X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja bym już coś pozamawiała dla maluszka, podobają mi się rzeczy na tym motherhood, ale chyba od września zacznę sukcesywnie organizować wyprawkę.

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka myśl pozytywnie! Wiem, że to może brzmieć jak frazes ale stresem niczego nie poprawisz. Dobre myśli przyciągają do nas dobre rzeczy :) Wczoraj w nocy była pełnia księżyca, więc nie dziwcie się, że dopada nas wtedy spadek formy i złe samopoczucie, to na prawdę ma wpływ na emocje.
    Lekarze w Norwegii są jacy są a Ty z pewnością będziesz trzymała rękę na pulsie i zawalczysz o swoje w razie potrzeby.

Giannaa dam znać kiedy będę w Oslo na badaniach to jeśli zechcesz sobie zrobić wycieczkę to chętnie się spotkam :) może jakieś wspólne zakupy by nam się udały? :) Byłam dziś w H&M i maja przeceny na spodnie z golfem (po 100 i 200 koron) i koszulki ciążowe (nie na wszystkie ale było tego sporo). Szukałam też jakiegoś wygodnego biustonosza ale wszystkie zaczynały się od 75 a ja potrzebuję 70. Gdzie jeszcze się zaopatrujecie w takie rzeczy?

Super ta poducha :) jak mi się nie uda przywieźć jej we wrześniu z PL to zamówię sobie paczkę.

Uprawiałyście jakieś sporty przed ciążą? Ćwiczycie coś teraz? Ja chodziłam na jogę i fitness ale w I trymestrze zupełnie zaprzestałam i powiem szczerze, że mi już bardzo brakuje. Mam nadzieję, że lekarz po USG pozwoli mi ćwiczyć, oczywiście tylko specjalnie przystosowane pozycje dla ciężarnych. Zastanawiam się też czy kupić sobie już teraz piłkę, podobno rozluźnia mięśnie miednicy i odciąża kręgosłup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 01:46

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski :-) my juz po urlopie, tydzien temu wrocilismy juz do NO.Widze nowe dziewczyny fajnie, ze coraz nas wiecej :-) pianistka pozytywne myslenia przyciaga same dobre rzeczy! Ja jestem rowniez po dwoch stratach, ale wierze, ze moj synek jest silny i razem damy rade do 40tc!!! Uwierz w swoje malenstwo.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froogie co do cwiczen wiem,ze duzo cwiczen dla ciezarnych znajdziesz na YouTube

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, to był chyba jednorazowy dół ;)

Froggie ja przed ciaza regularnie chodziłam na siłownie i ćwiczyłam z dużym obciążeniem. Sztangi itd. Teraz mam zakaz wiec siedzę potulnie w domku i nic nie dźwigam i nie biegam... Nawet zakazu serduszkowania jeszcze nie odwołali ale raz zaryzykowalismy i było ok wiec na następnej wizycie powiem ze obyło sie bez krwi :)

A co do zakupów to ja lubie jeszcze lindex :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kitaja :) jak wypoczynek się udał? Byliście w PL czy na relaxie? :)

Ćwiczenia to ja już mam i to nawet kilka zestawów :) czekam tylko na pozwolenie, że już mogę, bo mi nagadali, że w I trymestrze mam sobie odpuścić (chociaż jajo było dobrze zagnieżdżone). No ale wiadomo, lepiej dmuchać na zimne. Jedyne "ćwiczenia" na jakie sobie pozwoliłam to kontrolowany oddech i raz 7 godzinny spacer po górach :P

Pianistka co to jest serduszkowanie? Widzę, że dołożyłas kolejny suwaczek :P
    Byłam w Lindexie też ale nie mogłam znaleźć działu dla mamusiek, albo w tym sklepie nie było albo mi schowali :D ale będę szukać wytrwale :)

Idę w końcu jakieś śniadanie zjeść, bo już mi mąż nogami przebiera :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, ja takim forumowym slangiem tutaj walę :) Serduszkowanie to nic innego jak seks, współżycie :)
    Mieliśmy zakaz od samego początku... w sumie nadal mamy, już 2,5 miesiąca :D

A co do suwaczka, to czas mi szybciej mija gdy go odliczam :)

A dzisiaj miałam sen, że byłam w szkole i moja koleżanka (?), nauczycielka biologii dostała nowy sprzęt i zrobiła mi USG i powiedziała że na 100000% będzie dziewczynka :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszkowanie albo przytulanie też kilka razy się zastanawiałam o co chodzi hahahha. Jak wszystko jest ok i nic nie boli po to pewnie można działać :)

Ja przestałam biegać z psami, chodzimy po prostu na spacery, ale nie chodzę już z dwoma na raz. Z młodym psem czasami się zapomnę i poszaleje jakieś szybkie skoki itd, ale mi to sprawia przyjemność więc nie widzę problemu.
    Ostatnio kupiłam sobie piłkę gimnastyczną, powiem wam, że działa jakoś tak przyjemnie na kręgosłup i plecy, a czasami używam jej po prostu jako podnóżek albo siedzisko :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się popisałam inteligencją :D my od poczęcia też tylko raz na spontana :), mój mąż ma obawy, że coś popsuje :)

Dziewczynki dziś przespałam drugą noc bez wycieczek do toalety, więc wbrew temu co piszą w mądrych książkach, ja od wczoraj uważam II trymestr za oficjalnie otwarty :D

Pianistka super sen :) ja czuję, że u nas będzie dziewczynka, no ale na potwierdzenie musze jeszcze trochę poczekać :)

Marti jaki rozmiar piłki kupowałaś? To się chyba do wzrostu dobiera, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 12:10

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, mnie przy stosunku boli zawsze. Ale ciąża nie ma z tym nic wspólnego ;) Także o ile ja sobie z bólem radzę to lekarz nie widzi przeciwskazań, chodziło o te niezidentyfikowane krwawienia... Żeby czegoś nie uszkodzić jeśli to szyjka...
    Ale jest ok. Swoją drogą już ponad 3 tygodnie bez plamień :) oby tak zostało ufff :D

Froggie, ja przestałam biegać do kibelka na tydzień... teraz znowu :)
    czekam na tę poduchę bo strasznie źle mi się śpi... Zawsze spałam na brzuchu :/

froggie, ja do tej pory dałabym sobie rękę uciąć że chłopak! :) naprawdę! Ale ten sen zasiał taki ziarnko niepewności :)
    Ale umówiłam się do położnej na USG. 18.08. wg ostatnich pomiarów będzie to 16+2. myślicie że potwierdzi płeć? :)

Swoją drogą, jak wasze brzuszki? urosły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 12:07

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti jakie masz psiaki? Ja musiałam w Polsce zostawić swoje dwie suczki ON :( tęsknię za nimi bardzo ale jeszcze nie mogę ich tu przywieźć.

Pianistka trzymam kciuki, żeby plamienia już nie wróciły. Płeć dziecka można już rozpoznać od ok 12 tygodnia ale wiadomo, że to trzeba wprawnego oka no i chęci ze strony Bąbelka żeby pokazał :) Aż sama jestem ciekawa kto tam u Ciebie mieszka :)

Ja też zawsze na brzuchu śpię :) teraz tak się staram pół na pół. Jak mi będzie bardzo niewygodnie zanim pojadę do PL to zamówię tę poduchę wcześniej.

Mi podbrzusze się lekko zaokrągliło ale to bardziej wygląda jak wzdęcie ;p na wadze też jeszcze nie widać zmian, w zasadzie to ja ok 5 tygodnia schudłam a teraz ważę tyle co przed OM. Moja Mama jak była w pierwszej ciąży to w It schudła, w IIt przybrała 3kg a w IIIt 15kg, więc wszystko przede mną :D
    A jak u Ciebie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:24

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, ja też mam pieska :) ale 1 suczkę :)

Płeć w środę ginka określiła na chłopca ale nie była przekonana i wyciągnęłam to z niej... więc myślę że tego 18.08 położna powie coś pewnego :) chociaż ja i tam czuję że będzie chłopaczek :)

Co do brzuszka... ja mam ogromny... na wadze +2 kg a już musiałam pokupić spodnie z gumą bo w żadne swoje jeansy nie wchodziłam :/ mogę wam nawet wstawić zdj później :)

pytałam mamę, to mówiła że jej brzuch też zaczął rosnąć bardzo szybko ale potem przystopował i wcale nie był taki gigantyczny przy porodzie :) ALE mój już jest naprawdę widoczny dla niewtajemniczonych również...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:33

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na co Wy jeszcze czekacie? Chwalić się tymi brzuszkami i pieskami :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, wrzucę zdjęcie brzuszka jak mąż wróci i mi zrobi świeże :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie mam dwa wyżły, seter angielski pies (14lat) i mały munsterlander ( 4 letnia suczka przywieziona z Pl) .

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11051906_1590161331226475_3069007461968359017_n.jpg?oh=a8f19e98c50a2fda90835b6f2838ff85&oe=5641C958

Nie wiem czy link będzie działał, w ogóle gdzie jest opcja wstawienia zdjęcia do postu ??Chyba mam jakieś ciążowe zaćmienie i nic takiego tu nie widzę.

U mnie już 5 kg na plusie, brzuch duży, na szczęście tylko brzuch, kupuje spodnie ciążowe w rozm 36 czyli tak jak przed ciążą:) Ja muszę sobie pstryknąć ciążową fotkę bo już nie robiłam z 3 tygodnie.

Carolline lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froogie bylismy na urlopie w Pl 3tyg :-) chociaz ja urlop mam juz od Wielkanocy,bo od tego czasu jestem w NO na chorobowym,poczatki ciazy nie byly u mnie kolorowe,ale drugi trymestr byl super brak mdlosci maly brzuszek,teraz moj synek pomylil noce z dniem wiec cierpie na bezsennosc,a jak przysne to zaraz parcie na pecherz!ale co by nie bylo uwielbiam kopniaczki malego <3 ciaza to wyjatkowy stan ;-) polecam poduche do spania mi odciaza troche kregoslup i jest praktyczna pozniej bede mogla stosowac do karmienia.A co do zakupow w Lindex jest 70%taniej na ciuszki dla maluchow .A co do plci to nasz synek na kazdym usg pokazuje jajcory,a buzke chowa ;-) juz na genetycznych badaniach swiecil tylkiem i lekarz powiedzial,ze na 90%chlopak,jak dla mnie nie wazne "co"najwazniejsze by bylo zdrowe,milej niedzieli mamuski my wlasnie szykujemy sie na lodke,bo taka piekna u nas pogoda w koncu ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Froggie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti śliczne te psiaki :) jak chcecie zobaczyć moje to zaglądnijcie na www.truesentinel.com albo https://m.facebook.com/TrueSentinel
    Na fb więcej fotek :) w PL mieszkałam z 5 psami z czego 2 suczki były moje :) Lena i Migrena :)

Ja też zrobię sobie dziś fotkę i wrzucę wieczorem. A teraz idę na spacer, bo ładna pogoda to trzeba wykorzystać :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super psiaki!
    Ja niestety mam alergie na sierść wiec u mnie tylko pies z włosem moze mieszkać :(

Marti, w którym tygodniu zaczęłaś mieć zauważalny brzuszek? U mnie przybyło brzuszka i rozmiar piersi +2. A spodnie nosiłam 38 i tez ciagle tak jest :) ale bardzo ten brzuszek mi wypchalo

Dzisiaj brzuch mnie pobolewa i szukałam malucha detektorem. Znalazłam chyba na sekundę i zaraz zniknęło tętno i juz nie mogłam znaleźć. Pewnie fika jak szalony i cieżko go złapać :) potem spróbuje

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka maluszek ma bardzo duzo miejsca i fika ciagle takze sprobuj pozniej,moj tez nie raz mi sie chowal ;-) teraz juz jak jest wiekszy gdziekolwiek przyloze tam slysze serduszko

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• marti87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja zaczęłam zauważać szybko, wiadomo jak to jest, ale tak ok 17/18 to mi wystrzelił niesamowicie :)
    Froggie piękne owczarki :) Ja jestem maniaczką psów myśliwskich, chociaż podobają mi się też charty, szczególnie saluki...

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ