X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, kiedy idziesz na USG? :)
    My 18.08 :) już bym chciała potwierdzić płeć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie umawiałam ale jak tylko to zrobię to Wam napiszę. Patrzę na Twój suwaczek Pianistka i też odliczam z niecierpliwością :) Widziałam, że na lutówkach jakaś wojenka :) dzięki za zaproszenie, już się zarejestrowałam :)

Giannaa a Ty byłaś z mężem na USG czy się dogadałaś po angielsku?

A nam już minęło 90 dni, zaczęliśmy 13 tydzień a Bąbelek jest wielkości kiwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 06:34

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widze jakiegoś rannego ptaszka tutaj:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Cynnia :) jak dziś samopoczucie?

Ktoś musiał mężusiowi kanapki do pracy zrobić o 5 rano i jakoś tak zasnąć już nie mogłam :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze, wlasnie do pracy jade:) A u Ciebie?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froogi ale z Ciebie kochana zona, pozazdroscic tylko mezowi :-) milego dnia wam zycze, czy u was tez dzis pada? A w Pl takie upaly....

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cieplutko:) młody sie wierci chyba go spodnie cisną:) lecę dzis po zakupy, potrzebuje nowe ciuchy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Jeszcze się nie umawiałam ale jak tylko to zrobię to Wam napiszę. Patrzę na Twój suwaczek Pianistka i też odliczam z niecierpliwością :) Widziałam, że na lutówkach jakaś wojenka :) dzięki za zaproszenie, już się zarejestrowałam :)

Giannaa a Ty byłaś z mężem na USG czy się dogadałaś po angielsku?

A nam już minęło 90 dni, zaczęliśmy 13 tydzień a Bąbelek jest wielkości kiwi :)

Byłam z mężem na USG dogadywaliśmy się po angielsku ... położna chciała nam przełożyć wizytę ze względu na brak tłumacza ale powiedzieliśmy jej, że może to być problem bo mąż musi urwać się z pracy a do szpitala mamy 40 min drogi. Jest to ważne badanie wiec chyba wolą, żeby na tą wizytę zamówić jednak tłumacza. Wiec ja polecam skorzystać. Mi w moim helsestation powiedzieli, że będzie problem z tłumaczem na tą wizytę i jak powiedziałam to położnej to się trochę zdziwiła.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia nie zazdroszczę Wam tych pobudek, ja musiałam jeszcze dospać, bo bym była nieprzytomna. Napisz obowiązkowo co nakupiłaś - podejrzewam, że na zakupach tylko dla siebie się nie skończy :D

Mąż dobry i grzeczny to zasłużył :)

U mnie się chmurzy, podejrzewam, że też się zaraz rozpada.

Giannaa połówkowe to ja dopiero we wrześniu będę miała a wcześniej chcę iść prywatnie, żeby zrobić przezierność karkową. Zapytam o tłumacza, chociaż podejrzewam, że po angielsku też zrozumiem :)
    Przyszły Ci już dokumenty?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tłumacza nie korzystałam i raczej nie będę... chociaż na porodówce pewnie będą kurwy leciały po polsku bo tak reaguję na ból :D

Froggie, za nami już 97 dni :)
    a połówkowe mam 10.09
    18.08 idziemy prywatnie potwierdzić płeć i odwiedzić bąbla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:31

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Ty już jesteś norweska weteranka :) tłumacz by się tylko pod nogami plątał :)

Ja prywatnie pójdę jak mąż dostanie wypłatę a do fastlege i helsestasjon zapukam jak przyjdą dokumenty ze skarbówki i min ID. Pianistka Tobie według USG wyszło, że Dzidzia jest tydzień starsza? Ciekawe jak mi to przesuną, chociaż byłabym bardzo zdziwiona, bo wiem dokładnie kiedy było serduszkowanie :) a owulację wyznaczałam sobie wg temperatury więc moje obliczenia mogą się różnić o 1 - 2 dni.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:

Giannaa połówkowe to ja dopiero we wrześniu będę miała a wcześniej chcę iść prywatnie, żeby zrobić przezierność karkową. Zapytam o tłumacza, chociaż podejrzewam, że po angielsku też zrozumiem :)
    Przyszły Ci już dokumenty?

Pewnie zrozumiesz ;-) Papiery jeszcze nie przeszły...mam jeszcze tydzień, czekam ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy dzis tez sie tak słabo czujecie? Mnie boli głowa, czuje sie jak wieloryb, brzuchol mam wielki i twardy a na dodatek młody boksuje. Juz nie wiem czy mu niewygodnie bo siedze na tyłku większość dnia, spodnie mam odpięte... Masakra jakaś. Chce do domuuuu...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Dziewczyny, czy dzis tez sie tak słabo czujecie? Mnie boli głowa, czuje sie jak wieloryb, brzuchol mam wielki i twardy a na dodatek młody boksuje. Juz nie wiem czy mu niewygodnie bo siedze na tyłku większość dnia, spodnie mam odpięte... Masakra jakaś. Chce do domuuuu...

No teraz już coraz częściej będzie boksował zwłaszcza pozycji siedzącej...ja mam wrażenie, że dzieciątka nie lubią jak mama przyjmuje taką pozycje...później odwdzięczy się wpychaniem nóżek pod żebra... mi coś już uciska po prawej stronie pod żebrami... dzieciątko sięga do pępka w pozycji leżącej a jak siedzę może inaczej się układa i mi tam wszystko przesuwa bo czuje dyskomfort.
    Cynnia Ty jak pływasz promem to z Kalskrony do Gdyni ? Gdzie w Polsce mieszkacie jak jesteście na urlopie ? ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy prom z Hirtshals w Danii do Kristiansand w No. Mamy dom pod Toruniem wiec jedziemy do siebie, a rodzine w Tor z mojej strony, maz spod Krakowa

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, ja wiem dokładnie kiedy była owulacja :) tym bardziej serduszkowanie, więc nie ma mowy że coś się przesunęło lub cofnęło stąd różnica... po prostu rośnie we mnie wielkolud :D

tydzień temu na USG dzidzia była 13+3/13+4 :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia To kawałek drogi macie...

Pianistka To tylko się cieszyć ;-) Ty i Twój mąż jesteście wysocy ?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie Przyszło do nas pismo z UDI z pozwoleniem ;-)

Przyszło dokładnie po 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:48

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa! Super :) Gratulacje :)

Co do wzrostu, to właśnie nie! :) Ja mam 164 a mąż 175 więc raczej my z tych krasnoludków... Nie wiem więc skąd ten wzrost... chyba że to przez ilość witamin jaką przyjmuję i potem maluch zestopuje... najważniejsze, że rośnie płynnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a jakieś nowe procedury teraz są... Jak ja kiedyś szłam po pozwolenie na pobyt to od ręki dostałam wtedy :) Ale wiadomo, takie rzeczy się zmieniają :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ