiem czy to wynikało z faktu ciąży czy z tego, że ja jestem psia mama :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam te wózki, czytam recenzje i jestem głupsza niż wcześniej... Sama już nie wiem co wybrać, chyba po prostu trzeba iść do salonu i pomacać :) I chyba jednak poczekam z tym zakupem aż do przeprowadzki a zacznę od kupowania ciuszków tak jak Pianistka :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny ;-)
    Jak już niektóre dziewczyny wiedzą mamy wyczekiwaną CÓRĘ!!!!! Do mnie to jeszcze nie dociera ;-) Będziemy mieć parkę bo synka już mamy ;-) Cieszę się jak głupia...mąż oszalał z radości rodzina też aż się boje, żeby za chwile nie okazała się chłopakiem :P

Połówkowe badania są bardzo dokładne i trochę trwają. Wyznaczają termin porodu nowy na podstawie wymiarów brzuszka główki i kości udowej... wszystko mierzą po 3 razy żeby mieć pewność co do pomiarów. Termin porodu wyszedł mi uwaga na 31.12.2015 Będziemy się sylwestrowa w szpitalu coś czuje :P A co tam ;-)

Z dzidzią wygląda, że jest wszystko dobrze... jednak za tydzień muszę podejść jeszcze raz do szpitala bo maleństwo tak się ułożyła, że położna nie mogła obejrzeć całego serduszka a to jest dla niej bardzo ważne, żeby mieć pewność...ciesze się, że tak solidnie do tego podchodzą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:53

Kitaja, Carolline, Cynnia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa super wieści :D gratulacje Córuchny :) i super, że tak sumiennie podeszli do tego badania :) wybrałaś już szpital w którym chcesz rodzić?

Giannaa lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córeczka moich przyjaciół, Alicja, też urodziła się 31.12 :) super dziewczyna :) a Wy już wybraliście imię?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna gratulacje coreczki <3 ale fajnie bedzie parka :-) niech rosnie mala ksiezniczka :-)

Giannaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6 lat nie zmieniło się imię - Julka ;-) Olek miał być Julką ;-)

Co do szpitala...nie wiem czy to będzie Fredrikstad czy ten nowy która ma się otworzyć chyba w Sarpsborgu bo nie wiem kiedy oni tam ruszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 19:13

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia, ładnie :) Niech rośnie zdrowo Kruszynka :)

Już się nie mogę doczekać kiedy ja podejrzę swojego Bąbelka :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ