X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, mąż wrócił i znowu spróbowałam i znalazłam od razu, ale tak się ruszał, że takie uderzenia aż trzaski były z głośnika :D strasznie ruchliwy maluch :)

Marti, u mnie 14 tc i jest już spory. a ja zaczęłam zauważać ok 10tc :)

A ja z psów uwielbiam wyżły weimarskie i dogi niemieckie :) Ale od kilku lat mam sznaucera ze względu na właściwości antyalergiczne :) a co do chartów to ja zdecydowanie wybrałabym afgańskiego :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny szalejecie z tymi postami ;-) Fajnie w końcu coś tu się dzieje ;-)
    Słuchajcie ja jutro mam USG i już jestem nakręcona, liczę na poznanie płci dzidziusia chociaż ja mam takie szczęście, że pewnie nie będzie dzieciątko chciało się pokazać.

Pianistka Cieszę się, że to tylko był chwilowy spadek formy i już jest ok ;-)

Froggie Ja w Oslo będę w sobotę ale to z rodzicami na zwiedzaniu ;-) Ja nie bardzo jestem mobilna bo mamy jedno auto i mąż nim dojeżdża do pracy.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny juz z No. Ale sie rozpisalyscie:) super! Urlop nam minął szybko i intensywnie. Podróż powrotna była okropna, cały czas było mi niewygodnie i musieliśmy czesto sie zatrzymywać. Brzucho mam juz spore, na plusie 5 kg. Spodnie ciążowe 38 ale są elastyczne i fajny ten wysoki golfik w pasie. Ja przed ciążą przytyłam kilka kg przez wspomagacze i teraz jestem przerażona moją wagą:(

Jeśli chodzi o zwierzaki to w zeszłym roku straciłam moją śliczną goldenkę:( poza tym mamy jeszcze kota przywiezionego z Polski. Chciałyśmy teraz z córka kupic owczarka walijskiego no ale jak bedzie dzidzia to nie wiem.

A jeśli chodzi o wózki to znalazłam takie stronki:
    https://denlillebarnebutikken.no

http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/

Myslalam o wózku 3w1 ale po waszych opiniach to sie zastanawiam. Ja bede gondole używała max do lata a dzidzia urodzi sie na poczatku stycznia. Pamietam, ze z córką jak tylko zaczęła siedzieć to zaczelam używać spacerówki.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, trzymam mocno kciuki za USG! Daj znać jak wrócisz <3
    cały dzień mnie dzisiaj brzuszek pobolewa... też tak miałyście? wiem, że to nic złego bo maluch rośnie i już porządnie się rozpycha ale jednak...

Cynnia, nawet nie wiedziałam że masz córeczkę :) gdzieś mi umknęło :) A ile ma lat? :)
    Moja waga też mnie przeraża ale to też przez siedzenie w domu na tyłku :/ ale maluch najważniejszy! :)
    Ja przed ciążą schudłam ale widzę, że wracam do swojej normalnej wagi bo zaszłam w ciążę podczas odchudzania i nie miałam czasu żeby wyjść z diety i kontynuować wysoką aktywność... Ale teraz to pikuś :)
    Też noszę rozmiar 38 i dopóki nie jest to 42 nie będę płakać :) bo już raz schudłam z rozmiaru 46 i wiem, że się da :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa tez trzymam kciuki za połówkowe, ja ide 12 sier.

Pianistka, moja córcia ma 18 lat:)

Tez kiedys schudłam 12 kg i wiem ze dam rade jakby co. Przeraża mi tylko ze jak była z córka w ciąży to moja waga przed porodem była taka jak teraz na poczatku ciąży, ale wiadomo nie te latka:( juz czuje sie gruba a co to bedzie za 5 miesięcy:(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, trzymam mocno kciuki za USG! Daj znać jak wrócisz <3
    cały dzień mnie dzisiaj brzuszek pobolewa... też tak miałyście? wiem, że to nic złego bo maluch rośnie i już porządnie się rozpycha ale jednak...

Cynnia, nawet nie wiedziałam że masz córeczkę :) gdzieś mi umknęło :) A ile ma lat? :)
    Moja waga też mnie przeraża ale to też przez siedzenie w domu na tyłku :/ ale maluch najważniejszy! :)
    Ja przed ciążą schudłam ale widzę, że wracam do swojej normalnej wagi bo zaszłam w ciążę podczas odchudzania i nie miałam czasu żeby wyjść z diety i kontynuować wysoką aktywność... Ale teraz to pikuś :)
    Też noszę rozmiar 38 i dopóki nie jest to 42 nie będę płakać :) bo już raz schudłam z rozmiaru 46 i wiem, że się da :)

Ja niestety cały czas walczę z wagą i zatrzymującą się woda... Od urodzenia młodego byłam na wiecznej diecie... z nim przytyłam ponad 30 kg ... po samym porodzie miałam 13 mniej... teraz już mam 10 kg na plusie i chociaż bym nie jadła nic i tak waga cały czas idzie do góry... czasami mam przez to okropnego doła bo nie wiem co mam robić a każdy dodatkowy kilogram przy moim bolącym kręgosłupie jest dla mnie tragedią.

Co do bóli podbrzusza...tak jak ostatnio rozmawiałyśmy o nospie i o tym, że mam jakieś skurcze ...to po prostu macica mi się stawiała bo jak wiadomo rozciąga się. Pewnie u Ciebie też bóle są z tego powodu. Ja to dość poważnie się przestraszyłam na szczęście na drugi dzień przeszło.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ...stres z euforią się miesza :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ale te bóle to były takie jak przy okresie tylko słabsze?

Cynnia, no to faktycznie córcia a nie córeczka :) już duża panna! :)
    12 sierpnia idziesz na połówkowe? Czy do położnej?
    Ja do położnej idę 18.08 a 10.09 na połówkowe :)
    a po połówkowym trochę zluzuję z tym usg :) ale ja tak kocham oglądać tego mojego bąbla :)
    choć jak zacznie kopać to już będę czuła tę bliskość codziennie bo póki co jedynie USG urzeczywistnia mi go :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na połówkowe, a teraz w srode do fastlege.
    Dzisiaj mnie tez brzuch pobolewa ale to moze przez długą podróż

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, te bóle to każda może trochę inaczej odczuwać... ja to miałam wrażenie, że to skurcze ..pojawiały się co ileś minut i promieniowały od góry na dół. A jak wstałam to myślałam, że mi się macica urwie... to te więzadła. Ból też trochę przypominał ten miesiączkowy ale z mniejszą intensywnością.

Cynnia - płynęliście promem ?

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę ile psów myśliwskich sie tu kręci :p ja mam mieszankę wyżła szorstkowłosego niemieckiego z setterem angielskim :p dziewczyny a przygotowujecie jakoś swoje psy na to, ze bedzie dziecko i sie ich życie zmieni?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, ja się aż boję o tym myśleć :/
    Mój nie lubi dzieci, jest zazdrosny... ale to dlatego że nie ma kontaktu z dziećmi...
    jakoś to musi przeżyć :)

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, Tobie juz niedużo zostało. Jak sie czujesz? Pracujesz jeszcze?

Giannaa, płynęliśmy promem, inaczej do nas sie nie dojedzie. Niezle bujalo, pierwszy raz aż tak.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia czuje sie całkiem spoko i gdyby nie zmęczenie, zgaga i brzuchol to bym w ogole nie zauważyła :p w pracy zostało mi jeszcze 5 tygodni a potem macierzyński do 3.06 :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam jak długo dam rade do pracy, czy wytrzymam do tych przepisowych 3 tygodni przed terminem. Jak na razie nie mam podstaw do dostania zwolnienia, a z drugiej strony chciałabym jak najdłużej. Czas pokaże ...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa napisz jak po usg

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja czasami mysle, ze mam juz dosc, chce sobie w spokoju poleniuchowac zanim sie zapieprz zacznie, nie mowiac juz o tym, ze wracajac z biura musze sie zdrzemnac, zeby zmeczenie ogarnac, zanim z psem ide sie szlajac. A tymczasem dalej chodze do pracy i cos mam podejrzenie, ze tak juz bedzie reszte sierpnia :D
    A to nasza bestia
    http://zapodaj.net/ba4c0520872ee.jpg.html
    http://zapodaj.net/aa95f269f6e61.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 09:30

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kończę zwolnienie 11.08 i najprawdopodobniej wrócę do pracy chociaż do końca października...:)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze ty tez przy biurku:)) jak dajesz rade wysiedzieć? Bo mnie straszliwie plecy bolą, zaczynam wiele rzeczy na stojąco robic a gdzie tu jeszcze...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny psiak, mi strasznie brakuje mojego a to juz ponad rok jak odeszła:(

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ